HAHA! Papa van “klimaat-kindsoldaat” Lars heeft… Milieuadviesbureau. Oh, en Rob Jetten doet ook mee

Je verwacht het niet… of eigenlijk wél: de vader van de 12-jaar oude klimaatdrammer Lars blijkt een adviesbureau in duurzaamheid te hebben. Oh ja, meneer werkt onder meer met de provincie Gelderland en waterschap Aa en Maas aan onderwerpen als “Energietransitie” en dergelijke. Wat opmerkelijk dat juist zijn zoon geobsedeerd is met het klimaat, he?

GeenStijl bericht dat, hoewel Lars steevast aan journalisten vertelt dat zijn ouders hem zogenaamd afremmen, zijn vader het één en ander blijkt te verdienen aan het hele klimaatgedoe. De papa van Lars Westra heeft een adviesbureau “duurzaamheid & dergelijke.” De naam: JANURA. En wat blijkt? Dat bedrijfje werkt onder meer voor de provincie Gelderland. Dat is dus dezelfde provincie die gisteren toegesproken werd door Larsje en te horen kreeg dat het véél meer moet doen om de vernietiging van de aarde te voorkomen. Ofzo.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

“De laatste jaren heb ik me vooral gericht op Energietransitie (duurzame energie), Biobased Economy (groene grondstoffen uit reststromen) en Circulaire economie,” aldus Jan Westra op LinkedIn. “Op papa’s twitterkanaal veel Thunberg, Timmerfrans en D’66,” aldus GeenStijl terecht.

En dan zijn we er nog niet. Uit onderzoek van Twitteraar Seven blijkt namelijk ook nog eens dat D66 bedrijfsvideo’s van Lars op hun kanaal host… “verborgen weggezet.” Oh, en als je denkt: nou, dit zal het dan wel zijn, kom je bedrogen uit. Lars speelde namelijk eerder ook al in D66-spotes. Ja, echt waar.

Seven komt tot de conclusie dat de Twitter-account van Larsie duidelijk door papa Jan gerund wordt, die zichzelf vervolgens continu retweet, half D66 regelmatig mentioned en, oh ja, ook nog eens flink fan is van Urgenda.

De reactie van Chris Aalbers op dit nieuws is behoorlijk lachwekkend. Volgens de FVD-hater / D66-propagandist betekent niets van dit alles dat “Lars is gestuurd” door papa. Welnee, “die vader is vast slimmer dan dat.”

Nou, Chris, dat durf ik te betwijfelen. Als deze meneer écht zo slim was had hij het allemaal wat verstopt. Maar nee, een paar twitteraars zoeken een een uurtje ofzo en voila, ze hebben genoeg informatie verzameld om te kunnen concluderen dat hij feitelijk de man achter de Lars-troon is.

Volg me op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. observer

  Misschien moet Lars eens beter opletten in de scheikunde en natuurkunde klas, en zich verdiepen in het CO2 molecuul, of wordt dat te ingewikkeld?

  1. nu ik

   Dat wordt veel te moeilijk voor dat ventje, laat ie eerst eens beginnen met een papieren studie door de luchtsamenstelling van de afgelopen jaren in een grafiek uit te zetten. Vanaf we begonnen zijn met meten en registreren gewoon puntjes neerzetten op millimeter papier en een lijntje trekken.

   Verbaasd zal het ventje zijn dat ie slechts tot horizontale strakke lijnen komt.

   pa , waar is de verandering in gegaan ? 🙂 🙂

   stem sociaal , stem PVV

  2. ZiggyStardust

   Lars zou wel stom zijn om naar school te gaan en te studeren. De familie Thunberg is inmiddels al 40.000.000 Euro (40 miljoen! Euro) rijk geworden aan oa het klimaat. Die maken zich echt nergens zorgen meer over.

 2. Hard

  Zoals Rutte al heeft gezegd: ‘Er valt ontzettend veel geld te verdienen aan het klimaat’

  Onthou die ene zin maar!

  1. Bart

   Probleem is alleen dat de personen waar aan dat geld verdient word er niets van waarde voor terug krijgen.

   Het is dus niets meer dan diefstal.

  2. Fonz

   @Hard

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=520

 3. nu ik

  Je verwacht het niet van de zelfverrijkers !

  De politiek met zijn dubbele agenda valt steeds harder onderuit.

  stem sociaal , stem PVV

 4. Bullshit15

  Ze hebben een groote bek als het om kinderarbeid gaat in zelf werken ze er aan mee die ratten in die jetten dat is zelf nog een kind stem ze weg op naar 0 ZETELS
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 5. P. Breetveld

  Vergeet niet op de juiste partij te stemmen als u wilt dat “ men “ heeel veeeel geld kan verdienen aan het klimaat. Dit mannetje met zijn likin account bewijst het al: oneindige Carrières in duurzaamheid, transitie, klimaat en al die andere flauwekul. De praktijk is dat er niets gebeurt en meneer niets constructiefs kan behalve via zijn politieke maatjes belastinggeld vangen voor wazige projectjes. Leipe joch van hem trapt er zelf in. Ondanks overvloed aan media vanuit waar dan ook, toch kiezen om voor papa de dorpsgek uit te gaan hangen!

 6. Roughwood

  Het wordt eens hoog tijd dat de kinderbescherming in de lucht komt en paal en perk gaat stellen aan de schaamteloze exploitatie van kinderen. Wanneer vluchtelingen en/of gelukszoekers NL binnenkomen staat de asielindustrie die hen opvangt te wapperen met het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Waarin staat dat een kind recht heeft op een dak boven het hoofd. En daardoor altijd voorrang krijgt op de NL’se huizenmarkt. Hetgeen mede de reden is van de huidige deplorabele situatie op deze huizenmarkt. Wat is er dan eigenlijk in dit VN verdrag opgenomen aangaande het onbeschaamde misbruik van kinderen met betrekking tot politiek ideologische doelen, zoals de grote klimaatzwendel (franklinterhorst.nl/Klimaathysterie%20deel%201.htm) en een rechtstreeks daarmee verbonden commercieel belang? Iemand?

 7. AS210854

  De vader schrijft de voorlezingen Greta ook, en zij mag het voorlezen. Daar is ze aardig rijk mee geworden. Zoals het ook gebeurt met Lars.

 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Niets mis met duurzaam in deze dolgedraaide wegwerp maatschappij waar vervuiling de norm is. Je moet eens kijken hoe veel mensen wonen. Een varkensstal is vaak schoner…

  1. Mycase

   Volgens mij moet er achter die LS nog een D toch ???? Want mensen die LSD nemen lullen allemaal zo dom .

 9. Kurt

  En het ergste is dat de meeste media nog linkser zijn. Wel bericht geving doen dat Marjolein Faber het linkse klimaart jochie vermanend toespreekt, maar geen berichtgeving dat zijn vader een milieu advieburo heeft en werkt voor de provincie. Hoezo hypocriet #linkse media

 10. Benny

  Zal deze kwestie ergens te zien zij in een programma op Nederlandse tv vanavond ,,, denk bv aan op1 of bij die slang van een jinek?

 11. Peter Loosduinen

  Geen Badr op het bordes !!!
  De heer Badr is een CRIMINEEL en heeft vaak ONSPORTIEF gedrag vertoond .
  Het imago van het boksen is hier niet mee gediend.

 12. Timber

  Ze hebben goed geleerd van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij.

 13. Kidogo

  Klimaat kindsoldaten worden nu ingezet door de klimaatterroristen en het wordt door onze onafhankelijke media met gejuich ontvangen, zelfs Evil Jinek doet mee met demonisering van Thierry.
  Het wordt steeds duidelijker dat er niet is geleerd van de geschiedenis !
  Alleen Jensen laat nog een klimaat optimistisch geluid horen en natuurlijk ook nog een paar onafhankelijke personen zoals o.a. Syp Wynia !

  1. nu ik

   het is ongekend hoeveel vrijheid de klimafoben hebben bij de media.

 14. ReneR

  Dat mensen nog steeds in dat klimaat geluk trappen. Ongelooflijk. Je moet toch wel het iq van een fruitvlieg hebben om nu nog steeds niet door te hebben dat je wordt voor gelogen. Het erge is nog werk dat er zo van jonge kinderen voor worden misbruikt om de leugens te verspreiden. Een manier om je te verschuilen, want, wie pakt er nu een 12 jarige aan. Of een componeert geschift 16 jarige asperger, autisme geindoctrineerd Greta tje……. Misselijk makend die negatieve propaganda machine van de linkse fascisten.

 15. Madpo

  Dat zich kinderen van 12 jaar in kunnen laten schrijven bij de KvK is mij een vraag, lijkt me alleen in dit hypocrite land mogelijk? Als je een kind enkele minuten in een TV programma laat meedoen staat Nederland op zijn kop. Of heeft dit met belangen te maken, belangen van deze spilzieke overheid maar zaker van de “liefhebbende” papa van deze kleuter.

 16. Duckday

  Schande dat de OUDERS en de POLITIEK kinderen gebruiken voor zulke onzin wat alleen ten doel heeft om hun bankrekening te spekken
  Dit hebben we al eens meegemaakt 40-45 toen werden er ook kinderen gebruikt

  Stem PVV of FvD daarna nl exit

 17. Freba

  Bij mij om de hoek woont een mevrouw “die het Weer deed” bij RTL. Bemoeit zich tegenwoordig met het milieu. Staat i.p.v. een oud autootje nu een dikke vette Tesla voor de deur; uiteraard met weinig bijtelling. Je ziet het pas als je Ze doorhebt.

  1. nu ik

   Hypocriet recht vullen is nog steeds een credo bij linkse horken

 18. JeMoerigeHoeder

  Goed logo ook, welzijn van dieren maakt hem niet uit blijkbaar, gebruik gewoon een zweep. Wat een dwazenfamilie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.