Toedels! Messteker doodgeschoten door Franse politie

Vandaag is in Villejuif, een voorstad van Parijs, een messteker doodgeschoten door de Franse politie. Bij de Telegraaf is ‘terrorisme niet uitgesloten’ maar al hun bronnen noemen de messteker wél gewoon ‘terrorist’.

De man liep vanmiddag rond 14:00 uur met een mes rond in een park ten zuiden van Parijs. Uit het niets begon de man op voorbijgangers in te steken. In totaal zouden er drie of vier slachtoffers zijn gevallen. Twee agenten zijn gewond geraakt en een slachtoffer dat in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht, zou zijn overleden.

De dader begon na zijn daad te vluchten. Niet veel later werd hij door agenten beschoten en zou hij drie keer zijn geraakt. ‘Onbevestigde berichten’ spreken over een mogelijk bomvest dat hij aan zou hebben gehad. Als dat zo is heeft hij het in ieder geval niet meer kunnen gebruiken, want de drie kogels bleken dodelijk.

De Franse politie meent dat er een kans is dat er een medeplichtige in de buurt is. Het is nog onduidelijk of het afzetten en uitkammen van de omgeving puur routinematig is of dat er concrete aanleidingen zijn die een zoektocht verantwoorden.

Voor Frankrijk geeft het jaar 2020 in ieder geval geen blijk van verandering. Drie dagen na het nieuwe jaar al een (mogelijke) terreuraanslag. Ongelofelijk…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Showdown2k1

  ‘ Pas wanneer religies verbannen gaan worden zal dit soort misdaad gaan afnemen, zolang het blijft bestaan gaat het alleen maar erger worden ‘

  – Showdown2k1 2020

  1. Sergeant Monty

   “Pas wanneer religies verbannen gaan worden zal dit soort misdaad gaan afnemen”

   Zou dit ook voor Mexico gelden?

  2. Fonz

   Pas wanneer islam verbannen gaat worden zal dit soort misdaad gaan afnemen, zolang het blijft bestaan gaat het alleen maar erger worden

   1. Bolkestein

    Kick the Islam out of Europe!

    1. Fonz

     Out of this world?

 2. Watcher

  Tja enige remedie ter voorkoming van het in herhaling treden.

 3. ikweetwatikwil

  Wat een ellende sinds we die nieuwe gasten in Europa hebben. We hebben onze handen al vol met die Linksen.

 4. Marija

  Mooi vuurwerk en vuurwerkbommen, autobranden, enz.
  Onder het mom van feestvieren kunnen terroristische activiteiten makkelijk plaatsvinden.
  Ik neig te denken dat het ook zo is, want zoals het de laatste jaren tekeer gaat lijkt ongebruikelijk.

 5. Bolkestein

  Volgens Michaël van der Galiën is Geert Wilders een ranzige nationaal socialist omdat Geert Wilders ons waarschuwt voor de gevaren van de Islam. Hoe vaak blijkt Geert Wilders nu al niet gelijk gehad? En oh ja, Michaël van der Galiën blokkeert ook anderen op twitter.

  1. Mycase

   hahaahahahah tja die gaat de 1000 volgers nooit halen … en terecht

 6. Koeriertje

  Het valt mij op dat m.n. in Frankrijk de politie in dit soort gevallen geen halve maatregelen treft.
  Steeds vaker lees je dat de terrorist meteen te plekken is/wordt doodgeschoten.
  Dergelijk acties zijn in Nederland helaas ondenkbaar.

 7. Roughwood

  Moesten ze in NL ook eens doen. Daar knapt de maatschappij erg van op. Maar ja, daders zijn hier de slachtoffers hè. De echte getroffenen komen op plek twee. Wat een gaaf land!

 8. Bolkestein

  Waarom is het nou juist de Islam welke al dit soort psychopaten als bekeerlingen aantrekt? Dan moet de Islam zelf gewoon een kwaadaardige leer zijn.

  Messentrekker Parijs die op willekeurige mensen instak was bekeerd tot islam (‘psychische problemen’)

  Door: Redactie , 11:58, 04 januari 2020

  De man die in een voorstad van Parijs om zich heen stak, kampte volgens ingewijden met “psychische problemen”. De 22-jarige Nathan C. doodde een man en verwondde twee andere mensen. Agenten schoten hem vervolgens dood.

  Het openbaar ministerie meldt dat de man niet in beeld was als religieuze extremist. Wel zouden er aanwijzingen zijn dat hij zich tot de islam had bekeerd. President Emmanuel Macron sprak zijn steun uit voor de slachtoffers en zegt in een verklaring: “We blijven vastberaden strijden tegen zinloos geweld.”

  De aanval vond plaats in de plaats Villejuif, vlakbij de Franse hoofdstad. De twintiger begon daar met een mes om zich heen te steken. Het overleden slachtoffer is volgens de burgemeester een 56-jarige man die zijn echtgenote wilde beschermen.

  De dader sloeg vervolgens op de vlucht. De politie achterhaalde hem in het aangrenzende L’Haÿ-les-Roses. “We hoorden geschreeuw. En daarna drie schoten”, zegt de eigenaar van een garagebedrijf in de buurt. “Ik ging naar buiten om te kijken. Toen klonken er nog vijf of zes schoten en daarna sirenes. We verschansten ons in de garage.”

 9. Kristalix

  Ban islam. Volledig.
  Klaar!

 10. Original NL

  Frankrijk zit vol met noord-afrikanen/ moslims.
  Het resultaat is er dan ook naar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.