Oh nee! Green Deal van Frans Timmermans is aangenomen, Europa zal in 2050 ‘klimaatneutraal’ zijn

Klimaatsalafist Frans Timmermans heeft het voor elkaar gekregen. Zijn klimaat gedram heeft gewerkt. Zojuist is de resolutie van de Green Deal aangenomen, wat zal betekenen dat de EU er alles aan zal doen om ‘klimaatneutraal’ te worden voor 2050. In ander nieuws: de belastingen zullen wel weer worden verhoogd

Thierry Baudet werd voor gek verklaard toen hij beweerde dat het Klimaatakkoord zo’n 1000 miljard – of 1 biljoen – zou gaan kosten. Nou hij het aardig bij het juist eind. Er zal een transitiefonds komen van 1 biljoen voor landen die de energietransitie niet zelf kunnen bekostigen. Eén van die landen die gretig staan te wachten op al dat geld is Polen – een land waar enorm veel kritiek op is van dezelfde mensen die nu gratis geld aan de Polen willen geven.

Ondanks de massale steun van de fracties in het Europees Parlement willen ze het niet bij loze beloften houden en bij vage toekomstdoelen. Er zullen keiharde tussentijdse metingen moeten komen om er zeker van te zijn dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Europa zal het eerste klimaatneutrale continent gaan worden, zo blijven we voorlopig nog wel haantje de voorste. Je kan zeggen wat je wilt, maar Timmermans heeft dit knap voor elkaar gekregen. Wie had dat verwacht nadat hij keihard faalde om de nieuwe EU commissievoorzitterspositie binnen te slepen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. nu ik

  klimaatneutraal bestaat niet , wat is klimaatneutraal linkse mafklappers als de natuur het klimaat stuurt ?

  achterlijke idioten hebben een nieuw speeltje , stikstof , al eeuwen stabiel op aarde aanweig in elke teug lucht met een gehalte van 78 %

  donder op met je klimaatneutrale idioterie

  1. Fonz

   Precies nu ik, klimaat is nooit neutraal, klimaat is te groot om te beheersen, al denkt de hoogmoedige mens dit wel even te kunnen doen…

   1. Hard

    Met klimaatneutraal wordt bedoelt dat er 11.000 miljard euro beschikbaar moet komen. Het ging eerst langzaam maar nu gaat het snel. De nationale vlaggen mogen al niet meer in het EU-parlement staan, net als dat er in ’40 – ’45 geen nationale vlaggen mochten hangen.

    1. Fonz

     Ik kan mij best voorstellen dat mensen er klaar mee gaan zijn en dat deze mensen daar best eens bepaalde uitingen aan gaan geven..

  2. hans-e-pans

   We kunnen natuurlijk niet ontkomen dat er een verandering van het klimaat plaatsvind.

   Dit jaar 2020.

   Vrijdag 20 maart om 03:50 begint de lente.

   Zaterdag 20 juni om 21:43 begint de zomer.

   Dinsdag 22 september om 13:31 begint de herfst.

   Maandag 21 december om 10:03 begint de winter.

   Het begint saai te worden maar dit is vrijwel elk jaar omstreeks die dagen en die tijd het geval.

   1. Rosasolis

    @hans-e-pans. Je heb gelijk. Wij kregen geen winter. De lente is nu al begonnen. In de tuinen in onze dorp in de kop van Noord-Holland, zijn de krokussen nu al in bloei, de narcissen hebben knopen, en mijn ouderwetse geurende rozen lopen nu uit…Dit gebeurt normaal rond eind februari – begin maart. Ik heb nooit eerder verse, nieuwe bladeren op roos-struiken in het midden van januari gezien! Mensen die proberen de problemen te ontkennen en negeren zijn dwaas. Voor hen is er alleen maar extreem-rechts politiek belangrijk, waarbij er weinig aandacht aan milieu problemen wordt besteed. In feite, veel van deze extreem-rechts populisten geloven dat alle wetenschappers “Links” zouden zijn, en dus moet je nooit aandacht aan hun bevindingen en meningen besteden.
    Mocht jij en anderen interesse hebben in een uitgebreide wekelijkse weer bericht is er ieder zondag ochtend rond 8:30 een rapport van Jan Visser, (meteoroloog deskundig bij de KNMI) op radio 4. Hoewel niemand kan exact de toekomstige weer patroon doorgeven, geeft J. Visser altijd een beeld voor de komende week.

    1. hans-e-pans

     In de meer dan redelijke tijd dat ik al op deze wereld rondloop heb ik dit soort natuurverschijnselen als vroeg uitlopende bollen en planten vaker gezien.

     Maar ook dat het heel laat in februari of zelfs in de loop van maart begon te vriezen met alle gevolgen voor vruchtdragende bomen en struiken, of de bollententoonstelling van de keukenhof.

     Meteoroloog deskundigen bij de KNMI zijn geen wetenschappers het zijn meer aannemers/verwachters, want als ze worden aangesproken op de feiten dat ze er flink naastzitten met hun weersbericht, dan duiken ze weg achter de woorden dat het maar “weersverwachtingen zijn”.

     1. Rosasolis

      @hans-e-pans. Ja inderdaad, zijn er altijd verassingen in het natuur.
      Dan hadden de fruittelers vorige jaar februari, toen er plotseling enige tijd nacht-vorst was. Jan Visser is wel afgestudeerde meteoroloog; hij weet veel meer dan de gewone TV weerman/vrouw. Visser verdiept in de klimaat en weer patronen over de hele wereld en deze onze klimaat beinvloeden.

     2. Ron

      Hoi Rosa

      Hoe koud is het in Canada? Is dat opwarming?

      Enne… Moet ik het nog vragen?

    2. Blitzkrieg

     Rosasolis :

     Climate Prediction Swings and Misses: A Decade of Alarmist Strike Outs, 2010-2019
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=a_w8YRRMFOs

 2. JFU

  Daar gaan onze pensioen potten van 1,5 miljard…..

  1. Cycle25

   Maak er maar 1.5 biljoen van, Timmermans loert en ouderen mogen straks met vakantie…naar vadertje TIJD.

 3. Piet51

  Hoezo had Baudet het aardig bij het juiste eind? Die 1 biljoen die Baudet op een depressief moment raamde was voor Nederland en was bedoeld als de totale kosten. Die 1 biljoen van Timmermans is voor ALLE EU-landen die e.e.a. niet zelf kunnen bekostigen. Appels en peren dus, al was het wel in beide gevallen geld of om in de beeldspraak te blijven, het was wel fruit.
  Maar ook hier worden de opbrengsten en andere voordelen voor het gemak vergeten en worden wederom kosten en investeringen heel slordig door elkaar gehusseld.

  1. 75

   Dit is nog maar het begin.(uitspraak Timmermans)

   1. Cycle25

    Klopt, euthanasie komt er ook aan. De bevolking van deze wereld is verdubbeld in 50 jaar, dus nu 30 jaar halveren.

    1. Fonz

     illuminatie!

  2. Fonz

   pietje praat over geld alsof het niets is, pietje maakt het bewust héél erg klein maar dit zijn we gewend van pietje die gnuffelt er sniekie tussendoor, bagatelliseert het en vindt het prima dat elke burger op stang gejaagd wordt, opgejaagd door de EU, dit vindt pietje ge-wel-dig

   1. Piet51

    @Fonz
    Je begrijpt het blijkbaar niet. Dat is niet erg, want het is inderdaad erg ingewikkeld. Zelfs een slimmerik als Baudet begrijpt het niet.
    Zoek maar eens op internet naar investeringen, afschrijvingen, operationele kosten en baten en ga daarmee aan het rekenen. je zult zien, dat je dan heel andere getallen krijgt dan dat ene astronomische bedrag van 1 biljoen voor Nederland. Voor Europa is dat niet anders.

    1. Fonz

     Doe niet zo neerbuigend mafklapper, je bent een misselijk figuur die alles een beetje goed denkt te praten hier.
     De walging druipt er gewoon vanaf, jij hebt geen idee over de hoeveelheid geld het gaat, typt het even snel neer alsof het niets is maar hierin laat je mijn gelijk zien, je maakt het héél klein, bagatelliseert het en gaat in de nuance, en dat elke x, lekker in het midden bewegen

    2. Rammstein

     Investeringen kosten geld, afschrijvingen kosten geld en operationele kosten kosten geld. Baten zijn een druppel op de gloeiende plaat.

     1. Fonz

      Betalen d(v)oor klimaathysterische mongolen die denken dat ze het klimaat wel even denken te kunnen controleren..

     2. Piet51

      @Rammstein
      Investeringen kosten inderdaad geld, maar die kosten noemen we afschrijvingskosten. En dan zijn er ook wat rentekosten, m,aar iedereen weet hoe fantastisch de rente nu is. Daar komen de operationele kosten nog eens bij. De baten zijn inderdaad de grote vraag, maar ze zijn in ieder geval veel meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Zonnepanelen, huisisolatie en LED-lampen bijvoorbeeld leveren veel meer op dan ze kosten.
      Bovendien wordt vergeten, door de klimaatsceptici, dat maatregelen om klimaatproblemen te voorkomen of te minimaliseren best wel (veel) geld mogen kosten. We voorkomen er immers immense problemen mee.

    3. Rammstein

     O ja, wist je trouwens Piet51 dat er in de afgelopen jaren zo’n 100 wetenschappelijke onderzoeken zijn gepubliceerd die aantonen dat CO2 een verwaarloosbare invloed heeft op het klimaat?

     Google zelf maar even op ‘100 scientific papers: CO2 has minuscule effect on climate’.

     1. nu ik

      dat soort websites , rapporten en wetenschappelijk onderzoek leest malle pietje niet. malle pietje zit vast geroest in zijn vertrouwde 97% kulonderzoekjes waar clubjes elkaar de bal toespelen.

      malle pietje is op geen enkele manier geïnteresseerd in andere gedachten die zijn perpetuum mobile beweringen zo lek schieten als een vergiet.

      malle pietje grossiert in onzinnige napraat waar hij de inhoud niet eens van begrijpt. malle pietje kent ook de wet op behoud van energie niet. malle pietje begrijpt nog steeds niet dat energie niet aan de boom groeit maar dat je daar een inspanning voor moet leveren omdat op te wekken op welke manier dan ook. malle pietje is niet wijs dat overduidelijk

     2. Kim de Roder

      ht*ps://mediabiasfactcheck.com/notrickszone/

     3. nu ik

      Wat een wazige site. Gelukkig is mijn technische achtergrond voldoende om te weten dat windmolens niet aan bomen groeien en dat elke omvorming van energie ook energie kost. Dus feitelijk ben ik uitstekend in staat om nepnieuws te zuiveren van echte feiten.

      De npo verspreidt dagelijks kilo’s onzin, staat die ook in het lijstje ?

     4. Piet51

      @Rammstein
      Natuurlijk ken ik die onderzoeken. Maar die vallen qua aantal in het niet bij de tienduizenden onderzoeken, wereldwijd, die niet alleen het verband tussen CO2 en klimaat bevestigen, maar ook de invloed van de mens daarin.
      Bovendien wordt er vaak onderbouwde kritiek geleverd op onderzoeksopzet en de interpretatiesystematiek van die 100 (het zijn er volgens mij wel wat meer dan die verwaarloosbare 100) onderzoeken.

     5. Blitzkrieg

      Rammstein : Wat wordt je soms ook moe van die gasten, er bestaat geen wetenschappelijke consensus die stelt dat de mens “de oorzaak is van klimaatverandering”.

      Debunking the Climate Consensus
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=uma-w6caJhY

      De mensen die anders durven te beweren daag ik uit met citaten te komen uit de rapporten van het IPCC waaruit dit zou blijken.

     6. Antihedo

      Dan is de vraag waar de globale temperatuurstijging dan vandaan komt. Die is gemeten, daar zijn geen twijfels over. Hebben die wetenschappelijke rapporten daar ook iets over gezegd?

    4. nu ik

     geluukig is onze narcist malle pietje de enige hier die het begrijpt. Het uitleggen lukt enkel niet zo want elk normaal denkend mens met enige natuurkundige achtegrond weet dat perpetuum mobile niet bestaat.

     malle pietje papagaait graag linkse mafklappers na want dan zit ie op gelijk niveau

     1. Piet51

      @nu ik
      “elk normaal denkend mens met enige natuurkundige achtergrond weet dat perpetuum mobile niet bestaat”
      Klopt helemaal, maar ik dacht dat we het hier over het klimaat hadden. Er zijn een paar grote, vrijwel onuitputtelijke energiebronnen beschikbaar die minder of niet vervuilen. Natuurlijk kost de exploitatie van die bronnen energie en uitstoot. Maar als die maar voldoende minder is dan we vandaag nodig hebben, is dat de pure winst. En dat dat minder is, wordt door veel wetenschappers bevestigd. Een perpetuum mobile hebben we dan dus niet eens nodig, al zou het wel handig zijn.

     2. nu ik

      quote elk normaal denkend mens met enige natuurkundige achtergrond weet dat perpetuum mobile niet bestaat”
      Klopt helemaal, maar ik dacht dat we het hier over het klimaat hadden. end

      hehehe , eindelijk malle pietje begint licht te zien , waarom staan we dan fossiele brandstoffen ( energie ) te verstoken op windmolens die uiteindelijk minder energie gaan opleveren ? Waar vindt het klimaat zijn voordeel als er meer co2 wordt uitgestoten om uiteindelijk minder energie op te wekken ?

     3. Blitzkrieg

      Piet51 : Alsjeblieft, het economische effect van windmolens.
      Lord Christopher Monckton – The Economics Behind Windmills
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=ZH4m-Cs-u3Y

  3. nu ik

   Die 1 biljoen is niet voor alle landen sukkel. Lees de onzin van volgevreten timmerfrans nogmaals na je cursus begrijpend lezen mafklapper

 4. Heinrich

  Tja, de EU leiding in Brussel wordt stevig in het zadel gehouden door het zwakbegaafde electoraat, er is schijnbaar niets dat het kiesvee kan verontrusten of wakkerschudden!
  Zelfs een omvolking door ongeletterde, ongeschoolde islamitische gelukszoekers en een economie vernietigende milieuwetgeving/maatregelen worden niet als bedreigend ervaren.
  De meerderheid blijft gewoon hangen in zijn onverschillige bubbel van`huisje-tuintje- boompje-beestje’ cultuur, eerstdaags komt de klap, dan is het te laat!

 5. Piet Klein

  Dat er maatregelen nodig zijn is niet de vraag. De vraag is welke maatregelen en hoe deze maatregelen stand houden in een wereld waarin van alles plaats vindt. De Parijse klimaat akkoorden zijn mislukt omdat een belangrijke element was de transitie van geld van bepaalde landen naar andere landen. Het lijkt er op dat Timmermans een tweede rondje Parijs doet, een transitiefonds van 1000 miljard is gemiddeld 2000 euro per burger, voor een gezin met twee kinderen 8000 euro. Als het de transitie van de ‘ene helft’ naar de ‘andere helft’ van Europa is en Nederland behoort tot de geldschieters dan gaat het om 16.000 euro per Nederlands gezin dat Nederland mag bijdragen aan de transitie en dat bovenop de mega kosten die dit kabinet heeft bedacht voor de Nederlander. Klimaatplannen zijn hard nodig, we hebben geen behoefte aan vage onzinnige plannen die ook nog eens flink in de papieren lopen. Het lijkt er het meest op dat Frans aan zijn volgende falende onderwerp is begonnen met als belangrijke nadelen onzinnig duur en het meest belangrijke: geen serieuze oplossing voor een onderwerp dat urgent aandacht nodig heeft. Graag realiteitszin voordat u zich laat meeslepen in de euforie van ondoordachte plannen.

 6. Johnsen

  YEAH goed nieuws! Top!

  1. Mycase

   Iets willen of iets krijgen is nog een wereld van verschil

  2. Hard

   Wesley Johnsen?

 7. fusilier

  Het gedachten goed van voormalig nazi Duitsland is nog steeds springlevend. En Franzke laat zich hiervoor graag gebruiken. Socialisten dwingen graag in een crisis, om je eigendom af te staan.Precies hetzelfde wat zij deden bij de Joden in W.O 2.

 8. Jack Flash

  Oke,moet toch een beetje lachen.
  De grootheidswaanzin.
  Denken ze nou dat ze de planeet gekocht hebben?

  1. Hard

   “…moet toch een beetje lachen.”

   Ik vraag mijzelf af of je nog lacht wanneer de maatregelen jouw portemonnee gaan raken, of denk je dat 11.000 miljard wel meevalt?

 9. Hard

  Het klimaat laat zich niet regisseren!

  De arrogantie van de mens, te denken dat je de temperatuur op aarde naar believen kunt bijstellen door miljarden aan klimaatbelasting te heffen.

  Wie heeft er in Nexitnaam op die gast gestemd?

 10. Willem Bever

  ” Er zullen keiharde tussentijdse metingen moeten komen om er zeker van te zijn dat iedereen zijn steentje bijdraagt”

  Dan hoop ik maar dat de wind goed staat en we niet meten wat China uitstoot

  Ofwel…who cares

  1. Hard

   @Willem: De landen die niet meedoen aan deze onzin zijn samen ruim 1700 groter dan Nederland.

   De hoogste tijd voor Nexit, het (Nederland) kan namelijk ook stuk.

   1. nu ik

    STRAK PLAN ,

    Stem sociaal , stem PVV , de enige partij die een NEXIT onvoorwaardelijk steunt. Uit de geld verslindende parlementaire EU per direct

   2. Willem Bever

    Idd Hard,

    Nexit is een van de oplossingen samen met een aantal andere om NL niet helemaal naar de verdommenis te helpen….maar is het al niet 5 over 12?

    Ik merk wel dat tijdens het lezen van zeg maar “het nieuws” mijn somberheid alleen maar toeneemt en change zo badly needed is

 11. Vee

  Dat biljoen is alleen maar om de ‘armere’ landen van de eu te ondersteunen. Ook voor die landen zijn de kosten veel hoger. E.e.a. zal door de industrie moeten worden opgebracht. Buiten dat dit zal worden doorberekend aan de burger zal het ook de Europese concurrentie positie zwaar onder druk zetten. I.e. minder export en aanzienlijk meer meuk uit china e.d. Bedenk dan ook dat die ‘meuk’ niet klimaatneutraal zal zijn geproduceerd maar dat boeit natuurlijk niet want dat komt niet in ‘onze’ boeken terecht. De kortzichtigheid van die eu kliek en Timmermans in het bijzonder is stuitend.

 12. goedisfout

  Crime Deal, ik las Crime Deal. De duistere agenda van de klimaat clowns wordt steeds duidelijker.

 13. Lex

  Ja hoor de tering aan de nering voor het milieu.

  De hele zooi gaat naar de kloten en ze blijven maar doorgaan net zolang dat de boeren noodgedwongen in de sanering gaan of naar het buitenland vertrekken omdat ze het hier niet meer zien zitten.

  Er de door als maar toenemende immigratie een enorme woningtekort in plaats van deze gelukzoekers een enkelenreis te geven mogen ze lekker in Nederland blijven in een goed huis met een heuse uitkeringen jawel met allerlei toeslagen.

  Natuurlijk neuken ze wat af tenslotte levert elk kind geld op.

  Het gaat volledig de verkeerde kant op met dit land.

  De milieu waanzin is nu volledig doorgeslagen er gaat nog veel meer en meer geld van ons bruto landelijk inkomen gaat naar deze milieu waanzin. En die linkse groene gekkies vinden het nog lang niet ver genoeg gaan.

  Ik hoop dat dit kabinet nog op tijd gaat vallen dat heel veel van deze waanzin nog gestopt kan worden.

 14. P. Breetveld

  Dan moet de EU maar Afrika gaan leegroven en ontdoen van alle grondstoffen die grof geld opleveren. De bevolking uit die omgeving stromen toch ongehinderd deze kant op. Om die dobbernegers allemaal per dag een half uur onder de douche te laten staan en 24/7 verblijfsruimte opstoken tot 27 graden kost veel geld, geld wat de EU uit Afrika haalt. Lucratieve bronnen van dure grondstoffen voor de EU is nooit fout.

 15. Gewoon werken

  Baudet toch geen gelijk gekregen want het word nog meer sterker nog de landjes om ons heen die het niet kunnen betalen kunnen wij dan even gaan sponsoren waneer wij ons geld verspeelt hebben aan deze leugen

 16. 007

  echt klimaat neutraal is nul graden Kelvin…

 17. Timber

  De EU gaat exploderen. Nedxit zou financieel gunstig zijn. Dan kost het minder. De Britten lachen ons straks uit, want die zijn op tijd vertrokken.

 18. ReneR

  NEXIT. Nu.stem FVD of PVV

 19. Filthje

  Nou iedereen effe janken kan je daarna gewoon gaan betalen want er tegen in gaan komt niet eens op bij de Nederlander

 20. Original NL

  2050…dan heeft Brusselmans zich allang dood gevreten en kunnen we hem niet eens meer aanklagen wegens klimaat manipulatie en verspilling van gemeenschapsgeld!
  Onze kinderen en kleinkinderen zullen zeggen hoe heeft men zich toen zo in de luren laten leggen…

  1. Blitzkrieg

   Original NL : Onze kinderen zullen ons op vele zaken aanspreken. Ze zullen niet eens meer kunnen begrijpen wat het is om vrij te leven, en er zal schande gesproken worden over de schade die we de natuur hebben aangedaan met al de windmolens, zonnepanelen en bio-massa.

   How to green the world’s deserts and reverse climate change | Allan Savory
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=vpTHi7O66pI

   Aan al die mensen die zo bezorgd zijn over klimaatverandering, kijk hier eens naar.

 21. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Alle religie is zwendel ! Zo ook de klimaat religie met Timmerflans als de morsige Paus !

 22. Broodnuchter

  Volgens mij zijn ze een referendum vergeten te organiseren. Of is dit het neo-comunisme?

 23. crimson1960

  Best knap om dat voor elkaar te krijgen, gebaseerd op een leugen. En verder ik vind het de minderwaardigste mensen die op deze aardkloot rondlopen. Parasieten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.