Niks aan de hand bij ‘totaal verrot’ ministerie! Grapperhaus: ‘geen aanwijzingen dat dingen mij niet zijn verteld’

Minister Grapperhaus werd vandaag door de Tweede Kamer geconfronteerd met de praktijken op zijn ministerie, dat PVV-leider Geert Wilders “totaal verrot” noemt. Onderzoek toonde aan dat het ministerie van Justitie & Veiligheid onderzoeksresultaten aan liet passen en bewust belangrijke informatie wegmoffelde. Maar volgens Grapperhaus is dat allemaal onzin want “op dit moment heb ik geen aanwijzingen dat er dingen onder het tapijt zijn geschoven”. Gelukkig, we maakten ons al zorgen!

Één grote doofpot
Onderzoeken waarbij beïnvloeding werd geconstateerd, betroffen de politie, de brandweer, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en bijvoorbeeld het gebruik van de nekklem na de dood van Mitch Henriquez. Waarbij die van de IND nog wel de meest ernstige is, want daar bleek het feit dat er bewust mogelijke terroristen ons land zijn binnengekomen, actief in de doofpot te zijn gestopt. Beeldmateriaal op de smartphones van asielzoekers, bestaande uit kinderporno en martelingen, werd bewust verzwegen voor de Tweede Kamer omdat er verkiezingen aankwamen.

‘Foutje, moet kunnen!’
Behoorlijk foute boel dus! Maar minister Grapperhaus wuift dat allemaal weg, ‘want als er informatie in de doofpot zou zijn gestopt, waarom hoor ik daar dan niks van?’ Dat is eigenlijk wat hij met z’n eerder geciteerde antwoord zegt. En terwijl hij dat zegt, overweegt hij ineens wel om de Inspectie voor Justitie en Veiligheid niet in hetzelfde pand van het ministerie onder te brengen. Wel zo handig als je beïnvloeding wilt voorkomen natuurlijk!

Maar het is ronduit absurd dat een ministerie zulke beïnvloeding kent die puur politiek gedreven zijn. Wanneer er fouten zijn gemaakt en er wordt geprobeerd die te verdoezelen, dan begrijp ik dat nog (al keur ik dat natuurlijk ook gewoon af). Maar zulke informatie achterhouden vanwege aankomende verkiezingen? Mijn god zeg! Wat nou neutrale overheid?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Cootje

  En ze blijven het gek vinden dat er op een paar milieu gekken er geen mens meer in de democratie geloofd , 40/45 jaar wegkijken en demoniseren hebben ze vruchten afgeworpen , achterbakse handje klap , huichelend de zaken onder het vloerkleed schuiven , een minister president die zich 70 dodelijke slachtoffers niet herinnerd , die mensen in zijn kabinet heeft die bonnetjes kwijt zijn en belastend materiaal zwart lakt , in welke democratie of rechtsstaat. Leven wij .?

 2. Heras

  Jammer, dat wij als bevolking, de regering niet kunnen ontslaan. Ze parasiteren alleen maar. Wat een incompetente lieden zeg.

  Gek he, dat de PVV en FVD groeit.

  1. Op Koers

   Wat een onzin reactie. Hierover is niet nagedacht, er zijn toch verkiezingen?

   1. Vit

    Tussendoor ontslaan halve tamme, wat op zich een puik idee is.

    1. Vit

     Een soort van impeachment zeg maar door burgers.

     1. hans-e-pans

      Waarom hebben we zowiezo een regering/kabinet?

      Alle wetten worden in Brussel bedacht en opgelegd, daar verschuilen de leden van het kabinet zich tenminste altijd achter.

      Als je al kabinetsleden of kamerleden in de 2e kamer ziet dan zitten ze op hun mobiel of tabel te koekeloeren. Zeker hun instructies vanuit Brussel te bekijken.

      Als ze dan nog eens iets uitkramen dan liegen ze al voordat ze inademen, of laten zich voorliegen door hun ambtenaren.

      Ons huidige kabinet en een heel groot deel van de kamerleden zijn een stel potverteerders.

     2. Cycle25

      @ hans-e-pans,

      De macht van ambtenaren is alleen maar uitgebreid, het idee van globalisme negeert de wil van het volk en stevent af naar moderne dictatuur. Den Haag heeft een metamorfose ondergaan, er zijn voor miljarden euro’s hoogbouw ministeries gebouwd afgelopen 20 jaar, waarmee een belofte omtrent een “kleinere” overheid niets anders dan een smerige leugen is.

      Vanmiddag nog bij een klant geweest in Leiden, en die vertelde doodleuk dat ambtenaren elke dag voor 160 euro “kuch” lunchen en ook nog eens 2 uur lang.

      De bureaucratie in dit land is een asociaal apparaat, en dankzij media blijven zich zelf als een leuk plaatje verkopen. Maar ondertussen mag jij voor deze grap bloeden.

 3. Baron von Munchhausen

  Onvoorstelbaar de gigantische naiviteit. Of….toch bewust Nederland omvolken?
  Jarenlang bekend dat ambtenaren de Minister adviseren/voorlichten wat hun goed dunkt!
  Ook op dit Ministerie: Groen-Links de baas!!! Goeroe Klaver bewijst on-onderbroken zijn afkomst: Marokko!. M.a.w. alles MOET naar Nederland en m.n. Moslims!
  Kabinet? Knielt voor eikel Goeroe Klaver!
  Ondanks grote woorden van kabinet over immigratie: alles voor de buhne! Verkiezingen op niet al te lang termijn!
  Binnenkomst van immigranten zal nog groter worden! Moet van Brussel en met dwang doorgezet door eikel Goeroe Klaver!

 4. Response

  Nagenoeg iedere dag blijkt maar weer dat de burger door de huidige coalitie wordt voorgelogen of van selectieve politiek gekleurde informatie wordt voorzien die eigenlijk objectief en neutraal behoort te zijn. Tijd voor verandering! Stem ze weg.

 5. JeMoerigeHoeder

  VVD stemmers zijn een schande.

 6. nu ik

  grapper in the house !

 7. Jack Flash

  Ik weet niet wat het is ; ik kijk veel naar de debatten, maar zodra die Grapperhaus gaat praten val ik in slaap.

 8. Ons voor ons

  Het volk moet eens gaan opstaan, en niet praten maar keiharde actie voeren net als de boeren of harder zelfs! Anders zal dit alleen maar erger worden

 9. Florissa

  Zo tikt het momenteel in Den Haag,je laat de waarheid gewoon weg,doen ze in de media ook ,hoeven ze ook niet te liegen .

 10. Bunky01

  Zo lang het “boze” volk de verkeerde keuze in het stemhokje maakt zal het alleen maar erger worden. We vragen gewoon om belazert te worden. Nederland word wakker ! De hoogste tijd voor een geuzen mentaliteit. Deze volksvertegenwoordiging is er alleen maar op uit om u en mij een loer te draaien en er zelf beter van te worden. Daarbij hoort nu eenmaal liegen en bedriegen bij. Als u en ik ons werk op een zelfde manier zouden doen dan worden we nog dezelfde dag met een rotgang ontslagen. Het verschil is dat wij in de armoede worden gestort en de dames en heren uit Den Haag staat een mooie job te wachten bij een multinational.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.