Livestream! Grote rellen tussen hulpverleners in Parijs: Franse brandweer beschoten door politie

Livestream! Grote rellen tussen hulpverleners in Parijs: Franse brandweer beschoten door politie

Één brok onversneden antisemitisme op de Dam in Amsterdam. Screenshot via YouTube. Auteur: Michael Jacobs

Parijs lijkt wel een oorlogsgebied. Op de livestream, hier te volgen, kunt u zien hoe de Franse brandweer slaags is geraakt met de Franse politie. 'Handen af van onze hulpverleners'? Niet in Frankrijk!

Wat een tijdje terug op de livestream te zien was, wordt hier op Twitter nog eens duidelijk in beeld gebracht. Daar is te zien hoe een Franse brandweerman op een waterkanon is geklommen en een ontstoken fakkel vasthoudt. Even later zie je de man plots achterover en ineenkrimpen. Waarschijnlijk doordat hij geraakt is met een rubberkogel van een Franse politieagent.

De echte grote rellen zijn hier nog eens in beeld gebracht. Het gaat echt hard tegen hard! Politie met wapenstokken en pantser, slaan in op brandweermannen. Op de achtergrond hoor je knallen die volgens mij van granaten afkomstig zijn.

Beelden van gewonde brandweermannen komen hier en daar ook op de livestream voorbij. Toch lijkt de rust nog lang niet terug te keren in de Franse hoofdstad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties