Rutte maakt ons ECHT KAPOT: prijzen stegen harder dan lonen door belachelijke belastingverhogingen

Mark Rutte steelt uw geld. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.
Foto: Mark Rutte steelt uw geld. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

Ieder lid van het huidige kabinet moet zich kapotschamen: door een hogere btw en een hogere energiebelasting zijn Nederlandse belastingbetalers er netto op achteruit gegaan. De prijzen stegen het afgelopen jaar sneller dan de lonen. We hebben op papier dus meer geld, maar kunnen minder kopen. Met dank aan de mafketels in Den Haag.

RTL Z heeft eens goed naar de cijfers gekeken en komt tot de conclusie dat hoewel de cao-lonen gemiddeld met 2,5 procent stegen, dat toch te weinig was om de prijsstijgingen door belastingverhogingen goed te maken. De prijzen stegen daardoor namelijk 2,6 procent. Let wel, volgens RTL Z was het voor het eerst sinds de invoering van de euro in 2002 dat de prijzen zo hard stegen in zo weinig tijd.

Met name voedingsmiddelen werden veel duurder. Als je eten of drinken zonder alcohol wil kopen in de winkel ben je nu 4 procent duurder uit dan aan het begin van 2019. Dat is een enorme toename, zeker gezien het feit dat het hier om primaire levensbehoeften gaat en niet om luxe goederen. Daar komt nog eens bij dat Nederlanders 10 procent van hun uitgaven aan voedsel besteden, dus tel uit je winst verlies.

Dit is eigenlijk gewoon een grove schande. Nederlandse werknemers hebben al jaren geen cent extra te besteden, en nu gaan ze er zelfs letterlijk op achteruit. En dat komt allemaal door lastenverzwaringen, niet door enige economische problemen. Nee, dit zijn bewuste politieke keuzes, gemaakt door een stel egoïsten dat zelf meer dan 100.000 euro verdient en dus totaal geen last heeft van wat voor verzwaringen dan ook.

Volg me op Twitter en Like me op Facebook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  Zie ik hem nou de Hitlergroet brengen ???

  1.   

   MyCase : Wat… Helemaal gelijk, misschien kunnen we hem boeken voor een voetbalstadium. Kan de NOS er een mooi nieuwsitem van maken.

 2.   

  - Nee, dit zijn bewuste politieke keuzes, gemaakt door een stel egoïsten dat zelf meer dan 100.000 euro verdient en dus totaal geen last heeft van wat voor verzwaringen dan ook.-

  LINKS GELUL :) :):)

  1.   

   watcher dé fascistische nedermoslim

 3.   

  Toch merkwaardig, deze commotie nu in de media.

  Ieder weldenkend mens had dit een jaar geleden (dus in januari 2019) al voorspeld (en eigenlijk meer dan voorspeld, gewoon kwestie van rekenen).
  Veel effect had het niet: bij de 2 verkiezingen in 2019 kreeg de VVD maar met een kleine teruggang gemalen.

  1.   

   Kretoloog : Bij de verkiezing voor de provinciale staten heeft het Forum voor democratie gewonnen. Het potentieel van FvD en PVV is niet verdwenen maar eerder toegenomen. Ik zie de verkiezingen met vertrouwen tegemoet, de hypocriete klootzakkerij zal nog wel even doorgaan wat alleen maar gunstig voor de uitslag zal zijn.

 4.   

  De lastenverzwaring zal onder het kartel alleen maar blijven toenemen. Klimaat, massa-immigratie en de EU moeten uiteraard wel ergens van betaald worden. Wat Rutte niet beseft is dat lastenverzwaring alleen zal leiden tot vermindering van belastinginkomsten en het land nog verder zal verruïneren.

  Art Laffer explains the Laffer Curve
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=FCk2-QVqCck

 5.   

  Bovenste beste reageerders, probeer het nu eens te snappen: Groen-Links is de baas!!!
  Gehele wereld welkom, totale waanzin klimaat, etc,.

 6.   

  QUOTE Nee, dit zijn bewuste politieke keuzes, gemaakt door een stel egoïsten dat zelf meer dan 100.000 euro verdient en dus totaal geen last heeft van wat voor verzwaringen dan ook. END

  Dat hebben ze geleerd van de pvda. Daarna gaf jetten aan hoe dat werkt met vliegen.
  Hypocriete linkse flapdrollen die de burger uitkleden tot het laatste draadje en dat weer compenseren met toeslagen. Nivelleren is een feest toch ?

  stem sociaal , stem PVV

  1.   

   nu ik :
   The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.
   Margaret Thatcher

 7.   

  Stem gewoon PVV of FvD
  Daarna Nl exit.

  Wat heeft de EU en EURO ons nu voor welvaart voorspoed voor de NORMALE man vrouw gebracht Wat is men er op vooruit gegaan?

  1.   

   Niets dus..!

   1.   

    Original NL : Ik zeg nexit, wat jullie?

    1.   

     “Ik zeg nexit, wat jullie?”

     Direct…!!

  2.   

   Als ik mijn brutoloon door mijn nettoloon deel, blijkt er 24% aan belasting af te gaan.
   Gezien de volle winkelwagens tijdens de feestdagen, de lange rijen op Schiphol tijdens vakanties, de nieuwste smartphones die je overal ziet, zou ik zeggen dat wij echt wel vooruit gegaan zijn.

 8.   

  Hij sloopt alles omdat deze fake premier allang niet meer met Nederland bezig is, maar het in orde brengen van de EU financiën.

  Zoals Jensen zei : Nederland is de pin automaat van de EU.

 9.   

  De gemiddelde CAO lonen stegen met 2,5%.

  Alles in de publieke sector >2,5% -en alles in de private sector (gok veel minder)?
  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kom ook niet in de buurt van de 2,5% hoor.

 10.   

  Gewoon niet zeiken maar harder werken. Hoe beter we het hier hebben in Nederland hoe meerwe aan het zeuren zijn.

  1.   

   Johnsen …altijd goed voor nonsense.
   Wesley ben johnsen!

   1.   

    Original NL : De onzin is zo groot dat zelfs nog hogere belastingen niet gaan werken.

    Art Laffer explains the Laffer Curve
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=FCk2-QVqCck

    Volgens mij heeft Rutte nog nooit van de Laffer Curve gehoord, zijn beleid (of van GL) is werkelijk op elk vlak idioot.

  2.   

   En daar hebben we Johnsen, nog zo’n asociale klootzak.

  3.   

   ik kan niet harder meer meneer h u t t e n , ik ben op , had al 5 jaar in de VUT moeten zitten. Vreemd dat een keihard feit door linkse mafklappers wordt vertaald als zeuren. Links heeft iets met degelijk vertalen of eigenlijk niets meneer h u t t e n

 11.   

  Supermarkten hebben zich ook niet onbetuigd gelaten en prijzen stiekem verhoogd.

  Lees maar dit artikel van RTL Z:

  h**ps://www.rtlz.nl/life/personal-finance/artikel/4966126/hoeveel-leven-duurder-consumenten-boodschappen-supermarkten

 12.   

  De economische welvaart die door land en volks verrader Rutte aan het volk beloofd is
  is zoals wij van deze smeerlap gewend zijn misleiding en een grove leugen.
  al die honderden miljoenen euro’s zijn weggesluisd naar Brussel, en het volk is weer een illusie rijker.

  Stem die roversbende weg
  Stem FvD/PVV.

 13.   

  Al 6jaar eens per maand duitsland. Supermarkt(top) tanken heel (top) slager(top) drank (top) en heel top is van de huurtoeslag zieken toeslag ja ik ben bijna net een rutte!! Ha ha!

  1.   

   Duitsland is gemiddeld zo’n 20% voordeliger (enkele uitzonderingen daargelaten) en op aantal punten extreem veel voordeliger: ik betaal 60 euro wegenbelasting PER JAAR en aan gemeentelijke belastingen 19 euro per maand. Kom daar eens om in Nederland.

 14.   

  Wat een zeurders zijn die Nederlanders toch.

  1.   

   En jij bent een asociale klootzak, nep.

   1.   

    Wíe ??

  2.   

   @Nep

   Dit mag best wel eens worden gezegd (en geldt voor veel landen in Noord/West-Europa): naarmate de levensstandaard naar de toppen steeg, nam ook het gezeik toe. Het is natuurlijk niet politiek-correct om het te zeggen, maar wel waar.

   Ik werd compleet misselijk toen ik in een periode dat ik een lagere levensstandaard kende, mensen met een hogere levensstandaard naar hartelust hoorde zeiken over hoe slecht het wel niet was.

   Tegelijkertijd is ook te zien dat de zorg, infrastructuur, landbouw, en tal van andere zaken, beter geregeld zijn dan in andere landen van West-Europa.

   1.   

    Meriadoc lult weer een eind factfree weg. Geluk wordt niet alleen bepaald door economische factoren en besteedbaar inkomen, maar ook voor een groot deel door gevoelens van vrijheid en bewegingsruimte, betaalbare huizen, de kansen op politieke invloed en zeggenschap, het aantal inwoners per km2, de filedruk, veiligheid en nog tig van andere factoren.

    Die zijn in onze moerasdelta nu bepaald niet van hoog niveau. Logisch dat er gezeikt wordt.

    1.   

     Rammstein : Je hebt helemaal gelijk, ik had het niet beter kunnen zeggen.

   2.   

    occult fantasietje geeft graag zijn zuur verdiende huis op, occult fantasietje wil best zijn welvaart opofferen voor die arme sloebers, hè

  3.   

   Nep : Dit is waarom de linkse politiek dood is een de burger niks meer te bieden heeft. Ga vooral door met je boodschap verkondigen dan zijn we nog zekerder van onze overwinning.

 15.   

  Sommige dingen zijn misschien een beetje duurder geworden, maar daar staat tegenover dat we allemaal voor heel weinig in een supervette bak kunnen rijden en supergoedkoop een energierekening van 0 kunnen realiseren. Als je het allemaal een beetje handig financiert is het al vanaf dag één cashen. Vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan!

  1.   

   quote Vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan! end

   rook vooral sigaren uit eigen doos

 16.   

  Komen ze nu pas achter

 17.   

  Dit is geen nieuws.Het is al jaren aan de gang.En het interesseert Rutte geen reet.

 18.   

  Radicaal besparen kan door marktwerking te introduceren in de landbouw: als boeren geen subsidies meer krijgen stopt binnenkort de laatste boer in Nederland. Niet één akker meer in Nederland. Aanvaarden we die consequentie?

 19.   

  Uit dit artikel en uit de meeste reacties hier blijkt toch wel wat Nederlanders goede zeurders zijn. Het is hier in Nederland prima, ook wat betreft koopkracht. Ja, dingen worden soms duurder, dat heet inflatie, en daar moet je op inspelen. Hier in Nederland groeit de economie tenminste nog een beetje, kun je in de omringende landen niet zeggen.
  Dan hebben we zometeen nog de brexit, waar de economie nog wel een mooie klap door kan verwachten

  De goede voorzieningen die in dit land geboden worden zijn simpelweg niet gratis. Ook die moeten ergens van betaald worden. Ziedaar: de belasting
  Door die belasting kan Nederland een van de beste zorgstelsels ter wereld hebben, kan onderwijs worden betaald, kan de orde gehandhaafd worden, kan er onderhoud aan de wegen worden gehouden, kan er worden geïnvesteerd in duurzaamheid… enzovoorts.
  ‘Voor niets gaat de zon op.’

  1.   

   De goede voorzieningen die in dit land geboden worden zijn simpelweg niet gratis. Welke goede voorzieningen? Mensen in tehuizen die maar een keer per week gedoucht worden? Die nu 5 euro voor een boterhammetje moeten betalen tussen de middag? De ouderen die de hele dag in een strontluier liggen om dat de werkdruk, en het salaris te laag is? Wie in een bejaardentehuis werkt of ermee te maken heeft,piept echt wel anders! Onze zorgstaat is finaal naar de klÅten geholpen. Ga toch weg, man, met je een van de beste zorgstelsels ter wereld.

 20.   

  Het Nederlandse bbp is in tien jaar tijd 15,5% groter geworden. Er zijn 800.000 mensen bijgekomen (veel te veel). Daarmee rekening houdend komt de groei uit op ruim 10% per hoofd van de bevolking. En toch zijn gezinnen er maar 1,5% op vooruitgegaan. Al die extra toegevoegde waarde is dus niet bij de gewone Nederlanders terechtgekomen. Bij wie dan wel?
  Bij de overheid en bij bedrijven. De overheid heeft een belangrijk deel van de groei via belastingheffing van de burgers afgenomen om met dat geld schulden af te lossen. De staatsschuld is gedaald van 68% van het bbp naar 49% dit jaar. Als het om natuurbeleid gaat, staan we ergens onderaan de Europese lijstjes, maar hier zijn we het braafste jongetje van de euroklas. De belastingopbrengsten staan ten opzichte van het bbp nu op een van de allerhoogste niveaus in de afgelopen vijftig jaar.
  Voor de gepensioneerden is het HELEMAAL DRAMATISCh een een koopkrachtachteruitgang van meer dan 20 % in 10 jaar tijd terwijl het vermogen van de fondsen met ca. 100 % is toegenomen.

 21.   

  Je kan niet verwachten dat alles blijft hetzelfde. Ieder jaar komen er veranderingen.
  Maar met Nederland gaat het stabiel, terwijl met andere landen gaat het veel erger met de economie. Vandaag in Trouw gelezen: onze groente-fruit export is de grootste van de hele EU. De voedsel prijzen stijgen amper, en AOW is voor 2 personen 8% gestegen.
  Met pensioenen gaat dit jaar niets veranderen. Natuurlijk zijn er wel vele andere grote problemen, zoals het ernstige te kort aan woningen. Maar wij hebben minder daklozen dan andere landen. De problemen in de VK worden steeds erger. De Brexit begon al 2 jaar geleden. De Brexit gaat VK nog veel erger problemen veroorzaken. Het zal waarschijnlijk binnenkort uit elkaar vallen. Maar in Nederland zal geen enkele partij ons land gaan heersen.
  Geen enkele partij, (behalve misschien de GPV mannen- partij), willen met FvD of PVV in een coalitie regering samenwerken. FvD noch PVV gaat Nederland regeren, omdat wij nooit extreem-rechts zal gaan worden.

  1.   

   knettergek zo,n geimporteerde verwarde theemuts.
   Busje komt er zo aan ….eventjes geduld want het busje komt er zo aan….
   PVV en (helaas) het Forum komen er ook aan….in een megabus….

  2.   

   rosasilos is een beetje dom

 22.   

  LS…

  Als je die clown ziet zwaaien naar zijn denkbeeldige fans lijkt hij verdacht veel op die andere clown van niet koninklijke huize…

 23.   

  In plaats van dat jullie je zo druk maken over Schotland…Vind ik het belangrijker , dat de AOW leeftijd weer op 65 jaar gezet wordt. Daar is genoeg geld voor. Immers voor immigratie is er overvloedig geld. Dus die vlieger , van “te duur die AOW op 65″ gaat niet op. Het is gewoon pesten van de autochtone bevolking, die AOW naar 68. Gaan jullie (jonge) internet activisten zich daarvoor eens inzetten. In plaats van druk maken over Iran, Schotland of het “Klimaat”.
  We zijn toch Nederlanders? Of is dat begrip ook al niet meer van toepassing.
  Nee, ijdele hoop. Het enige wat ons bindt is de taal. Laat de Noordzee haar werk maar doen. Ik ben klaar met dit land en zijn “tolerante” anti eigen volk bevolking en weg met ons beleid. Ik denk , dat ik niet de enige ben die zo denkt, die op dit moerasland woont.

 24.   

  Rutte voldoet alleen maar aan de opdracht van Brussel en die is inflatie creëren. Dat is in het voordeel van de EU-zorgenkindjes. De belangen van het eigen volk tellen niet meer.
  Vroeger zou de VVD meteen hebben gebruld dat we ons uit de markt zouden prijzen; nu hoor je ze niet meer want Brussel, nietwaar? Daarom zeg ik het maar: belastingen over de hele linie omlaag en met name de BTW-tarieven. Ontwikkelingshulp, ach nee excuus, “samenwerking” drastisch omlaag. Het mes zetten in de toeslagen-carrousel etc. Gewoon tegen de stroom van bevelen vanuit Brussel in gaan zwemmen. Eigen land en volk eerst.

 25.   

  leuke foto is dat een familie trekje zo´n Hitlergroet?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!