We leven in een nepdemocratie: Commissaris vd Koning snoert PVV de mond

In Nederland zeggen we altijd dat we in een “democratie” leven. Dat is niet waar. We leven niet eens in een parlementaire democratie. Nee, ons systeem is feitelijk — in de kern — een constitutionele monarchie. Dit houdt in dat we een monarchie zijn, maar dat de vorst aan de grondwet gebonden is, waarin zijn rechten en plichten min of meer beperkt worden (of niet).

Dit feit over ons systeem werd wel héél duidelijk gemaakt in Gelderland toen de provinciale PVV-fractie het even wilde hebben over de integriteit (of het gebrek daaraan) van klimaatactivist Lars Westra en zijn vader. Kijk deze video maar even van de woordvoerder van de PVV die het graag over de belangenverstrengeling wil hebben van papa Westra, die projectleider is bij de provincie en een bedrijf heeft dat, jawel, zich vol inzet op het creëren van een zogenaamde groene wereld).

Deze beelden zijn ronduit schokkend… als je daadwerkelijk in de mythe gelooft dat Nederland a) een democratie en b) een vrij land is. De gek die je de PVV daar de mond ziet en hoort snoeren is de Gelderse CDA-Commissaris van de Koning, John Berends. “Ik zou u willen vragen om een vraag te stellen, want anders is het afgelopen,” aldus meneer de dictator die op de stoel van de voorzitter mag zitten omdat hij benoemd is door zijn maatje, de koning.

PVV’er Marjolein Faber probeert de boel nog te redden nadat haar partijgenoot op zo’n vreselijke wijze behandeld is, maar het mag niet baten. Ook zij krijgt te horen dat ze d’r bek moet houden. En wel meteen.

Dit stuk verscheen eerder vandaag op BackMe. Als u mijn strijd tegen het mediakartel én het partijkartel steunt, sponsor me dan ook — 85 DDS-lezers gingen u al voor. Voor slechts 1 euro per maand krijgt u dagelijks al twee blogposts (één met het laatste nieuws uit Amerika en één harde rant over Nederland) én een exclusieve column in uw inbox, ‘s avonds voor het slapen gaan. Steun mij dus! Alvast bedankt!

Dit “walgelijk” noemen is een understatement van jewelste. Dit is werkelijk ondemocratisch, autoritair, zelfs dictatoriaal gedrag van een man die zijn positie puur en alleen te danken heeft aan de koning; een vorst die het volk niet hoeft te raadplegen alvorens hij dit soort benoemingen doet, en die dergelijke benoemingen steevast gebruikt om leden van het partijkartel royaal te belonen voor geleverde ‘diensten.’

Wat een vent. Wat een schande. Wat een systeem.

Steun me op BackMe en volg me op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Heras

  Ik verwacht deze houding van links ook, nadat de uitslag van de verkiezingen bekend zijn gemaakt en veel mensen op de PVV gestemd hebben.
  Ze zullen een foefje uithalen om rechts zoveel mogelijk te kleineren. We zien dat ook al bij de FVD gebeuren.

  1. Hendrie1963

   Daarom stellen ze het proces van Geert Wilders ook steeds uit. Als hij de grootste wordt dan wordt hij veroordeeld door de rechters van D66 en hebben dan de pvv monddood gemaakt. Want dat is de bedoeling. Maar dan hebben ze een heel groot probleem denk ik.

 2. Jack Flash

  Vies autoritair gedrag van die linkse politiek.Dit is het echte gezicht van de doorgezeten politiek.
  Ze moeten weg en met spoed.

 3. Ralnov

  Tja dat dit een democratie is is gewoon een fabeltje , die is gestorven toen de EU werd geboren. Koning is ook niets meer dan een marionet van het kabinet , een statussymbool niets meer niets minder. Vroeger had je nog aanzien tegen een koning , ik vind het nu maar een lachertje dat hele koningshuis. Is alleen maar goed voor speeches geven en lintjes doorknippen.

  1. DidiMadloba

   Het is ook de bedoeling dat de Koning een “marionet” is van het Kabinet. Dat heet Ministeriële Verantwoordelijkheid en is zo al in 1848 geregeld in de Grondwet. Als reactie op Koning Willem I, de “koning koopman” die lekker zijn gang ging en de ministers er maar een beetje bij liet hangen.

   De EU mag niet regelen wat lidstaten net zo goed zelf kunnen regelen. De bepaling in de Duitse grondwet die het Duitse lidmaatschap van de EU vastlegt bepaalt ook wat er moet gebeuren als de EU die grens overschrijdt. Maar in Nederland verzuimden we dat goed te regelen.

 4. Ron

  Je verwacht elk moment Frans Bauer of Ralph in bar binnen te zien komen met een banaan

 5. Cootje

  Zijn hier media opnamen van ??

  1. Mycase

   Hoezo je ziet toch beelden ? Of bedoel je dat niet ??

  2. Willem Bever

   Voor de volledigheid

   h**ttps://twitter.com/Leonvangalen99/status/1222656410581815296

 6. Cootje

  Als dit waar moeten de opnamen vrij worden gegeven , gaan we er een carnaval kraker van maken .

 7. Baron von Munchhausen

  Op elk niveau zal en moet het Kartel de macht behouden! En dat lult over democratie!
  Het Kartel staat onder curatele van Groen-Links onder aanvoering eikel Goeroe Klaver.
  Kijk alle gebeurtenissen/beslissingen/wetten/etc,. afgelopen jaren na.
  Dictatuur Links moet nog meer verstevigd worden!

  1. Politiek Profeet

   Uiteraard is het zo,n schijtgristen van het cda.
   Dat patjepeersvolk zijn de ergste,schijngeilig op de knietjes hun fantoom aanbidden en de dictator uithangen.
   Na de verkiezingen zullen deze lamzakken heel snel op hun juiste plaats gewezen worden, namelijk een open riool.

 8. Kristalix

  Travestie van corrumperende macht.

  Precies daaraan moet een eind komen.

 9. Op Koers

  “De gek die je de PVV daar” mag ook gezegd worden. Wat is eigenlijk het probleem? De PVV zet zichzelf namelijk buitenspel. Verantwoordelijkheid nemen valt ze moeilijk. En dat gaat weer gebeuren…

  1. Rammstein

   Voor zover ik kan zien kaart de PVV’er op een beschaafde toon een normaal onderwerp aan, dat die paljas van een John Berends echter onwelgevallig is.

   Hoezo zet de PVV zich in dit geval buitenspel en neemt geen verantwoordelijkheid, W i m m i e?

   1. Pijnstiller

    Laat dhr. K..tten gewoon barsten die idioot dacht dat Brexit nooit zou gebeuren

    Nu denkt (hoopt) ie dat de PVV en FVD nooit een meerderheid kunnen halen. Wacht maar af. We zullen wel eens zien

   2. NoDoubt

    Er mocht door de voorzitter geen naam genoemd worden (lees L Westra).Echter daarvoor werd in het debat door links wel de naam Westra genoemd en ook is er door links een motie ingediend met de naam Westra. Daar ageerde Van Diepenveen tegen. Maar de PVV mocht de naam niet noemen en het ging juist om belangenverstrengeling van de politiek. Er werd door de CvdK met twee maten gemeten. Daarom is er sprake van schijndemocratie. De PVV heeft zichzelf niet buitenspel gezet tijdens het kabinet, zoals door het CDA beaamd is. Daarna zijn ze als tweede partij niet uitgenodigd tijdens de onderhandelingen, was wel zo kies geweest. Ook al zouden er geen overeenkomstige punten zijn geweest. Dat geldt evenzeer op gemeente en provinciaal niveau. De PVV en FvD worden buitenspel gezet met dank aan <Rozenmuller en consorte. Men wil meer met meerdere partijen zitting nemen dan met de twee grote partijen.

  2. nu ik

   gebruik nou eens 1 account meneer h u t t e n . De PVV doet volledig mee meneer h u t t e n . Heeft aangetoond zelfs compromissen te kunnen sluiten en werd hierbij vakkundig politiek getackeld door ene maxime verhagen. U moet deze linkse rat vast nog wel kennen.

   Deze keer zal het partijkartel niet genoeg zeteltjes vast kunnen vast houden meneer h u t t e n om wederom ruim 1 ,5 miljoen mensen te neger-en.

   stem sociaal , stem PVV

 10. Bullshit15

  Wat een achterlijke klootzak zover zijn we al heen dat PVV niks meer mag zeggen het word steeds gekker met die linkse ratten Stem ze weg
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 11. JeMoerigeHoeder

  Eerder walgelijk dat iemand die zijn zoon gebruikt voor zijn duurzaamheidsideologie wel een logo heeft met een paard dat door een zweep geslagen wordt.

 12. Pijnstiller

  Dit krijgt een staartje.
  Dit is staatsrechtelijk onfris

 13. Pijnstiller

  Hopelijk komt er snel een eind aan de hegemonie van het kartel

  1. Op Koers

   Dan volgt een nieuw kartel. Dat gaat zo. Als de kiezers beslist hebben moeten de candidaten dat dan wel zelf willen en niet blijven jammeren.

   1. Ben Venuti

    Oplazeren W i m, we moeten je niet!

   2. Ben Venuti

    Oplazeren W i m, we moeten je niet.

    1. Johnsen

     Oplazeren Ben Venuti we moeten je niet!

     1. nu ik

      nee , meneer h u t t e n , u moet eens leren zaken niet om te draaien . kennelijk is de kunst van het niet doorsnijden u door de vingers geglipt.

   3. evil knievel

    N dan mij lopen verbeteren!?
    U!!…roept maar wat mijnheer Koers!;)

   4. Blitzkrieg

    Op Koers :
    Quote : “Dan volgt een nieuw kartel.”
    .
    Als we eenmaal in het zadel zitten gaan we dat stevig verankeren 🙂 .

 14. Duckday

  Mensen stem gewoon PVV OF FvD breek het kartel

 15. Kretoloog

  De vader van Lars werkt als ambtenaar bij de provincie. Die ambtenaar zet dus zijn minderjarige zoon in om zijn eigen opvatting in de provinciale politiek door te drukken. In meerdere opzichten te gek voor woorden. De Commissaris van de Koning (CdK) had deze handelswijze van die ambtenaar nooit mogen accepteren, maar blijkt nu zelf onderdeel te zijn van een vies spelletje. Deze CdK, de CDAer John Berends, is zijn gezag en positie in 1 klap kwijt.

 16. JFU

  Als je de politiek goed volgt, is er maar een conclusie…we hebben een nep democratie , geleid door een extreem linkse regering met een fascistisch beleid. Geen inspraak voor rechtse ideeën en standpunten, negeren van anders denkenden, en vooral veel nep nieuws om de kijkers te hersenspoelen. Korea 2.

 17. nu ik

  tja , een discussie op inhoud blijft altijd moeilijk met linkse mafklappers. Praat je ze niet naar de bek worden ze persoonlijk. Elke discussie is daarna natuurlijk schier onmogelijk maar de feiten veranderen niet

 18. krav maga

  reken er maar niet op dat links bij de verkiezingen rechts laat winnen. Ook de komende verkiezingen worden wéér gemanipuleerd zodat ze hun klimaatidioterie kunnen voortzetten en op het pluche kunnen blijven plakken.
  Niks PFF, niks Vvd, dan moet er heel wat anders gaan gebeuren, en daar krijgt rechts de kans niet voor.
  Reken er maar niet op!

 19. Willem Bever

  Ik zeg de kinderbescherming op Lars en paps afsturen er is hier sprake van misbruik van een jeugdige.
  Bovendien zijn er stricte regels mbt werk op een jeugdige leeftijd.

 20. AS210854

  Kim en poetin stellen niks voor als deze CDA’er bezig ziet.

 21. Response

  Ik vermoed dat John in z’n jeugd niets te vertellen had en z’n opgekropte frustraties nu kan botvieren. Deze John is door niemand gekozen maar via de baantjescaroussel op z’n post gekomen zoals alle CvK’s. Onbeschoft, autoritair, dictatoriaal gedrag van deze CDA-John.

 22. George Knight

  Los van alle kritiek op wat er niet goed zou zijn aan de Nederlandse democratie rijst de vraag wat de stellingname van de PVV jegens de monarchie is. Is deze partij kritisch op het koningshuis of niet? Pleit de PVV voor de Republiek of legt het zich stilzwijgend neer bij het dictaat van Willy en de Oranjes?

  Ofwel, het is best van DDS om (zogenaamd) namens de PVV kritiek te hebben op de vermeende constitutionele monarchie, maar als de PVV de afgelopen jaren in de Tweede Kamer op geen enkele manier kritisch is geweest op de monarchie, dan blijkt de PVV helemaal niet zo kritisch te zijn op Maxima en Willy. Het zou de PVV sieren als het afstand durfde nemen van de monarchie en zou pleiten voor de republiek. Maar dat durft de PVV om electorale redenen niet.

  1. Rammstein

   Eens.

  2. DidiMadloba

   Wilders heeft zich wel eens kleinerend uitgelaten over (toen nog) koningin Beatrix. Dat is hem in brede kring kwalijk genomen, dus houdt hij zich tenminste op dit punt koest.
   Is het koningshuis echt zo machtig? Art. 42 lid 2 van onze Grondwet bepaalt: “De Koning is onschendbaar; de ministers zijn verantwoordelijk”. Dus de Ministers moeten aan de tand worden gevoeld als ze vermoeden dat de koning zijn boekje te buiten is gegaan, en ze moeten in het ergste geval daarvoor zelfs aftreden.

   Maar het wordt wel heel schimmig om de Ministers verantwoordelijk te houden voor onbekende daden van het koningshuis.

   Als je die foto’s ziet van die lieve familie in Lech met de prachtige Catherina Amalia dan ben je blij dat wij niet zo’n stel zwakbegaafde boeven hebben als de Engelsen.

 23. Zelfbestuur

  In de grondwet zijn onze vrijheden en rechten vastgelegd, evenals de plichten overigens. Alleen: die grondwet is ons opgelegd en bij de afdeling vrijheden en rechten staat telkens: tenzij….. Dus er is helemaal geen sprake van vrijheid en recht voor ons. De grnodwet is een ouderwets barrel, niet meer passend in deze tijd. We moeten ons als Nederlanders gaan organiseren en de bestuurlijke taken zelf gaan uitvoeren, daar hebben we geen anderen die zich boven ons verheven achten voor nodig.

  1. DidiMadloba

   Klopt. Die grondwet schreef Thorbecke in 1848 om het centrum van de macht van de Koning naar het Parlement te verschuiven. Daar bij schoot hij door, en bepaalde hij dat de Grondwet niet bindend is voor het Parlement. Baudet vindt dat nog steeds. De Duitse grondwet is 101 jaar nieuwer en bindt het Parlement wel aan grondrechten. Dan zou Baudet gaan mekkeren over D66-rechters.

 24. Scheve Tinus

  Met z’n allen zo’n kwal van die stoel aftrekken en in zijn blote kont de straat op schoppen.

 25. rexm

  Verdorie, de NSB zit ook al in Gelderland.!!

  1. musicmaniac

   @rexm: De nsb zit door heel Nederland. Vroeger heulden zij met de Duitsers, nu met de moslims, en heten nu CDA, VVD, Groen-Links en D66. Als men van deze nsb’ers af wil, moet men toch op de PVV of FvD gaan stemmen.

 26. Torenklok1871

  Die John Berends is gewoon een onbeschofte hufter!

 27. BroncoII

  Ik mag toch HOPEN dat de Koning het in het geheel niet eens is met zijn Commissaris !!!!

 28. DidiMadloba

  De CdK zei: “wilt u een vraag stellen?”. Het probleem was dat die PVV-er aan het zeuren was en verder niets vroeg te doen of te laten. Dat kap een goede voorzitter af.