Ongehoord Nederland nodigde holocaustontkennende antisemiet uit om te komen werken voor ze

De populistisch-rechtse omroep staat er weer lekker “gekleurd” op, zullen we maar zeggen. Gistermiddag wist het NRC Handelsblad te onthullen dat Arnold Karskens een verspreider van holocaustontkennende theorietjes heeft uitgenodigd voor een functie bij Ongehoord Nederland.

Een intrigerend portret gisteren in het NRC Handelsblad met Tilasmi Frigge, de man van alle ‘NOS=Fake News’-stickers die hij bij iedere demonstratie of halfbakken gelegenheid probeert te plakken. Het is een actie waar hij  is ingerold nadat een eerdere poging tot activisme mislukte. Frigge probeerde namelijk om holocaustontkenning bespreekbaar te maken:

“Op Facebook etaleert hij een duisterder denktrant. Vooral Joden moeten het ontgelden. Ze „bezetten 70 procent van de topfuncties in de regering”, willen „dood en verderf” en zijn met „een zionistisch plan” bezig om Europa met migranten te overspoelen. Zes miljoen doden? Een „gelogen aantal.””

Kortom: gewoon een knettergekke antisemiet. Hij doet tof met z’n fake news-plakkertjes, maar erachter gaat een uiterst sinister en kwaadaardig gedachtegoed schuil. En wat doe je met zo’n figuur? Nou, op z’n allerminst probeer je die niet voor je karretje te spannen. Iets dat Ongehoord Nederland kennelijk niet snapt, want zij hebben geprobeerd om deze jodenhater te recruteren:

“Arnold Karskens: „Waarom kom je niet iets doen voor Ongehoord Nederland?””

Op Twitter gaat Karskens vervolgens tekeer tegen het NRC om dit bewuste interview (“NRC is geen krant maar een actieblad. Laat bewust zaken weg, als Zwartboek NOS Journaal, om stemming te maken”), maar weerspreekt het belangrijkste feit niet: hij bood een fervente antisemiet een baan aan.

En daarmee heeft Ongehoord Nederland wel iets heel bijzonders bereikt: in iets meer dan één maand maar liefst twee holocaustrelletjes veroorzaakt. Knap hoor!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Agios

  Als dit waar is, dan is Ongehoord Nederland sneller van het toneel verdwenen dan ze erop verschenen is. ‘Ongehoord’ is de enige reactie die je hierop kunt geven.

  1. Top

   Ben jij overal bij geweest kloothommel? Er worden stukjes uit het geheel gepikt en op deze manier kan ik er nog wel een paar verzinnen. Nepnieuws! Blijkbaar ook hier!

  2. Rosasolis

   Agios. Ik ben met je helemaal eens. Iedereen die de holocaust niet wil erkennen moet
   Ongehoord worden. Deze wezens hebben niets te bieden in onze samenleving.

   1. Ron

    En de armeense kwestie, wat vind je dan van degene die dat niet erkennen?

    1. Rosasolis

     @Ron, het was inderdaad genocide door de Turken tegen de Armeense christenen gedurende WW 1, en ook later. Totdat Attaturk president van Turkije werd. Vroeger kende ik Armeenen. Een was zelfs een mede-student in mijn klas, die praktisch haar hele familie verloor. Zij werd door de Rode Kruis gered en als weeskind naar Canada gestuurd.

 2. Bullshit15

  Ik weet het niet maar feit is wel dat alle linkse media er alles aan doet wat met rechts te maken heeft slecht te maken in geloof mij maar fvd in pvv ongehoord zullen nog heel vaak negatief in het nieuws komen maar de waarheid daar houden die linkse ratten niet van wand alles wat ze doen of zeggen word toch verdraaid

 3. Vishengel

  Ik weet dat dit Tim Engelbart is (een linkse kwal), maar hij heeft gelijk in dit artikel.

  1. merlot

   Echt niet.

 4. Veteraan

  Gewoon dagelijkse Linkse roddel en nepnieuws.
  Als er iets bij Links uit zijn verband wordt gerukt breekt de pleuris uit maar alles wat van Rechts komt mag monddood worden gemaakt op welke manier dan ook.
  Laf Links volk, ze zouden aan mij een slechte hebben, dan is Wilders nog aardig.

 5. merlot

  “Op Twitter gaat Karskens vervolgens tekeer tegen het NRC om dit bewuste interview (“NRC is geen krant maar een actieblad. Laat bewust zaken weg, als Zwartboek NOS Journaal, om stemming te maken”), maar weerspreekt het belangrijkste feit niet: hij bood een fervente antisemiet een baan aan.”

  Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wist Karskens niets van die antisemitische teksten. Hij heeft de man één keer kort ontmoet op het boerenprotest.

  Dit is opgezet om Ongehoord Nederland te beschadigen en DDS werkt er nog aan mee ook.

  DDS = fake news. Is snel aan het afzakken richting riooljournalistiek.

  1. Beukman

   @merlot beweert:

   Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wist Karskens niets van die antisemitische teksten. Hij heeft de man één keer kort ontmoet op het boerenprotest.

   Karskens is inderdaad een beroerde journalist. Een minuutje googelen (wat een normale journalist doet) had volstaan om erachter te komen dat Frigge een vies mannetje is.

   1. merlot

    In de twitterlink staat een filmpje van het boerenprotest. Karskens ziet de activist met z’n NOS=fakenieuws stickers en vraagt hem spontaan of hij niet wat voor Ongehoord Nederland wil doen. Het geheel duurt nog geen minuut.

    Dat was inderdaad niet verstandig van Karskens want je weet nooit wat zo iemand voor achtergrond heeft.

    En zoals we allemaal weten loert het mediakartel op elk foutje dat hun tegenstrevers maken om het vervolgens tot in den treure uit te buiten.

    Dat overkomt Trump, dat overkomt Baudet en dat overkomt nu ook Karskens. Het mediakartel bestaat uit rücksichtsloze bloedhonden. Ze doen me denken aan het journaille van de Völkischer Beobachter.

    1. Beukman

     “Waarom kom je niet iets doen voor Ongehoord Nederland?” Het klinkt niet echt als een uitnodiging voor een oriënterend gesprek.
     Karskens bedoelt het op zijn manier goed, maar hij bereikt ermee dat je gaat beseffen dat we echt niet zonder kwaliteitsjournalistiek kunnen, en dat Arnold geen kwaliteitsjournalist is of meer is.

     NRC heeft gewoon zijn werk gedaan: de man opzoeken, interviewen, en vervolgens een stuk over hem schrijven. Een bepaald sympathiek portret over hem overigens, van dezelfde MSM die door deze man dagelijks wordt beschimpt.

     Goeie journalistiek van NRC kortom. Kwaliteit bestrijden met een gebrek aan kwaliteit is ook het beste wat je kan doen. Jij legt de associatie tussen NRC en “rücksichtsloze bloedhonden”. Tja.

     Karskens actie voorspelt niet veel goeds voor het soort programma’s dat ON straks gaat maken. Een actualiteitenrubriek van Micha Kat? Een natuurserie genaamd “Our Flat Planet”? Een dramaserie over de ingevroren lijken in de MH17? Het zou zomaar kunnen.

     1. merlot

      “Jij legt de associatie tussen NRC en “rücksichtsloze bloedhonden”. Tja.”

      Die associatie leg ik inderdaad. Het geldt trouwens niet alleen voor het NRC, maar voor het complete mediakartel zoals dat zich in elk westers land manifesteert.

      Uiteraard leg jij die associatie niet, want je zit vuistdiep in hun kamp. Jij vindt het helemaal toppie dat ze andersdenkenden kapot maken.

     2. Beukman

      NRC maakt helemaal niemand kapot. NRC schrijft een prima reportage over deze antisemitische saboteur, laat hem ruim aan het woord, geeft notabene linkjes naar zijn Facebook- én Youtubekanaal, en staat de man zelfs toe om het hele interview uit te zenden op zijn Facebook-kanaal.
      En nóg is het niet goed volgens jou.

      @merlot, jij zit tot je nek in de complotwereld, je valt goede journalistiek aan en verdedigt jodenhatende mafketels die beweren dat anderen hun eigen ellende hebben veroorzaakt.

     3. merlot

      Beukman, deze man wordt compleet afgezaagd. En als hij die antisemitische uitspraken heeft gedaan dat is het nog terecht ook.

      Maar daar gaat het de NRC echt niet om. Als de namen Baudet en Karskens niet waren gevallen dan had je een punt gehad. Maar die namen zijn wél gevallen, nietwaar? Dat is hier het frame.

      Misschien ben je teveel afgestompt om het te zien, misschien zit je te diep in de linkse bubble of misschien ben je weer spelletjes aan het spelen.

      Hoe het ook zij, ik wens door jou niet als complotdenker te worden weggezet. Arrogant links huftertje.

     4. Beukman

      Je doet een beetje als Baudet, @merlot. Die begon laatst ook verongelijkt te zeiken toen hem een kritische vraag werd gesteld bij de publieke omroep. Ik heb het Rutte nog niet zien doen als deze vrijdags doormidden wordt gezaagd.
      Jij loopt zielig te doen dat Baudet en Wilders worden genoemd. Dat mag kennelijk niet, die staan boven iedere kritiek verheven.

      Jullie PVV-stemmers kunnen beter uitdelen dan incasseren. Jij mag wel zeggen dat ik vuistdiep in “hun” kamp zit, maar als ik erop wijs dat jij tot je nek in de complotwereld zit ben ik arrogant.
      De PVV is wel een partij voor jou, ja.

     5. nu ik

      quote Jullie PVV-stemmers kunnen beter uitdelen dan incasseren. end

      sukkeltje stigmatiseert , bagatelliseert en komt niet verder dan een hullie bak, wat een ontzettende zielige hufter van de pot verwijt de ketel ben je toch bekmannetje

 6. Beukman

  Er deden al langer geruchten de ronde dat complotdenkers heimelijk bovengrondse netwerken waaronder de MSM gebruiken om elkaar lucratieve baantjes toe te spelen.
  Dat lijkt nu uit te komen.
  Karskens is in november overigens ook nog samen met Micha Kat gesignaleerd in een café op het Mercatorplein. Wedden dat ook Kat is gepolst voor een goedbetaalde baan bij ON?

 7. henkie

  Is hij al aangenomen?

  Typische Framing van een aspirant omroep om het kapot te krijgen nog voordat het begint.
  De jarenlange werkzaamheden van de heer Karskens om WOII oorlogsmisdadigers ( oa in bescherming genomen door het partijkartel) achter de tralies te krijgen (echte misdadigers tegen het Joodse volk) wordt nergens vermeld.

 8. nu ik

  Wat een achterklap , probeert tim Henk van der Meijden in te halen over links ?

 9. Falskorn

  Oy gevalt! Zodra het ook maar heel even over het haakneusvolk gaat schieten alle zogenaamde conservatieven hier in de stress. Zelfs onze eigen slappe regering wordt terecht met de grond gelijk gemaakt, maar wanneer iemand zijn vraagtekens zet bij Israel of de joden wordt hij gelijk uitgemaakt voor antisemiet. Hoe kan dat…?

  1. Rammstein

   Misschien omdat je het over het ‘haakneusvolk’ hebt en jij een platte, smerige Jodenhater bent met een amoebebrein.

 10. Meriadoc Brandebok

  Gesteld dat ik bij iemand wil polsen voor een functie bij mijn nieuwe omroep: zou ik er dan niet goed aan doen te researchen wat voor een vlees ik in de kuip heb? Of ik niet met een, laten we zeggen, notoire antisemiet te maken heb?

  Of, zie ik iemand met een stickertje lopen, en ik sla stijl achterover omdat ik er zo van onder de indruk ben, dat ik hem stante pede vraag voor een nieuwe omroep?

  Dat laatste zou, om met Hare Majesteit koningin Maxima te spreken, een beetje dom zijn.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Tja, ik google ook even of iemand een eurofiele globalist is die mee helpt bouwen aan (laat ik me beschaafd uitdrukken) de nieuwe wereld.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzkrieg

    Mooi.

  2. Rammstein

   Zoals merlot al opmerkte: ieder miniem foutje door ON wordt door de MSM opgepikt en afgestraft door het tot gigantische proporties uit te vergroten en eindeloos te herhalen.

   Natuurlijk doet de fantasieloze grefo met de geestelijke souplesse van een betonnen telefoonpaal Meriadoc daar dapper aan mee. Nee, hij gooit er nog een extra schepje bovenop.

   Well done Maria Brandegeit, je hebt een vetleren medaille verdiend!

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Inderdaad, de zaak wordt door NRC opgeblazen tot precies één regeltje in een artikel over Frigge.

    Vieze NRC-ers.

    1. merlot

     Het artikel slaat drie vliegen in één klap:

     1) NRC dekt de NOS. Nogal logisch, ze zijn beiden lid van het mediakartel.

     2) NRC brandt Frigge af. Een inkoppertje.

     3) NRC brengt op achterbakse wijze zowel Baudet als Karkens met deze loser in verband. DAT is de ware reden geweest om die nobody te interviewen.

     Kon je dat zelf niet bedenken, Einstein?

     1. Meriadoc Brandebok

      @merlot

      1) Waar “dekt” de NRC de NOS?
      2) Waar wordt Frigge afgebrand? Citaat?
      3) Dit is natuurlijk jouw interpretatie van het stuk en jouw veronderstelling. Het achterbakse blijkt nergens uit, net zo min als er een aanwijzing is dat de nobody geïnterviewd is vanwege Karskens en Baudet.

     2. merlot

      Brandebok: ik heb al vaker mijn vermoeden geuit dat jij een communicatieve stoornis hebt (Asperger). Hetzelfde geldt trouwens voor Beukman.

      Jullie zijn niet in staat om een stuk als dit begrijpend te lezen en ik ga er verder ook geen moeite voor doen om het je uit te leggen. Het dringt toch niet door die dikke schedel van je heen.

      Verregaande eigenwijsheid is trouwens ook typerend voor Aspergers, wist je dat?

     3. Meriadoc Brandebok

      @merlot

      Wie stelt moet bewijzen. Waar wordt Frigge afgebrand, waaruit blijkt dat de NRC de NOS aan het “dekken” is en waaruit blijkt dat het NRC de man heeft geïnterviewd, teneinde hem met Karskens en Baudet in verband te brengen?

      Het NRC schrijft: “Die formule werkt. Niet alleen haalt hij nu tienduizenden views, er duiken ook bekende gezichten op in zijn filmpjes. Thierry Baudet: „Een actie als deze juich ik alleen maar toe.” Arnold Karskens: „Waarom kom je niet iets doen voor Ongehoord Nederland?” Fvd-senator Bob van Pareren gaat met hem zitten voor een interview en nodigt hem uit op zijn werkkamer. „Hij wilde dat ik cameraman voor Forum werd”, zegt Frigge. (Een Forum-woordvoerder zegt dat „er geen toezeggingen zijn gedaan”.”

      Over Baudet wordt geschreven dat hij opduikt in de filmpjes en dat Forum de man heeft gevraagd cameraman te worden (overigens met weerwoord van Forum over geen toezeggingen). Over Karskens wordt geschreven dat hij de man heeft gevraagd voor ON. Meer niet.

      Een evenwichtig stukje.

      Vooralsnog vergroot jij het vooral uit. En DDS. Over paranoia en psychische stoornissen gesproken.

     4. merlot

      “Waar wordt Frigge afgebrand, waaruit blijkt dat de NRC de NOS aan het “dekken” is.”

      Op deze oliedomme vragen ga ik niet meer in. Eén gek kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden en ik heb er geen zin meer in.

      “…waaruit blijkt dat het NRC de man heeft geïnterviewd, teneinde hem met Karskens en Baudet in verband te brengen?”

      Waarom anders? Die man zelf is totaal onbelangrijk. Het gaat erom om hem (en z’n antisemitistische uitspraken) te kunnen linken aan mensen als Karskens en Baudet. Het is zo doorzichtig als wat.

      Wees trouwens blij dat ik jouw blinde vlekken in verband breng met een communicatieve stoornis. Dan heb je tenminste een excuus.

     5. Meriadoc Brandebok

      @merlot

      Je kunt toch een citaat geven waarin de heer Frigge wordt afgebrand?

      De stelling dat de desbetreffende man is geïnterviewd vanwege een link met Baudet en Karskens kun je nog steeds niet onderbouwen. “Waarom anders” is geen argument. Thierry wordt slechts zijdelings genoemd, en dat niet eens in verband met antisemitische uitlatingen. Hetzelfde geldt voor Karskens.

      Dus, zou ik zeggen, concentreer je eens op de onderbouwing van de stelling, in plaats van op mijn vermeende psychische stoornissen.

     6. merlot

      “Je kunt toch een citaat geven waarin de heer Frigge wordt afgebrand?”

      Hij wordt in het hele artikel neergezet als een dwaas. En dat is hij waarschijnlijk ook. De vraag is waarom jij dat niet ziet en nog om citaten moet vragen.

     7. Beukman

      “Hij wordt in het hele artikel neergezet als een dwaas. En dat is hij waarschijnlijk ook.” Aldus @merlot.

      Dan was het interview kennelijk accuraat.
      Maar je bedoelt wellicht: NRC had hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen en hem niet moeten interviewen?

     8. Beukman

      @drs. merlot beweert:
      Brandebok: ik heb al vaker mijn vermoeden geuit dat jij een communicatieve stoornis hebt (Asperger). Hetzelfde geldt trouwens voor Beukman.

      Jij denkt dat je met een LOI-cursusje de psychiater kan uithangen? Het schort jou hopeloos aan mensenkennis, @merlot. Dit in combinatie met je eigenwaan en je gebrek aan bescheidenheid maakt dat je er wel bijzonder vaak naastkleunt.

      Probeer het voor de verandering eens zonder dat ouwewijvengepsychologiseer.

     9. nu ik

      de inhoudsloze trol het bekmannetje verwijt anderen inhoudsloos reageren

      hahahaha , wedeom de reactie van een hufter in een pot verwijt de ketel bak

     10. merlot

      “Jij denkt dat je met een LOI-cursusje de psychiater kan uithangen? Het schort jou hopeloos aan mensenkennis, @merlot. Dit in combinatie met je eigenwaan en je gebrek aan bescheidenheid maakt dat je er wel bijzonder vaak naastkleunt.”

      Beukman, die zelf grossiert in eigenwaan, spiegelt erop los. Het blijft lachen met die mokumse zombie.

      Zoals onder andere Rammstein al aangaf doorziet ieder nuchter mens de schandalige framing praktijken van de linkse pers. Je kan er niet naast kijken.

      Dat roept de vraag op waarom sommigen dat dan toch doen. Een psychische stoornis is daarbij een mogelijke verklaring.

      En dat is nog de vriendelijkste. Een alternatieve verklaring is immers dat mensen als Beukman en Brandebok de karakter(sluip)moorden op andersdenkenden als Karskens toejuichen. Dat maakt Beukman en Brandebok tot dezelfde fascistoïde zwijnen als het journaille van het mediakartel.

     11. Beukman

      @merlot beweert:
      Dat maakt Beukman en Brandebok tot dezelfde fascistoïde zwijnen als het journaille van het mediakartel.

      Toe maar. Je hebt het zelf niet door, maar je bent ernstig aan het radicaliseren.

      Ga er eerst maar eens rustig een nacht over slapen, want wat je hier schrijft verwacht ik van bepaalde potsers hier, maar niet van jou.

     12. nu ik

      HAHAHAHAHA quote bekmannetje , Toe maar. Je hebt het zelf niet door, maar je bent ernstig aan het radicaliseren. end

      De hufter die zelf schrijft , quote Jij denkt dat je met een LOI-cursusje de psychiater kan uithangen? Het schort jou hopeloos aan mensenkennis, @merlot. Dit in combinatie met je eigenwaan en je gebrek aan bescheidenheid maakt dat je er wel bijzonder vaak naastkleunt. end

      of

      quote Jullie PVV-stemmers kunnen beter uitdelen dan incasseren. Jij mag wel zeggen dat ik vuistdiep in “hun” kamp zit, maar als ik erop wijs dat jij tot je nek in de complotwereld zit ben ik arrogant.
      De PVV is wel een partij voor jou, ja. end

      Het bekmannetje radicaliseert nog sneller dan de stront vlek. Een linkse fascist in hart en nieren

     13. merlot

      Daar hoef ik echt niet over te slapen want ik meen er elk woord van. Alles wat jij mij verwijt gaat voor jouzelf op. In het kwadraat.

      Het heulen met deze totaal ontaarde media, die niets meer met vrije nieuwsgaring van doen hebben maar fungeren als de inquisitie van het kartel, is niets minder dan fascistoïde.

      Mooier kan ik het voor jou niet maken.

    2. Rammstein

     Meriadoc, het ging in mijn reactie niet specifiek over Frigge. Ieder initiatief van rechts wordt door links met hoon overladen, afgeserveerd en badinerend kapotgeschreven. En DDS doet daar vaak dapper aan mee. Voor dat afserveren wordt wel degelijk ieder klein foutje onder een vergrootglas gelegd en opgeblazen. Dat is nu eenmaal de vaste tactiek van links.

     Links schijt in zijn broek voor rechts. Anders zou een rechts initiatief neutrale aandacht krijgen of succes gewenst.

     1. merlot

      “Ieder initiatief van rechts wordt door links met hoon overladen, afgeserveerd en badinerend kapotgeschreven.”

      En hoe lang al?

      “Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die darkroom van je zo gauw mogelijk aids krijgt.’
      – Journalist Matty Verkamman, 22 december 2001 in Trouw”

      Voor meer van dit soort schandalige ad hominems: ht*ps://www.rijnlandmodel.nl/media/hetze_fortuyn_uitspraken_bronnen.htm

     2. Meriadoc Brandebok

      Rammstein schreef: “…het ging in mijn reactie niet specifiek over Frigge.”

      Maar je schreef zojuist: “(..) ieder miniem foutje door ON.”

      Dus welke minieme foutjes van ON worden er dan door de media disproportioneel uitvergroot en afgestraft?

    3. Fonz

     occult fanatasietje is een globalistische nedermoslim

   2. Beukman

    @Ramm steint:
    Zoals merlot al opmerkte: ieder miniem foutje door ON wordt door de MSM opgepikt en afgestraft door het tot gigantische proporties uit te vergroten en eindeloos te herhalen.

    Je bedoelt een beetje zoals het penthouse-foutje van Pechtold (voor zover dat een foutje was) eindeloos werd opgeblazen en uitvergroot door de alternatieve media?

    1. nu ik

     Nee bekmannetje, de belasting ontduiking van het omgekochte zwijn was geen foutje maar een bewust opzetje van zelfverrijking.

     Moeilijk slikken voor een mislukt adept zoals jij kennelijk !

 11. Jack Flash

  Weer een “oprecht objectief” staaltje van Tim.Werkt DDS aan slinkse berichtgeving?

 12. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Bijna iedereen wordt of is wakker. Dat is natuurlijk knap lullig voor al die parasieten die bij de minste geringste kritiek ANTISEMITISME blèren en hun verdienmodel zien sterven…

 13. Vrijedenkert

  Wat is precies een Holocaustontkenner, is deze meneer een volledige ontkenner wat de Nazi’s hebben uitgespookt of is hij het het op punten niet helemaal eens met de gangbare geschiedschrijving over WO2, Jodenvervolging en Endlösung?
  Wat is een Jodenhater, is deze meneer een Jodenhater of b.v. alleen kritisch richting b.v. het Zionisme?

  Ik wil het niet opnemen voor deze meneer maar er zijn vele gradaties in waar iemend het mee eens is of niet of waar hij een tegenstander van is…
  In grote lijnen ben ik het wel eens met hoe de Tweede Wereldoorlog is beschreven maar niet in elk detail en ook nu worden er som nog zaken ontdekt die de zaken net even anders belichten.
  Men kan ook een tegenstander zijn van het Zionisme zonder dat men gelijk een Jodenhater is.

  Er moet meer bekend worden gemaakt over de ideeën van deze meneer om een goed oordeel te kunnen vellen.

 14. jorisxl

  Laat je niet gek maken dit is fake nieuws van het Linkse broederschap.

 15. Rosasolis

  Gelukkig hebben we op radio 4 een intelligent en sympathiek omroeper:
  Margriet Vroomans, die vanaf vandaag tot begin mei, ieder woensdag ochtend, vervolgde Nederlandse componisten uit de oorlogsjaren, een eerbetoon aan deze moedige mannen en vrouwen levert. Want 75 jaar geleden werd Nederland bevrijd. Deze wekelijkse serie van M. Vroomans begon van ochtend met een korte biografie over de jonge, veel belovende Nederlandse componist Leo Smit, die in 1943 in Amsterdam door de Nazi’s werd opgepakt, en kort daarna in een concentratie kamp vermoord…alleen omdat hij van Joodse afkomst was. Een aantal van zijn composities werden van ochtend gespeeld. Iedereen die durft de holocaust niet te erkennen,
  behoord Ongehoord te worden!

  1. Blitzkrieg

   Rosasolis : Aandacht voor de tweede wereld oorlog is een fantastisch iets en we herdenken ons een ongeluk. De bevolking kent de tyrannie van de tweede wereld heel goed, de politiek heeft een nieuwe hitler en is het vierde rijk aan het bouwen.

   Guy Verhofstadt loses it and demands more power be transferred to the EU
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=-xg7JwbJfWA

   Je bent zeker ook zo’n fan van de klimaat dictatuur onder leiding van Frans Timmermans. Geniet nog maar even van je vrijheid anders is die heel snel verleden tijd als er niet snel een nexit komt.

   Alsjeblieft, kom bij mij niet aan met de tweede wereld oorlog. Ik ben niet degene die mijn verleden niet kent.

  2. Beukman

   Bedankt voor de tip, @Rosasolis. Leo Smit was waarschijnlijk nog wel de meest getalenteerde, maar er waren er nog veel meer, zoals Rosy Wertheim, waarvan je je afvraagt hoe zij zich verder zouden hebben ontwikkeld.
   En natuurlijk een heleboel zeer getalenteerde uitvoerende musici.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.