Nieuwsuur valt voor identiteitspolitiek! ‘Niet iedereen voelt zich vertegenwoordigd in de geschiedenisboekjes’

Bij Nieuwsuur was men gisteren weer lekker aan het deugdrammen, ditmaal over het tekort aan diversiteit in onze geschiedenisboekjes. Mensen met een migratieachtergrond voelen zich namelijk achtergesteld in de Nederlandse geschiedschrijving, het is zelfs zo erg dat er mensen trainingen geven aan docenten om deze ‘ongemakkelijkheden’ te bespreken. Typisch geneuzel om niks dus, zoals we gewend zijn van Nieuwsuur!

Het blijft een bijzondere discussie, onze nationale historie wordt teveel bekeken vanuit Nederlands-oogpunt. Op zich vrij logisch lijkt me, over het onderwerp van bijvoorbeeld de Tachtigjarige Oorlog is het onmogelijk om ineens Syrië – als voorbeeld – erbij te betrekken. Dat onze nationale geschiedkunde over Nederland gaat, dat lijkt me vanzelfsprekend.

Toch is dit niet zo voor iedereen, sommige vinden dat we het curriculum zo moeten aanpassen dat we iedere cultuur/etniciteit ‘betrekken’ bij onze nationale geschiedenis. Een tijdje geleden werd er gesproken over ‘klimaat-psychologen‘, een nieuw vakgebied binnen de psychologie, die bedoeld is om mensen met ‘klimaatdepressies’ te helpen. Dit soort onzin banen zijn mogelijk dankzij ons prachtige kapitalisme, vandaar dat een vrouw zoals Vivianne Goedhart nu ook haar onzin kan verkopen dat mensen zich niet ‘vertegenwoordigd’ voelen en dus ‘hulp’ nodig hebben.

Het is van de zotten dat we zulke mensen een podium geven. Dat we ons geschiedeniscurriculum ‘diverser’  – of liever gezegd: minder eurocentrisch – willen maken lijkt me een logische zet. We kunnen best meer aandacht besteden aan een onderwerp zoals het Ottomaanse Rijk bijvoorbeeld. Maar onze nationale geschiedenis kan je niet echt ‘diverser’ maken. Tenzij je aan geschiedvervalsing wil gaan doen en er dingen aan toevoegen die niet zijn gebeurd of die geen invloed hebben gehad.

Gelukkig zien meer mensen helemaal niks in deze waanzin!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. JochemX

  Inderdaad identiteitspolitiek, ik voel me totaal niet vertegenwoordigd door het gewauwel bij nieuwsuur. Verder is het niet zo’n punt, de meeste identiteit-gekkies hebben niet zoveel met geschiedenisboeken op.

 2. Heinrich

  Een multiculturele samenleving is niet genoeg, de hele wereldgeschiedenis moet gewag maken van de betreuringswaardige Islamitische sekte en onderontwikkelde Afrikaanse stammen!

 3. nu ik

  Zijn het nu het echt zulke domme sukkels bij de NPO ?
  QUOTE Bij Nieuwsuur was men gisteren weer lekker aan het deugdrammen, ditmaal over het tekort aan diversiteit in onze geschiedenisboekjes. Mensen met een migratieachtergrond voelen zich namelijk achtergesteld in de Nederlandse geschiedschrijving, END

  Mensen met een migratieachtergrond die vers binnen komen maken ook geen deel uit van onze geschiedenis.

  htt*s://www.youtube.com/watch?v=IXA9-z-y6Aw

  1. Blitzkrieg

   nu ik : Schitterend!

 4. Grote Trek

  Onze eigen geschiedenis kan zeker ook wel een opfrisser gebruiken. De pioniersgeest mbt tot de koloniën bijvoorbeeld. De heldhaftige VOC mentaliteit was niet meer of minder een bezettingsmacht en veldtocht tegen de bevolking. Dat vind je in de geschiedenis boekjes niet terug. Nog meer recentelijk de “patriottische” houding van de Nederlander in de wereldoorlog II. Lees over de “enthouiaste” ontvangst van die paar slachtoffers die de kampen overleefd hadden.

  1. Agios

   Je kunt de geschiedenis natuurljk wel veranderen door nieuwe inzichten, maar de feitelijke geschiedenis verander je daardoor niet. Als de tijd van toen een pionierstijd was waarin slavernij voorkwam, dan was het zo. Daar verander je ook met goedmensgeschrijf niets aan. Ooit was de vrouw voor mij een bijzonder wezen dat ik op een voetstuk plaatste. Nu menige jaren verder is mijn mening omtrent de vrouw totaal omgeslagen. Moet ik nu ineens mijn eigen geschiedenisbelevenis gaan herschrijven? Ik dacht het niet. Alles wat in het verleden is gebeurd, staat in verhouding met de opvattingen en het beleven toendertijd. Nederland thans beschrijven als een verderfelijke staat enige honderden jaren geleden is je reinste geschiedvervalsing. Wie dat niet zo ziet, is besmet met een virus dat wel eens erger kan zijn dan het coronavirus…

   1. Hard

    @Agios: Je voert een kansloos bewezen zuigtrol, onkruid is het!

   2. DidiMadloba

    Met buitenlandse gasten bezocht ik onlangs weer eens De Gevangenpoort in Den Haag. Waar ze sinds 1750 niet meer folterden: invloed van de Verlichting.

    Omgekeerd werd daar dus eeuwenlang WEL gefolterd.

  2. Hard

   Grote Trek Johnsen Op Koers?

  3. DidiMadloba

   De VOC was het superlatief van rechts denken. Is het doel van een onderneming niet het maken van winst? Dan is de VOC heel consequent in het vermoorden van degenen die aan dat streven in de weg staat.
   Wie geld wil verdienen moet niet zachtzinnig zijn.
   En is geld niet het allerbelangrijkste in dit leven?
   Liefde vergaat, kapitaal groeit.

  4. Fonz

   “Onze eigen geschiedenis kan zeker ook wel een opfrisser gebruiken”

   Helemaal niet, zuigstuif dat je bent, je bent misselijke graftak die zijn grote smoel moet houden over mijn cultuur en geschiedenis..

 5. Agios

  Ik, als raszuivere Nederlander voel me ook steeds minder (h)erkend door onze politiek en het onophoudelijke gedeugdram. Word ik nu ook in een televisieprogramma in de diversiteitsagressie erkend als bedreigende soort? Wat is er in vredesnaam met Nederland aan de hand?

  1. Blitzkrieg

   Agios : Bij mij staat de NPO letterlijk op zwart. Het enige dat ik nog wel eens kijk is het NOS journaal, kan ik bij Jensen kijken hoe erg de mensen worden voorgelogen 🙂 .

   1. Ab Infinitum

    U voelt zich aangetrokken tot een persoon met een beperking?

    1. Blitzkrieg

     Ab Infinitum : Nee juist niet, daarom kijk ik ook geen NPO 🙂 .

   2. DidiMadloba

    Dan kan ik je Facebook aanbevelen. Daar zit een algoritme in dat zorgt dat je constant naar de mond wordt gepraat.

    1. Blitzkrieg

     DidiMadloba : Wil en heb geen facebook, hoe kom je erbij dat ik een algoritme wil dat me naar de mond praat? Ik gebruik niet voor niks duckduckgo!

 6. Blitzkrieg

  Volgens mij zouden ze er goed aan doen om die kinderen lekker met elkaar te laten bakkeleien, volgens mij zouden ze er helemaal uitkomen.

 7. Kees

  Ik ben benieuwd of er later in de geschiedenisboekjes ook zal komen staan dat er in de jaren 70 gastarbeiders naar Nederland kwamen en dat de kinderen daarvan , samen met andere migranten, oververtegenwoordigd waren in de criminaliteit en in de werkloosheid. Zo erg dat in de Nederlandse gevangenissen het overgrote deel van de gevangenen een niet Nederlandse achtergrond heeft. Een hele ontwikkeling in een paar decennia, van uitsluitend witte gevangenen, naar 70% van buitenlandse afkomst.

  1. nu ik

   spijker kop

  2. DidiMadloba

   Dan moet er ook bij worden gezegd dat velen van hen wel terug wilden. Maar rond 1980 brak er een economische crisis uit en werden veel van die “gastarbeiders” werkloos. En toen besloot het kabinet dat ze de uitkering zouden mislopen waar ze jarenlang premie voor hadden betaald, en bleven ze noodgedwongen. Zodat hun (klein-) kinderen nu de gevangenissen bevolken.

   Ministers horen ook af te treden m als hun voorgangers stommiteiten begaan. Wie is aan de beurt? Koolmees?

 8. Adriaanv

  Als een Nederlander naar Thailand emigreert zullen hij en zijn gezin zich ook niet herkennen in de Thaise geschiedenis boekjes en cultuur. Daar is niets mis, maar een onderdeel van het aanpassen aan het land waarin je wordt toegelaten.

 9. Hard

  Opgedonderd met het gelijkheidsevangelie en de dictatuur van de schreeuwende minderheid. Linksfascisme moet bestreden worden.

 10. Vraagtekentje

  Ik stel voor dat we Nederland meteen overdragen aan de import, het gaat nu toch al geleidelijk, dan weten we tenminste meteen waar we aan toe zijn. Als ik nog jonger was en een bult met geld had zou ik eens maken dat ik weg kwam uit dit ellendige deugland.

 11. Original NL

  Tuurlijk..de watergeuzen waren marokkanen, dat weet toch iedereen.

  1. Politiek Profeet

   Helaas u bent gezakt en ga niet verder voor de loopfiets…
   Het juiste antwoord moet natuurlijk zijn….
   De watergeuzen waren bosnegers…

 12. 75

  We zijn al hard op weg met de vernietiging van Europa lees het boek van
  Richard Coudenhove-Kalergi geschreven boek ” Praktischer Idealismus” beschrijft zijn visies hoe hij geloofde in de vernietiging van het zelfbeschikkingsrecht en de eliminering van Europese naties, te bewerkstelligen door de formering van een Europese gemeenschap

  1. DidiMadloba

   Onzin. Toen bijna 70 jaar geleden de Bondsrepubliek werd gevormd uit de dan zelfstandige deelstaatjes klaagde alleen Beieren over verlies van bevoegdheden (namelijk over belastingheffing).
   Maar ook in de Bondsrepubliek heeft Beieren zijn eigen identiteit behouden.

   1. Rammstein

    Didi Sukkel: de Duitse Statenbond werd al in 1870 geformeerd. Niet in 1950. Wordt het niet eens tijd die grote bek van je grondig met zeep te spoelen?

 13. Kristalix

  Wie zich niet thuis voelt in Nederland met zijn geschiedenis? Pakt de moskee of zijn bouterse poppetje in en donderstraalt op naar eigen land.

 14. DidiMadloba

  Als de geschiedenisboeken mij maar met rust laten!

  1. R. Echts

   Welnee jij komt ook in de geschiedenisboeken, zodra hier een burgeroorlog uitbreekt zorgen mensen zoals ik dat je gedeporteerd wordt of geëlimineerd.

   Leve Nederland weg met die linkse kankergezwellen.

 15. Bolkestein

  Na video met islam-kritiek: Schoolmeisje uit Frankrijk moet onderduiken[/size]

  In Zuidoost-Frankrijk raadde de politie volgens de media een jongere aan om een tijdje onder te duiken nadat zij talrijke doodsbedreigingen had ontvangen. De leerlinge had eerder een video gepost waarin ze de islam in harde bewoordingen bekritiseerde.
  De 16-jarige Mila zei in een van haar laatste Instagram-berichten: [i]“Ik haat religie, jullie koran is een religie van haat. (…) jullie geloof is shit”[/i].

  Hoewel de opname al snel weer verdween, ging de video al snel viraal op het net. Volgens de Franse krant Le Parisien kreeg de jonge vrouw honderden doodsbedreigingen.

  Lees verder:
  h**ps://tinyurl.com/rldku3s

 16. Bolkestein

  ‘Less than 3% of migrants who reached Italy were refugees’, says UN
  h**ps://t.co/rMEv0ugeXz?amp=1

 17. Rosasolis

  De moderne woord heet nu Holocaust. Het vermoorden van Joden, Roma’s en Sinti’s en vele Poolse Christenen gedurende WW 2 door de Nazi regime. Vroeger was het woord voor het uitroeien van volksgroepen: genocide. Wij lezen gedurende de laatste tijd alweer over massa-graven in verschillende
  landen, waarover de nieuw berichten over genocide spreken. Helaas werd er veel te weinig aandacht gegeven aan de vreselijke genocide (Holocaust) op honderd-duizenden
  christelijke Armeeniers tijdens WW 1. Door de Turkse Ottomanen.
  Ik kijk nooit naar die talk shows gedurende de laat avond uren omdat ik meer waarde hecht aan een actuele Bestseller Boek. Waarvan je heel veel kan leren over onze tijd.

 18. jhak

  Ik heb ook geen leven meer. Ik weet helemaal niks nul komma nul, van de Afrikaanse en midden oosten geschiedenis.
  Hoe moet het nu verder?

  1. Rosasolis

   @jhak. Waarom heb jij “geen leven meer”? Niet zo zielig doen. Je kan als Nederlander hulp krijgen om Nederlander te blijven. En er is geen wet dat stelt dat je moet welke interesse houden in welke buitenlandse land dan ook. En ook dat je alles moet weten over je buitenlandse buren. Er is inderdaad geen wet dat zegt dat jij moet omgaan met je buitenlandse buren. En ook is er geen wet dat jij ma niet stagneren in jouw zeer gesloten leven…Totdat misschien iemand jouw zeer eenzame lijk in jou oude bed vindt.

 19. Fonz

  Die niet iedereen moet lekker in het sopje gaar koken

  1. Rosasolis

   @Fonz. Ben ik met eens. 113 wordt nu dagelijks gebruikt door duizenden mensen in ons land, die het niet langer ziet zitten. Maar velen krijgen hulp, die wel accepteren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.