Trigger-alarm! Eva Vlaardingerbroek gaat los op ‘het links-neoliberale monsterverbond’

Oh nee! Hier wordt links natuurlijk helemaal gek door. Eva Vlaardinerbroek heeft een opiniestuk geschreven waarin ze tekeer gaat tegen het “monsterverbond” tussen politiekcorrect links en neoliberale partijen als de VVD. Uh, oh. Trigger-alarm!

De blonde hogepriesteres van Forum voor Democratie, Eva Vlaardingerbroek* (en ja, als niet-politiekcorrecte libertariër/klassiek-liberaal) mag ik dat zo opschrijven. Wij doen immers niet mee aan die feministische gekte), heeft een dijk van een column geschreven voor GeenStijl waarin ze het monsterverbond tussen links en neoliberaal-rechts ontmaskert. Volgens Vlaardingerbroek hebben de twee de krachten gebundeld om een einde te maken aan de moderne natiestaat. Links wil dat vanwege zijn multiculturele droom, neoliberalen willen dat omdat ze er goed geld aan kunnen verdienen.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

 “Veel mensen kunnen maar niet begrijpen dat het internationale bedrijfsleven en de spreekbuis ervan, de VVD, naar een wereld zonder grenzen streven. Niet zoals links vanuit een ‘alle Menschen werden Brüder‘-utopie, maar om zuiver economische redenen. Wereldhandel zonder grenzen, hoe liberaal! Geen belemmeringen, geen aparte regelingen, geen paspoorten en papieren rompslomp meer, de neoliberalen zouden halleluja roepen als het niet zo christelijk klonk,” aldus Vlaardingerbroek.

“Die VVD-visie is dus eigenlijk toch ook een utopisch wereldbeeld, gedeeltelijk overlappend met het utopische toekomstbeeld ter linker zijde: een wereld waarin alle volkeren, geslachten, geloven en seksuele geaardheden in harmonie met elkaar samen leven,” legt ze vervolgens uit. “Zowel rechts-neoliberaal als links is van mening dat deze utopie pas echt tot stand kan komen wanneer één historisch verschijnsel verdwijnt: de natiestaat. Een land met sterke eigen tradities en een relatief homogene bevolking met sterk gedeelde culturele waarden moet coûte-que-coûte bestreden worden. Het uitzonderlijke moet naast de norm komen te staan, zodat er geen norm meer is.”

Na publicatie van het artikel werd er meteen naar gelinkt door… niemand minder dan Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Die laat weten het een “uitstekend artikel” te vinden, en voegt voor de zekerheid toe dat “VVD en CDA het gewoon eens [zijn] met D66, PvdA en GroenLinks. Zij willen allen dat de natiestaat stuk gaat, de massa-immigratie doorgaat, de groene gekte gestalte krijgt, en de EU doorgroeit.”

Zo. Dan kan links nu écht in een hoekje gaan zitten janken dat het zo allemaal niet kan.

Volg mij op Twitter.

* Voor de duidelijkheid, anders dan heel veel andere mensen heb ik niets tegen maar ook niets voor deze dame. Ik ken haar alleen van wat video’s en schrijfsels. Verder ken ik haar niet, en heb ik geen idee wie ze nou eigenlijk is, hoe ze precies in het leven staat, en wat voor persoon ze is in het eggie. Ze kan een feeks zijn (hallo, Mona Keijzer!), maar het is ook zeer wel mogelijk dat ze een schat van een mens is (zoals ik uit betrouwbare bron hoor over Fleur Agema).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Nee, het is beslist geen uitstekend artikel; het is een tamelijk warrig en onsamenhangend geheel. Uit niets blijkt dat de neoliberalen een “verbond” hebben gesloten met “links” en dat wordt in het artikel ook niet bewezen. Evenmin blijkt dat er onder neoliberalen overeenstemming bestaat over de afschaffing van de natiestaat en de samensmelting van de lidstaten van Europese Unie (om over de massa-immigratie nog maar te zwijgen). Groot-Brittannië was de bakermat van het neoliberalisme en dat land is zojuist uit de Europese Unie gestapt.

  De conservatief-liberale VVD heeft in de afgelopen jaren slechts een ondersteunende rol gespeeld bij de vormgeving van de Europese samenwerking. Dit is vooral het werk van christendemocraten en sociaaldemocraten geweest.

  Zelfs onder links bestaat er geen overeenstemming over de Europese Unie. De socialisten op de uiterste flank zijn er geen absolute voorstanders van – juist vanwege de handel en de open grenzen. De PvdA schrijft ook dat federalistische stappen achterwege dienen te blijven.

  1. Vee

   Jij weet toch ook hieveel 1+1 is?. Coalitie heeft GroenLinks in de 1e kamer nodig en sinds dat moment worden allerlei issues van GL ingevoerd danwel concessies aan hen gedaan. Dat dat geen verbond is lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

 2. Baron von Munchhausen

  Deze dame is een topper!
  Groen-Links heerst in Den-Haag! Heb ik talloze malen ge/vermeld.
  Nederland moet en zal verdwijnen. Te beginnen met autochtoon. Daarna kan het Linkse facistische kapitalisme hun dictatuur vestigen c.q. verstevigen.

 3. Isengrijn

  Effe offtopic,

  “…Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika!…”

  Samen met Nikkie ‘tutorials’ de Jager. Dus dat zegt niet zo héél veel…

  “…Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika…”

  Pffrt.. 🙂 nee dank je, Mike.

  “… in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!…”

  Net als 61 andere DDS lezers? Ik ben benieuwd wie dat zijn…
  ..Ik kan alleen maar de lezer Rosasolis bedenken.

  1. Ron

   Kokje je valt in herhaling.

   Blijf dan lekker weg.

  2. Joshuak

   Nog zo’n armoedzaaier die nieteens 10tje kan besteden..

   Waarom ga je niet je hoog bejaarde en licht dementerende vriendje EU kok opzoeken en samen klagen over hoe zwaar jullie het hebben..

   1. Isengrijn

    Joziask:

    “…Nog zo’n armoedzaaier die nieteens 10tje kan besteden…”

    Ik ben gelukkig zeker geen armoedzaaier, Jos.
    Maar ik ben wel Nederlands-zuinig genoeg om mijn tientje ergens anders aan uit te geven.

    Dit is nog steeds een gratis blog, Jos.

  3. Bullshit15

   Uilskuiken ben je verplicht dit te doen idioot ik heb het wel gedaan .
   Puur om dat de waarheid vertelt blijft worden. Wand als dit ook nog weg valt dan lees je alleen nog maar leugens van die nep journalisten die in dienst zijn van Brussel. Dus ik zou zeggen staat het je niet aan donder dan op in hou je onzin ergens anders maar niet hier duidelijk uilskuiken
   Stem fvd of PVV UIT de eu

   1. Isengrijn

    Van jou verwacht ik niet anders, Shitbull51!
    😉

    1. Bullshit15

     Uilskuiken Nee dacht ik wel
     Inhoudelijks komt er toch niks uit je strot

 4. EU kok

  Wat leuk, FvD hebben nu hun eigen Greta Thunberg.
  Wel teleurstellend dat zij kiest voor GeenStijl en niet voor de meest invloedrijke Nederlandse blogger ooit.

  1. Ron

   Je hebt visite kokje

   1. Ron

    Althans ik neem aan dat je kleinkinderen niet spontaan als verrassing op de stoep staan vanuit Nederland om binnen een uur opa gefrustreerd achter zijn pc te zien zitten om DDS proberen af te kraken.

    1. EU kok

     U doet een verkeerde inschattingen.
     Zodra balansen, overlopende debiteuren en crediteuren enz klaar en gecontroleerd zijn, gaat alles naar de boekhouder voor de jaarstukken en aangiftes en wij weer naar Spanje.
     Denk dat we over een dag of 14 die kant weer opgaan, schade van afgelopen storm laten herstellen en genieten maar .

   2. EU kok

    Dat is juist maar wat heeft dat met uw paranoïde gedrag te maken ?

  2. Original NL

   Die EU cock zuigt warempel nog beter als een Wesley Benbow en een Dyson.
   Wat een treurnis, deze dame te vergelijken met de autistische zweedse down trol pippi klimaatkous, waar heel links achteraan loopt.

   1. EU kok

    Het is beter dan.
    U klinkt als een autochtoon

    1. Original NL

     En u klinkt als een zure ongelukkige nsb’er die ook in zijn spaanse optrekje zich dood verveeld, geen hobby’s of liefhebberijen, daarom maar 24/7 op DDS rondhangen.
     Kom, ik steek de openhaard maar weer eens aan, volgens het eu cock klimaat clubje gaat het dan in spanje stormen… heeft hij wat te doen.

  3. Bullshit15

   Eu kok
   Lul wil je aandacht

   1. EU kok

    2 Januari 2021 krijgt u weer even aandacht van mij.

    1. Bolkestein

     Ik begrijp natuurlijk wel waarom je 21 januari 2021 off line bent. Dat gaat jouw dag niet worden. 🙂

 5. plakband

  Eva heeft natuurlijk grotendeels gelijk. Ze is alleen een paar aspecten vergeten te noemen. 1. In plaats van naties gaan grote bedrijven direct de dienst uitmaken. Werknemers zijn dan nog slechts ‘slaven van de vooruitgang’. Grote bedrijven zijn alleen geïnteresseerd in consumenten. Armoedzaaiers moeten over de rug van de rest worden ‘verheven’ tot volwaardige consumenten. Nivellering ten top.
  2. De georganiseerde wereldwijde misdaad groeit als kool. Bij elke burger valt wel wat te halen. Bestrijdi g door de overheid is net als nu, een wassen neusr.
  3. Naties die het neo-idiotisme niet omarmen zullen steeds sterker worden en uiteindelijk de dienst gaan uitmaken.

  1. EU kok

   Links is nooit ver weg op deze site.

   1. Meriadoc Brandebok

    @EU kok

    De essentie is echter dat “links” uiteenspat in tal van verschillende draadjes. Communistisch links, ecologisch links, socialistisch links, sociaaldemocratisch links, liberaal links, christelijk links; en al deze draadjes hebben weer uiteenlopende visies over de EU.

    1. Isengrijn

     Dit gaat ook allemaal op voor rechts, Merijn.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Isengrijn

      Klopt.

    2. EU kok

     Merijn, ik denk dat links en rechts elkaar nodig hebben / het evenwicht bewaren / de gulden middenweg veroorzaken.
     Er zijn zowel linkse als rechtse politici die ik waardeer.
     Rechts zijn wil niet zeggen dat je automatisch links verafschuwt.

     1. Meriadoc Brandebok

      @EU kok

      Mee eens.

 6. Johnsen

  Wat een warrig onsamenhangend stuk. Wat voor opleiding heeft dat mens genoten?

  1. FVD

   @Johnsen
   Onliner-Johnsen, kom eens met onderbouwde kritiek op haar column. Ik heb het idee, dat u een orgasme krijgt van de 2 zinnen die u op het scherm zet. Kom op knul, dat kan beter!

   1. Hard

    @FVD: Je voert een zuigtrol.

   2. nu ik

    onderbouwde kritiek van w i m ?

    wonderen doen wij direct
    het onmogelijke duurt iets langer

    🙂

  2. Hard

   Johnsen?

 7. Vit

  Met deze vrouw zou ik graag discussiëren na een beschuitje te hebben gegeten.

  1. Original NL

   Ik weet wel wat beters dan een beschuitje eten…..Vit.

 8. evil knievel

  Leuke verschijning deze Eva V!
  Zie ik duizende malen liever dan dat Linksdraaiende ADHD Sujet Eva J!

  You go girl!

 9. evil knievel

  Hele rol beschuit Vit!

 10. Michael M

  100 % waar. Nederland het knuffelparadijs voor alles. Gaan we een kijkje nemen in Turkije dan zie je daar de turkse tradities, turkse feesten, turkse cultuur. Nemen we een kijkje in Rusland, Russische tradities, Russische feesten, russische cultuur. Nemen we een kijkje in Iran, Iraanse cultuur, Iraanse feesten, Iraanse regels en Iraanse tradities. Nemen we een kijkje in Nederland, oeps asjemenou, …. links extremistische zelfhaat groeperingen en waar ze dan ook zitten, verstoppen hun tradities, hebben ineens haat aan hun eigen Nederland, trappen ze onze cultuur de grond in, en vegen ze onze feesten met de vloer aan. Moeten windmolens, tulpen, kaas en klompen van het toneel verdwijnen. Weg met kerst, pasen en zwarte pieten. We verkrachten de boel en we geven ons landje weg. We moeten hier dus echt voor waken. Niet voor niets vluchten mensen uit islamitische landen bijvoorbeeld om zich hier te vestigen maar wel met als doel dat het hier nog leefbaar is vol vrijheid en niet dat de sjeik ons land heeft gekocht. Pluk die extremistische linkse groeperingen welke zo een zelfhaat hebben van de straat af, zet ze op het vliegtuig richting het Midden-Oosten en laat ze daar lekker wonen. Kunnen zij zich hard maken om met demonstraties de straat op te gaan om op te komen tegen de mensenrechtenschendingen.

 11. Michael M

  EU kok, hahahaha wat een nicknaam. EU kok, ….nou, je bakt er werkelijk niets van !

 12. Kidogo

  Eva go for it en be like Evil Jenek maar maar dan ten gunste van Thierry ! stem FVD

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.