Waanzin! Agent tientallen meters meegesleurd door idioot in gestolen auto

Een doorgedraaide automobilist uit het Noord-Hollandse Hoofddorp heeft met zijn wagen een politieagent tientallen meters meegesleurd. De politie wilde de man en de wagen waren in hij reed controleren omdat deze stond geregistreerd als gestolen voertuig. De bestuurder was het daar niet mee eens en gaf plankgas, terwijl het slachtoffer tussen de auto en het portier bekneld was geraakt.

Het incident speelde zich af bij een tankstation in het Friese Haskerhorne. Nadat de politieagent tientallen meters was meegesleurd, wist de dader te ontkomen door met zijn vermoedelijk gestolen auto op de vlucht te slaan.

Meerdere eenheden van de politie zette daarop de achtervolging in, waarbij hoge snelheden werden bereikt. Uiteindelijk verloor de verdachte de macht over het stuur en vloog met ‘zijn’ auto uit de bocht op de A7. Hij probeerde vervolgens nog een weiland bij Tjalleberd in te vluchten, maar kon kort daarop worden aangehouden door de opgetrommelde hulpdiensten.

Wonder boven wonder is de politieagent, die tientallen meters werd meegesleurd, niet noemenswaardig gewond geraakt. Op Facebook schreef de politie eenheid Zuidoost Fryslan dat alleen hun kleding een beetje vies was geworden. Geluk bij een ongeluk, zullen we maar zeggen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Seneca

  hoe is datum mogelijk? misschien een ideetje om eens echt en rigoureus te handhaven? om je woorden kracht bij te zetten, een paar maal met scherp schieten? dan is het snel afgelopen met het bekogelen met vuurwerk, van hulpverleners. o neen, dat mag niet, de dader is belangrijker dan het slachtoffer.

  1. DidiMadloba

   Die automobilist heeft de ware VOC mentaliteit, dat zal Balkenende aanspreken. Als je in een gestolen auto rondrijdt is het niet in je belang om door de politie gecontroleerd te worden. Die agent mag nog blij zijn dat hij niet meteen naar de andere wereld is geholpen.

 2. Mycase

  Mooie foto hoor komt zo uit de film …

 3. Baron von Munchhausen

  Nee,..nee,…. het is geen “cultuur verrijkende” ! Deze zitten op vrijdag naar elkaars achterwerk te kijken. In de “vredes-verspreidende” Moskee!

 4. van Urk

  En natuurlijk op dat moment geen blokkeerfries te bekennen als je als agent denkt hem nodig te hebben.

 5. DidiMadloba

  Aanhoudingen gebeuren niet door “hulpdiensten”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.