NRC-fopjournalist Peter Vandermeersch: ‘Tegen hogere belastingen zijn is ONDEMOCRATISCH en GEVAARLIJK!’

Peter Vandermeersch was tot vorig jaar hoofdredacteur van NRC Handelsblad. In die hoedanigheid heeft de Belg ervoor gezorgd dat de krant het laatste restje vertrouwen dat het nog had totaal is kwijtgeraakt. Nu leest deze salonsocialist succesvolle ondernemers de les als die de euvele moed hebben om de overheid te wantrouwen.

Elske Doets is een succesvolle ondernemer — en miljonair. Ze heeft een prima leven, maar daar werkt ze ook hard voor. Als ondernemer weet ze dat er niet zoiets bestaat als “mazzel.” Je kunt alleen succes hebben als je keihard werkt en slim bent.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Doe net als de 61 andere DDS-lezers die zich al hebben opgegeven en steun hem!

Gisteravond kwam Doets langs bij Op1. Daar vertelde ze dat ze het belachelijk vindt als de overheid de belastingen gaat verhogen voor “rijke” mensen.” Of, zoals het linkse Op1 ze noemt: de “allerrijksten.” De voornaamste reden: ze ziet dat de overheid er gewoon een puinhoop van maakt. Ondernemers gaan veel verstandiger om met geld, ook als ze het gebruiken voor een goed doel. De overheid? Die gooit het over de balk.

Geen zinnig mens die het daarmee oneens kan zijn… Maar helaas, Peter Vandermeersch zat ook aan tafel. Hij zat zich helemaal op te vreten, en toen hij eenmaal wat mocht zeggen ging hij los — zoals alleen een echte stalinist dat kan. Meneer vond Doets’ kritiek op hoe de overheid omgaat met ons geld niet alleen belachelijk, maar zelfs niet kunnen.

“Ik vertrouw de overheid niet en ik zal het dus even — ikzelf — beter doen. Daarvoor hebben we een democratie. Daarvoor kiezen we mensen,” riep de marxist. “Dit is zo’n fundamenteel anti-democratisch — om geen zwaardere woorden te gebruiken — standpunt… Ik vind dit gevaarlijke praat.”

Let wel, Doets hing een normaal liberaal verhaal op. Dit is wat de VVD — bijvoorbeeld — al die jaren voor Mark Rutte aan de macht kwam — riep. Er is werkelijk niets extreems aan haar woorden, laat staan dat ze “gevaarlijk” zijn. We hebben er wel een andere term voor: liberalisme. Anders dan de Belgische socialist gelooft is dat een heel normale politieke stroming.

De enige mensen die gevaarlijk zijn, zijn Vandermeersch en diens mede-leninisten. Toen die gek Doets onderbrak om haar te vertellen dat ze een anti-democratisch gevaar vormt voor de samenleving had ze hem moeten toebijten dat hij niet goed snik is… en dat hij het best meteen op zoek gaat naar een goede psycholoog.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. nu ik

  Ik ben TEGEN hogere belastingen. Ga eens rekenen en bekijk hoeveel je overhoud van elke euro ? Schandelijk beroving door gelegaliseerde struikrovers , erfbelasting , btw , inkomsten belasting , eco tax , accijnzen , box 3 , ozb , assurantiebelasting , enz enz

  Als die paar rijken extra belasting willen betalen kunnen ze die bedragen zo schenken aan de overheid daar is geen tarief nog enige wetgeving voor noodzakelijk.

  Wederom een vies politiek spel met wat verknipte figuren die een balletje opgooien.

  stem sociaal , stem PVV

 2. J.Rademaker

  Welke democratie en ja de overheid kan nog geen marktkraam draaien.

 3. Kretoloog

  Zijn de Bekende Nederlanders nu al op, dat Op1 een Belg moet uitnodigen voor haar kwebbelshow? Wat een armoede!

  1. Isengrijn

   Liever een Belg(Vlaming) dan een Marokkaan, niet waar, Kretoloog?

   1. Seneca

    @isechagrijn
    l*l bij de les blijven. je fixatie t.a.v. andere mensen niet op dit blog smijten. dat doe je thuis maar o neen, dat vindt je vrouwtje niet goed. die heeft haar buik ook vol van je geleuter en gezeur.

    1. Isengrijn

     Ah, Senecaatje leeft ook nog!? Gelukkig, ik dacht dat deze oude man er tussen uit gepiept was…

     Waar heb je het nu weer over, Seneca?
     Heeft die aardige verzorger van jou je weer een advocaatje teveel ingeschonken?
     En dat op dit uur… tss tss…

     1. Seneca

      @isechagrijn
      de wens is de vader van de gedachte. ik ben er nog en ik zal er ook nog zijbalk jij door de wormpjes wordt opgevreten. dan zal ik op je graf dansen… kl**tzak.

     2. Isengrijn

      Altijd maar schelden…
      …Staat je goed!
      🙂

     3. Rammstein

      Seneca, ik ben het met je eens: Isengrijn is een extreemrechtse, racistische klootzak die alles wat niet roomblank is of een andere cultuur heeft, minderwaardig vindt en wil uitbannen.

      Isengrijn hoort op Stormfront thuis.

     4. Isengrijn

      Ramsteen:

      “…Isengrijn hoort op Stormfront thuis…”

      Wat ben je toch simpel, Holland…
      Op stormfront(als het nog bestaat) zitten ook Kelten, Iberiërs, Slaven, lui uit de Balkan en de zwaar vermengde Amerikanen! Daar wil ik écht niet mee geassocieerd worden… 🙂

     5. nu ik

      Linkse mafklappers kunnen niet anders dan de termen discriminatie , racisme en schelden uit de kast halen als ze met feiten om de oren geslagen worden. Zo slaan linkse adepten elke discussie dood zodat ze niet met de feiten hoeven te dealen. Erg doorzichtig

     6. Isengrijn

      @nu ik,

      Noem jij Rammstein nu een linkse mafklapper?!

   2. Top

    En dan ook liever een Isengrijn, onder een bus, dan er in! Tieft lekker naar de JOOP NSBer.

    1. Isengrijn

     Zo! Ook goede middag, Top!

     Het ziet er naar uit dat Top wederom uit zijn slaap is gehouden door de Ierse regen wat door het dakje van zijn Ierse schaapschuurtje is gelekt.
     Het slaapt ook niet lekker, zo opgekruld tussen de pannetjes en emmertjes die het gelekte regenwater op moeten vangen.

     Sterkte voor vandaag, Top! 😉

 4. Michael M

  Van elke liter benzine is 85% accijnzen en belastingen. Bij de kassa betaal je 21% btw belastingen over je benzine. Voor elektriciteit betaal je 20% puur voor stroom, de rest is vastrecht, levering, btw, overheidsbelastingen. Zo ook voor water. Zorgpremie wordt het pakket minder, en de premie elke keer duurder. Verzekeringen worden duurder en ook daar pakketten uit elkaar geplukt en daarna weer verhoogd. Komen telkens nieuwe belastingen uit. Uw brutoloon staat bovenaan, een hele rij heffingen en belastingen eroverheen en spaar dan maar uw netto loon opzij voor later. Als dat groeit wordt er opnieuw vermogensbelasting geheven. Net als schenk en erfbelasting van mensen welke jaren keihard hebben gewerkt om hun huisje af te lossen en vervolgens niet teveel mogen hebben want dat wordt belast. Er komt voldoende belastinggeld binnen maar men moet de verstandigste mensen hebben binnen een kabinet en niet mensen welke het over de balk smijten.

 5. Tman

  Realistisch gezien heeft Peter Vandermeersch gelijk!
  Immers het kleine gedeelte van de Nederlandse bevolking dat nog productief en begrotingspot vullend is, draagt een zware verantwoording en is aan Nederland (EU) verplicht om de overheidsuitgaven mbt klimaat doelstellingen en immigratietoestroom te bekostigen!
  Méér belastingen binnenhalen is de enige oplossing om de overheidstekorten aan te vullen, de belastingdruk moet dus omhoog, ten laste van hardwerkend Nederland!
  Immers de nieuwkomers en een meerderheid van inwoners met een migratieachtergrond zijn ongeschoold of te lui, tel daarbij op de vergrijzing!
  Ieder die in Nederland productief is en belasting betaald is gewoon de lul!

  1. Seneca

   @tman
   sinds wanneer betalen de grijze Nederlanders geen belasting? sinds Wouter Bos toentertijd voorman van de socialistische pvda het in zijn achterlijke hersens haalde, moeten de grijze Nederlanders extra belasting betalen.

  2. Racerfirst

   Tman, je kan het bootje “nederland” wel drijvend houden met emmertjes hozen, of je maakt het gat?
   Ofwel realistisch klimaat beleid (zit al 30 in autobranche en electrische auto’s is farce en ze gaan t zo NIET oplossen!)
   En stop emigratie voor alles behalve echte vluchtelingen en 3x grof misdragen = weg hier! Scheelt ook weer minder Co uitstoot en uitkering en huisvesting!

 6. Cootje

  Het is toch heerlijk dat de sofinummers houders vereniging in Nederland trouw zijn contributie betaald , criminelen of zeg anders denkende verdienen met hun activiteiten gemiddeld 30/40 miljard per jaar , zijn geïntrigeerd in alle bevolkingsgroepen groepen en in alle lagen van de bevolking en vele mensen eten daar direct of indirect een graantje van mee, je zou denken dat de vereniging van sofinummers houders er wat tegen ging doen tegen deze ondermijning , maar die maken zich druk om mensen die nog nooit lid zijn geweest van de sofinummers houders vereniging en geven alle contributie uit om hun het zo aangenaam mogelijk te maken , dus ik voorspel dat die andere club de komende jaren hun van 30/40 miljard per jaar hun winsten kunnen verdubbelen. Want contributie betalen en er niets voor terug krijgen verstevigt de ondermijning

 7. Fonz

  De rijken moeten zeer waar belast gaan worden, die betalen uit overvloed

 8. Heras

  Ik vind wel dat de rijksten meer moeten betalen. Omdat de midden en lagere inkomens zo belast worden, dat ze niet verder uitgeknepen kunnen worden. De aller rijksten gaan er altijd met duizende euro s, op vooruit, als de lonen stijgen. Daarbij zijn de inspanningen met arbeid gelijk. Of je nu een stratenmaker hebt of een professor.
  Ik spreek niet tegen dat het kabinet niet goed functioneert, want dat doen ze niet, maar het is niet zo dat de rijken harder werken dan de minder rijken

 9. Seneca

  mijn reactie 7
  zijbalk = zijn als
  mijn verontschuldigingen.

  1. Isengrijn

   Ach, je bent ook de jongste niet meer, Seneca. Het is je vergeven.
   😉

 10. Bullshit15

  Hard werken ik werk ook hard maar ik mag niet hard werken.wand elke minuut die ik te veel werk kan ik een boete oplopen tussen 100 a 1000 euro hangt van het land af dus laat die nep journalist zijn gore stinkbek houden die bij NRC heeft gewerkt wand niet iedereen verdient 2 ton ik vind wij betalen al genoeg belasting. In overigens stemmen. die klootzak wat wil i nou als ze voor de verkiezingen dit roepen in na de verkiezingen het tegenovergestelde doen .Ja dan word je door de overheid dubbel genaaid
  In ja de overheid die kan ook niet met geld omgaan het zijn net kleine kinderen die moet je ook leren met geld omgaan.maar het is makkelijk als je met geld kan smuiten wat niet van je is
  Stem fvd of PVV uit de eu

 11. Agios

  Natuurlijk wil links de belastingen zo hoog mogelijk hebben. Zelf hebben ze alle flink wat aftrekposten of goedbetaalde adviesbueautjes. Om toch pecunia te hebben voor alle leuke dingetjes voor de mensheid heeft links geld nodig, dus zag de Belg een probleem opduiken. Deze week wellicht meer hierover van Peter.R.

 12. Baron von Munchhausen

  Deze vanderMeersch is een pion in het gore spel van de EU. Eerst, bijna, alle Nederlandse kranten aan Belgie (lees Brussel) verkopen. Nu naar Ierland, om ook daar de leugen media op poten te zetten! In opdracht EU!!!!!

 13. Fortiori

  Ik ben voor hogere belastingen vanaf 2x modaal. Toeslagen afschaffen, ophoging van minimumloon en uitkeringen. Gepensioneerden en AOW een verhoging van de AOW… En vanaf 2 kinderen geen bijslag meer. Dat is democratie. N.b. Vrij reizen voor 65+

  1. nu ik

   Als je begint bij 3 of 4 keer modaal kan ik je verhaal delen. Innovatie en handelsgeest om te ondernemen mag je niet afstraffen met belastingen.

   De toeslagen en het aanverwante circus moeten we zo snel mogelijk verlaten door brede lastenverlichting zodat we de negatieve spiraal van inflatie en lasten verzwaringen gaan doorbreken

  2. Racerfirst

   Fortiori, NEE stom plan van je!
   Toeslagen en kinderbijslag weg dat weegt niet op tegen beetje meer min.loon!
   Dan ben ik failliet en kan ik naar sanering!
   Ik vindt toeslagen regelingen ook ruk maar kan nu niet zonder!
   Elitaire (linkse) nederland wil gas geven en uitgeven en de vervelende aanhanger (=20% van Ned. in schuld/armoede) moet maar zien aan te haken anders jammer!
   Hoe durft coalitie! Rutte, ruim eerst je kamer op voor je nieuwe rotzooi maakt!

 14. Antihedo

  Kan iemand mij vertellen waarom Peter Vandermeersch een fopjournalist en een salonsocialist genoemd wordt? Prima om iemand zo te noemen maar om het journalistiek enige waarde te geven horen daar wel argumenten bij.

  1. Rammstein

   Extreemlinkse journalisten (het gros is dat en Vandermeersch hoort er bij) zijn per definitie fopjournalisten omdat ze uitsluitend vanuit hun linkse, cultuurmarxistische opleiding en denkwereld schrijven, kiezen, vergoeilijken, krom praten wat recht is, voorschotelen en van context voorzien. Het resultaat wordt ook wel ‘links fake nieuws’ genoemd.

   1. Antihedo

    Ik ben onder de indruk van de argumentatie. Zo ontstaat een genuanceerde beeld.

    1. Rammstein

     Het antwoord had je ook zelf kunnen geven, Wesley.

   2. DidiMadloba

    Weet u wel dat “extreem-links” staat voor communisme? Dat is de radicale variant van het socialisme, een ideologie die in de 19de eeuw ontstond als reactie op de industrialisatie, en de angst voir de macht van “Het kapitaal”.

    Onder het communisme worden alle bedrijven onteigend door de staat, en wordt de markteconomie vervangen door een planeconomie.

    Dat leidde on veel landen tot schrijnende armoede: denk aan het Oostblok, Rusland en Noord Korea. De DDR ging failliet.

    Vandaag de dag zijn er nog wel wat eenpartijstaten maar planeconomieën bestaan gelukkig niet meer.

    1. Rammstein

     Nee droplul, met extreemlinks bedoel ik de socialistische uitwassen van dit moment: Antifa, de GroeneKhmer (GL) en alle andere deugpartijen die al jaren bezig zijn ons land naar gort te helpen door een ongelimiteerde instroom van immigranten van alle snit en allooi.

     Extreemlinks, dat ben jij Mad Didi, cultuurmarxistische dwaas.

 15. DidiMadloba

  Als die mevrouw vindt dat de overheid niet goed met belastinggeld omgaat dan is dat een motie van wantrouwen aan de democratie, want het “budgetrecht” is de kern van de democratie.

  Maar eigenlijk gaat de discussie over iets anders, namelijk de progressie in de belastingen. Er wordt al veel gepleit voor een “flattax” een vast percentage.

  De Amerikanen hebben een mooie oplossing: veel geld verdienen is daar geen schande, maar de miljardair die het verdomt om flink wat schenkingen te doen kan rekenen op zware kritiek. Zelfs de aartsgierige Bill Gages moest er aan geloven en doet nu braaf mee, met de Bill & Melinda Gates Foundation.

  1. Racerfirst

   Didi wat een gezwets!
   Moet ik echt alles op noemen wat er momenteel allemaal fout gaat bij overheid?
   Belastingen!!!
   En dan heb ik het nog niet over klimaat waanzin waar miljoenen verkwist worden!
   Ze betaald al de helft aan belasting! U ook?
   EN doet extra aan doelen van eigen keuze!!!
   U ook? Maar als er straks weer een bedrijf failiet gaat en personeel op straat hoor je jou niet!

 16. M.Sluizer

  Ach het is een Belg zo iets zit er ook in het Europees parlement ze weten scheinbaar niet beter.

 17. Racerfirst

  Wat een eikel die nep belg!
  Ik dacht gelijk, onder welke steen heb jij geleefd? Maar meneer woont in Ierland!
  Alles is hier fantastisch ! Dus rijke die liever zelf kiezen in welke goede doelen ze EXTRA geld in stoppen omdat ze rutte sceptisch zjjn moeten gewoon ook maar meer (dan de helft!) aan belasting betalen???
  Ik was al lang met het geld naar het buitenland gegaan!!!

 18. evil knievel

  Altijd sneu (TE)veel belasting centjes aan deze (R)overheid te betalen maar wordt nog moedelozer als ik zie waar dit aan besteed wordt!

  Stem verstandig in 2021!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.