Niet van af te komen! Inschrijftermijn gratis Songfestivalkaarten verlengd

Niet van af te komen! Inschrijftermijn gratis Songfestivalkaarten verlengd

Jos Verstappen (links) en Max Verstappen (rechts) rijden samen een rondje over een Belgisch circuit. Screenshot van NOS.nl.

De gemeente Rotterdam heeft de inschrijftermijn voor gratis toegangskaarten voor het Eurovisie Songfestival verlengd. Deze gratis toegangskaarten zijn specifiek voor de 'inwoners met een kleine beurs', maar er komt haast geen hond op af!

Is dat even pijnlijk, de realisatie dat het Eurovisie Songfestival haast totaal niet leeft onder de armere delen van de bevolking (en het dus eigenlijk een middenklasse- en elitefeestje is)! De 8.500 beschikbare kaarten die de gemeente voor de Rotterdamse minima heeft gereserveerd, heeft slechts 4.250 aanmeldingen opgeleverd waarvan 2.500 mensen zich uiteindelijk écht hebben ingeschreven! En dat in een grote stad als Rotterdam...

Op zich ook niet heel gek, want het Songfestival is natuurlijk niets meer dan één groot politiek deugcircus, waar de ene na de andere mafkees perse een boodschap over tolerantie en verbondenheid met z'n lied moet uitdragen. De kwaliteit van het lied is overduidelijk ondergeschikt aan de boodschap of de politieke context, wat ieder jaar weer blijkt uit het stemgedrag (met een procedure die sowieso nergens op slaat). Vervolgens kan dan iedereen weer doen alsof die artiest met die boodschap het hele land vertegenwoordigt, en kunnen we een dag later lekker verontwaardigd doen als de realiteit ons weer inhaalt. Iets waar ze in Rotterdam overigens behoorlijk bang voor zijn, kijk maar.

En dan nog niet die kaarten gewoon weer in de verkoop doen hè? Gewoon de inschrijftermijn verlengen, want misschien hebben al die honderdduizenden mensen het gewoon niet goed gezien of gehoord dat er gratis kaarten beschikbaar zijn...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties