Jort Kelder bij Jinek: ‘Ik denk dat het Midden-Oosten moet affikken’

Iran-expert Jort Kelder (huh? Wat?) zei gisteren bij Jinek dat hij maar één oplossing ziet voor de enorme problemen in het Midden-Oosten: de regio moet zich eerst helemaal opblazen. Misschien dat de boel daarna opnieuw opgebouwd kan worden. Ofzo.

Gevraagd door Eva Jinek of hij wat ziet in het plan van Amerika om samen met “bondgenoten” één en ander voor elkaar te krijgen met betrekking tot Iran, antwoordde Kelder dat het “het enige is wat ze kunnen doen. Het alternatief is oorlog.”

“Maar wat mij vooral verbaast nu is: heeft Iran al die terroristische groepen uberhaubt wel in de hand? Want inderdaad één zo’n krijgsheer denkt ‘ik ga raketjes afschieten,’ en Hezbollah steunen ze, ik bedoel alles wat fout is in de wereld steunen ze, los van het land Iran, dus ik denk dat dit nog wel even doorgaat,” aldus Kelder.

“Ik denk dat het Midden-Oosten moet affikken,” concludeert hij vervolgens, voor er een oplossing gevonden wordt.

https://twitter.com/Jinek_RTL/status/1215032893904498690

Natuurlijk is er één probleem hiermee: Iran heeft massavernietingswapens, heeft een behoorlijk arsenaal conventionele wapens, en is hard aan het werk om een atoombom te creëren. Op het moment dat de Gekke Mullahs geloven dat er écht een oorlog aankomt zullen ze dat proces ongetwijfeld flink versnellen zodat ze écht flink wat schade kunnen aanrichten — niet alleen in, zeg, Irak en Iran zelf, maar ook in Israël en mogelijk zelfs in Europa. Tel daar nog eens bij dat het land alle terroristische organisaties die het steunt vervolgens bevel geeft om los te gaan… en je begrijpt dat in Kelders scenario, het Midden-Oosten letterlijk in de hens komt te staan én dat andere delen van de wereld er ook flink onder gaan lijden.

Met andere woorden, Kelders simplistische visie is niet houdbaar. Als het Midden-Oosten “affikt” zal dat niet figuurlijk, maar letterlijk zijn — en de brand zal overslaan naar Europa. Gek genoeg beschouw ik dat — mogelijk miljoenen doden! — niet als een “oplossing.”

Wat de oplossing dan wel is? President Trump is prima bezig. Nieuwe economische sancties, Iran duidelijk maken dat de Mullahs niet te moeten gaan, en hopen dat het Iraanse volk er uiteindelijk in slaagt om hun dictatoriale regime af te zetten.

Volg me op Twitter en Like me op Facebook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. nu ik

  Zand brandt niet Jort, kom op nou !

  1. van Urk

   Dan wordt het een zandbak van glas.

 2. Bullshit15

  Die linkse ratten die zullen vol houden dat trump slecht is in alles verkeerd doet maar trump doet het nog niet zo slecht ik hoop dat i de volgende verkiezingen gaat winnen doet i dat niet dan komt geheid die miljo pakt weer op tafel in dan zijn we verder van huis dan kunnen we ons zeker blauw betalen aan die miljo shit wat nergens op slaat dus ik zal zeggen zet hem op trump
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. henkie

   @Bullshit15

   Jaja, ikzelf zit hier ook regelmatig mensen te adviseren PVV of FvD te stemmen en NEXIT.

   Maar aub, probeer ook in het openbaar, op een voorzichtige manier, mensen te overtuigen dat dat de enige weg voorwaarts is voor het Nederlandse volk.

   Vele mensen die ik spreek delen dezelfde mening, het is de vraag of ze de stap aandurven om op een van deze partijen te stemmen, er heerst nog steeds een zware taboe op. En het is alleen deze taboe ( die langzaam oplost, omdat de waarheid zo duidelijk is) die vooralsnog de PVV en FvD de meerderheid onthouden.

   1. Marija

    Ik zal het dan wel verkeerd doen, maar in mijn omgeving is het links wat de klok slaat en word ik er op aangekeken dat ik er op tegen ben dat ins land wordt overspoeld met islam/moslims c.q. gelukszoekers.

    1. henkie

     Het zal niet aan jou liggen, gewoon vasthouden aan je opvattingen, sommigen hebben eigenbelang bij het meehuilen met de wolven.

   2. Bullshit15

    Ik durf er rustig voor uit te komen dat ik fvd of PVV stem ik neig toch eerder naar PVV wand dat is geen draai kont hij houd zijn rug wel recht met fvd weet ik nog niet of hij zijn rug houd maar een ding is zeker het kan niet minder worden dan met deze landverraders die ons land verkocht hebben
    Daarom stem fvd of PVV in uit de eu

 3. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Deze bekakte draadnagel kan nog geen ei bakken. Zit graag in de broek van Rutte op zoek naar de eieren die er niet zijn. En niet alleen met Pasen… HAHAHA ! Oppakken deze gestoorde pyromaan !

 4. Potsdam

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden,links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende en Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  jumping weet waar hij het over heeft ,PVV FVD zijn goddeloze partijen

  Stop met de EU in deze vorm en stem SGP.

  NEXIT

  1. Dropje

   Kijk eens aan, Potsdam is een nog eens een Chrrrrrristen gekkie

   1. Hard

    Kijk eens aan, Dropje is een nog eens een Droppenis.

  2. janszm

   Uw woorden stroken niet met de waarden van de SGP.
   Door de mand gevallen.

 5. Jantje

  Het Midden-Oosten heeft maar 1 ding nodig:
  Afscheid van de Islam.

  1. Bolkestein

   Hamer, spijker, kop. De Islam is voor ons allen ons grootste ongeluk.

 6. Bolkestein

  In 2006 stond er in het gewezen blog Het Vrije Volk een interessant artikel: Bombardeer Iran nu voordat het te laat is. Het is denk ik historisch fout geweest dat dat toen niet geschied is. Het had veel ellende kunnen voorkomen.

 7. Rieks

  Er gaat niets verloren aan het Midden Oosten mocht het weer een woestijn worden.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…
   Gelijk heb je ! Net als Boerenkoolstronkeradeel !

 8. Wim Vreeswijk

  Daar heeft Jort groot gelijk in. Het zijn veelal staten die de bewoners terroriseren als ze niet achter hun eigen idioten aanlopen. Daar is gewoon niks mee te beginnen. We hadden daar ook nooit olie van die gasten moeten gaan betrekken, maar gewoon het eigen land vol zetten met kerncentrales.

 9. janszm

  Begin deze week elders gereageerd:
  Het islamitische deel van het MO dient zichzelf schoon te branden, tenminste, als stabiliteit gewenst wordt.
  U denkt dat de bosbranden in Australië dmv brandweerlieden geblust kunnen worden? Forget it.
  Deze branden moeten op natuurlijke wijze uit woeden. Daarna start de opbouw.
  Dit dient in het MO ook te geschieden: zij willen jihad, oorlog. Laten zij elkaar uitmoorden zonder hulp van buitenaf. Dan komt er vanzelf een winnaar bovendrijven met hopelijk een andere islam-cultuur.
  Deze lieden zijn al 1558 bezig met strijden en uitmoorden.
  Het Westen dient onafhankelijk te worden van hun energie bronnen, meer kernenergie, waterstof etc.

 10. R. Echts

  Het hele midden oosten wegvagen met kernbommen, en hier een kristal nacht ik kan niet wachten, dood aan die moslims.

 11. Joost mag het weten

  Altijd leuk als iemand zonder enige kennis van zaken z’n mening meent rond te moeten spuien. Doet me aan een zekere misdaadverslaggever denken die ook overal verstand van heeft…

  1. Jannes46

   Wilt u de alleswetende godheid niet beledigen a.u.b.?

 12. Jannes46

  Onvermeld blijft dat Israël WEL kernwapens heeft, en dat is maar goed ook met al die islamitische barbaren om zich heen. Iran weet dat ook, en weet ook dat Israël zich “conventioneel” niet onbetuigd zal laten als dat nodig is. De uiterst moderne en zeer goed getrainde luchtmacht zal zeer veel schade kunnen aanrichten tot ver in Iran. Evenwel is het te hopen dat het nooit zover zal hoeven te komen.

  1. Hard

   @Jannes: Israël heeft geen keus.

   Wanneer Israëls vijanden de wapens neerleggen is het morgen vrede, wanneer Israël dat doet is ze morgen verdwenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.