Meid toch… Blinde transgender wil 5000 euro van Kruidvat wegens discriminatie, krijgt niks

Ingrid van Kranen uit Vught is een blinde transgender die zoveel mogelijk zelfstandig boodschappen wil kunnen doen. Er was toch een beetje hulp nodig maar Kruidvat-personeel weigerde haar bij de arm te nemen en haar rond te leiden, want ze vonden haar ‘onhygiënisch’. En dat is natuurlijk discriminatie, met immateriële schade à 5000 euro tot gevolg. De rechter dacht daar echter anders over!

Aanklacht
We neigen in dit land steeds meer naar Amerikaanse toestanden: ‘Bevalt iets mij niet, dan klaag ik je aan’. Ingrid wilde winkelen maar het personeel vond haar blijkbaar goor en durfde haar dat niet te vertellen. Ze wilde langs de schappen lopen en afwasborstels aanraken, om te voelen of die aan haar wensen voldeden. Personeel in de jaren ervoor vond dit blijkbaar nooit een probleem en het personeel van die dag wél, dus was de enige verklaring natuurlijk discriminatie. Het personeel zou namelijk onbeleefd zijn geweest, terwijl zij zelfs aanboden om alle artikelen op een boodschappenlijstje in een doos te stoppen, zodat ze zelf alles kon uitzoeken/voelen.

Discriminatie!
Nou, drámá natuurlijk, want hoe durf je een redelijke oplossing te bedenken voor iemand die door blindheid nu eenmaal minder zelfstandig is, maar wél heel graag zelfstandig wil zijn? Anti-discriminatiebureau Radar werd gebeld en daarna kwam zelfs het College voor de Rechten van de Mens er aan te pas, en die concludeerden: discriminatie!

Niet zo janken
De kantonrechter deed echter niet mee aan dit hele jankcircus en deed wel gewoon normaal. Die 5000 euro schadevergoeding kon ze op haar buik schrijven. En haar eis voor een wekelijkse persoonlijk begeleider tijdens het winkelen bij de Kruidvat kreeg ze ook niet. De rechter vond haar een dikke aansteller en zegt dat ze zich ‘ten onrechte geïntimideerd’ voelt. Kruidvat moest echter wel 600 euro proceskosten betalen, want ze hadden destijds duidelijker moeten zijn over waarom men haar niet bij de arm wilde nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Fonz

  Dit soort “mannen” zijn een schande voor het mannelijk geslacht..

  1. Anke Moerbei

   “Fonz” ? Wat brengt u tot deze reactie, op DDS is men ruimdenkend! Dat zou u moeten weten.

   1. hans-e-pans

    Zou het een rechtser zijn geweest?

   2. Fonz

    Ruimdenkend? denken zonder grenzen bedoel je natuurlijk, uiteraard ben jij hier de bekrompen denker…

    1. Blitzkrieg

     Fonz : Ruimdekend? Als iemand zijn l#l eraf laat hakken omdat het psychische problemen heeft is al waanzinnig genoeg. Dat anderen menen dat wij hier een hele maatschappij omheen moeten bouwen is nog absurder. Laat iedereen lekker met rust (inclusief het personeel van de kruidvat), dat doe ik ook.

     1. Fonz

      “Als iemand zijn l#l eraf laat hakken” is het nog steeds een jongen.

      “Dat anderen menen dat wij hier een hele maatschappij omheen moeten bouwen is nog absurder”

      Inderdaad, het is ongewoon, tegennatuurlijk en geestesziek wat we zien gebeuren

   3. Mieremet

    Anke Moerbei. Tssss je gaat wel ver om weer een nieuwe alias toe te voegen aan de reeds eindeloze reeks van idiote namen Mezzadrammer.

  2. Op Koers

   Zo denken de Moslims er ook over. U bent in feite een Moslim knuffelaar, tussen de lijntjes door. Geen reden meer om ze iets te verwijten dienaangaande.

   1. Fonz

    “Zo denken de Moslims er ook over”

    Nee hoor de islam denkt er zo over

    “U bent in feite een Moslim knuffelaar”

    Nee hoor, ik ben een echte Nederlander die de islam verafschuwd, jij daarin tegen beschouwd de normale Nederlander als abnormaal, Op koers is het type, alles mag, geef geen sturing, geef geen identiteit, genderneutrale opvoeding en vindt schandelijk gedrag van mannen die zich gedragen als vrouwen prima..

   2. Zero

    Op Koers dienaangaande?

 2. RvdBe

  Terecht niks gekregen, deze mislukte creatuur verdiend ook niks.

 3. Rud56

  Eindelijk een rechter die die totaal doorgeslagen deuginstituten een hak zet! Dat er maar meer mogen opstaan!

 4. Jack Flash

  Opvallend.Ze willen altijd geld.

 5. P. Breetveld

  Nu is er geen plaatje van desbetreffende afgebeeld dus een indruk van deze persoon krijgen is niet mogelijk.
  Als de winkeldames het voor wat voor reden dan ook ongepast, onhygiënisch of te riskant vinden hebben ze het volste recht om te weigeren. Geef je toe dan staat de volgende keer figuren aan de balie die eisen dat hun zweetvoeten gewassen worden bijvoorbeeld. Zo vind ik het smerig om mijngas tussen andere jassen te hangen op propvolle kapstokken. Risico op diefstal of er verhuizen mijten, luizen of wantsen naar jou jas. Je heb er gewoon smeerlappen bijlopen die een maand dezelfde onderkleding dragen en door de politie onder de douche moeten worden gezet.
  Goed op jezelf en je directe naasten passen heeft niet alleen met grof geweld te maken maar ook met alledaagse dingen. Handen wassen na supermarkt bezoek( winkelkarretjes en geld) leer ik mijn prachtige dochters.

  1. Mar

   @P. Breetveld

   Gaat u alle boodschappen ook wassen? U heeft tenslotte het winkelwagentje al voortgeduwd door de winkel en artikelen uit de schappen gepakt. Is plastic handschoentjes niet slimmer?

   1. Ron

    Was jij je groente niet dan?
    Ik wel.

    1. Mar

     Koopt u alleen groenten in de supermarkt?

  2. Ron

   Quote :Als de winkeldames het voor wat voor reden dan ook ongepast, onhygiënisch of te riskant vinden hebben ze het volste recht om te weigeren.

   Inderdaad, dat iemand zijn werk doet en jij komt daar winkelen wil dat niet zeggen dat jij hun mag commanderen of wat dan ook.

   Maar ze moeten zich allemaal zo aanstellen elk normaal mens krijgt dan toch een afkeer van je.
   Pak die van TV dat wijnen wijnen figuur, dat hij homo is vind ik best. Maar waarom moeten ze dan zo’n rol aanmeten met dat gillerige verwijfde gedrag. Of zo’n pruilbek trekken als ze wat zeggen.

 6. Bullshit15

  Het zijn al Amerikaanse toe standen hier om elk scheet voor de reet moet een rechter te pas komen die idioten zouden zelf de kosten moeten betalen maar nee nu mag kruitvat weer betalen in die blinde mongool gaat weer vrij uit heb al vaker gezegt we leven in een omgekeerde wereld stem fvd of PVV in uit eu

 7. Zero

  Toch even een momentje aandacht, druppelend, dat wel.

 8. Agios

  Als je niets ziet, een linkse drammer bent en je genderschap wil uitbuiten, dan ben je inderdaad stekeblind. Geef dit mens een hond en laat die de boodschappen doen.

 9. DidiMadloba

  Veel transgenders zijn inderdaad niet om aan te zien maar het optreden van het personeel van Het Kruidvat vind ik ook niet goed.

  Misschien een excuus dat deze “meid” niet kan zien hoe ze er zelf uitziet?

  1. Agios

   Dat zal het zijn Didi. Heel goed.

 10. Heras

  Transgender zijn is niet zo belangrijk. Wel de “discriminatie-idioterie” als verdienmodel zien. Een vorm van uitbuiten.

 11. C.A.Barstow

  Heel goed van en voor het Kruidvat en een geweldige opsteker voor anderen.
  Gelukkig zijn er nog mensen en bedrijven die niet aan deze verachtelijk gender idioterie willen meedoen, voor mij de reden om bij het Kruidvat te blijven winkelen.

  Stem,
  FvD/PVV.

 12. Tuinpaden

  Uitkering for life…

 13. Rieks

  Als ze in hoger beroep gaat wint ze het zeker, met wat media-aandacht en de rechter gaat door de bocht. Transgenders hebben het tij mee in deze verdwaasde wereld.

 14. Kristalix

  Oh kijk weer een imbeciel.

 15. Rogerio

  Verschrikkelijk type die omgebouwde bootwerker annex discuswerper… moet hij/ zij lekker allemaal zelf weten máár val andere mensen er niet mee lastig. Kruidvat is en blijft een zelfbedienings discounter. Dan gaat hij maar naar een reguliere drogisterij. Uitgenast type ; puur op geld uit. Geboren en getogen in Zuid Afrika uit Nl ouders en slechts naar Nederland gekomen om van een uitkering etc te profiteren…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.