Marjolein Faber pakt ouders ‘klimaat-kindsoldaat’ Lars aan: ‘Ze hadden je hiervoor moeten behoeden’

Marjolein Faber is wat mij betreft een heldin voor de manier waarop ze omgaat met het nieuwste kind-gezicht van de gestoorde klimaatbeweging, Lars. Toen hij woensdag op de Gelderse Statendag langs mocht komen om over het klimaat te praten maakte Faber duidelijk dat de jongen maar lekker buiten moest gaan spelen. Laat de politiek maar over aan volwassenen, 12-jarige jongetjes moeten lekker gaan voetballen.

“Je ouders hadden je hiervoor moeten behoeden,” aldus de PVV-politica tegen Larsje. “Ik vind het een schande dat jij gewoon hiervoor misbruikt bent. Ik gun jou een goed leven, een gelukkig leven. Ik hoop dat je gaat genieten, gaat voetballen, en dat als je wat groter bent je lekker achter de meiden aan gaat, maar laat het maar aan de volwassenen over wat we moeten gaan doen.”

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

 

Het is natuurlijk precies wat iemand Lars én zijn ouders moet vertellen. De Twitteraar Superjan is er dan ook buitengewoon blij mee.

Natuurlijk zijn er linkse mafketels die kritiek hebben op Faber. Zie deze email van ene Tom van der Lee. Deze meneer zegt dat het “prachtig én moedig” is dat Lars “meer urgentie in de aanpak van de klimaatcrisis bepleit.” Tegelijkertijd noemt hij het optreden van Faber “miezerig.”

Wat pas écht miezerig is, is de strategie van radicaal-links om steevast zwaar geïndoctrineerde kinderen als pionnen te gebruiken in hun achterlijke politieke oorlog. Steeds weer worden die kids voor de leeuwen gegooid, en worden wij volwassen geshamed als we geen zin hebben om naar ze te luisteren.

Kijk, het is allemaal heel simpel. Lars en zijn soortgenoten zijn keihard geïndoctrineerd door hun ouders, leraren, etc. Hij kan roepen dat het zijn eigen mening is, maar dat is flauwekul. Zijn hersenen zijn nog niet volgroeid, en hij kan nog helemaal niet volledig rationeel denken. Hij werd dus eerst geïndoctrineerd en vervolgens voor de camera’s gezet toen bleek dat hij dat best goed kon. Ondertussen organiseren zijn ouders en/of een organisatie alles stiekem achter de schermen.

Ik ben hier wel klaar mee. Iedereen die vanaf nu een kind naar voren duwt om een politiek punt te maken moet per direct zijn kiesrecht verliezen.

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Mycase

  Die van dat ventje hebben gezien dat de ouders va Greta er wel bij varen . . Lars gewoon naar school trappen en geen aandacht aan schenken .

  1. Mycase

   Ouders

  2. Ron

   Iets van leerplichtambtenaar!
   Iets van kinderbescherming!

 2. Rammstein

  De papa van Lars heeft een adviesbureau in duurzaamheid JANURA, dat onder andere werkt voor de provincie Gelderland en waterschap Aa en Maas.

  Wie had dat nou verwacht!?!?

  1. Bolkestein

   Een subsidiebureautje die de belastingbetalers bakken vol met geld kost dus. Komt dat u bekend voor?

 3. Freewheeler

  Tot dat de jeugd er achter komt dat er niets van waar is, dan zijn de poppen aan ’t dansen.

 4. Shadow1100

  Zou dan toch dat hele klimaatgeneuzel alleen met geld en bekendheid te maken hebben…?

  1. Bullshit15

   Ja natuurlijk er is helemaal niks aan de hand met ons klimaat pure bangmakerij die ouders ruiken geld in denken wat Gretta kan .kan ik ook ben blij dat er iemand is dat er een tegen geluid komt rechts heeft zich veel te lang stil gehouden al die demonstraties komen van extreem links kijk jensen.nl nu ook weer in Amerika gaan die linkse ratten dreigen. als trump wind gaan wij de dorpen in brand steken hoe ziek moet je zijn ga kijken in oordeel zelf
   STEM FVD OF PVV in uit de eu

 5. Agios

  Zo is het Michael!

 6. Bullshit15

  Heel goed hadden ze bij Gretta ook moeten doen het gaat de ouders alleen maar om het geld anders nergens om lekker makkelijk trap ze inderdaad maar naar school in de ouders een boete laten betalen
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 7. Meriadoc Brandebok

  Populistisch rechts raakt in paniek: nu de jongere generatie zich steeds minder aantrekt van het rechtspopulistische geluid, en steeds meer van het klimaat, nu hun invloed in alle Europese besturen tanende is, is men in complete verwarring. Men zal op alle mogelijke manieren met modder gooien. Maar het zijn niets meer dan de laatste stuiptrekkingen. De race is gelopen, het politieke midden heeft gewankeld, maar getriomfeerd.

  1. Rammstein

   Meriadoc is geheel in paniek: de demonisering van ‘populistisch rechts’ lukt hem steeds minder, vooral ook omdat hij essentiele informatie niet tot zich wil nemen.

   DE PAPA BAN LARS HEEFT EEN KLIMAATADVIESBUREAU, dweil. Of zegt je dit nog steeds niks?

   1. Rammstein

    BAN = VAN

   2. Top

    Guusje, is een kinderloos ruggentuffertje, die met de bijbel in de hand, denkt te moeten prediken. Hij is best wel een heel veel beetje zielig!

  2. Rammstein

   De papa van Lars heeft zijn kind-klimaatsoldaatje naar het front gestuurd om de geesten van zijn opdrachtgevers (provincie Gelderland en Waterschap Aa en Maas) nog verder te masseren voor nieuwe opdrachten.

   Ben je nou echt zo debiel, of speel je het?

  3. Kretoloog

   Je bent werkelijk komisch, Brandebok.
   Niemand hier neemt jou serieus.

   Kijk eens naar de ontwikkelingen in West-Europa: Duitsland, Engeland, Frankrijk, overal komt populistisch rechts op. Om bij dat laatste land te blijven: peilers schatten de kans dat Marine le Pen de volgende president wordt, groter in dan ooit.

   1. Pijnstiller

    Dat maakt Guus Geluk helemaal niets uit. Hij blijft hier systematisch zijn linkse gal spuien.

    Links heeft een probleem steeds meer weldenkende burgers overwegen een stem uit te brengen op PVV of FvD. Net als in Angola, Cambodja en de toenmalige DDR zet extreem links nu kindsoldaten in tegen hun eigen ouders. Dat is ronduit kwaadaardig.

    1. Ron

     De vergelijking is heel grof en extreem maar in de jaren 30 is dit ook gebeurt en uitgegroeid naar hitler jugend.
     En dan heb ik het niet over het gedachtegoed maar de inzet van jeugd. Ik hoop echt dat dit aangepakt gaat worden en voorkomen.
     Want deze jeugd zijn dadelijk degene die een ieder hier die op straat een frikadel eet, kan belagen omdat ze doorslaan in de ideologie.
     Zie de actievoerders met bont hoe die mensen belagen.

     Maar terugkomend op dat jochie op de foto, alleen al de arrogantie in zijn houding is tekenend.

  4. Ron

   Nee hoor meriadoc, de jongeren over 1 kam van een aantal extremisten halen is niet de werkelijkheid.
   Het grootste deel vind nog altijd dat er teveel vraagtekens zijn om dit vraagstuk.
   Alleen media laat graag die kleine groep uitvergroot op alle platformen zien.

   En om nu al te roepen dat het politiek midden heeft getriomfeerd is pas wanhopig.

   1. Pijnstiller

    Beste Ron,
    De afgelopen decennia hebben linkse leerkrachten steeds meer invloed gekregen op onze kids. In de klassen wordt onverhuld verteld over hoe misdadig de PVV en FvD zijn. Kids worden geïndoctrineert dat vlees slecht is, de mens schuldig is aan klimaatverandering. Alcohol slecht is auto rijden slecht is. Kinderen worden steeds effectiever gebrainwashed en ingezet als de kindsoldaten van links

    1. Mycase

     Gelukkig gaan ze daarna wel snel aan de alcohol en speed cocaine en wat nog niet meer aan geest verruimende middelen .

   2. Veteraan

    @ Ron
    Wat aardig van je dat je TROL brandebokje aandacht geeft.
    Hij heeft zijn doel vandaag alweer bereikt hiermee.

    1. Ron

     Ben jij het dan met hem eens?

     1. Veteraan

      Natuurlijk niet Ron en ik erger me aan dit soort Trollen en ik ben het met de meeste reacties op Trollen wel eens.
      En ook die van jou vandaag.
      Maar direct reageren op ze geeft ze bestaansrecht.
      Het is echt de enige manier om ze stil te krijgen want als niemand reageert op hun bla, bla gaan ze minder schrijven of zoeken ze een andere site. Vergeet niet dat hun enige doel irriteren is, daar worden ze blijkbaar opgewonden van.
      Het is ziekelijk wat hun beweegt en in de psychologie is er veel over geschreven.

     2. Ron

      Ik snap je punt, maar ik ben van mening dat wat ze schrijven onderuit gehaald moet worden met feiten.
      Er wordt al teveel gezwegen en daardoor won links terrein. Dat begint te kantelen omdat rechts tegengas gaat geven.
      Iedereen die hier deze site bezoekt leest hun onzin en zonder tegenwoord is de kans groot dat mensen ervanuit gaan dat ze gelijk hebben.
      Als hij daar opgewonden van wordt is dat zijn tekortkoming.
      Maar zwijgen tegen links en onrecht pas ik voor.

   3. Meriadoc Brandebok

    @Ron

    Ik zeg niet dat alle jongeren zo zijn, maar wel dat de klimaatbezorgdheid in toenemende mate terrein wint. Niet alleen bij de jeugd, maar ook bij de volwassenen. Peilingen hebben dat uitgewezen. De manier van schofferen – tegen Greta, maar ook tegen Westra – heeft daarom iets paniekerigs; alsof men geen argumenten meer heeft om de argumenten van de jeugd te bestrijden. En geen argumenten meer hebben is meestal het gevolg van als de emotie de overhand neemt. Dan dicht men de jeugd indoctrinatie, psychische stoornissen, en dergelijke toe (uiteraard totaal onterecht).

    Want als zij werkelijk argumenten heeft: waarom bestrijdt Faber de ideeën van de jongen – over bijvoorbeeld de kinderraad – dan niet? Waarom gaat zij niet inhoudelijk in op het betoog?

    1. Ron

     Omdat Faber gelijk heeft en links daarom paniekerig alle kanten opslaat.
     En jongen van 12 is het en blijft het.
     Die hoort te spelen ipv zoveel tijd van zijn jonge leven voor deze hysterie ingezet te worden.

     Ik weet het niet precies maar volgens mij is het wettelijk ook strafbaar en is er een limiet aan uren daarvoor.

     Maar bovenal is zijn betoog opgesteld door volwassenen en daar moet de reactie inhoudelijk aan zijn gericht, niet aan een kind die de inhoudelijke reactie toch niet snapt en kan bevatten.

     Verder is en blijft het een farce dat klimaat.
     Is er al een rectificatie gekomen vanuit die klimaatgekkies dat Antarctica niet smelt door het klimaat maar door de activering van de vulkanen onder het ijs.?

     Is er al gerectificeerd dat het in Canada en hele grote delen van de wereld kouder is dan ooit gemeten en dat er dus geen opwarming is.?

     1. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Neen, “links” – wie we daar onder verstaan – raakt niet in paniek, het is juist populistisch rechts die in paniek raakt. De twaalfjarige kwam, naar eigen zeggen, zelf met zijn ideeën en Faber kan het tegendeel niet bewijzen. Als men niet met zekerheid kan zeggen dat de ideeën niet afkomstig zijn van de twaalfjarige, waarom dan roepen dat het toch zo is?

      Ze roept onbeheerst wat over het persoonlijke leven van die jongen (alsof dat enige relevantie heeft en alsof men naast een speech her en een interview der geen plezier kan maken). Verder gaat ze nergens inhoudelijk op in.

      Faber blijft in gebreke. Iedereen weet het en iedereen ziet het.

  5. nu ik

   Ben niet in paniek maar ik vraag hoeveel hersens je bezit als je een kind van 12 kwaliteiten toedcht om iets te vinden van klimaat en energie in combinatie met de invloed op elkaar van die twee.

   Je hebt dan het brein van een borrelnoot maar voert als volwassene ook de boventoon in de klimaat en energie discussie. Ik vind dat erg zorgelijk. Gelukkig is politiek zo instabiel als mogelijk zodat straks bij het juiste signaal het schip 180 gedraaid kan worden. De race is gelopen is derhalve een prematuur bewering en zelfs een leugen.

   stem sociaal , stem PVV

  6. Stanly2000

   Guus, ik heb laatst een korte reportage gezien over het protest in Amsterdam door de jeugd. Duidelijk was dat de spijbelende jeugd beter in de klas had kunnen blijven, als je niet weet wat er geen verschil in CO2 en koolstofdioxide is. Of het %-tage stikstof in de lucht op 4% schat.
   Ik zou adviseren om de jeugd niet te misbruiken voor allerlei linkse hobby’s, waar z.g. klimaatdeskundigen alleen maar financieel beter van hoopt te worden.

  7. Fonz

   occult fantasietje ziet graag kleine kindertjes, die nog nooit 1 rekening betaald hebben in hun leventje, opkomen en volwassen de mond snoeren, occult fantasietje gooit dit graag onder rechts populistisch.

 8. Kees

  Was er in Duitsland niet eens een jong kind dat vond dat er wel erg veel asielzoekers binnen kwamen, dat werd toen weggezet als indoctrinatie en vergeleken met de hitlerjugend?

 9. ikweetwatikwil

  Zo is het Michael. Het is een schande om kinderen voor je karretje te spannen. En dat voor geld en bekendheid. Wat voor ouders en meelopers zijn dat. Treurig.

 10. Kurt

  Hoezo kind niet misbruikt door ouders. Papa heeft een milieu advies buro!! Zie ook GEEN STIJL topic

 11. EU kok

  Marjolein Faber, doet mij altijd denken aan de weduwe Rost van Tonningen.
  Weet niet waarom.

  1. Rammstein

   Omdat jij een nazi-georienteerde mindset hebt. Waarschijnlijk droom je vaak over de SS.

   1. Fonz

    @rammstein dat zijn dan natuurlijk wel zéér natte dromen over de SS

    1. Grote Trek

     Nooit vastklampen aan dromen. Dromen zijn bedrog. Misschien speelt het bij u erg een rol. Maar het is niet waar.

  2. Op Koers

   Slaapt waarschijnlijk op een spijkerbed om zich te harden tegen de maatschappij d.w.z. ‘boze kindertjes’

 12. Duckday

  Schande dat deze mensen kinderen gebruiken In 40 45 waren er ook zulke kinderen die volledig doorgedraaid waren En de staat blijft maar subsidie geven aan deze activisten.

  Stem PVV of Fvd en snel uit de EU en Euro weer vrij in eigen land

 13. Mycase

  D66Site houd er zelfs een verborgen reclame film op na met Lars in de hoofdrol kijk op GS

 14. Dropje

  Ja ja
  Als Lars migranten, de EU etc.. de tering tyfus had gewenst waren die ouders en Lars prima bezig natuurlijk
  Maar nu het over het klimaat gaat is het ineens eenschande

  1. Bullshit15

   Je doet je naam eer aan dropje
   Stem fvd of PVV in uit de eu

   1. Op Koers

    In uit de EU, wat betent dat?

 15. Veteraan

  Het gaat allemaal om verdienmodellen en dus flink wat geld waar je weinig voor hoeft te doen en EGO’tjes.
  Tja, Linkse litanie wordt je niet wijzer van.

 16. nu ik

  Geheel correct , kinderen misbruikt voor politiek gewin zou strafbaar gesteld moeten worden. Hoe kan je met droge ogen beweren dat een kind van 12 onderlegd is om over klimaat , energie en de invloed van die twee op elkaar een zinnige bijdrage te leveren.

  Het is een schande maar wel begrijpelijk als je in zeer korte tijd 75.000.000 euris kan verdienen met die boodschap. Vele ouders zullen volgen en hun kroost offeren voor het grote geld.

 17. Heras

  De hype van nederland en andere landen.
  Op scholen wordt al les gegeven over milieu.
  Vooral door links. De media doet mee.

  We moeten banken financieel redden; daarom dat milieugebeuren. Een regelrechte leugen

 18. Original NL

  Nu is het wachten er alleen nog op dat links de stemgerechtige leeftijd naar 12 jaar gaat brengen.
  Stem links voor een zakje chips, want anders ga je over 12 jaar dood!

  1. Original NL

   Btw…ik geloof dat de gemiddelde politicus nauwelijks meer verstand van het klimaat heeft als een 12 jarige…dat dan weer wel.

 19. werikke

  Dit is net zo erg als dat een klas met kindertjes met borden lopen dat mohammed moet blijven ook dat is linkse indoctrinatie

  1. Grote Trek

   Neen hoor! Dat is normaal, die kindertjes zijn zo opgevoed. Mohammed (vzmh) vervult een ankerpunt in hun leven. Christelijke kindertjes krijgen ook geen vloekles in hun schoolopleiding op een Christelijke school. Daar wordt hen geleerd Jezus lief te hebben en te eren met goed gedrag. Niks links bij.

 20. Fortiori

  Durfde DDS het niet aan om een foto te plaatsen van Marjolein Faber? Meestal valt die eer Baudet te beurt. Maar die is zo flamboyant, daar kan de site niet omheen. Discriminatie !!

 21. Fonz

  De klimaatsekte gebruikt kleine kinderen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.