Tandloze EU komt met ‘briljante’ oplossing voor oorlog Libië: onmiddellijk staakt-het-vuren en wapenembargo naleven

De volstrekt tandloze Europese Unie komt met het briljante idee om de oorlog in Libië te stoppen, namelijk door een onmiddellijk staakt-het-vuren en het strikt naleven van het wapenembargo. Oprukkende generaal Khalifa Haftar beukt met zijn leger inmiddels namelijk al op de poorten van Tripoli, dus is voor de EU nú het moment om te zeggen dat er “geen militaire oplossing in Libië” is. Wat een tandloze organisatie…

‘Zwieber, niet stelen!’
Op momenten als deze laat de EU haar totale incompetentie zien. Met wensdenken en een gigantische plaat voor z’n kop, trekt EU-buitenlandchef Josep Borrell ten strijde. Want juist nu het leger van generaal Khalifa Haftar bijna de volledige controle over het land heeft, zou er voor Libië ineens ‘geen militaire oplossing zijn’. Wat een onzin!

Proxy-oorlog
En om het totale falen van het pacifistische wensdenken van de EU nog erger te maken: Haftar en zijn leger worden militair gesteund door Frankrijk, Rusland, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. Terwijl de officiële internationaal erkende Libische regering van Serraj wordt gesteund door: Italië, Turkije en Qatar! Twee EU-landen die elkaars tegenpartijen steunen, met Turkije en Rusland waar momenteel nou ook niet echt warme banden mee bestaan…

Nieuwe crises
Krijgen Italië en Frankrijk een tik op de vingers voor het steunen van dit conflict? Vast niet. Gaat de EU ervoor zorgen dat die andere landen zich aan het wapenembargo gaan houden? Vast niet. Heeft de EU maatregelen getroffen voor als de situatie in Iran en/of Libië verder escaleren? Vast niet. Dus slijp die tolerantie maar weer bij en stof die medemenselijkheid maar vast af, want die ga je voor de volgende vluchtelingencrisis echt wel nodig hebben. Terwijl de EU vluchtelingen oproept om niet onze kant uit te komen en verbaasd toekijkt hoe niemand luistert.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Politiek Profeet

  W.W@
  Goede analyse…..

  1. hans-e-pans

   Meestal is er bij dit soort delicten, ook wel oorlogen genoemd, meer dan een partij betrokken.

 2. RvdBe

  Harde uitspraak weer van de eu, die Libiërs loopt het dun door de broek als bv een Verhofstadt en v Baalen daar ze eens even de les komen lezen!
  Man man man, dat dat incompetente zooitje uberhaupt het lef nog heeft om zich te mengen in grote jongens zaken.

  1. Cycle25

   Liberalen gaan dwars door volkerenrechten en lijken, aan deze 2 kleeft heel wat bloed.

 3. Agios

  De jongens van de Gevulde Hand, kunnen nog geen deuk in een pakje zachte boter slaan. Wie daar werkt kan niet anders dan zich dood schamen.

 4. Cootje

  En daar gaan we de Italiaanse en Franse belangen zijn groot in Libië . En amerika eerst is voor een geweldige trump een uitstekende idelogie voor de Fransen en Italianen in Libië met aan de andere zijde NAVO bondgenoot turkey bij een zelfde situatie in Egypte zijn de belangen heel anders want in een zandbak kan je iemand gauw begraven , maar een zandbak met olie zijn de belangen iets anders en komt de normvervaging gauw in het zicht , de Duitsers Zitten nog met een oorlog trauma de Nederlanders zijn van huis uit meelopers / vooral met de Duitsers/ en als het bijdraagt tot een zuivere verscheuring in Europa mogen ze van mij morgen beginnen kan leuk worden met een brexit en een zware recessie en verkeerde vrienden . We laten de financiële markten hun werk doen in zuid Europa en we zijn van ze af mogen ze Libië hebben en de Turken als buren

  1. Op Koers

   @Cootje,…Dat belang van olie weegt helemaal niet zo zwaar meer. Voor de kust van Suriname is een enorm veld ontdekt. Dan gaat men daar de olie halen. Onze voormalige kolonie zal er wel bij varen. Doodzonde dat Nederland dat heeft laten gebeuren.

   1. nu ik

    Bijna wekelijks worden er enorme gas en olievelden gevonden. Nu nog een partij vinden die wil investeren om de velden te bewerken want door de milieuhype ligt fossiele brandstof eruit. Suriname vist dus weer achter het linkse net. 🙂 🙂

    veel plezier verder w i m

   2. Hard

    Wesley Op Koers?

 5. nu ik

  hahahahaha , de starters van de Arabische lente zien nu de resultaten van hun bemoeienis. Een achterlijke ideologie in een zandbak democratie opleggen resulteert in 1 grote oorlog verspreid over meerdere regio’s met miljoenen vluchtelingen en honder duizenden doden.

  linkse klabakken kunnen het bloed nooit meer van hun handjes wassen

 6. Kristalix

  Kortom het zoveelste bewijs dat Brussel nergend goed voor is.

  Hoe lang nog?

 7. J.Rademaker

  Het is daar nog niet doorgedrongen dat het enige land dat gehoorzaam is Nederland is.

 8. musicmaniac

  Wat een tandloze organisatie… Ja wat wil je met deze kerel op de foto? Hij is zelf ook tandeloos!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.