Schandalig! Politie Breda blijkt tijdens jaarwisseling in de val te zijn gelokt, werd bestookt met vuurwerk en molotovs!

Wie dacht dat het qua vuurwerkincidenten niet lager kon dan hulpverleners bestoken, heeft het mis. Afgelopen jaarwisseling blijkt de politie van Breda bewust in de val te zijn gelokt, met als doel ze te bestoken met vuurwerk en molotovcocktails!

Ik was altijd in de veronderstelling dat hulpverleners werden bestookt met vuurwerk omdat een incident, waar hulpverleners op afkomen, pottenkijkers trekt. Een paar rotjochies doen dan ‘stoer’ naar elkaar en schieten op hulpverleners. Eerst ‘in de buurt van’ en dan steeds dichter langs een hulpverlener, tot er een keer ‘per ongeluk’ iets tegen de hulpverlener aan vliegt. Daarna maakt het niet meer uit en zijn de hulpverleners écht de klos.

Het leek mij in ieder geval iets te zijn wat niet vooraf gepland werd door het soort tuig dat dit soort dingen flikt. Wel dus. Politieagenten kwamen tijdens de jaarwisseling op een melding af van een vernielde mobiele beveiligingscamera ergens op de hoek van een straat. Jongeren stonden de agenten met vuurwerk en brandbommen in de aanslag, doelbewust op te wachten!

De ME moest de situatie weer onder controle zien te krijgen. Dat lukte kennelijk net:

“Zij konden de situatie ternauwernood onder controle krijgen.”

Maar uit de berichtgeving valt al direct weer op te maken waarom zulk tuig geen respect heeft voor de politie, lees maar mee:

“De recherche is een onderzoek gestart. Er is nog niemand aangehouden. “Wel zijn er die nacht vier mensen aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren”, aldus de woordvoerder. Of zij ook bij de groep raddraaiers horen, moet nog blijken.”

Het gaat hier over een doelbewuste aanslag op agenten met vuurwerk én brandbommen! Waarom heeft de ME de daders niet gewoon zó hard aangepakt dat ze, bij wijze van spreken, de dag erna nog op dezelfde locatie opgepakt konden worden? Dit gaat toch helemaal nergens meer over? Wat mij betreft hadden die agenten direct hun pistool mogen trekken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. nu ik

  Volgens mij heb je een vuurwapen op je heup hangen. Als je een cobra naar je toe gegooid krijgt geef je ze koper terug. Wedden dat het stopt ?

  Je laat je toch niet bekogelen met vuurwerk. Desnoods passen ze de wet maar aan. Schiet ze in hun poten die idioten

  1. Blitzkrieg

   nu ik : Grapperhaus gaat het oplossen, die gaat gewoon molotovcocktails verbieden. 🙂

   1. nu ik

    ik word zo dood moe van dat gezeik over legaal vuurwerk verbieden terwijl dat niets te maken heeft met berichten zoals hier geschetst.

    schiet die hufters in hun poten , je mag je verdomme toch verdedigen

 2. Bullshit15

  In waarom zie ik alleen maar de ruggen van de politie
  Zet die lamzakken volledig in beeld in zet de mitrailleur er maar op met rubberen kogels in laat ze maar creperen

  1. EU kok

   GGZ Nederland maakt zich ernstig zorgen over het tekort aan personeel in de geestelijke gezondheidszorg. Voor psychiaters, gz-psychologen en klinisch psychologen lopen de tekorten de komende jaren op tot 15% en voor verpleegkundigen tot ruim 10%.

 3. Jack Flash

  Als je met een molotovcocktail of cobra’s wordt bestookt als politieagent dan is dat toch een gewapende aanval?
  Dan kan dat beschouwd worden alsof je met een pistool of mes als agent bedreigd wordt,dus mogen ze schieten lijkt mij.

 4. Veteraan

  Waarom krijgt de politie geen toestemming om met scherp te schieten.
  Agenten willen dit wel maar mogen het niet.
  Waanzin

  1. Marija

   Omdat het niet past in het pamperen van in ons land binnen komend moslim/Marokkaans tuig.

 5. Dreverhaven

  Baudet meenemen als verkenner. De enige manier om al het vuurwerk lam te leggen. Als hij zich er achter schaart dan is dat zo gebeurd. Nu is het te halfslachtig.

 6. Jack Flash

  Ja kok,en mijn broer heeft een hijskraan.

  1. EU kok

   Mooi, kan hij u mogelijk naar een hoger niveau tillen.

 7. RvdBe

  Een vuurwerkverbod gaat hier niets aan veranderen, er zal snoeihard ingegrepen moeten worden, maar dat gaat niet gebeuren.
  Voor de rest, niet meer geld naar de politie, onkunde moet je niet belonen.

  1. Op Koers

   Baudet verbieden. Baudet werkt in uw nadeel, zal bij ingrijpen dwars liggen. Baudet maakt deze toestanden mogelijk. Deze man moet gestopt worden…Dit gaat niet meer over beperken van de uitvoering van oude jaars traditie.

 8. Johnsen

  Verbieden verbieden verbieden!

  1. Hard

   Wesley Johnsen?

 9. Battersbridge

  Het moet gestopt worden. Kappen nu. Politici die publiekelijk aangeven het vuurwerk te ambiëren, niet op de kieslijst.

 10. Lefty

  Ik blijf het zeggen: de Nederlandse handhavers kunnen nog geen gummiknuppel vasthouden, alleen bonnen uitschrijven.

 11. Kleurloze Politiek

  Tja de mooie traditie he..

  Echt een waardeloze traditie om te huilen

 12. Arbeider65

  Wout,Je laatste allinea. Wat denk je? De Inez Wetski’s staan al klaar. Want,oooo, die arme kansloze , jochies die NOOOOOIT wat stouts doen. En vergeet ook niet dat je SS over je heen krijgt. Want, discriminatie en politie geweld……..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.