Respect: Harry en Meghan treden terug van koninklijke “duties,” willen financieel onafhankelijk zijn

De hele wereld verbaast zich erover: prins Harry en Meghan Markle hebben aangekondigd dat ze niet langer officieel deel willen uitmaken van het koninklijk huishouden in Groot-Brittannië. Ze willen financieel onfhankelijk worden en willen geen enkele publieke taken meer dragen. Het is een moedige, verstandige stap. Laten we hopen dat de rest van de koninklijke familie (in Nederland ook, trouwens) hetzelfde doet.

Het nieuws  kwam als een grote verrassing. Zelfs de Queen werd er niet bij betrokken. Dit was hún beslissing en ze regelden de aankondiging dus ook zelf. Volgens verschillende Britse kranten is de Queen dan ook not amused. Dat is dan erg jammer voor d’r. Ze is weliswaar de Queen, maar niet een dictator. Misschien dat iemand haar dat even kan uitleggen.

Hoewel Meghan het één en ander gewend was door haar carriere als actrice lijkt het erop dat ze toch wat overweldigd werd door alle media-aandacht in Engeland. Dat is niet eens zo gek: de tabloids daar zijn eigenlijk gewoon knettergek. Als die eenmaal besluiten dat je een person of interest bent, ben je nergens meer veilig.

Harry en Meghan kregen een kind, Archie Harrison. Kort daarna, in juni ongeveer 2019, werd bekend dat Harry en zijn oudere broer William problemen met elkaar gekregen hadden. Harry en Meghan besloten om hun eigen stichting te beginnen en niet meer voor die van William te werken. Vervolgens werd het koppel bekritiseerd omdat ze geen privé-ceremonie hielden voor Archie’s doop én omdat ze niet bekend maakten wie zijn peetouders zijn.

Je zou denken dat dit privézaken betreft, maar nee, niet in Engeland. Daar moeten royals alles met het publiek delen. Het moge duidelijk zijn dat Harry en William daar eigenlijk geen zin in hadden.

In oktober 2019 veroordeelde Harry de manier waarop de media met Meghan omgingen. Hij en zijn vrouw lieten ook weten dat ze juridische stappen zouden nemen tegen de krant The Mail on Sunday omdat die één van haar privébrieven gepubliceerd had.

Vervolgens kondigden de Sussex Royals in november aan dat ze kerst niet met de familie zouden vieren. In plaats daarvan gingen ze naar Canada, waar ze even helemaal niets te maken wilden hebben met al het koninklijke gebeuren.

Er is nu een einde gekomen aan die retraite die Harry en Meghan blijkbaar erg goed bevallen is. Ze kondigden namelijk meteen aan dat ze het voor gezien houden met hun koninklijke taken. Vanaf nu zullen ze zich inzetten om “financieel onafhankelijk” te worden en ze zullen deels in het VK én in de VS wonen.

Met andere woorden, het is in principe best mogelijk dat Meghan terug aan het werk gaat als actrice.

De aankondiging kwam als een grote “schok” voor veel watchers, maar het zat er eigenlijk dus al aan te komen. Heel gek is dat misschien ook niet. Het is al langer bekend dat Harry ontzettend geleden heeft onder het verlies van zijn moeder Diana. Als Meghan hem heeft uitgelegd dat zij ook niet kan omgaan met alle tabloid-aandacht is het best logisch dat hij besluit om het dan maar voor gezien te houden als prins en voor zijn gezin te kiezen.

Volg me op Twitter en Like me op Facebook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Bullshit15

  Inderdaad WANEER gaan die opvreters hier weg kost een hoop geld in je krijgt er niks voor terug belasting betalen ze ook niet gebouwen onderhouden ze ook niet kort om weg wezen in naar een gekozen president net als in Amerika

 2. Kretoloog

  Respect? Lees de Engelse kranten eens MvdG, dan weet je hoe de landgenoten van prins Harry over zijn besluit en dat van zijn vrouw Meghan denken.
  Heel Engeland voelt zich zwaar bedonderd, Queen Elizabeth en de kroonprinsen Charles en William voorop.

  1. EU kok

   Helaas Kreet, voor berichtgeving met enige betrouwbaarheid of objectiviteit moet u niet bij die zogenaamde opinionado zijn.

 3. splatoon

  > Laten we hopen dat de rest van de koninklijke familie (in Nederland ook, trouwens) hetzelfde doet.

  Ik betwijfel of het afschaffen van onze monarchie wel zo’n goed idee is. Om te beginnen heeft onze koning niet eens zoveel echte macht. Het is meer symbolisch. Maar tegelijkertijd zorgt een monarchie er wel voor dat een land een veel sterkere nationale identiteit heeft, wat weer gunstig effect heeft op de samenleving. Dus laat die Oranjes wat mij betreft maar lekker zitten.

  Dit is wat Stephen Fry erover zegt: https://www.youtube.com/watch?v=27yioYjIbFg

  1. Cycle25

   Zeg dat maar tegen Brussel, die wil nationaliteit afschaffen.

  2. Bullshit15

   Ze moeten gewoon weg wand als er oorlog uitbreekt zijn zij de eerste die het land uit vluchten kijk de laatste aflevering van jensen.nl dan hoor je het echte geluid

 4. Agios

  Om financieel onafhankelijk te zijn zullen ze echt niet hoeven te soliciteren. Ze zullen hun leven slijten met babbel-uitnodigingen accepteren en met rijke lieden een portie kaviaar te nuttigen. Shoppen voor kleding is ook niet nodig. De merkkleding wordt ze per vrachtwagen thuis afgeleverd. Ze leven weiswaar niet direct meer van de belastingbetaler, maar indirect wel omdat door lieden die het tweetal uitnodigt zelden belasting wordt betaald vanwege talloze aftrekposten. Al met al toch een loffelijk streven van de twee, maar onafhankelijk geld verdienen? Forget it!

  1. Bullshit15

   Zo ist ze kunnen ook Ja niks anders dan dom lullen in kaviaar eten

 5. nu ik

  Als je de eigen broek wil en kan ophouden worden mensen toch angstig dat je niet langer afhankelijk bent van ze

 6. ikweetwatikwil

  Prins Harry had nooit met megan moeten trouwen . Met dat soort vrouwen krijg je ellende . Dat is te voorspellen.

 7. Grote Trek

  Nou Michael, de heele weereld is wel wat veel. In Bangla Desh zal dit wel niet zo spelen.
  Meer de Privé lezers, waar dit artikel thuis hoort. Geen stuff voor DDS !

 8. Wim Vreeswijk

  Ze waren al bij hun geboorte financieel onafhankelijk, dus dat is niet de reden! De echte reden is dat ze niet, net zoals Diana achtervolgd worden door de papparazi tot de dood erop volgt, en gewoon verhuizen naar het Engelstalige Canada, een van de grootste landen ter wereld, wat ook nog eens dunbevolkt is, dus heb je van niemand meer last.

 9. Cycle25

  Kijk maar uit dat je je moeder niet achterna gaat, de royal bobo’s zijn witheet.

 10. Bullshit15

  Kijk net weer jensen.nl exact wat ik zei dat zootje moet weg
  Onze koningin zegt Nederland bestaat niet moet je nagaan onze koningin kijk jensen.nl
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. EU kok

   Stem fvd of PVV in de eu
   Stem fvd of PVV uit de eu
   Stem fvd of PVV in/uit* de eu (* doorhalen wat niet van toepassing is)

   1. Bullshit15

    Ik weet het Koki waarheid komt hard aan maar dat jij niet tegen de waarheid kan wist ik al

  2. DidiMadloba

   Máxima zei alleen dat dé Nederlandse cultuur niet bestaat en daar ben ik het van harte mee eens want scheer mij als Hagenaar niet over één kam met Hagenezen.

   1. Bullshit15

    Dat is het zelfde als Nederland bestaat niet ieder land heeft zijn eigen cultuur waarom mogen wij dat niet hebben dan zij gooit onze cultuur over boord net als alle andere gelukszoekers dat doen

 11. DidiMadloba

  Constantijn heeft een keurige baan, en Friso had dat ook tot hij verongelukte.
  Alex moet eveneens hard werken voor zijn geld, en bovendien nog paparazzi dulden die moord en brand schreeuwen als de Koning een moment voor zichzelf wil.

  Nu zijn onze prinsen apeslim. Na de zwakbegaafde Juliana steeg de intelligentie door huwelijken. Prins Bernhard was een boef, maar juist doir zijn intelligentie. En Claus hielp ook mij. De dochters van de briljante Máxima grenzen aan het geniale. Die kunnen ook zelf voor hun broodwinning zorgen, als dat nodig is.

  Hoe anders is het Engelse koningshuis. Lady Di zag er prachtig uit, en kwam uit een hele goede familie, maar daar had de inteelt toegeslagen, want de enige opleiding die ze af wist te maken was de kleuterkweek. Met veel bijles. Charles heeft ook het buskruit niet uitgevonden, dus ik vermoed dat Harry nauwelijks kan lezen en schrijven.
  Wel zou hij een bestaan kunnen opbouwen als “object” voor de roddelpers – maar daar wil hij juist vanaf.

 12. DidiMadloba

  Kunnen Nederlandse prinsen uit het koninklijk huis stappen?
  Wijlen Friso regelde dat door zijn vrouw te laten liegen. En zijn ski-ongeluk werd het definitieve afscheid.

  Eigenlijk moet die idiote “Ministeriële Verantwoordelijkheid” van tafel.

  Daar wordt al flink mee gesjoemeld. Prins Bernard (sr) mocht in zijn nadagen natuurlijk nooit een boete kwijtschelden, maar de politiek hield Rutte niet aansprakelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.