Video! Geert Wilders over Nieuwsuur-uitzending falend migratiebeleid: ‘Kabinet Rutte voert eigen beleid niet eens uit!’

PVV-leider Geert Wilders werd geïnterviewd naar aanleiding van de Nieuwsuur-reportage over de (gebroken) belofte van kabinet-Rutte om uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten. Wilders stelt stevige maatregelen voor en waarschuwt ons om niet wéér in die mooie praatjes rond verkiezingstijd te trappen!


Gisteravond was er een Nieuwsuur-uitzending die onder andere ging over het migratiebeleid, wat natuurlijk een hot-item is in de politiek. Kabinet-Rutte heeft beloofd om wat aan de immigratieproblematiek te doen, met name het stopzetten van (en het doen terugkeren van) migranten uit ‘veilige landen’. Toch lijkt dat maar niet van de grond te komen.

In eerste instantie leek het alsof landen als Irak, Afghanistan, Ethiopië, Somalië en Marokko alle medewerking structureel weigerden. In sommige gevallen was dat inderdaad zo. Die landen hoeven niet meer voor die leden van hun onderklasse te zorgen. En als ze aan het werk (of een uitkering) komen in Nederland, sturen ze vaak geld op. Dikke winst voor hun dus.

Maar is Nederland dan helemaal hulpeloos en overgeleverd aan de wil van die landen? Ja, eigenlijk wel. En niet omdat het niet anders kan, maar puur om het simpele feit dat ‘andere belangen’ kennelijk zwaarder wegen voor Rutte en zijn kabinet, dan migranten uit zulke landen. Het werd vrij snel duidelijk dat bijvoorbeeld maatregelen zoals het stopzetten van ontwikkelingshulp, zakenbelangen in gevaar konden brengen.

Rutte en zijn kabinet wilden de bedrijven liever niet voor de voeten lopen en vinden de kansloze immigratie dus kennelijk een acceptabel risico of verlies. Wat op zich een verdedigbaar standpunt is (ook al ben ik het er absoluut niet mee eens), maar wees daar dan gewoon eerlijk over. Want nu loopt men (Mark Rutte, Hugo de Jonge, Wopke Hoekstra en dergelijke topfiguren in de politiek) te verkondigen dat immigratie allemaal harder moet worden aangepakt, terwijl men donders goed weet dat andere belangen uiteindelijk voorrang zullen gaan krijgen. Dat is gewoon kiezersbedrog.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. nu ik

  dat prutte een dubbele agenda heeft blijkt uit zijn beleid

 2. Lex

  Weg met dit rampzalige kabinet.

  Geert Wilders heeft gewoon groot gelijk, Dit is lui lekkersland, voor al die gelukzoekers staat Nederland nog steeds op nummer 1 als meest populaire land.

  Als ze niet weg willen inderdaad opsluiten net zolang dat ze vrijwillig terug gaan. Bezwaar aantekenen dat kan maar dan afwachten in de cel.

  Moet je kijk hoe snel ze vertrekken en terug gaan naar hun vaderland. Het gaat heel snel als een lopend vuurtje in de rond.

  “Hé jongens naar Nederland hoeven we niet meer te gaan.

  De kabinetten Rutte 1,2, en 3 zijn rampzalige geweest en nog voor ons land.
  Alles wat door mijn en mijn voorouders in opgebouwd word in rap tempo gesloopt.

  Ik hoop dat dit kabinet heel snel gaat vallen.

 3. ikweetwatikwil

  Rutte offert Nederland op voor de EU. Daarbij hoopt hij op een mooie plek. Wat er verder in Nederland gebeurd , zal hem geen zorg zijn. Voor de verkiezingen mooie praatjes. Een dwaas die daar weer intrapt. Volgens mij heeft Rutte een vorm van autisme. De VVD, weg er mee.We hebben nog nooit zo’n slechte regering gehad, hoewel de vorige regeringen er ook hard aan mee gewerkt hebben aan de toestanden in Nederland.
  Veel burgers denken als de PVV maar durven er niet op te stemmen. Bang voor eventuele gevolgen voor hen zelf. t’Ja dan maar liever Nederland op offeren. En wat zijn de gevolgen dan??

 4. Johnsen

  Overal zie je dat de rechtse kerk het nergens kan winnen. Oostenrijk werkt samen met links. Portugal het meest linkse kabinet.
  Mensen worden eindelijk wakker en zien niets dan schreeuwers die niets, maar dan ook totaal niets hebben gepresteerd!

  1. Ben Venuti

   Sodemieter op W I M!

   1. Original NL

    Wim..laag bij de grond(lijn).

  2. RvdBe

   Portugal, de enige prestatie is handje ophouden bij de eu, never bite the (left) hand that feeds, van dat onderontwikkeld prutsland kan ik dat stemgedrag wel begrijpen.
   Gelukkig dat landen die er wel toe doen, USA en GB de linkse schreeuwers/ wegkijkers afstraffen.

  3. Fonz

   Rutte is een leugenclown bevestigd door jonhson

 5. Response

  Duidelijk verhaal van Wilders.

  Dit kabinet beloofd op het gebied van immigratie van alles, kraamt stoere taal uit, dreigen met van alles en nog wat maar voert het niet uit. Pappen en nathouden. Daardoor groeien de kosten voor immigratie ons al jaren boven ’t hoofd en die kosten worden schaamteloos in rekening gebracht bij de burger.

 6. Sergeant Monty

  Wilders is zijn verkiezingsprogramma aan het herschrijven.
  In de hoop zijn kiezers terug te krijgen.

  1. Original NL

   Ons ketelbinkie ..is een echte Wilders fan!!
   Hou vol!

   1. Sergeant Monty

    Ik niet alleen.
    DDS heeft vandaag meerdere artikel over hem.

 7. Duckday

  Wederom heeft de PVV een juist beeld weer gegeven van dit falend kabinet met een bij elkander geraapt stel die alleeen er op uit zijn om eigen macht. En zij verkwanselen dit mooie land.

  Stem PVV of FvD deze partijen komen op voor de belangen van dit land

 8. Bunky01

  En wederom worden we besodemietert. Kiest u volgend jaar wederom voor de grote afbraak van ons vaderland door op de migrant-minnende partijen te stemmen ? Durft u dat voor uw eventuele nageslacht voor uw rekening te nemen ?

  1. Bullshit15

   Ja dat durfen die linkse ratten ze Deinzen nergens voor terug de dood van pim Fortuyn hebben ze ook op hun geweten dus dan kan dit er ook nog wel bij wil die linkse ratten graag uitnodigen om naar jensen.nl te gaan kijken wand daar alleen hoor je de echte waarheid of ga naar upidate maar ben bang dat ze alleen hun waarheid zien
   Stem fvd of PVV in uit de eu

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.