Halve fractie D66 Dordrecht stapt op na Turkse overname

Bijna twee jaar lang was er gedonder binnen de Dordtse D66-fractie. Er was namelijk sprake van een Turkse overname binnen die fractie. Nu is de bom toch écht gebarsten en stapt de helft van de fractie op. Gemeenteraadsleden Kevin Noels en Karin Castelijn en commissielid Durk Jan Tabak stappen op.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, gebeurde er bij D66 Dordrecht iets vreemds. Die fractie kreeg vier zetels en had ervaren politici om die plekken op te vullen. Maar twee onervaren Turks-Nederlandse kandidaten (Ahmet Polat en Osman Bosuguy) kwamen van plek 10 en plek 30 ineens op plek 3 en 4 van de kieslijst te staan, door voorkeursstemmen! Het leuke ‘kijk ons een lekker divers zijn’-kieslijstje kostte de lokale D66-fractie bijna de kop. Fractievoorzitter Noels zou beide heren zelfs onder druk hebben gezet om hun zetel op te geven. En je weet wat dát betekent: discriminatie!

De gespannen sfeer werd nog veel erger toen een kleine drie maand later ook de bestuursverkiezing werd gekaapt door 25 nieuwe leden, die met een cadeau-lidmaatschap stemrecht hadden en een totaal ander bestuur neer konden zetten. Reden voor Noels om het landelijke bureau in te schakelen. Dat bestuur werd uiteindelijk een jaar later volledig weggestemd.

Daarmee leek de rust weer te zijn wedergekeerd, maar schijn bedriegt. De interne strijd is blijkbaar nooit echt opgehouden (of weer flink opgelaaid) waardoor nu drie fractieleden hebben besloten om op te stappen. Leuk man, die diversiteit!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Bockbeer

  Erdogan66

 2. Response

  Wat men zaait, zal men ook oogsten!

 3. bifbof

  Dit is ECHTE democratie . Zo zal het verder gaan in dit land TENZIJ .

 4. hansishier

  Hahahaha D66… Wat een sukkels… Lol, mijn schoonpa is ook al zo’n eurofiel met een voorliefde voor D66. Ik lach hem ook altijd recht in zijn bek uit. Wat een mongool is hij zeg; ik ben een wereldburger en Europeaan… Hahahaha wat een lariekoek.

  1. Van der Scheur

   Die Turken denken er vast anders over. Dat zijn pure nationalisten die zich in de diverse partijen nestelen. Dit alles volgens plan Erdogan.

  2. Op Koers

   Lijkt mij een moeilijke verhouding met schoonpa. Maar met zijn zoon of dochter gaat alles naar wens, hoop ik?

   1. hansishier

    Prima, we hebben het beide niet zo op hem…ze ziet hem ook liever gaan dan komen.

   2. Bockbeer

    Wesley Op Koers?

 5. Roughwood

  Diversiteit66. Tja, lastig hè die multiculturele samenleving die volgens Jetten en Co. een doorslaand succes mag worden genoemd. Werkt ie een keertje, is het weer niet goed! Hahaha.

 6. Kretoloog

  Gek, dit is al 24 uur bekend. Maar pas nadat GS erover berichtte, komt het bij DDS. Gemakkelijke journalistiek, zullen we maar denken.

  De Turken heersen in het Rijnmondgebied. In Rotterdam hadden ze de PvdA al ingenomen. Die partij verloor prompt de laatste arbeider en kelderde van de decennialange nr. 1-positie. In Dordt kozen de Ottomanen de weg via D66. Ook Dom66 capituleerde. In de kleinere plaatsen rond Rotterdam en Dordt komen de Erdoganmannen moeilijker aan de macht, daar overheerst nog de biblebelt (lees: SGP en ChristenUnie). Waar, net als bij de Muzelmannen, de vrouwen buiten de politiek worden gehouden.

 7. Ritter

  Massa immigratie heeft (onomkeerbare) demografische gevolgen.

  En die gevolgen worden steeds meer zichtbaar. Vooral in de grote steden.

 8. nu ik

  hahahaha , d666 geveld door zijn vriendelijke islamitische vijand. Boontje komt om zijn loontje.

  Wel een teken aan de wand dat er zoveel voorkeursstemmen uitgebracht worden op 2 islamitische kandidaten.

  stop de islamisering , stem sociaal , stem PVV

 9. Cootje

  Geweldige bevolkingsgroep

  1. Cootje

   Nu nog een Turkse vlag

 10. Vrijedenkert

  Geen D666 maar AKP666!

  Moslimbroederschap, Het Project:
  Netwerken met en het coördineren van acties met gelijkgestemde islamistische organisaties.
  Het vermijden van open allianties met bekende terroristische organisaties en individuen om de schijn van “gematigdheid” op te houden.
  Infiltreren in en overname van bestaande moslimorganisaties om ze op één lijn te stellen met de collectieve doelstellingen van de Moslim Broederschap.
  Gebruik maken van misleiding om de voorgenomen bedoelingen van islamistische acties te maskeren, zolang dit niet tegenstrijdig is met de wetten van de sharia.
  Het vermijden van lokale, nationale en globale conflicten met Westerlingen die op de lange termijn het vermogen om de islamistische machtsbasis in het Westen uit te breiden schade zouden kunnen berokkenen of die een negatieve reactie tegen moslims zouden kunnen veroorzaken.
  Het opzetten van financiële netwerken om de bekering van het Westen te financieren, inclusief de ondersteuning door fulltime bestuurders en medewerkers;
  Verkennen, gegevens verzamelen, en het opbouwen van capaciteit om gegevens te verzamelen en op te slaan.
  Het opzetten van een controlesysteem om toe te zien op de Westerse media om moslims te waarschuwen voor “tegen moslims gerichte internationale samenzweringen”.
  Het ontwikkelen van een islamistische intellectuele gemeenschap, inclusief het opzetten van studiecentra en belangenorganisaties, het publiceren van “academische” studies om de islamistische positie te legitimeren en de geschiedenis van de islamistische bewegingen te boek te stellen.
  De ontwikkeling van een allesomvattend honderd-jaren-plan om de islamistische ideologie over de hele wereld te bevorderen.
  Internationale doelstellingen afwegen tegen plaatselijke flexibiliteit.
  Het creëren van uitgebreide sociale netwerken van scholen, ziekenhuizen en liefdadigheidsinstellingen die de islamitische idealen zijn toegedaan, zodat moslims in het Westen constant in contact staan met de beweging.
  Het betrekken van moslims die onze ideologie trouw zijn bij democratisch gekozen instellingen op alle niveaus in het Westen, inclusief overheid, NGO’s, particuliere instellingen en vakbonden.
  Gebruik maken van bestaande Westerse instellingen tot ze kunnen worden overgenomen in dienst van de islam.
  Het opstellen van islamitische grondwetten, wetten en beleid voor uiteindelijke ten uitvoerlegging.
  Conflicten binnen de islamistische bewegingen op alle niveaus vermijden, inclusief de ontwikkeling van processen om conflicten op te lossen.
  Allianties sluiten met Westerse “progressieve” organisaties met vergelijkbare doelstellingen.
  Autonome “veiligheidstroepen” organiseren om moslims in het Westen te beschermen.
  Geweld ontketenen om de moslims die in het Westen wonen “in de stemming te houden voor jihad”.
  Jihad-bewegingen in de hele islamitische wereld ondersteunen door preken, propaganda en financiële, personele en operationele steun.
  Zorgen dat de Palestijnse kwestie wereldwijd een wig drijft tussen moslims en het Westen.
  De bevrijding van heel Palestina uit handen van Israel en de oprichting daar van een islamitische staat tot een hoeksteen maken van het plan voor globale islamitische overheersing.
  Een doorlopende campagne op touw zetten om onder de moslims haat tegen de joden op te wekken en elke discussie over verzoening of co-existentie met hen af te wijzen.
  Het actief oprichten van jihad-terreurcellen in Palestina.
  De terroristische activiteiten in Palestina verbinden met de wereldwijde terreurbeweging.
  Voldoende geld inzamelen om de jihad wereldwijd voor onbepaalde tijd voort te zetten en te ondersteunen.

  Het infiltreren van bestaande westerse partijen zoals b.v. D666 en deze vervolgens overnemen past prima in de de doctrine van de Moslimbroederschap en de naieve D666 wereldverbeteraars stinken er met ogen open in!

  1. Vit

   @Vrijdenkert

   “De bevrijding van heel Palestina uit handen van Israel en de oprichting daar van een islamitische staat tot een hoeksteen maken van het plan voor globale islamitische overheersing.”

   Aanvallende landen worden eerder een verlichtte parkeerplaats.

 11. goedisfout

  Weg met ons? Oke dan gaan we dat nu regelen. Mooi dat het uitgerekend die globalistische landverraderclub overkomt. Chips en cola, genieten.

 12. NoDoubt

  De 3e fase van de jihad gaat in. Dan gebeurt er het zelfde als Luton etc. En is de democratie ten einde. Zoals moham heeft aangegeven. Geen integratie maar overname. Het is niet voor niets dat er al 10.000den nogo eareas zijn in Europa. Het zal alleen maar erger worden. Wij worden een Eurabie met dank aan zij die al heel lang waren gewaarschuwd maar afdeden als nazi’s populisten racisten.

 13. Marija

  Ik overweeg mijn kop maar weer diep in het zand te steken.
  Dat leeft gemakkelijker dan vechten voor een verloren zaak.

  1. opabakema

   @Marija
   Begrijpelijk jouw reactie .
   Maar zo gaan we het natuurlijk niet redden tegen dat tuig .
   Gewoon zoveel mogelijk mobiliseren om op PVV of FVD te stemmen .

   1. Marija

    U moest eens weten, al jarenlang zeg ik PVV temstemmen en tegen die grote opvreters-invasie te zijn.
    Nu word ik zelf een soort paria, alleen mijn zus heeft dezelfde mening.
    Verder worden ze er maar moe van en zeggen dat ik niet tegen veranderingen kan. Nou ik denk dat ik de veranderingen realistisch bekijk en word het kotsbeu allemaal.

 14. ikweetwatikwil

  Vrijedenkert: Een goede reactie. Als we niet uitkijken zal het zo gaan met medewerking van de linksen en de deugers. Dit kan opstanden veroorzaken. En de islam maar lachen.

  Stem PVV of FVD.

 15. RvdBe

  Diversiteit 66 in eigen mes gelopen: goedgelovige sukkels.

 16. Bunky01

  Vrijedenkert: een zeer goede analyse. Het is voor mij een profetisch woord. Mensen; die die Nederland nog een goed hart toedragen; let op uw zaak !

 17. Veteraan

  Tja

 18. musicmaniac

  En de gevestigde orde [VVD, CDA en consorten] laten over zich heen lopen door die zelfde D66 en Groen-Links. Als wij, autochtone Nederlanders, niet over een paar jaar met een sharia wetgeving willen zitten, nog officieel Nederlands mogen praten, niet verplicht zijn Arabisch of Turks te leren, Niet verplicht aan de ramadan mee moeten doen en iedere dag 5 maal met het gezicht naar het oosten gericht op een matje moeten knielen, dan moeten we er voor zorgen dat dit niet gaat gebeuren. Dit kan alleen maar als men het partijkartel doorbreekt, door op de PVV of op FvD te stemmen. Anders zie ik voornoemde dingen zeker gaan gebeuren. Nederlanders, Zorg ervoor dat Nederland, Nederland blijft en geen Turkse of Arabische kalifaat!

 19. marco kruidenberg

  Volgen die 2 Turken dan niet de D66 lijn?

 20. Rud56

  Tja, in kader van de inclusie, diversiteit en andere deugonzin heeft dat D66 het paard van Troje binnengehaald. Waarmee de lokale politiek zijn democratische waarden zal verliezen aan aanhangers van Erdogan én aan de islam!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.