Raketten afgevuurd op Amerikaanse doelen in de Iraakse hoofdstad Bagdad

Explosie
Foto: Andrew Burgess / Shutterstock

Op verschillende plekken in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zaterdagavond afgevuurde raketten neergekomen. Een daarvan kwam terecht in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Bagdad. Volgens Irakese politiebronnen zou het gaan om een zogenoemde Katusha-raket. Er vielen tot zover bekend geen doden of gewonden.

Behalve de raket die vlakbij de Amerikaanse ambassade is neergestort, zouden er nog twee projectielen in de Green Zone terecht zijn gekomen. De Green Zone is een zwaarbeveiligde ‘safe space’ in de Iraakse miljoenenstad. Het is ook de plaats waar de Amerikaanse legertroepen zijn gehuisvest. Wie er achter de aanvallen zit is niet bekend.

Het is niet onwaarschijnlijk dat de Iraakse Kataib Hezbollah-militie iets met de aanvallen te maken heeft. Eerder vandaag waarschuwde de terreurbeweging Iraakse veiligheidstroepen om weg te blijven van Amerikaanse bases in het land.

De Iraakse TV-zender Al Mayadeen citeerde de militie:

“Veiligheidstroepen moeten vanaf zondagavond op een afstand van niet minder dan duizend meter uit de buurt blijven”

Dat er raketten zijn afgevuurd op westerse doelen is niet ongebruikelijk. Toch houdt men nu rekening met een spervuur van aanvallen na de Amerikaanse droneaanval van gisteren. Bij deze dodelijke aanslag werden de Iraanse generaal Qassem Soleimani en de Iraakse militieleider Abu Mahdi Al Muhandis gedood.

De Amerikaanse droneaanval van gisteren en de mogelijke vergeldingsactie van vandaag wordt gezien als een gevaarlijke escalatie in de ‘schaduwoorlog’ tussen Iran en de Verenigde Staten in het Midden-Oosten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

18 reacties

 1.   

  Mijn termijn contracten in Olie gaan als een speer. Mooi begin van ‘t jaar.

  1.   

   En short in GBP/Euro…:-)

 2.   

  Katusha raketten oftewel Katjoesja zijn bekend vanwege hun verleden toen de Russen die gebruikten op lanceerinstallaties die door de Duitsers als bijnaam “stalinorgels” werden genoemd. Deze niet-accurate raketten worden tegenwoordig veel gebruikt in guerrillaoorlogen. De grootste gebruikers waren bijvoorbeeld de Vietcon, Hamas, Taliban en uiteraard Hezbollah. Het is dus logisch dat deze actie werd ondernomen door deze sjiietische militie.

  1.   

   Opvallend allemaal agresievelingen met banden naar linkse landen/organisaties.

 3.   

  Ze hadden gewoon heel die rouwstoet van soleimani tot aangebakken gehakt moeten opblazen met een paar fijne raketjes

  1.   

   Inderdaad, op de rouwstoet.
   Toeterturk klaar.

 4.   

  “Er vielen tot zover bekend geen doden of gewonden.”

  Dan valt de conclusie te trekken dat die Katusha-raketten minder gevaarlijk zijn dan de cobra-bommen die tijdens de jaarwisseling overal in Nederland tot ontploffing zijn gebracht.

  1.   

   Iran gooit wekelijks zo niet dagelijks die meuk over de schutting naar buurman Israel vanuit Gaza.

   Dat is toch andere koek dan de raketten die de jenken gebruiken. Die kunnen vanuit het Pentagon een raket aansturen, direkt in de kont van een iraanse generaal in een rijdende auto. Duizenden kilometers verder op. In iran steken ze af met een lont.

 5.   

  Ze zouden om het hele midden-oosten een hoge muur moeten bouwen (Inclusief Israel) en ieder land dezelfde High-Tech wapens moeten geven. Als ze mekaar dan afgeslacht hebben zijn we van alle ellende af.

  1.   

   (Inclusief Israel)

   Want?

   1.   

    Ik schaar me achter het gedachtengoed van Dries van 8. En begrijp me niet verkeerd: Ik ben geen antisemiet. Mijn vorige bericht is Ironisch bedoeld. Daarom.

    1.   

     Driesje is een antisemiet geworden..

    2.   

     Lefty is een linkse linkerd,,,,,is géèn antisemiet, maar vindt Israel maar niks. ???

  2.   

   Met ander woorden: Platgooien en verdelen.

  3.   

   Nee hoor lefty, het enige dat het M-O wenst is de vernietiging van Israël, wil je vrede met Israël krijg je vrede wil je oorlog met Israël krijg je oorlog

 6.   

  Met de rotzooi uit Iran? Is wat Isreal zo’n beetje dagelijks over de schutting gooit.

  Tijd voor de jenken om vriend Khamenei uit zijn pendek te blazen.

 7.   

  Wat mij betreft worden de Amerikanen helemaal in de pan gehakt in Irak. Dat zal ze leren hun neokoloniale neigingen in te tomen. Als er Amerikaanse bodybags uit Irak komen raakt dat ook Donald T.

 8.   

  Gewoon elke raketaanval beantworden met een precise aanslag op de lanceer locatie. Dat kan binnen vuijd minuten gebeuren. Het zal resulteren met een demotivatie bij de islaMIETEN. Immers hun raketten vvallen meestal uit de lucht voordat ze een doel bereiken, maar het antwoord vaagt steevast de aanvallers van de kaart.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!