LOL! CNN doodsbang dat Iran een desinformatie campagne op sociale media begint

Dat is inderdaad wel een heel angstig vooruitzicht, zeg. Straks krijgen we allemaal door Iraniërs gemaakte memes te zien op Twitter enzo. Brr. Je moet er niet aan denken.

Bij het radicaal-linkse (en dus obsessief anti-Trump) CNN zijn ze helemaal van de leg. Je weet natuurlijk al lang waardoor: het besluit van president Trump om de Iraanse terreur-generaal Soleimani.

Doodsbang zijn ze bij het Clinton News Network. Experts houden er namelijk rekening mee dat Iran een cyberaanval begint tegen Amerika… of, en dit is echt een pure nachtmerrie, dat het land mogelijk een desinformatie campagne begint op sociale media.

Wat? Ja, echt:

Some US officials are now bracing for Iran to retaliate against the US with a cyber attack in response to the killing of one of its top commanders. But Iran has shown it’s also capable of engaging in another form of online warfare: social media disinformation campaigns.

Americans may associate this tactic more with Russia, but Iran has turned to this playbook too. While a conventional cyber attack could potentially shut down a hospital or compromise a power grid, disinformation campaigns have the potential to sow discord and influence the American electorate.

Oh nee! Stel je voor zeg! Dat is inderdaad wel héél gevaarlijk. Dan had de Amerikaanse regering de massamoordenaar Soleimani beter met rust kunnen laten, nietwaar? Ja, oké, hij zou dan door zijn gegaan met het vermoorden van Amerikaanse soldaten en onschuldige burgers in Syrië én Irak, maar hé: Iraanse kattenmemes! Daar moet CNN écht niet aan denken.

Het meest opvallende van dit soort berichtgeving is, natuurlijk, dat Amerikanen helemaal niemand anders nodig hebben om “verdeeldheid” te zaaien dan… de linkse media en hun vrienden in de politiek. Als de gekke mullah ayatollah Khamenei voor onrust wil zorgen hoeft hij helemaal niets te doen behalve, wellicht, Democraten een miljoen of wat geven om hun anti-Trump propaganda te verspreiden.

Volg mij op Twitter: @GalienMichael.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Op Koers

  Feit blijft als het tot repercussies komt door Iran, er onschuldige slachtoffers gaan vallen. Iran zal niet antwoorden met vredesboodschappen. Het uitschakelen van de generaal heeft de Iraanse dramatiek niet doen afnemen. Denk ik.

  1. Bolkestein

   En dat passief met de armen over elkaar blijven toekijken heeft Soleimani ook nooit doen ophouden. Dus wat is je punt? Moet je niet nog even bidden dat Soleimani zijn plekje in het paradijs gaat krijgen?

   1. Op Koers

    Er bestaat geen paradijs, @Bolkestein! De dood van de generaal heeft niets doen wijzigen. Gelooft u werkelijk wel in een paradijs? Na de dood is het over en uit.

    1. ZiggyStardust

     Ik geloof er ook niet in, maar probeer het maar eens te bewijzen.

    2. Hard

     Ernst op Koers?

  2. Mart

   Begin eens om van jullie ”Gouverneur”Trutte te eisen jullie grenzen te gaan bewaken en sluiten.Dat helpt ÉCHT.

 2. JFU

  Stelletje angsthazen…buigen voor de Islam…buigen voor terrorisme…angst regeert.
  Gelukkig is Trump niet bang.en beschermd zijn land en inwoners.
  Als Iran zo doorgaat vragen ze zelf om aktie, en wordt het binnen 30 minuten totaal weggevaagd…en dat weten ze echt wel…

  1. Anke Moerbei

   Trump beschermt Trump, zo is het. Hier mogen wij dat zelf ook doen, dankzij Trump. De geniale Freek de Jonge vertelde dat heel duidelijk.

   1. Kretoloog

    Moeke Aambei is 1 van de allerlaatste fans van Freek de Jonge. Ze is vast een leeftijdgenoot, hoog bejaard dus.

    1. Veteraan

     Aambei is een TROL en duidelijk herkenbaar.
     Freek de Jonge geniaal ?
     Seniel en links in de war wel maar geniaal zou ik hem niet noemen.

 3. Bolkestein

  Donald Trump is Hillary Clinton niet. Donald Trump geeft een wat krachtiger signaal af als een eigen ambassade (= eigen grondgebied) wordt bestormd. Vergelijk dat met die reactie van Hillary Clinton toen in Benghazi toen daar een eigen ambassade werd aangevallen.

 4. Bolkestein

  Mohamed Soleimani was zelf ook niet vies van Donald Trump en de Verenigde Staten bedreigen via de sociale media.

  ht*ps://www.washingtonpost.com/technology/2020/01/03/soleimani-posted-memes-antagonizing-trump-social-media/

 5. fusilier

  Met de USS Gerald R. Ford wil je echt geen ruzie krijgen.

 6. Veteraan

  Bommetje op Soleimani was een heel goed idee, scheelt tienduizenden doden van dit terroristische meesterbrein [voor Iraanse begrippen dan hé].

  Bommetje op de democratische fascisten zou ik ook kunnen waarderen.

  Bommetje op Trollen mag ook en aangezien onze paar huistrollen meerdere persoonlijkheden hebben pak je er een hoop tegelijk.

  1. Ben Venuti

   Het is anders knap rustig met die trollen waarover je het hebt Veteraan, zou men in het nieuwe jaar goede voornemens hebben vwb trollen?

   1. Veteraan

    @ Ben V

    Ik heb ze allemaal al weer langs zien komen en op zichzelf is dit nog niet eens zo storend, ik hoef alleen maar door te scrollen want ik ken de namen.
    Het meest irritante is dat zgn weldenkende mensen met een Rechtse inslag, zeg maar de autochtone bevolking op deze site, blijven reageren en er een kinderlijk steekspelletje ontstaan van vele pagina’s, op kleuterschool niveau.
    Wat een vervuiling van deze site, het wordt steeds minder interessant om hier te neuzen want de normale reacties vind je niet meer in het bos van onzin.
    En met maar 1 winnaar.

    1. Mycase

     @Veteraan jij zegt het helemaal goed ,zo zie ik het ook .

 7. Rieks

  De Iraanse bevolking is erg pro-westers, meer dan welk ander land in het MO. Jammer en dom dat het westen dit niet weet want het zou goed zijn Iran als partner te hebben. Ik weet ook wel dat de leiders vaak/soms niet erg pro-westers waren of zijn maar dat is meer hun reactie op de anti-houding van het westen en de steun voor Israel.

  1. Ron

   Heb jij het over diezelfde Iraniërs die vrouwen vervolgen die hun hoofddoek afdoen?

   Ze zijn niet pro westers, ze zijn pro leegzuigen van het westen en de wereld terug naar de middeleeuwen brengen.

   1. Veteraan

    @ Ron
    Rieks is een islamitisch Trolletje en neemt je graag in je holletje.
    Ik geef toe rijmen is niet mijn kernkwaliteit maar Rieks vraagt er wel om.

    1. wietordok

     Uw rijmpje stopt de trol in een hoekje,
     nog even, dan doet hij in z’n broekje.

    2. Ron

     Ah vandaar kende het niet namelijk.
     Maar dan maakt hij wel duidelijk wat Wilders en wij hier al lang roepen.
     Ze zeggen steeds ons zo te mogen maar intussen blijkt steeds het tegendeel.

   2. DidiMadloba

    Inmiddels is een “halve” hoofddoek toegestaan. Dus niet zo’n strakke doek als sommige Marokkaanse vrouwen dragen die geen haartje laat zien.

    En als je daar reist voelt het land best modern aan.

    1. Ron

     Waawwww ze “mogen” al een halve hoofddoek. En dat vind jij een land dat pro westers is?
     Koekoek.

  2. DidiMadloba

   Als je naar Iran gaat (wat ik een paar jaar geleden deed) word je gewaarschuwd dat het land zo vriendelijk overkomt dat je vergeet dat het regime daar toch niet al te prettig is.

   Naar Trump moet je natuurlijk niet luisteren. Die werkt aan zijn herverkiezing en daarvoor mag Iran gerust net zo’n puinhoop worden a lk S (het veel kleinere) Irak.

   Intussen verzuimen de media een verband te leggen tussen Iran en de klimaatverandering. Iran lijdt onder extreme droogte. Hun kernprogramma is dan ook niet gericht op kernwapens maar nodig om energie te leveren voor de ontzilting van zeewater.

   West-Europa neemt Iran wel serieus, en moet echt een eigen positie innemen
   Als de EU niet het voortouw neemt dam misschien Duitsland? Als wij Europeanen het niet doen dan doen de Chinezen het wel. Terwijl wij Hollandse jongens laten afslachten door de Taliban sloten de Chinezen lucratieve contracten met de Afghanen voor de winning van delfstoffen, met name zeldzame metalen die essentieel zijn voor mobiele telefoons.

   1. Ron

    Korea is ook zeer vriendelijk.
    Dus deugd dat regime dan?

 8. Cycle25

  CNN…breek me de bek niet open…voorvader van MEDIAOORLOG inclusief bier en chips.

  In 2003 zaten jullie zeker ook niet in het Rasheed Hotel te Bagdad om een zwaar ILLEGALE oorlog naar de satellieten te streamen ?

  Waar was CNN inclusief hun “kuch” geweten om vol tegengas te geven ?

  Hypocriete omgekochte linkse bagger..

 9. claus

  Soleimani was het brein en opperbevelhebber over de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran, zijn dood slaat een serieuze slag toe aan de inspanningen van Iran om zijn invloed in Irak en het hele Midden-Oosten uit te breiden door terrorisme en andere militaire acties.
  Duizenden Amerikaanse soldaten zijn inmiddels door hem gedood, en hij was van plan dit aantal te vergroten,Trump heeft gedaan wat allang gebeurd had moeten zijn, ondanks eventuele represailles van Iran!
  Veel Iranezen zijn blij dat hij vermoord is, zelfs politiek hooggeplaatsten aldaar.

 10. Ritter

  Het was Trump die deze Sjiitische terrorist uitschakelde…………….dus bekritiseren de media Trump.

  De haat voor Trump is bij veel media groter dan de afkeer van islamitische terroristen.

  Over Qassem Soleimani gesproken:

  “De Quds-divisie wordt al ruim twee decennia geleid door Qassem Soleimani. Hij was een zeer bekwame en charismatische militaire leider, gespecialiseerd in de guerrillaoorlog en terreur. Hij richtte ook nieuwe groepen op: in Afghanistan, Irak, Jemen, Pakistan et cetera. Ook rekruteerde hij uit onwaarschijnlijke gebieden, zoals diverse landen in Afrika. Daardoor werd de Quds een machtige organisatie in tal van Afrikaanse landen. Maar in twee landen werd hij de lievelingsster van de Iraanse leider Khamenei: Irak en Syrië.

  In 2003 veronachtzaamde Amerika het bewaken van de grenzen met Iran. De gevolgen daarvan waren desastreus. Soleimani stuurde duizenden in de jaren tachtig van de vorige eeuw getrainde Irakezen terug naar Irak. Daarna verspreidde hij wapens onder alle groepen. Ook voorzag hij aanvankelijk de Al-Qa’ida van Irak van wapens, met een helder doel: zoveel mogelijk Amerikanen doden totdat ze Irak verlieten. Ook gaven en geven ze steun aan de Taliban met hetzelfde doel. In een BBC-documentaire leggen Amerikaanse en Britse generaals uit wie de oorlog tegen ze organiseerde: Qassem Soleimani.”

  Kortom: Soleimani en kalief Abu Bakr Al-Baghdadi zijn twee kanten van dezelfde medaille: de paradijsbestormers en vijanden van het vrije Westen.

 11. Veteraan

  CNN hoeft helemaal niet doodsbang te zijn dat Iran een desinformatie campagne op sociale media begint. Dat doen ze toch wel dus waarom zou je er bang voor zijn.

  1. Kretoloog

   CNN is niet voor niets de afkorting van Clintons News Network.

   1. DidiMadloba

    U loopt achter. Bill is inmiddels een hoogbejaarde hartpatiënt en ijskonijn Hillary likt nog steeds haar wonden van het verlies tegen Trump.

 12. DidiMadloba

  Dit is werkelijk héél wonderlijk: desinformatie werkt alleen als de afzender meer wordt vertrouwd dan wel betrouwbare bronnen.

  Zover zijn we dus gekomen: dat Trump met zijn agressieve gedrag door het grote publiek minder wordt vertrouwd dan de Ayatollah’s.

 13. jorisxl

  Heel Links nederland huilt een vriend is heen gegaan Soleimani is niet meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.