Vieze spelletjes: PvdD weert geroyeerde voorman van congres, mag niet eens zijn verhaal doen

De Partij voor de Dieren hield vandaag haar partijcongres. Ondanks dat een aantal leden wilde dat hun voormalig partijvoorzitter zijn verhaal zou mogen doen, ging het bestuur daar niet in mee. De afgezette en geroyeerde Sebastiaan Wolswinkel mocht voor de ingang van de Amsterdamse RAI blijven staan wachten wat hij wilde, toegang kreeg hij niet.

Wolswinkel werd ooit door de partijleden naar de top van de partij geslingerd, waarbij hij tegen de wil van de rest van het bestuur de nieuwe voorzitter werd. Die waren op z’n zachtst gezegd ‘niet zo blij’ met deze onvoorziene ontwikkeling. Het duurde dan ook niet lang voordat Wolswinkel beschuldigd werd van schade toebrengen aan de partij door een media-optreden en door zich niet te houden aan bestuursbesluiten. En ineens werd hij afgezet én geroyeerd!

Om die reden wilden leden nu wel eens zijn kant van het verhaal horen, maar daar ging het bestuur dus niet in mee. Bij een stemming om het optreden van het bestuur af te keuren, stemde driekwart van de PvdD-ers tegen. Ook het voorstel om Wolswinkel zijn verhaal te laten doen, werd door diezelfde leden neergeslagen.

De leden lijken nu dus bang te zijn (of een vergissing denken te hebben begaan) en steunen maar gewoon het bestuur. Typisch conflict vermijdend kuddegedrag. Het bestuur maakt er in ieder geval héél handig gebruik van en wil nieuwe regels waarin staat dat het bestuur mee mag beslissen over de geschiktheid van een kandidaat. Klinkt als een subtiele machtsgreep en absoluut geen bevordering voor het democratische gehalte van die partij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. EU kok

  Gelukkig was/is Otten meer dan welkom op alle FvD bijeenkomsten.

  1. Kretoloog

   Voor EU-kol geldt: Eens een trol, altijd een trol.

  2. ZiggyStardust

   We hebben het nu niet over Otten. Ook niet over Özdil, niet over Simons, niet over Zijlstra etcetera. Het gaat over de Partij voor de dieren. Wat heeft het voor zin om van het onderwerp af te wijken Kokkie? Dat je geen FvD fan bent weten we nu wel.

  3. Hard

   EU kok?

 2. nu ik

  tja , de democratie van marianne

 3. Lex

  De partij kan zich beter zelf opheffen.

  Zoveel hebben ze nu ook weer niet bereikt, Gelukkig ging hun dwaze plan om het vlees naar het hoge BTW tarief te verplaatsen niet door.

  Ik heb alleen maar voor de burger nadelige plannen gehoord. Een partijlid die zich breder wilde gaan dan alleen maar dieren werd ontslagen.

  Echt opheffen deze partij, het heeft totaal geen toegevoegde waarde.

  1. Lex

   De dieren politie wat de PVV oeit in het leven had geroepen dat had nu echt toegevoegde waarde maar dat werd snel weer gestopt.

 4. Kretoloog

  Ze doen het voor de dieren. Zeggen ze. Maar eigenlijk is de PvdD een communistische sekte. Met democratie heeft het niks van doen. Wat dat betreft lijkt de club van Thieme, Ouwehand en Koffeman perfect op het Politbureau van de voormalige Sovjet Unie.

 5. Roughwood

  Linkse deugtrollen op DDS kom d’r maar in! Om dit ondemocratisch handelen keihard te veroordelen. Oh nee, da’s waar ook. Jullie houden niet zo van geluiden die jullie blinde moralistisch en Stalinistisch deugfascisme weerspreken. Die moeten kapot. Vandaar dat jullie dit een prima actie van Thieme & Co. vinden!

 6. Bullshit15

  Dat zijn toch al die linkse ratten onder de mat vegen wat de buitenwereld niet mag horem bvdd is er ook een van op naar 0 ZETELS
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 7. Wim Vreeswijk

  De Partij voor de Dieren heeft zich hiermee definitief gepresenteerd als een partij voor uitsluitend Dieren.

  1. Politiek Profeet

   De partij voor het ONgedierte.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.