Rechtszaak tegen #MeToo-koning Harvey Weinstein gaat van start!

Eén van de grootste viespeuk van de Amerikaanse elite verschijnt vandaag voor de rechtbank in New York. De man die half Hollywood misbruikte en zo een ware MeToo revolte ontketende zal vandaag na twee jaar eindelijk voor de rechter verschijnen. Wat kunnen we allemaal verwachten van deze rechtszaak? 

Meer dan honderd vrouwen hebben een aanklacht tegen deze smerige Hollywoodproducent ingediend. Van verkrachting tot ongewenste intimiteiten, Weinstein zou er allemaal aan schuldig zijn. Toch komt hij vandaag alleen voor de rechter voor twee aanklachten.

Voor verkrachting en aan het opdringen van orale seks is de reden dat hij vandaag verschijnt voor de rechter. Weinstein zegt hij onschuldig is en dat in beide gevallen het met wederzijdse goedkeuring ging. Aan de rechter is het nu om zich hierover te buigen.

Wanneer de rechter van mening is dat Weinstein schuldig is kan hij zomaar levenslang krijgen. Dit terwijl er mogelijk nog veel meer rechtszaken zullen komen tegen Weinstein. Eerst zullen we deze rechtszaak moeten afwachten. Naar verwachting zal deze zaak ongeveer twee maanden duren en dan krijgen we een vonnis te horen.

Zo lijkt de schoonmaak binnen het smerige bolwerk dat Hollywood heet eindelijk te beginnen. Voorlopig is de MeToo kwestie in Hollywood nog lang niet afgelopen.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Original NL

  Zolang de betreffende “dames” niet onder gunpoint tot sèx werden gedwongen is er idd sprake van vrijwilligheid.
  Maar sommige ladies hebben er alles voor over om in het filmwereldje te worden toegelaten.
  Als dan de karriere niet wil vlotten beginnen ze te piepen.
  Al menig bekende vermogend man is al van zijn centen en reputatie beroofd door dergelijke golddiggers.
  Zie oa Boris Becker..Schwarzenegger ed..

  1. Job Jansen

   Juist Original,

   Toen ze de rol kregen waren ze naar wat blij, blijkbaar toch de moeite waard om een paar minuutjes onder een zwijn te liggen, en na een berg geld gaan klagen. Een trots mens houdt de eer aan zichzelf. Dan maar geen toonaangevende rol.
   Helaas is dit de manier van carrière maken bij veel vrouwen, lukt het niet met een verplicht quotum of positieve discriminatie, kunnen ze altijd nog op hun rug gaan liggen.

  2. Rosasolis

   @Original en J. Jansen. Inderdaad zijn er ook ENKELE corrupte vrouwen die alles willen doen om op te klimmen. Maar de politie kent zeer veel gevallen van misbruik van mannen in het artiesten vaak. In mijn vak zijn er veel gevallen van niets-vermoeiende vrouwen, die verdoofd werden tijdens een bijeenkomst na een concert. En uren later wakker werden alleen in een vreemde hotel kamer, helemaal naakt op een bed. En natuurlijk was de dader al lang verdwenen! Zij konden alleen herinneren dat zij eerder aan de wolf had verteld, dat zij geen interesse in hem had, behalve samenwerken in het vak… Maar als je even weg gaat om met een collega te praten, of even naar de wc. kan iemand zorgen dat er in je glas behalve de allerheerlijkste rode wijn, ook iets veel sterker staat, dat binnen 5 minuten zorgt dat je buitenbewust wordt!
   …Ja, dat doet sommige wolven in mijn vak …vooral tegen jonge beginnende, getalenteerde vrouwelijke musici. Ik hoorde het verhaal van een collega en vriendin van mij, een sopraan, die dit ellende wel heeft mee gemaakt! Ze belde me vanuit haar ziekenhuis kamer. Ze moest een zware onderzoek meemaken… en voor een aantal dagen in de ziekenhuis blijven te laten zien dat ze niet zwanger werd gemaakt…door de wolf die haar verkracht had!!!! Ik kwam haar iederdag bezoeken, en daarna, toen zij weg kon, kwam ze bij mij logeren voor vele weken! Omdat wij in hetzelfde vak zaten. Voor jullie vrouwelijke haters, het gaat niet over sensatie maar over waarheid. Ik was voor een aantal jaren als ALT solist actief bij vele concerten. Bij onze vrouwelijke lagere stem solisten wordt er (gelukkig) minder interesse getoond. Dus heb ik een jonge vrouw met een hoger stem geholpen te redden om haar een goede bed en voor enkele maaltijden te zorgen. En terwijl ik bezig was te koken voor ons beiden, draaide ik enkele CD’s van de prachtige Alt stem van onze geweldige Aafje Heijnis.
   Als bewijs dat behalve van sopranen, dat er ook geweldige alt/mezzo vocalisten zijn.
   Deze sopraan werd inderdaad wakker geworden. Toen zij herstelde naar weken lang in mijn extra kamer, ging zij verder met de hulp van mij… Ze zij toen ze verder ging: jullie hebben geluk. Vrouwelijke Alt solisten. Ze zijn geen princessen. Voor onze prachtige Alt solisten gaat het om het redden van onze prachtige oratoriums vooral van die van Handel. Kortom: laten wij opkomen voor onze vrouwelijke talenten. En minder ellende voor ons zorgen door vreselijke discriminatie tegen vrouwen in het muziek concert vak!

 2. DidiMadloba

  Deze rechtse site huldigt natuurlijk de “grab them by the push” gedachte en vindt dat Weinsteins vriendinnen het eigenlijk allemaal zelf hebben gewild.

  In navolging van Trump gaat Weinstein geld vragen voor de “beurt” die hij de dames gaf.

  1. Original NL

   Mad didi…..Ze hadden gewoon kunnen zeggen..doei dit gaat me te ver!
   Het feit dat er 100! ladies zich bij de poes hebben laten pakken zegt meer over de dames dan over weinstein.

  2. Rosasolis

   @Didi. M. Je bedoelt het “grab them by them by their Pussy” oproep van Trump. Dat veel protest demonstraties van honderd duizenden vrouwen en ook mannen over de hele westerse wereld had veroorzaakt. Als symbool van al deze demonstraties was een katten kapje, gebreid, of uit stofjes gemaakt. Ik heb twee engelse patronen in het Nederlands vertaald, voor de enorme demonstraties in ons land.
   DDS is geen rechtse site. DDS is onze eerste internet nieuws site. Gedurende de begin jaren waren er geen pesterijen van Trollen. De huidige Troll-wezens PROBEREN DDS tot een Extreem-Rechts te maken door zowel sommige redactie leden als trouwe commentators te vernederen met domme zinloze opmerkingen. Volgens deze Extreem-Rechts kliek moet je altijd exact als hen denken. Anders wordt je bestempelt als “links”, en dan proberen ze je weg te pesten…Merkwaardig is het dat de DDS trollen kliek blijkbaar voor 99% uit mannelijke wezens bestaat!… Fijn zou het zijn als een of twee vrouwen in deze redactie team zou komen.

   1. Job Jansen

    “Fijn zou het zijn als een of twee vrouwen in deze redactie team zou komen”

    Ziet, het idee van een vrouw, een quotum.

    1. Veteraan

     Ik wil wel wat meebetalen voor medicatie voor Rosasolis. Ze is net zo gek als de rest van de Trollen maar wat minder irritant.

    2. Rosasolis

     @J. Jansen. Niet een vrouwen quotum; maar wel gelijke kansen voor
     vrouwen en mannen!

   2. Original NL

    Quote… Fijn zou het zijn als een of twee vrouwen in deze redactie team zou komen……..
    Fijn voor wie?
    We hebben al te veel mekkerende geiten in de politiek..groen links en d66 zitten er vol mee..en dat is te merken!

  3. M. Brandenburg

   Deze is geweldig, alle fuiguren die tegen de lamp lopen en waar bewijs tegen worden gevonden zijn Democraten, zoals in de regel in verhouding aan de linkerkant we deze taferelen vaker uit zien komen dan aan de rechterkant, maar toch zou den rechtsgeorienteerde mensen deze smerige linkse ventjes gaan verdedigen.

   besef je zelf wel hoe belachelijk je jezelf maakt, het zijn juist je linkse vriendjes die in een tiental jaar op de hoogte waren en hun mnd hielden, waaronder opvallend veel democraten van het vrouwelijk geslacht, maar dat is toeval uiteraard. Dat hele smerige kindermisbruikende enn vrouwen verkrachtende linksebolweerk dondert in elkaar.

   Nee rechts verdedigt niemand we kijken enkel lachend toe hoe de linkse hypocrieten over elkaar heen vallen om hun huid te redden.

  4. RvdBe

   Didimadoblabla, gelukkig gaat jou geloof heel wat vriendelijker met vrouwen om.

 3. Rosasolis

  Vrouwen die proberen een carriere in de wereld van films, muziek, en dans hebben al jaren lang de chantage van menige man- wolven moet vechten. Eindelijk kwam de
  Me Too actie, en het was (en is nog steeds) hard nodig. Meestal gaat het over film directeuren; of in het muziek vak, dirigenten die vooral jonge vrouwen proberen te lokken, door hen een prachtige rol in een film te bieden, of een series concerten. Maar helaas soms gaat het veel verder dan proberen jonge getalenteerde vrouwen met chantage te lokken. Veel ellende gebeurt in de kleedkamers of in een hotelkamer.
  Een recent voorbeeld is dirigent Daniele Gatti, die tot september 2018 dirigent van het
  Kon. Concertgebouw Orkest was. Wegens vele klachten van zowel vrouwelijke orkest leden als een aantal solo vrouwelijke vocalisten, heeft het K.C.O. besloten unaniem deze wolf-dirigent te ontslaan…En nu staat sinds september 2018 onze wereld-beroemde K.C.O. nog steeds zonder vaste dirigent. Gelukkig komen er steeds meer
  getalenteerde vrouwelijke dirigenten. Momenteel heeft zowel onze Radio Filharmonisch Orkest, als die van Den Haag, een vrouw in vaste dienst als dirigent voor deze bekende orkesten.

 4. Cycle25

  Hij denkt, de maffia truc werkt altijd…snel ff een rollator om strafvermindering los te peuteren bij de rechter.

 5. Pescador

  sluit maar op die viespeuk.

 6. M. Brandenburg

  Dit heeft enkel nut indien ook de faciliterende democraten die jarenlang hun mond hebben dichtgehouden worden aangepakt, zijn beste vriendin Oprah wist zogenaamd nergens vanaf, hoewel diverse bronnen die naar voren zijn gekomen iets heel anders beweren.

 7. Rieks

  Vrouwen die zich misbruikt voelen, na 30 of meer jaren? Terwijl ze wisten wat en waarom ze het deden: die baan, filmrol, trip naar Parijs o.i.d. Amerikaanse vrouw: greed, greed en egoïsme. Weinstein gebruikte hen en zij gebruikten Weinstein, en nu kunnen ze nog wat cash gebruiken en zien ze hun kans schoon. Oh ja, laten we niet denken dat het in NL anders toegaat. Wanneer wordt de Nederlandse Weinstein bekend?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.