Video! Forum voor Democratie laat zien dat VVD en CDA falen bij het terugsturen van asielzoekers

In een nieuwe video van Forum voor Democratie toont voorman Thierry Baudet de lakse houding van de VVD en CDA aan. In de aanloop naar nieuwe Kamerverkiezingen zullen we zien dat beide partijen weer rechtse retoriek gaan uitslaan. Als het aankomt op beleid falen ze keihard, woord bij daad voegen? Ho maar! 

De VVD en CDA sturen uitgeprocedeerde asielzoekers ook niet naar huis. Ze proberen het, althans ze claimen dat ‘ze het proberen’. Toch wordt meer dan de helft nooit naar huis gestuurd. Ze blijven gewoon hier. Het mooie van allemaal is dat een persoon als Hugo de Jonge nu ineens – vanwege een mogelijke kans op partijleiderschap – rechtse retoriek uitslaat om wat zieltjes te winnen.

De strijdbare lavendeliers van Forum trappen hier niet in, VVD en CDA zijn medeverantwoordelijk voor het desastreuze asielbeleid. Immers staan zij al jaren aan het roer, en feitelijk gezien verandert er bar weinig.

Wanneer Forum met harde voorstellen of wijzigingen komt dan kijken VVD en CDA snel de andere kant op. Dit onder het mom van ‘Regeerakkoord’. Forum is deze hypocrisie zat en roept beide partijen ter verantwoording. Want hoe kan het dat mensen nog steeds in deze verkooptruc trappen van beide partijen?

Als het aan het Forum ligt kan het zoveel eenvoudiger. Het wordt tijd dat VVD en CDA gaan luisteren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Bullshit15

  Zo ist maar net duidelijk verhaal stem die linkse ratten weg ze beloven alles maar doen niks
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 2. Mar

  Ben diep onder de indruk van de feiten die Baudet presenteert. Staat ook als een huis.

  *cynisme uit*

  1. Blitzkrieg

   Mar : Wat klopt er niet aan? Zelfs bij nieuwsuur zeggen ze hetzelfde. Dit is typisch zo’n stelling waar weinig verschil van mening over mogelijk is.

 3. Pescador

  het is een groot leugen kabinet, die gewoon bezig zijn het land naar de knopen te helpen Nederland het land met de grootste pensioenpot en bijna de laagste pensioenen.
  en die grote pensioenpot verdwijnt straks in de EU pot kunnen ze de grieken weer van betalen. mensen wordt toch eens wakker en schop die achterlijke rutte en zijn kliek het land uit.

 4. Kretoloog

  Bijzonder rustig op DDS. Zelfs een onderwerp over FvD – anders goed voor 10-tallen reacties binnen het uur – levert nu maar een handvol reacties op.

  Het is duidelijk. Veel reageerders zijn dus ambtenaar. Die anders lekker vanuit thuis vanachter hun overheidstablet of laptopje zitten te reageren. Maar nu vanwege Citrixtroubles naar kantoor moesten. En dan de ogen van chefs en collega’s op zich gericht weten.

  “Hoi Guus, ouwe rukker van me!”

  1. EU kok

   Het erkennen van uw obsessie opent de mogelijkheid tot genezing.

   1. Kretoloog

    Guus Brandebok ontkent dat hij ambtenaar is.
    Wij weten wel beter, kok.
    Als pensionaris ben u gevrijwaard van citrix.
    En ik als zzp-er.

    1. EU kok

     Dat Merijn geen ambtenaar of een andere vorm van een overheidsfunctie heeft weet ik zeker.

  2. Blitzkrieg

   Kretoloog : Raad je dat ze vanavond hun frustratie weer kwijt moeten.

   1. Politiek Profeet

    Komen de trollen weer vanavond?
    Negeren is de beste remedie tegen dat vullis…

 5. Bullshit15

  Zie je wel net een aflevering 90 gekeken van upidate VVD in CDA in alle andere landverraders hebben allemaal voor gestemd van dat kstegejamer fvd heeft er een motie ingediend dank zij VVD in CDA zitten wij nu met dat katgejamer zeg nu nog eens dat Rutte 3 ons land niet aan het islamiseren is het is een schande ze moeten dit zootje deze landverraders naar huis schoppen
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 6. DidiMadloba

  Maar wat stelt het Forum voor Demagogie dan concreet voor?
  Alle grenzen dicht?

  Sinds vluchtende joden alleen nog in Auschwitz “asiel” kregen zijn we verplicht elk asielverzoek serieus te nemen (wat zeker niet betekent dat we alle verzoeken in moeten willigen).

  Dat is ook een kwestie van beschaving – de beschaving die Baudet beweert te koesteren.

  1. Bullshit15

   Ga eerst kijken kom dan maar weer terug daar komt nog eens bij dat je volledig uit je nek luld

  2. Bolkestein

   Vluchtelingen die van het gastland eisen dat het zich aanpast zijn geen vluchtelingen.

   Dat zijn bezetters.

  3. Bolkestein

   Plannen terugsturen asielzoekers niet waargemaakt[

   Meer uitgeprocedeerde asielzoekers terugsturen naar hun land van herkomst is tot nu toe mislukt, meldt Nieuwsuur op basis van onderzoek. Drukmiddelen die in het regeerakkoord staan om andere landen te bewegen onderdanen terug te nemen, zijn in de afgelopen kabinetsperiode nooit toegepast.

   Ook is nauwelijks werk gemaakt van het streven greep te krijgen op de grote groep vreemdelingen die jaarlijks in de illegaliteit verdwijnt. De Adviesraad voor Migratie zegt naar aanleiding van het Nieuwsuur-onderzoek dat op deze manier het asielbeleid wordt ondergraven.

   Ongeveer een derde van de vreemdelingen die Nederland per jaar verlaten, keert daadwerkelijk terug naar het land van herkomst. Een kleiner deel wordt teruggestuurd naar het eerste EU-land waar de asielzoeker een aanvraag deed. Maar de helft laat Justitie volgens Nieuwsuur uit het zicht verdwijnen; deze mensen duiken vaak onder in de illegaliteit.

   Weigering
   Groot probleem is dat herkomstlanden weigeren mee te werken aan de terugkeer. In het regeerakkoord werd daarom afgesproken om drukmiddelen te gebruiken, zoals het intrekken van ontwikkelingsgeld, landingsrechten of weigeren van visa. Geen van die maatregelen is echter uitgevoerd, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van de oorzaken, vertellen bronnen rond dit ministerie, is dat handels- en diplomatieke belangen zwaarder wegen.

  4. Rosasolis

   @Didi M. Het Forum van Demagogie, of het Forum van het Doemscenario lijkt nu de ultieme Nederlandse Apocalyps aan te kondigen…Alles is rot in ons land, alles gaat kapot.
   Mensen, we moeten ons behoeden voor de Dag des Oordeels, die snel nadert. Slaat je aan bij Guru Baudet. Hij zal je redden van het gevallen Nederland.

   1. Blitzkrieg

    Rosasolis : Je vat het goed samen, apocalyps is ongeveer wel de strekking van wat er in Nederland en de in de wereld aan de hand is.

    1. Rosasolis

     @Blitzkrieg. Beste vriend, ik ben met je helemaal eens. We leven in een rotte wereld. De problemen groeien en worden steeds erger. De verschillende wereld hulp, en vrede stichtingen, proberen hun best te doen. Ik steun zowel Open Doors als de Rode Kruis. Mijn moeder was Canadese Rode Kruis zuster tijdens de oorlog, in Eindhoven. Mijn oud-oom heeft gevochten in de loop-graven van WW1. Ik ben opgegroeid met ouders die de gevolgen van twee wereld oorlogen hebben meegemaakt. Mijn vader was officier die de jongens moest opleiden om te kunnen schieten. Na de oorlog, bleef mijn moeder voor de Rode kruis werken in de grootste veteranen ziekenhuis van Canada: Deer Lodge Hospital in Winnipeg. Enkele jaren daarna werd ik als kind van 5 jaar ernstig ziek met een gebarsten blindedarm.
     Mijn enige troost was ma’s oude luxe houten Philips radio die ik zachtjes mocht spelen, naast mijn bedje. Daar kreeg ik mijn inspiratie voor muziek en vocale kunst. De allereerste na-oorloog concerten, vanuit Nederland met vocalisten met mooi troostende stemmen. Toen ik eindelijk uit het ziekenhuis kwam, kreeg ik een cadeau van ma-lief: een piano en piano lessen. Het begin van mijn muziek onderwijs en verder carriere in deze eeuwenoude kunst. In de vreselijke armoedig na-oorlogse jaren in Canada. En dan ging ik veel verder in mijn geliefde vaak: vocale muziek onderwijs. Je vroeg enkele dagen geleden over mijn opleiding. Dat heb ik jou door gegeven.
     Als jij verdriet in je leven heb, en troost zoekt, en ook wijsheid en steun dat kan je dat nog steeds vinden vanuit oude muziek.
     Ik heb vorige jaar mijn lieve zuster verloren, die een zeer belangrijke
     maatschappelijke werker was die in de toenmalig SAS gezondheids crisis in
     Toronto werkte. Mijn troost was gedurende al deze maanden, muziek.
     Daarom geef ik deze boodschap aan jou door: gaan een keer rustig zitten en denken over wie je ben, en wat jij kan doen om onze vreselijke wereld te verbeteren. Gewoon rondhangen en Thierry berichten steunen leid tot niets.

     1. Politiek Profeet

      knettergek die verwarden uit verweggistan…gelukkig komt het busje zo,busje komt zo eventjes geduld want het busje komt zo.
      Enkeltje haatbaard trudeau….

     2. Ben Venuti

      Nou, ik pink effe een traantje weg hoor oma Tingeling…..

 7. nu ik

  de enige die ongewenste figuren terugstuurt is mafklapper erdogan.

  de weggestuurde radicalen worden gewoon opgenomen in Europa

  stem sociaal , stem PVV

 8. Bolkestein

  Geert Wilders zegt het ook al jarenlang niet anders. Waarom moet dit door de redactie dan als tokkietaal worden weggezet?

 9. Rosasolis

  Oh wat ziet Baudet alweer zo pijnlijk zielig uit. Hij is duidelijk bang voor een Nederlandse Apocalyps. Wat een domme act van deze dandy. Wat DOET deze man verder dan sensatie zoeken, met waanzinnige preken? Hoeveel uren per dag besteed hij aan zijn kantoor vleugel dromerige muziek te spelen, met zijn overhemd boven de
  vleugel hangen? Toen S. Akkerman hem vorige week in het interview vroeg: waarom moet ALLE migranten weg, inclusief Legale immigranten zei de dandy: “omdat IK dat wil”! (Juist…niet dat WIJ dat willen)! Op de vraag van wie een ECHTE
  Nederlander is, kon hij geen antwoordt geven.
  De CDA geeft wel antwoorden…Goede wijn hoeft geen krans.

  1. Politiek Profeet

   knettergek die import verwarden uit verweggistan…..busje komt zo…busje komt eraan….

   1. Rosasolis

    @Politiek P. Ach arme jongen, heb je alweer te kort gekregen? Wees geduldig, jouw busje komt zo. Hopelijk heb je genoeg geld voor je nieuwe voorraad!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.