Niet te filmen! Mislukte ontsnappingspoging kopstuk ’Mocro-maffia’ verijdeld

Arrestantenbewaarders en de politie hebben vanmiddag in Zutphen een brutale en uiterst gewelddadige ontsnappingspoging van een kopstuk van de Mocro-maffia verijdeld. Volgens De Telegraaf zou een groep handlangers van de tot levenslang veroordeelde Omar L. hebben geprobeerd de zwaarbewaakte gevangenis in Zutphen binnen te dringen. Bij de mislukte ontsnappingspoging ging ook een auto in vlammen op.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veilighied heeft de poging tot ontsnapping inmiddels bevestigd. De politie-eenheid Oost-Nederland heeft al zijn troepen uit de kast getrokken om de veiligheid in en rondom de gevangenis in Zutphen te waarborgen.

Omar L. (28) is een zware crimineel en werd vorig jaar zomer veroordeeld tot een levenslange celstraf voor betrokkenheid bij twee liquidaties en drie pogingen daartoe. Hij wordt gezien als een belangrijk kopstuk binnen de zogeheten Mocro-maffia.

De rechtbank achtte de liquidaties en de pogingen tot liquidatie allemaal bewezen en sprak van ‘gruwelijke misdrijven’ en mensen ‘op dodenlijsten.’ Volgens de rechtbank was Omar L. de opdrachtgever van een serie liquidaties. L. zou de 25-jarige Hicham M. hebben geschermd als schutter.

Hoe het busje in de brand kon vliegen, wordt nog verder onderzocht. Brandstichting is daarbij een van de scenario’s waar de recherche naar zal kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Vit

  “Niet te filmen! Mislukte ontsnappingspoging kopstuk ’Mocro-maffia’ verijdeld”

  Dus de mislukte ontsnappingspoging is verijdeld? Dit begrijp ik niet helemaal.

  1. EU kok

   Bij Kenneth is de taal-creativiteit zeer groot.
   Of het is wederom cynisch bedoeld, heb ik vandaag geleerd.

   1. Hard

    EU kok?

 2. Vit

  Op de vlucht overhoop schieten was ook niet kwaad geweest, weer een plekje vrij.

  1. Oliwier

   Het is de bedoeling dat hij een levenslange gevangenisstraf uitzit. Hem terugvoeren naar zijn cel is humaner dan de dood.

   1. Vit

    Moet je ruim zien, hij is er dan vanaf en naar zijn 72 maagden weliswaar zonder stoffelijke attributen (huwelijks gereedschap) en wij hebben een kostenplaatje minder.

 3. Drees

  Volgens alle nieuwsbladen is de ontsnappingspoging verijdeld. Daarom dus mislukt.
  Volgens DDS is de MISLUKTE ontsnappingspoging verijdeld!!

  DDS wil altijd het wiel opnieuw uitvinden.
  DDS zal daarom nooit van de grond komen, en dendert achter andere nieuwssites aan met hun mislukte titels.

  Ik voel mij niet meer aangetrokken om de rest van het verhaal te lezen, dat doe ik wel op een behoorlijke en echte nieuwssite.

  1. Vit

   Kenneth weet het nu wel.

 4. ikweetwatikwil

  Wat een gezeik om een kop boven een artikel . Een echte Nederlander snapt waar het om gaat.Waarom steeds die persoonlijke aanvallen. Wie is er zo perfect. Ik niet. HeP het ook wel eens verkeerd. Gelukkig.

  1. EU kok

   Maar u noemt zich ook reageerder en geen redacteur.

   1. Politiek Profeet

    En jij noemt je kok maar je bent een vunzige trol…

   2. Hard

    EU kok?

 5. nu ik

  tja , kunnen we dat figuur geen betonnen schoenen geven ? Te triest dat deze figuren tientallen jaren door de maatschappij verzorgd moeten worden. Ik mag hopen dat men inzet op de opsporing van het achter liggende netwerk.

  Voor nu zeg ik , minder minder minder

 6. Vrijedenkert

  Nederland heeft een gigantisch probleem met georganiseerde misdaad door welke groepering met welke achtergrond dan ook! Maffia en georganiseerde criminaliteit opereren internationaal dus bijna alle bevolkingsgroepen wereldwijd zijn er min of meer bij betrokken. Politie heeft nu ingegrepen en evoorkomen dat deze zware crimineel kon worden bevrijd en handlangers opgepakt…
  Maar wat als politie niet had ingegrepen als men b.v. niet op de hoogte was geweest?
  Justitie, personeel en gevangenissen zijn voornamelijk gericht op criminelen binnen houden zodat ze niet kunnen ontsnappen maar zijn justitiele inrichtingen en personeel voldoende voorbereid om een aanval van buitenaf te kunnen stoppen als b.v. politie of speciale eenheden niet op tijd kunnen ingrijpen?
  Oftewel moeten inrichtingen en het personeel zelf beter worden opgeleid, getraind en bewapend om een aanval van handlangers van criminele organisaties van buitenaf te kunnen stoppen?
  Politie kan niet altijd op tijd zijn bij een uitbraak of gecombineerde in en uitbraak en is zelf zwaar onderbezet om dit soort lieden en organisaties aan te pakken wat nog vrij rondloopt…

  1. Jannes46

   Noem de dingen gewoon bij de naam; Nederland heeft wel degelijk een Marokkanen-probleem, en dat probleem kun je zelfs een islam-probleem noemen. Maar om het even bij de mocro’s te houden; vergeet niet dat de mocro-maffia ook nog en hele horde mee-eters, fans en sympathisanten (w.o. zeer jeugdigen) heeft dus is de reikwijdte véél en véél groter dan “een paar honderd” raddraaiers, zoals doorsnee door de media wordt gesuggereerd.

   1. Hard

    ” (…) en dat probleem kun je zelfs een islam-probleem noemen.”

    Exact, bovendien faciliteert de overheid dit proces van islamisering!

 7. Hard

  Kopstuk? Had t’ie z’n kop maar stuk!

  1. Fonz

   😛

   1. Hard

    Logisch denk?

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.