Rechtszaak tegen #MeToo-koning Harvey Weinstein gaat van start!

Geen categoriejan 06 2020, 12:00
Eén van de grootste viespeuk van de Amerikaanse elite verschijnt vandaag voor de rechtbank in New York. De man die half Hollywood misbruikte en zo een ware MeToo revolte ontketende zal vandaag na twee jaar eindelijk voor de rechter verschijnen. Wat kunnen we allemaal verwachten van deze rechtszaak?
Meer dan honderd vrouwen hebben een aanklacht tegen deze smerige Hollywoodproducent ingediend. Van verkrachting tot ongewenste intimiteiten, Weinstein zou er allemaal aan schuldig zijn. Toch komt hij vandaag alleen voor de rechter voor twee aanklachten.
Voor verkrachting en aan het opdringen van orale seks is de reden dat hij vandaag verschijnt voor de rechter. Weinstein zegt hij onschuldig is en dat in beide gevallen het met wederzijdse goedkeuring ging. Aan de rechter is het nu om zich hierover te buigen.
https://twitter.com/jessphillips/status/1214105580652113921?ref_src=twsrc%5Etfw
Wanneer de rechter van mening is dat Weinstein schuldig is kan hij zomaar levenslang krijgen. Dit terwijl er mogelijk nog veel meer rechtszaken zullen komen tegen Weinstein. Eerst zullen we deze rechtszaak moeten afwachten. Naar verwachting zal deze zaak ongeveer twee maanden duren en dan krijgen we een vonnis te horen.
Zo lijkt de schoonmaak binnen het smerige bolwerk dat Hollywood heet eindelijk te beginnen. Voorlopig is de MeToo kwestie in Hollywood nog lang niet afgelopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten