shutterstock 1189090024

VVD Amsterdam is ook helemaal klaar met vuurwerk! Pleit voor vuurwerkverbod in de stad

Geen categoriejan 08 2020, 18:00
Na de uitlatingen van VVD collega's in andere grote steden - Remkes en Van Zanen - kon de Amsterdamse VVD natuurlijk ook niet achterblijven. Ook zij hebben de knoop doorgehakt en willen een eind aan het vuurwerkgeweld in de stad. Ook zij hopen dat een vuurwerkverbod hiervoor kan zorgen. Zullen meer VVD fracties in het land gaan volgen?
Ook de Amsterdamse VVD is van mening dat het huidige vuurwerkbeleid niet langer houdbaar is, afgelopen jaren nam het vuurwerk geweld in de stad alleen maar toe. De VVD is in Amsterdam tot besef gekomen dat het meer dan logisch is dat zij daarom van standpunt veranderen.
https://twitter.com/VVDAmsterdam/status/1214925813692407809?ref_src=twsrc%5Etfw
Zo laten ze weten dat het helemaal 'gerechtvaardigd' is om nu voor een vuurwerkverbod te pleiten. En nee mensen, je vrijheden worden nu niet ingeperkt. De VVD in Amsterdam beseft ook dat het niet normaal is dat we tijdens Oud en Nieuw in een soort van oorlogszone begeven.

De situatie is zo ernstig geworden dat een geheel afsteekverbod volgens de Amsterdamse VVD in 2020 gerechtvaardigd is. We zijn de verhuftering zat, helaas is er een kleine groep mensen die niet om kan gaan met vuurwerk en het verpest voor de rest,” zegt fractievoorzitter Marianne Poot. ‘’Ik zou liever alleen knalvuurwerk en vuurpijlen verbieden, maar dat is juridisch gezien op lokaal niveau niet mogelijk.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten