Het beeft gesteente in Groningen: Reljeugd bekogelt politie met stenen en flessen, agent raakt gewond!

Steen
Foto: Joaquin Corbalan / Shutterstock

Er heerst anarchie in het centrum van Groningen nadat een grote groep jongeren met elkaar op de vuist ging en daarna de politie bekogelde met stenen en flessen. Volgens de politie is het nu ‘iets rustiger’ in Groningen, maar is de situatie nog niet helemaal onder controle. Er zijn meerdere aanhoudingen en een politieagent is gewond geraakt.

Een groep van ongeveer 60 jongeren hield zich ‘vervelend’ op in de Herestraat in de Groningse binnenstad. Er ontstonden tegelijkertijd meerdere vechtpartijen onder de jongen en de sfeer werd uiterst grimmig. “Wij zijn met meerdere eenheden ter plekke en werden belaagd met flessen en stenen”, aldus de politie in een verklaring op internet.

Gewapende agenten en een politiehond probeerden de winkelstraat leeg te vegen en de grote groep rellende jongeren uit elkaar te drijven. “Er is door ons een charge uitgevoerd. De groep verspreidde zich maar kwam even later terug”, aldus de Groningse politie.

In onderstaande video is te zien hoe de politie compleet machteloos staat tegenover een groep agressieve stenengooiers:

Video: De Vries Media

De politie zegt niet te weten wat de oorzaak van de massale ruzies is. Wel was het zaterdag extra druk in het centrum van Groningen vanwege het Eurosonic festival. Vandaag traden daar diverse hiphopartiesten op, waaronder het Rotterdamse Broederliefde, dat vooral populair is binnen een specifieke groep van de hedendaagse jeugd.

Op dit moment lijkt de situatie in Groningen iets rustiger te worden, maar de politie benadrukt dat er nog steeds een grimmige sfeer hangt. En de avond is nog jong…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  goh , en dat allemaal zonder vuurwerk of een oudejaars excuus ? je verwacht het niet he !

 2.   

  Quote : Een groep van ongeveer 60 man hield zich ‘vervelend’ op in de Herestraat in de binnenstad.
  .
  Waarom wordt de nationaliteit van de relschoppers niet vermeld?
  Kenneth Steffers is weer lekker politiek correct aan het wegkijken.

  1.   

   quote Waarom wordt de nationaliteit van de relschoppers niet vermeld?
   Kenneth Steffers is weer lekker politiek correct aan het wegkijken. end

   tja de opvang zit om de hoek , ligt precies tussen drie opvanglocaties in cockje , maar dat weet jij natuurlijk niet vanuit het verre Spanje. Wat zei je over politiek wegkijken emigrant ?

  2.   

   EU kok : Inderdaad enorm irritant dat de etniciteit niet wordt vermeld. Ja, ook als het geboren en getogen Nederlanders zijn wil ik het weten. Het enige waar ik een hekel aan heb is dat de etniciteit soms wel en soms niet vermeld wordt.

   1.   

    Gisteren een Duits krantenbericht geleden over een man die een vrouw had vermoord. In de krant stond als bijzonderheid vermeld dat de verdachte een Duitser is.

    1.   

     Quote: In de krant stond als bijzonderheid vermeld dat de verdachte een Duitser is.
     .
     Heel bijzonder, dat doen Duitsers normaal nooit.

     1.   

      spaanse import doet dat meestal

     2.   

      Ik ga het niet uitleggen. Het is zo simpel en als je dat nog verdraait, ben je voor mij iemand met verrekte weinig brains. Maar ok, daar ben je links voor.

     3.   

      Agios 42 minuten ago
      Ik ga het niet uitleggen
      .
      Mooi

  3.   

   Das wel vervelend idd. Nu moeten we maar wat gaan gissen. Al durf ik er best op in te zetten dat het geen autochtone Groningers betreft. Soms zit je er bij dit soort weddenschappen naast, maar in de meeste gevallen is het kassa.

  4.   

   inmiddels is het cockje op zijn wenken bediend en zijn op diverse filmpjes te horen en te zien wie de relschoppertjes zijn. Lang leve de multi kul !

 3.   

  De ziekte is bekend: saturday night fever.

 4.   

  De commando’s er op afsturen met vrijheid van optreden…binnen 15 minuten…doodstil daar…..

 5.   

  Ik kwam voor een paar jaar geleden maandelijks in die stad.
  Maar die tijd is voorgoed voorbij.

 6.   

  Het wordt daar net zo’n shithole als Amsterdam.
  Teveel links bestuur.

  1.   

   Koen Schuiling (1959) is sinds 30 september 2019 burgemeester van Groningen. Hij keerde hiermee terug naar de stad waar hij zijn politieke loopbaan begon. Nadat hij studeerde en werkte bij de Rijksuniversiteit Groningen, werd hij politiek actief voor de VVD

   1.   

    VVD is onder Rutte net zo links geworden als PvDA. Er is een Wiegel of Bolkenstein 2.0 nodig om de liberalen weer op de juiste koers te krijgen.

 7.   

  De politie is al net zo kansloos als de oproerkraaiers. Aangestuurd door een nog triestere overheid. Alleen al die 40 jarige vrouwen er tussen :) . Wat een zielig stel sukkels, ze verdienen elkaar.

  De linkse multicul is gek op hiphop, het zou namelijk culturen verenigen, vooral dat negers aanbeden worden staat ze wel aan… Nederland 2020. Een land om trots op te wezen :) ;)

 8.   

  “Reljeugd bekogelt politie met stenen en flessen”

  Ik zie alweer een nieuw verbod komen om hulpverleners te beschermen.

  Een verbod op ‘stenen en flessen’
  hebben we het hele jaar profijt van, niet alleen tijdens de jaar wisseling

  1.   

   Nou Monty,

   Ik ben volledig verrast door deze juiste constatering van de problematiek. Het ligt natuurlijk niet aan de hiphop aanbiddende jeugdigen, maar aan de flessen en stenen!

   1.   

    Klopt als een bus.
    We zijn al zover dat we vuurwerk gaan verbieden voor de veiligheid van de hulpverleners.
    Nu zijn dus de ‘stenen en flessen’ aan de beurt.

    Als je niet kan handhaven, dan maar verbieden.

 9.   

  Politieagenten moeten gedurende de selectie, in het huidige tijdsgewricht noodzakelijk, gescreend worden op persoonlijke moed, mentale kracht, gevechtstechniek/motoriek en aanleg, een soort van`leather necks’ moeten het zijn!
  Daarbij moet het pistool écht losser in het holster, anders is het einde zoek!

 10.   

  Er zijn filmpjes. Er wordt inderdaad met van alles gegooid. De politie is met voldoende manschappen aanwezig en uitgerust met kleine knuppels, zonder schilden en zonder helmen. Na iedere kleine charge lopen ze weer achteruit inplaats van even goed door te rammen. Hergroeperen? deëscaleren? Gewoon lachwekkend om te zien. Verneem niets over aantal arrestaties, kunnen er nooit veel geweest zijn.

 11.   

  De taal die deze reljeugd spreekt , verraadt hun afkomst. HAHAHAHAHA.

 12.   

  Staaltje Zweden?

 13.   

  Ja, de deugpolitiek van de afgelopen tientallen jaren zorgt nu voor totale ontreddering, ondermijning van dit land!

  En de politie? Die mag zich dankzij deze gore politiek zich verrot laten slaan, want als de politie zich met recht gaat verdedigen c.q. gaat optreden zoals dat van hun wordt verwacht, staan ze de volgende dag voor de rechter wegens racisme, discriminatie en ontoelaatbaar gedrag!

 14.   

  Ach het is gewoon oorlog in .Zwolle is het ook schiering in inslag in waar niet in Nederland in Duitsland is het ook oorlog in Zweden is het ook niet anders goh hoe zal dat nu komen
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 15.   

  In het artikel: …gewapende politie…
  Een paar zinnen verder: …machteloos…
  Hmm… Wat is er mis met preventieve loodvergiftiging? Ik weet toch een paar Europese politiemachten die niet zo heel moeilijk zouden zijn. Zolang de optredens van de Nederlandse politie vergelijkbaar is met het gebruiken van een donsveertje om een scud raket tegen te houden zal dit alleen maar erger worden.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!