Haatschool Haga Lyceum beschadigt door vandalisme! Baksteen en benzineflesje door de ruit gegooid

Haatschool Haga Lyceum beschadigt door vandalisme! Baksteen en benzineflesje door de ruit gegooid

Luchtfoto van het Cornelius Haga Lyceum. Bron: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com.

Was het eindelijk een beetje rustig rondom het salafisten oord van het Haga Lyceum, zijn er een paar malloten die het nodig achten om de school te vandaliseren. Afgelopen nacht is er een baksteen door de ruit van het Haga Lyceum gegooid, ook is er een flesje met benzine naar binnen gegooid. Dreigt er een escalatie?

De school heeft zojuist al aangifte gedaan. Directeur van het Haga Lyceum is van mening dat dit incident is gebeurd door de negatieve berichtgeving van de laatste tijd. Dit zou zorgen voor polarisatie en dus ook een onveilige situatie voor de leerlingen.

"een eventueel gevolg zijn van de hetze tegen de school".

Een hetze zou ik het niet noemen, de 'klopjacht' op het Haga Lyceum is niet ongefundeerd; de school is daadwerkelijk een oord van radicaal gedachtegoed. Dat onkruid moet zo snel mogelijk worden weggehaald bij de instelling.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Onze favoriete radicale salafist Arnoud van Doorn legt direct de schuld neer bij Slob, Halsema en de onderwijsinspectie. Alsof die er wat aan kunnen doen dat het Haga Lyceum zich vuil maakt aan het verspreiden van intolerante salafistische boodschappen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het is te hopen dat de politie snel de dader vindt voordat dit voorval escaleert. Er zijn al genoeg spanningen in Nederland namelijk...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer