VVD-Statenlid Overijssel vreest destastreuze gevolgen stikstofbeleid en stapt op!

Overijssels VVD-Statenlid Gert Brommer heeft geen goed woord over voor het stikstofbeleid en vreest de effecten ervan. “Met het Natura2000 excuus: ‘het moet van Brussel en Den Haag’ draaien we onze plattelandseconomie, werkgelegenheid en de voedselvoorziening van de wijde regio de nek om.” Alle kritiek die hij hierover wilde uiten werd weggehoond, en dus trok hij zijn conclusies, die hij uiteenzette in deze brief.

Brommer ziet de door de Provincie gepresenteerde stikstofmaatregelen als oplossingen voor problemen ‘die er niet zijn’. De uitkomsten hiervan zullen er voor zorgen dat familiebedrijven op de klippen lopen, de plattelandseconomie en -cultuur zullen verdwijnen en dat praktisch heel de provincie straks volstaat met windparken en zonnepanelen. En dat alles puur om maar aan de klimaatdoelstellingen van Parijs te voldoen.

Tegengas in de vorm van ‘nee’ werd volgens Brommer niet geduld. Die conclusie schuift hij niet onder stoelen of banken:

“Ombuigen, door de doorgeslagen uitvoering van natuur- en klimaat regels stop te zetten, lijkt schier onmogelijk. Zo stonden de statenleden bijvoorbeeld buitenspel bij het vaststellen van de beleidsregels stikstof. Ik heb geproefd dat er binnen de Provinciale VVD-fractie niet de ruimte is voor mijn opvattingen. Mijn opvattingen ga ik niet verloochenen.”

Aan het einde van zijn brief laat hij nog weten zijn zetel niet mee te nemen.

Het frappante is dat je zo’n brief eerder zou verwachten bij een partij die momenteel aan de zijlijn staat. In plaats daarvan zien we nu een Statenlid van een partij die in de regering zit en zich waarschijnlijk nog nooit zó machteloos heeft gevoeld. Dat hele idee van een liberale democratie, waar de beste ideeën door middel van rationele discussie boven komen drijven, daar is niet echt veel meer van over of wel?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. merlot

  “Ik heb geproefd dat er binnen de Provinciale VVD-fractie niet de ruimte is voor mijn opvattingen. Mijn opvattingen ga ik niet verloochenen.”

  Ook de VVD is nu lid van de Groene Khmer.

  Wie had dat 10 jaar geleden kunnen denken?

  1. Blitzkrieg

   merlot : Ik had dit voor haar geleden nog niet kunnen denken. In slechts enkele jaren is er gigantisch veel verandert.

   1. Blitzkrieg

    Dat toetsenbord op mijn telefoon doet vaak nogal vervelend. voor = vier

 2. Lex

  De VDD zit met een steen in zijn maag die steeds op breekt.

  Er zijn ook echte VVD’ers die gewetensbezwaren krijgen en dus opstappen zoals Gert Brommer waar ik waardering voor heb.

  Een nieuw jaar een nieuw kabinet.

  De kerst kerstreces is maandag 13 januari voor bij ik hoop die week meteen op vuurwerk in de tweedenkamer.

 3. nu ik

  tja, de vvd is linkser dan de pvda , gl en de sp bij elkaar opgeteld

 4. Cootje

  De liberalen zijn onderdeel van de gewetenloze zaken multinationals . Maar je hebt ook thee partijen , en je hebt partijen waar de misbruiken nog vers in het geheugen liggen , en een paar vliegtuigen meer of minder over die lege kerken maak niets uit . Je kan ze ook slopen . Want een onbetrouwbare regering is er al 70 jaar met als toppunt de laatste 11 jaar onder Rutte die zich niet schaamt om de WODC te laten manipuleren . Die zelfs collega’s in de achterkamer van Poetin heeft gehad , of een ex voorzitter die een begrafenis onderneming van 30 miljoen kocht voor een appel en een ei . Dus dat vliegveld zal er wel komen want ze zijn de schaamte al lang voorbij

 5. Kidogo

  Dom dom dom gewoon lid worden FVD en je zetel meenemen !!

  1. Blitzkrieg

   Kidogo : Het waren nog wel de overstap weken bij het forum voor democratie.

   h**ps://forumvoordemocratie.nl/overstappen

 6. JFU

  Eindelijk een echte VVDer die ballen heeft. Zijn er niet veel meer van. Respect voor deze man.

 7. Drollevanger

  Gelukkig weet de huidige regering waar het gevaar zit als onze grond te vruchtbaar wordt.
  Je zult met de huidige stikstof verrijking maarzo nog grotere oogsten van je land kunnen halen. Je moet er toch niet aan denken.
  Gelukkig zijn de mensen in hun flatjes in de Randstad wijzer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.