ccimage shutterstock 455307778

Opnieuw topcrimineel opgepakt: Khalid J. gearresteerd in Dubai

Geen categoriejan 19 2020, 11:57
De Amsterdamse topcrimineel Khalid J. (35) zou in Dubai zijn gearresteerd, zo meldt Het Parool uit betrouwbare bronnen. J. wordt al jaren gelinkt aan meerdere onderwereldmoorden. Het Openbaar Ministerie reageert ontkennend nog bevestigend: "We kunnen momenteel echt geen mededelingen doen over de zaak", aldus het OM.
Volgens Het Parool beschuldigt justitie hem van lidmaatschap van een criminele organisatie die liquidaties heeft laten plegen. Khalid J., afkomstig uit Amsterdam-Zuid, wordt vervolgd in een groot proces waarin tien veelal beruchte Amsterdamse topcriminelen terecht zullen staan voor betrokkenheid bij dat moordcommando. J. zou in elk geval van 1 december 2013 tot eind 2014 een belangrijke rol hebben gespeeld in de groep, aldus de Amsterdamse krant. J. zou alleen zijn aangeklaagd als lid van de organisatie, niet voor concrete liquidaties, omdat daar nog veel onduidelijk over bestaat.
Het Parool pakt groots uit en weet te melden dat Khalid J. wordt gerekend tot 'het middenkader' van de criminele groep rond de Chileens-Amsterdamse Richard R, alias 'Rico de Chileen'. J. zou een secondant van de geliquideerde crimineel Gwenette Martha zijn geweest.
In het 'criminelenparadijs' Dubai werd eerder al de gevaarlijke Ridouan Taghi opgepakt. Taghi is samen met zijn vermeende rechterhand Said Razoukki hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten