Rechter dwingt alFitrah-moskee mee te werken met onderzoek geldstromen

De Utrechtse alFitrah-moskee moet verplicht openheid van zaken geven over eventuele geldstromen van ‘(deels) onvrije landen’. Het moskeebestuur weigerde ‘uit principe’, want de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van vereniging zouden in het geding zijn. Ironisch genoeg worden ze nu door een ‘vrij land’ gedwongen mee te werken!

Diverse moskeeën zouden worden gefinancierd door onvrije of deels onvrije landen. Daarmee zou salafistisch gedachtegoed (en/of ander onwenselijk gedachtegoed) worden geïmporteerd én terrein winnen in de Nederlandse maatschappij. AlFitrah is zo’n moskee die daarvan wordt verdacht (en waar zelfs uitgebreid onderzoek naar is gedaan, die dit ook daadwerkelijk vaststelde). Zelf zeggen ze nu trouwens dat ze geen donaties hebben ontvangen uit ‘(deels) onvrije’ landen, maar wel 200.000 euro vanuit Koeweit. Maar dat telt niet want “Dat was puur liefdadigheidsgeld.” Precies ja, dat had iedere willekeurige moskee kunnen overkomen!

Maar buiten het feit dat ze eerst ‘uit principe’ niets wilden laten zien en dus eerst door de rechter moesten worden verplicht, zeggen ze nu ook geen documenten (meer) te bezitten! Bij een eerdere inval door het FIOD zou alles al in beslag zijn genomen en daarna viel het bestuur uit elkaar. Daardoor werd vanaf dat moment (ongeveer rond het jaar 2017) niets meer bijgehouden. Dan ben je wel echt een top bestuur trouwens, als je ruim twee jaar zonder documenten (inclusief notulen) de tent kan blijven runnen!

“De moskee voelt zich gecriminaliseerd door het onderzoek. De imam benadrukt dat in Nederland vrijheid van godsdienst geldt.”

Dat is de equivalent van het Wegmisbruikers-argument: ‘ik word aangehouden omdat jullie racist zijn en discrimineren’. Of bij zo’n deurwaarders-programma waar ze met een geldig bevel een huis binnenlopen en de bewoner zich beroept op het recht op eigendom en privacy. Bij die programma’s is dat meestal een teken dat er juist wél wat aan de hand is.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Bockbeer

  Je vraagt toch ook niet aan Willem Holleeder om de Maffia te bestrijden?

  (Jan Roos een paar weken geleden)

 2. Watcher

  Uitroeien die radicale islam, kunnen we missen als kiespijn.
  Net als de radicale christelijke stromingen op de biblebelt, levensgevaarlijk.

  1. toetssteen

   @Watcher
   Ahum, kunt u de verhoudingen zwaar grefo versus salafisten even weergeven?

  2. Job Jansen

   En hoeveel aanslagen hebben de radicaal christelijke stromingen de afgelopen 100 jaar plaatsgevonden op de niet gelovige westerling of moslim?

  3. Fonz

   watcher dé fascistische antichristelijke islamverheerlijker…

  4. ikweetwatikwil

   Hoewel ik niet aan een religie verbonden ben, geef mij de biblebelt maar. Geen aanslagen , vallen geen oudere mensen aan ,doen ook niet aan steekpartijen. Je heP er weinig last mee. Nee ,dan de islam. Daar ben je pas jarig mee. Of niet. Nee dus.

 3. Lex

  Hé hé eindelijk tonen ze eens ballen en word dat zootje aangesproken op hun wangedrag en moeten hun boekhouding openbaar maken als er al een boekhouding is gedaan.

  Wat je nu gaat krijgen is dan geld zwart het land in word gevoerd. En deze haat-palijsen als nog het geld ontvangen. Daarom zal voorlopig ook elk jaar hun boekhouding gecontroleerd moeten worden.

  De eerste maatregel van de overheid waarvan ik zeg dat ze eindelijk wat doen.

  1. hans-e-pans

   Ja Lex.

   “Hé hé eindelijk tonen ze eens ballen en word dat zootje aangesproken op hun wangedrag”, daar zal het voor de rest wel bij blijven want daar zijn de politici in Nederland meesters in, problemen voor zich uitschuiven.

   Een misstand constateren, benoemen en daarna niet doorpakken, want internationale afspraken en internationale verdragen en handelsbelangen zijn belangrijker in dit land van handelaren. GVD.

 4. Bockbeer

  “De imam benadrukt dat in Nederland vrijheid van godsdienst geldt.”

  En binnen de Islam??

  1. Fonz

   ““De imam benadrukt dat in Nederland vrijheid van godsdienst geldt.””

   Maar dat is niet om willens en wetens tegen de Nederlandse wetten in te gaan

 5. Nep

  Leuk berichtje gelezen van Johnsen.

  Baudet je doet je naam eer aan.
  Baudet betekent EZEL.
  Nooit was een naam toepasselijker!

  1. Nep

   🙂

  2. Mycase

   Definitie van NEP….
   onecht, vervalst, vals. als synoniem van een ander trefwoord: bedrog (zn) : afzetterij, arglist, bedriegerij, begoocheling, flessentrekkerij, fopperij, fraude, knoeierij, leugen, list, misleiding, nep, ontrouw, oplichterij, oplichting, trucage, veinzerij, verlakkerij, voor-de-gek-houderij, zwendel.

   1. EU kok

    Definitie van Mycase.
    .
    Mijn deuske, mijn geval.
    Daar wilde ik het graag bij laten, weinig belangstelling in uw deuske.

  3. Ron

   Als je de helft verteld omdat de hele betekenis je niet aan staat of je er niet mee kan framen wil dat niet zeggen dat je slim bent.

   Wat voor ezel is het wat Baudet betekent?

   Schildersezel of zaagbok, kijk dan wordt het minder grappig toch?

   1. EU kok

    Als je de helft verteld, beheers je onvoldoende de Nederlandse taal.
    Waarschijnlijk op de OLO gezeten.

    1. Ron

     Dat moet je nep vragen, dat kan ik niet beantwoorden voor hem.
     Maar zat jij daar ook dan? Want jij plaatst nog steeds halve zinnen.
     Misschien kennen jullie elkaar wel.

     1. EU kok

      Buiten de Nederlandse taal is begrijpend lezen ook niet uw sterkste kant.
      Heel jammer.

     2. Ron

      Ik snap het gewoon als er een typefout staat, dan begrijp ik ook wat mensen bedoelen. Jij daarentegen snapt er niets van.

      Want naast de Nederlandse taal zou ik begrijpend lezen niet onder de knie hebben.

      Nou is dat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst niet zo raar.
      Maar ik moet je toch echt wijzen op dat jouw zin, “Waarschijnlijk op de OLO gezeten.” best ruimte overlaat voor interpretatie.
      Wie heeft daar gezeten?
      Als je had geschreven, “Waarschijnlijk heeft Nep op de OLO gezeten.” dan was de zinsopbouw correct en het was duidelijk geweest.

      Maar toch blijf ik bij mijn eerdere standpunt die ik 1 keer met je gedeeld hePt.

      Maar wat vertel jij over de helft vertellen? Lees even na.

     3. EU kok

      @Ron.
      Voor creativiteit geef ik u een tien.
      Onjuist vervoegen van werkwoorden een typo noemen is echt vindingrijk, maar is en blijft een gebrek aan beheersing van je moedertaal in je vaderland.

     4. Fonz

      Verder dan dit komt EUtje niet

    2. Ron

     Je schrijft zelf precies dezelfde vervoeging, vooruit nog maar een keer, idioot.

     Daarbij zoals Fonz al aangeeft kom jij niet veel verder dan wat geneuzel over – d of – ’t of zelfs – dt.
     Jij geeft feilloos weer dat jouw reacties op taalfouten van zelfs de redactie een gebrek is aan inzicht in de daadwerkelijke problematiek.
     Dat jij mij een 10 geeft of gevat wilt doen (wat overigens totaal mislukt) maakt heel weinig indruk op mij, laat staan dat iets van jouw gedrag indruk maakt op jouw omgeving.
     Puur omdat jij niets toevoegd aan de maatschappij. Maar vooral op wat typefouten na kan jij mij gewoon inhoudelijk niets melden of weerleggen. En ja dan is de weg van de minste weerstand snel gekozen.
     Maar de uitkomst is er wel hoor, stem D66 en je uit per post de oplossing toegestuurd.

     En als je jezelf erg verveeld en om verder gezichtsverlies te voorkomen zou ik eens Google raadplegen en SwiftKey opzoeken. En even verder oefenen aan je correcte zinsopbouw, dat is te wijten aan de invoer ipv autocorrectie.
     Wie is nu dom?

     Precies EU kok!
     Wie?

  4. Johnsen

   Dank je!

  5. Bas1974

   Nep betekent ook Rat wis je dat ? Zo niet dan weet je het nu

 6. Sergeant Monty

  “de rechter moesten worden verplicht,”

  Vreemd verhaal. Rechters zijn toch van D666 en die spannen allemaal samen met de islam.
  Lees ik tenminste regelmatig op deze site.
  Hoe kan dit?

  In ieder geval worden deze buitenlandse geldstromen onderzocht.

  Alleen nog straffen.

 7. nu ik

  terecht

 8. fusilier

  Waarom nu pas?

 9. Fonz

  Hahahahahahahahahahaha en de rechter denkt echt dat deze moskee dat ook gaat doen, dit land is echt zo verschrikkelijk naïef, die moskeeën lachen zich helemaal kapot…

  1. Grote Trek

   Moskeebestuur…@Fonz. Een moskee kan niet lachen.

   1. Fonz

    kijk dat je een achterlijke imbeciel bent dat weten we, maar je hoeft dit natuurlijk niet structureel te laten zien, wij zijn immers niét achterlijk

  2. Lex

   Als ze de tent dreigen te sluiten dan komen ze wel met de boekhouding hoor.

 10. ikweetwatikwil

  Nederland heeft bijna Zweden ingehaald met doof , blind en hersensloos te zijn. Zweden plukt de wrange vruchten al.

 11. P. Breetveld

  Indien het nivo boven het CJIB dreigt te stijgen worden de bombastische woorden bij monde van de stoere OM office kindvrouwtjes wel meestal omgezet in stukgelopen rechtszaken waarbij de slechteriken torenhoge smartengelden krijgen toegewezen.

 12. JFU

  Met een paar bulldozers is die tent zo verdwenen, en dan ook gelijk de rest van die haathuizen.

 13. Rud56

  Wat Wilders al jaren roept: sluit die haatpaleizen! Instituten waar aanslagen worden goedgekeurd, waar aanhangers worden opgezet tegen de maatschappij waar ze verblijven, de maatschappij die ze voorziet van ruime sociale voorzieningen.

  En vergelijk met de christelijke zwakzinnigen in dit land gaat totaal niet op, zij hebben niet het bloed aan de handen van de duizenden onschuldigen die in naam van de islam zijn vermoord, verkracht of verminkt!

 14. Sabreur

  Vrijheid van godsdienst en vereniging houdt in dat je vrij bent te geloven wat je wilt en dat je vrij bent om met gelijkgestemden een clubje op te richten. Het betekent niet dat je daarmee elke andere wet met voeten mag treden, stelletje domme haatbaarden.

 15. P. Breetveld

  Niet meewerken? Tegendraads doen? Geen documenten?
  Direct dat hok sluiten en de sloopkogel erin. Maar dat durven wij niet. Liever met 12 man aan de deur bejaarden intimideren die af en toe voor elkaar zorgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.