Stikstofbeleid zet streep door Lelystad Airport en groei Schiphol: ‘alleen groeien als stikstof daalt’

De luchtvaart in Nederland moet even wachten tot al die varkensboeren zijn uitgekocht, want zonder stikstofdaling komt er geen groei van luchthaven Schiphol én blijft Lelystad ook dicht! Dat is in ieder geval het advies van de commissie-Remkes.

Remkes meent dat de luchtvaartsector een evenredige bijdrage moet leveren aan het terugdringen van de stikstof. En op zich is daar niks tegenin te brengen, want als Nederland een stikstofprobleem heeft, dan kun je niet allerlei vervuilende sectoren gaan ontzien en de lasten bij anderen parkeren.

De commissie-Remkes gaat daar nu echter wat verder in dan in eerste instantie werd gedaan. De stikstof-uitstoot door de luchtvaart, werd namelijk alléén berekend op basis van vluchten van en naar Nederland, tot een hoogte van 3000 voet. Remkes vindt dat onzin, want een vliegtuig op 3001 voet stoot ook gewoon stikstof uit over ons land. Groot gelijk, hadden ze het beleid maar anders moeten inrichten.

En natuurlijk is het vervelend dat dit stikstofbeleid ons land zó in z’n wurggreep houdt. En Remkes, die zo pietluttig doet met z’n verder prima logische redenering, maakt het er ook niet leuker op. Maar dit lijkt op deze manier wel een goede les te worden voor alle politici dat je toch écht wel goed moet nadenken over wat voor beleid je steunt en waar de handtekening onder wordt gezet. Het scheelt wat dat betreft dat het een vrijwel puur juridisch probleem is (maar natuurlijk nog wel steeds een probleem met reële gevolgen voor heel veel mensen), en niet één of andere ramp die door besluiteloosheid en faalbeleid alleen maar wordt verergerd. Maar ja, leuk is anders…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. nu ik

  stikstof daalt niet sukkels , stikstof in de lucht is al eeuwen 78 % stelletje leugenaars

 2. Bullshit15

  Mensen word waker geloof niet wat Remkes zegt een groot leugen er is geen stikstof probleem dat zeggen ze om ons bang in op kosten te jagen zonder stikstof gaan wij allemaal dood
  Wat te doen met melk. koeien krijgen nieuwe voer zodat stikstof niet meer in strond zit maar in melk krijgen we over 15 jaar kinderen die langer worden dan2 meter gvd word waker mensen niemand weet het die klootzakken schreeuwen maar wat maar ze weten de gevolgen niet .U niet ik niet in de wetenschap ook niet .enige wat ze willen is ons land kapot maken kijk naar upidate of jensen.nl daar hoor je de echte waarheid die je op npo of radio 1 niet hoorde
  STEM FVD OF PVV in uit de eu

 3. Cootje

  Je zal je kinderen zeg over één jaar of 10/15 uit moeten leggen , dat wij een minister president hebben gehad die ons land ten grabbel heeft gegooid aan een arm Europa , een immigratie stroom opgang heeft gezet in Nederland wat zijn weerga niet kan. In 11 jaar tijd alle soorten belastingen van accijns dividend assurantie energie belasting loonbelasting btw.s scheefwonen belasting met een inkomsten derving van zeg 30% netto in 11 jaar tijd , en nu het mooiste met lapmiddelen geprobeerd heeft op de gerechtelijke macht te omzeilen en Nederland gewoon berooid achter laat met stikstof en PHAS problemen ,woonnood problemen ,armoe problemen ,zorg problemen ,narcotica problemen ,onderwijs problemen , belasting problemen , UVW problemen, en als verantwoordelijk toch wel een strafvervolging moet kunnen krijgen wegens onbehoorlijk bestuur , maar zijn vrienden zullen dat wel zwartlakens

 4. Jack Flash

  Die imbecielen leggen het hele land plat om hun zin te krijgen.
  Ze dienen “opgeruimd” te worden.

  1. Cootje

   Maar wel gerechtelijk

 5. Lex

  Het stikstof beleid maakt meer kapot dan je lief is.

  1. Hard

   “Het stikstof beleid maakt meer kapot dan je lief is.”

   Dat is ook exact de bedoeling! Er is geen probleem, er is alleen een boekhoudkundig probleem zodat boeren worden uitgekocht en land zal worden onteigend. Er is een EU probleem waardoor onze wetgeving en democratische verworvenheden zijn verkwanseld: Rutte en zijn kartelvoorgangers zijn hiervoor verantwoordelijk.

   Het is al 5 over 12!

 6. Heras

  Cootje@;
  Ja je zal je kinderen maar moeten uitleggen hoe je beleid gevoerd hebt dat funest is voor Nederland. Maar ja, Rutte, en Jetten hebben geen kinderen.Daarbij verdienen ze zoveel geld dat een beetje extra uitgeven niet gevoeld wordt.
  Dat verdienen ze weer terug door de rijken er op vooruit te laten gaan.

 7. Kleurloze Politiek

  Je kunt zien dat er alleen randdebielen op FvD en de PVV stemmen ..
  Mensen die de ballen verstand hebben van klimaat en Natuurbescherming..

  Pas als er een ongekende natuur ramp is ontstaan .. wijzen de wijsneuzen van rechts schreeuwend met de lange wijsvinger het was jullie schuld en de held uithangen..

  Als je zo’n een egoïstisch kreng bent om deze planeet alleen te willen misbruiken en niet aan je kinderen en kleinkinderen denken dat zij de dupe hier van worden..
  Dan is het erg gesteld met je

  1. nu ik

   Zie hier de wijze woorden van koning randdebiel. Me kinderen en kleinkinderen zullen blij zijn met je erfenis van afgedankte windmolens en zonnepanelen.

   Je inhoudsloze geblaat laat onverkort zien dat je ongehinderd door kennis de materie niet begrijpt en het laat bij zielig spelen op de man. Het is dus erger gesteld met je dan je zelf denkt !

 8. Beukman

  Vandaag in de krant: dankzij Remkes gaat Schiphol langzaamaan net worden behandeld als een gewoon bedrijf, zonder allerlei privileges.
  Schiphol stoot weliswaar maar 1 procent van het totaal aan stikstof uit (de boeren 50 keer zoveel), maar de tendens is het om het bedrijf niet meer te behandelen naar het aantal vliegbewegingen maar naar de grenswaarden op het gebied van geluidshinder, stikstof, fijnstof en CO2.

  Wat CO2 betreft: Schiphol veroorzaakt maar liefst 7 procent van het totaal, en het lijkt erop dat ze er niet meer mee gaan wegkomen onder het mom van “te belangrijk voor de economie”.

  1. nu ik

   remkes , das toch die idioot van de vreugde vuren ? overal waar dat gedrocht komt verkondigd hij hel en verdoemenis

   er is geen stikstof crisis beukhol , stikstof is aanwezig bij elke teug lucht die je neemt voor minimaal 78%

   co2 is het minste broeikas gas zoals je inmiddels hebt begrepen uit de diverse nieuwe onderzoeken

   schiphol is de motor van de economie en wereld wijd een cijfer van tienduizenden of honderduizenden procenten ofwel 0,00001 % in uitstoot van co2

   een belacheklijk links politiek correct onderzoekje dus beukhol

   1. Beukman

    Moeten we echt weer opnieuw de discussie over stikstof voeren, @ikke? Daar pas ik voor.
    En nee: Schiphol is al lang niet meer de motor van de economie, zeker als je voor de verandering ook eens de schade meetelt die het bedrijf aanricht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.