Wir schaffen das gewoon extra hard! Turkije ziet stijging naar 400.000 vluchtelingen, Duitsland heeft al hulp aangeboden

In Syrië, met name  in de provincie Idlib, wordt als een nieuwe woningen gebouwd. De ‘ontheemden’ komen namelijk weer massaal onze kant op. Bij de Turkse grens zeggen ze er zo’n 400.000 deze kant op zien komen. Bondskanselier Merkel heeft al ‘hulp aangeboden’. Toppie!

Turkse hulporganisaties doen er, samen met hun overheid, alles aan om deze populatie op hun plek in de eigen regio te houden. Maar waar ze er eerst nog 200.000 tot 250.000 deze kant op zagen vluchten, is dat in drie weken dus al zo’n beetje verdubbeld. Genoeg reden voor alarm dus.

Opvallend is dus dat Duitsland nog niet genoeg geschafft heeft voor de afzienbare tijd. En dat Merkel een compleet eigen lijn trekt wat betreft dit probleem en de aanpak ervan. Zeggen ze niet hier te willen hebben en er daarna alsnog niks aan doen, zoals onze VVD doet, is al erg. Maar om nou direct vooraan in de rij te gaan staan bij de volgende migratiegolf die op komst is, is ook wel een béétje het andere uiterste of niet?

Tenzij die hulp van Merkel inhoudt dat er in het Syrische Idlib ineens een gigantische stad of kamp uit de grond wordt gestampt? Waarbij die tweede het marketingtechnisch niet zo denderend zal gaan doen, ben ik bang. Maar goed, mocht dát haar oplossing zijn, dan neem ik m’n woorden terug. Want dikke kans dat ze die vluchtelingen samen met Frankrijk, Spanje en nog wat van die deuglanden, gewoon actief binnenhaalt. Dan zegt Nederland weer een keer ‘nou, wij slaan over’ en hebben we een paar weken later alsnog die lui op de stoep staan. Gelukkig heeft Amsterdam tegen die tijd vast wel genoeg woonunits neergezet. Is dát even fijn?!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. EU kok

  Je zal toch naar Duitsland verhuisd zijn voor de rust en ruimte.
  Krijg je ineens 100.000 vluchtelingen als buren erbij.
  Dan wil je toch op je blote knietjes terugkruipen naar dat prachtige Nederland.

  1. Hard

   EU kok?

  2. Blitzkrieg

   EU kok : Ben je eindelijk teruggekropen naar dat gave Nederland word je door een paar van die kansparels het ziekenhuis in gemept omdat je toevallig de verkeerd soort schoenen aan hebt, of gewoon de verkeerde kant op keek. Gaaf.. hartstikke gaaf.

   1. EU kok

    U heeft de gelijjk.
    Je kunt beter in Duitsland blijven , in een restaurant wat eten of drinken en hopen dat er geen roomblanke 26 jarige Duitser met een wapenvergunning binnen komt.

  3. Rammstein

   Erger dan in het zwaar overbevolkte Nederland kan het niet worden, kokkie. Als Nederland de bevolkingsdichtheid van Duitsland zou hebben, zouden er slechts 8,2 miljoen mensen wonen. Als het de bevolkingsdichtheid van Denemarken zou hebben, zouden er maar 4,8 miljoen mensen wonen. Maar jouw prachtige Nederland hard op weg naar de 18 miljoen inwoners. Met 134.000 nieuwe buren erbij in 2019. Dat worden er dit jaar nog meer. En er worden 5% minder huizen gebouwd dan in de toch al lage planning werd voorzien. Fantastisch nietwaar!

   Gelukkig woon ik in een gebied dat driekwart van de provincie Utrecht omvat, maar slechts 62.000 inwoners telt. Wij kunnen hier nog wel een stootje hebben. Nederland niet: de sociale onrust zal snel tot grote proporties aanzwellen.

   1. EU kok

    Leuk dat ik u spreek.
    Is het nog veilig om in Duitsland uit eten te gaan.
    Schijnen veel jonge Duitsers met een wapenvergunning rond te lopen.

    1. Rammstein

     Je wordt met de dag onbenulliger, Cock. Je zit gevangen in je eigen ‘leukigheid’ en bent niet meer in staat tot een normaal antwoord. Duidelijke symptomen van Alzheimer.

     1. EU kok

      Ik merk dat u het werk van onze huis-DDS-psychiater Floris Merlot heeft overgenomen
      Bijzonder attent van u.

     2. nu ik

      nee hoor , gewoon krankzinnig , knettergek , familie van ella vogelaar. Nu nog de daad bij het woord voegen , kom cockje je kan het

     3. ZiggyStardust

      Kokkie, waar is Merlot eigenlijk? Ik mis zijn bijdrages moet ik zeggen.

     4. EU kok

      @Ziggy.
      Waarschijnlijk is Merlot naar een andere website met uitsluitend gelijkgestemde met voor mij extreme uitlatingen.
      Een soort sjunnekes urinoir vrees ik.

     5. Rammstein

      Ziggy, wat merlot betreft zijn er een paar mogelijkheden: hij heeft van een of andere hulpassistent-redacteur weer een ban gekregen en we zien hem daardoor niet meer terug voor het eind van dit jaar; of hij is op wintersport naar zijn geliefde Oostenrijk. In dat geval zou hij zomaar morgenavond weer paraat kunnen zijn.

      Wellicht vindt hij ook het sterk dalende niveau van de DDS-reaguurders niet meer de moeite waard om te reageren. Dat gevoel heb ik ook regelmatig.

  4. ZiggyStardust

   Zelf zou ik Hongarije verkiezen. 20.000 euro voor een vrijstaande woning met meestal ongeveer 3000 m2 grond met fruitbomen en wijnranken. Wijnkelder, schuren etc inclusief. Gas water licht 25 euro per maand, terwijl Hongarije zelf geen gasvelden heeft. Kies je voor zuid-oost Hongarije richting Sloveense grens dan heb je een aangenaam Middellandse zeeklimaat, richting Roemenië een landklimaat, dus warme zomers, koude winters. Gemiddeld maandinkomen is 700 euro. Dus je kunt daar leven als God in Frankrijk met je AOW en pensioen.

   1. ZiggyStardust

    Er is zelfs een compleet Nederlands dorp in Hongarije, en de website van de gemeente is is zelfs in het Nederlands. Dit gaat mij wat te ver persoonlijk, wil niet in een Nederlands getto wonen in een ander land, maar toch interessant.
    ht*ps://www.ad.nl/nieuws/nederlanders-verkassen-naar-hongarije-om-te-leven-als-een-god~a3ed57af/

    1. Rammstein

     Leuk artikel over Csemö in het AD, Ziggy!

     1. ZiggyStardust

      Vrienden van mij hebben huizen en grond in Hongarije, vanwege familiebanden. Ik ben er verschillende keren geweest en ik moet zeggen dat ik het niet onaangenaam zou vinden om daar mijn dagen te slijten. Vriendelijke mensen, ik voelde mij daar zeer welkom, ruimte en natuur in overvloed, en een zeer gunstig belastingstelsel, en een president die zijn land niet verkoopt aan Brussel. Helemaal zuiver is ie ook niet, maar beter dan ‘wir schaffen das’ en ‘daar heb ik geen herinnering aan’.

     2. Rammstein

      Ik vind Hongarije ook erg aantrekkelijk en begrijp de vele Nederlanders die daar naar toe trekken. Mijn vrouw vindt de Eifel (helaas) ver genoeg, vooral vanwege de kinderen en kleinkinderen in Nederland.

      Hier op het platteland heeft het leven zijn eigen, natuurlijke ritme. Het is uitgesloten dat je hier iemand op straat passeert zonder uitvoerig bij te praten en te lachen. Er is een hechte gemeenschapszin en er zijn vele dorpsbijeenkomsten waar gezamenlijk eten altijd de hoofdmoot vormt. De burgemeester (die tegenover mij woont) fungeert als raadsman, mediator en scheidsrechter. Vijftien kilometer ongerept woud zonder wegen er door heen, begint 300 meter van mijn voordeur. Het leven is hier verrukkelijk.

     3. ZiggyStardust

      Rammstein, ik ben geboren in de buurt van Antwerpen, heb van mijn 4e tot mijn 12e in Hulst, Zeeuws Vlaanderen gewoond. Een betere jeugd had ik mij niet kunnen wensen. De ruimte, de vrijheid, de veiligheid. 10 km fietsen naar de Westerschelde om met vriendjes alikruiken langs de Westerschelde te zoeken en ‘s avonds thuis op te eten, geen probleem. Als je zei dat je buiten ging spelen dan was het normaal dat dan in een straal van 2 km van je huis was. Hutten bouwen in de bossen, tunnels graven, aardappels poffen die achtergebleven waren na het rooien in een houtvuurtje, met de metaaldetector akkers af struinen, nacht vissen met vriendjes op paling, het kon allemaal zonder dat iemand zich zorgen hoefde te maken, want er gebeurde helemaal NIETS! Ik heb geen kinderen, maar zou dat wel graag willen, en zou ze dezelfde onbezorgde jeugd willen gunnen die ik heb gehad. Ik woon nu in Den Bosch, en zie dat hier niet snel gebeuren. Een totaal andere wereld. Ik zie geen veilige toekomst voor mijn (eventuele) kinderen in Nederland meer.

     4. ZiggyStardust

      Rammstein, ik schreef net een lang verhaal, maar blijkbaar zat er een verkeerd woord in, dus weg hele lap tekst. Ik kom hier nog een keer op terug. Het ging onder meer over mijn jeugd in het veilige Zeeuws Vlaanderen.

     5. Rammstein

      Erg Ziggy dat je dit overkomt: ik heb ook een paar keer een lap tekst in een zwart gat zien verdwijnen en sindsdien kopieer ik voordat ik plaats.

     6. EU kok

      @Ziggy
      Dat vriendelijke en welkom gevoel heb ik op veel plekken op deze aarde meegemaakt, vooral daar waar jouw weeksalaris voor hun een maandsalaris is.

   2. Rammstein

    Zeker Ziggy, Hongarije is erg goedkoop. De taal is echter moeilijk, zodat een vlotte integratie en communicatie veel vergt. En de afstand tot Nederland is niet gering waardoor bezoeken aan (klein)kinderen en familie spaarzaam zullen zijn.

    Ik kijk ook regelmatig op sites naar een huisje in Hongarije, maar voor die 20 mille die jij noemt heb je alleen een renovatiebedürftiges huis. Dat heb je ook hier in de Eifel. Voor een ton heb je hier een prachtig vrijstaand huis met een lap grond. Voordeel: met een uurtje zit je dan in de mooiste stad van Nederland, Maastricht.

    1. ZiggyStardust

     Rammstein, de prijs is erg afhankelijk van de regio, en welke luxe je verlangt. Ben je zelf een beetje handig dan kun je voor weinig je eigen paradijsje creëren. Ik vind persoonlijk ongeveer 14 uur rijden met de auto best goed te doen. Voor een paar tientjes boek je een vliegticket, als je alleen reist ben je dan goedkoper uit dan met de auto. De taal valt idd in de categorie gevorderd, maar als je de tijd en interesse hebt, kun je bij de betere boekhandel een cursus Hongaars kopen voor een paar tientjes. Tip: begin achteraan in het boek met de grammatica, dan leer he zo veel sneller. Ik heb op deze manier ook binnen enkele maanden Turks leren spreken, wat een vrij eenvoudige taal was om te leren omdat die taal vrij schematisch is, in tegenstelling tot de Nederlandse taal.

   3. Stanly2000

    En Soros vrij!

  5. Meriadoc Brandebok

   In Nederland is de Europese Unie er in zekere zin in geslaagd om een Europese identiteit te scheppen. Deze omwenteling in het diepste denken van de Nederlander doet een Nederlander zich even thuisvoelen in Duitsland en Hongarije als in Nederland. Een Europa van natiestaten, gesloten grenzen en absolute soevereiniteit past niet meer in het denken van de West-Europeaan.

   Dit is het nieuwe Europa: nationalisme is verdwenen en maakt plaats voor nationalistisch-Europeanisme, om het zo maar te zeggen. Een omwenteling die zich pas na de Tweede Wereldoorlog heeft voltrokken.

   1. RvdBe

    Brandebock, denk dat de eu identiteit in Hongarije ver te zoeken is, dat kan het juist aantrekkelijk maken om je in Hongarije te vestigen.

   2. Rammstein

    Meriadoc, het is in dit kader wellicht interessant om te lezen wat Eva Vlaardingerbroek daarover schrijft: ht*ps://www.geenstijl.nl/5151600/eva-vlaardingerbroek-het-links-neoliberale-monsterverbond-de-weg-van-de-grenzeloosheid/

    1. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     Warrig en onsamenhangend artikel. Dit bijvoorbeeld: “Door taboeïsering van de taal – zelfs woorden als autochtoon en allochtoon zijn inmiddels verdacht – houdt het links-liberale verbond alle macht in handen.” ???

     1. Rammstein

      Negatieve cherry picking Meriadoc! Het is een glashelder verhaal van Eva dat zelfs door een analfabete kleuter nog begrepen wordt. Na heel lang zoeken heb je een zinnetje gevonden dat een beetje moeilijk geformuleerd is.

      Het hele verhaal druist tegen jouw overtuigingen in, dat is het hele eieren eten. En het is van een FvD voorvrouw. Maar je hebt er gewoon geen weerwoord op, geef dat nou gewoon toe.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Jawel, ik heb er wel een weerwoord op en zal betogen waarom het een warrig en onsamenhangend geheel is, maar dat is wat langer tikwerk, dus duurt even.

   3. ZiggyStardust

    Meriadoc, nationalistisch Europeanisme zal een illusie blijken. In tegenstelling tot de USA, waar staten nog steeds hun eigen wetten hebben, spreken we in Europa meer verschillende talen dan er lidstaten zijn, is religie erg divers, en zijn er veel culturele verschillen. De USA spreekt 1 taal, 1 dominante religie en nauwelijks cultuur. Een soort van Verenigde staten van Europa is nog ver te zoeke . Straatsburg of Brussel? En dit is pas een voorbeeld dat aangeeft waarom het niet gaat werken. En zou ik willen dat het werkt? Nee. Leuk dat we allemaal met elkaar overweg kunnen en zaken kunnen doen, maar laat iedereen gewoon zichzelf zijn zonder dat opgedrongen homogene Europese sausje.

   4. Fonz

    Occult fantasietje is achterlijk imbeciel, een Nederlander voelt zich niet anders in een ander land, die voelt zich geen Europeaan maar gewoon Nederlander, jij als vuile vieze smerige globalistische en enorme aan Nederland hekel hebbende achterlijke stinkmongool dat je bent, jou minachting voor mijn land is om te kotsen..

    “Dit is het nieuwe Europa: nationalisme is verdwenen en maakt plaats voor nationalistisch-Europeanisme”

    Je moet echt gewoon oprotten stinkdebiel dat je bent, niks nationalistisch-europeanisme…

    1. ZiggyStardust

     Fonske, kom op man. Ik begrijp jouw frustraties, maar je kunt jezelf toch wel iets serieuzer verwoorden dan dit.

     1. Fonz

      Kleine kleine ziggy, uiteraard ben je vrij om je mening te geven…

     2. Rammstein

      Fonz, Ziggy heeft gelijk. Probeer je eens een beetje te beheersen en normaal te reageren.

     3. Hard

      Ziggje, Ziggje… Blabla & blablabla

     4. Rammstein

      Fonz & Hard verkeren weer in een psychopatisch delirium: ze hebben teveel God gesnoven. Laat ze maar met rust.

   5. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Het artikel van Vlaardingerbroek is als een bord spaghetti, waarin alles op één hoop wordt gegooid, zodat het uiteindelijk in een onbegrijpelijk woordenbrij verzandt.

    In de titel wordt gesproken over een “verbond” tussen “links” en de “neoliberalen”. Het blijft schemerachtig wat hier wordt bedoeld. Het is niet mijn materie, maar het neoliberalisme is een stroming binnen het liberalisme, welke economisch de opgang maakte in de jaren ’70, toen de Keynesiaanse methode om de West-Europese economieën te stimuleren niet meer houdbaar leek. Kennelijk is er dus een verbond tussen de neoliberalen en “links” (wie daar ook mee wordt bedoeld).

    In de tekst wordt dat echter niet hardgemaakt. Eerst wordt de VVD aangewreven te streven naar een wereld zonder grenzen (in de vrij letterlijke zin van het woord, gezien de verwijzing naar massa-immigratie), maar dit is in regelrechte tegenspraak met het verkiezingsprogramma, de uitspraken van Rutte en het parlementair handelen van VVD-ers. Vervolgens wordt de neoliberalen – die plotsklaps uit de lucht komen vallen – verweten een utopisch wereldbeeld van een harmonieuze samenleving te belijden en wie dat snapt krijgt een tien op zijn rapport.

    Moeizaam strompelt Vlaardingerbroek verder met haar bewering dat de “natiestaat” moet worden “bestreden” en dat er geen landen meer mogen zijn met een min of meer gelijke cultuur. Uit niets blijkt dat daarover overeenstemming is onder neoliberalen of VVD-ers. Integendeel, in Groot-Brittannië zijn er neoliberalen die juist een tegenstander zijn van een Europese samensmelting. Waar haalt Vlaardingerbroek het vandaan?

    In de laatste alinea’s gooit Vlaardingerbroek van alles op één hoop: van media tot NPO, van biologische verschillen, alle rechtspopulistische grieven komen aan bod, maar hebben niets met het vermeende “verbond” tussen de neoliberalen en de linkse partijen te maken. Overigens zijn de neoliberalen in de laatste alinea’s vervangen door een links-liberale elite (ook zo’n gekke term, voor een elite die uit christendemocratische, sociaaldemocratische, ecologische en tal van andere kleuren partijen bestaat).

 2. Bullshit15

  Merkel dat oud wijf die gaat toch zo de pijp uit in een ander laat ze met de shit áchter.maar ze gaat toch de geschiedenis in als heel zorgelijk in behulpzaam mens
  Die gasten hebben allemaal een klap gehad van de windmolens
  Stem fvd of PVV uit de eu

 3. nu ik

  Direct uit de EU

  stem sociaal , stem PVV

 4. fusilier

  Als Wilders de grootste wordt,welke garantie heeft de bevolking dan om van de E.U af te komen.

  1. Lefty

   @Fusilier: Ik vraag me ook een beetje af welke garantie wij dan hebben om nog ooit van Wilders af te komen. Die man is onderhand zelf totaal geradicaliseerd. Ik vraag me soms af of hij zelf nog in zijn eigen verhaal heil ziet. Hij heeft zich totaal klem gemanoeuvreerd.
   Slimme jongen.

   1. nu ik

    ach , linkerdje, wat het partijkartel brengt voor de Nederlander weten we inmiddels !

    stem sociaal , stem PVV

   2. Bullshit15

    Lefty Nee joh dat zootje wat er nu zit daar word je vrolijk van veel beloven in NIKS doen

   3. Fonz

    lefty laat hier zijn haat voor Nederland duidelijk zien

  2. nu ik

   hoe groot wordt de grootste en wie wordt nummer twee ?

   1. EU kok

    Welke partijen zien genoeg overeenkomsten in elkaars partijprogramma om tot een samenwerking en meerderheid te komen.

    1. Fonz

     “Welke partijen zien genoeg overeenkomsten in elkaars partijprogramma om tot een samenwerking en meerderheid te komen.”

     pffrrtttttt lekbakje eronder…

    2. nu ik

     das van geen belang cockje , of zoals ooit een linkse gladjakker zei “het land moet toch bestuurd worden ” elke coalitie is mogelijk ongeacht wat kiezers daarvan vinden. Vraag dat maar aan de tweede partij van Nederland.

     stem sociaal , stem PVV

    3. DidiMadloba

     PVV en FvD kunnen niet in een coalitie worden opgenomen. Nee, dat komt niet door een cordon sanitaire maar doordat de Populistische Methode niet te verenigen is met eerlijke politiek.

     1. Ron

      Daarom is dit land nu naar de verdoemenis aan het gaan, omdat er geen eerlijke politiek is.

     2. nu ik

      ach , mad lola denkt dat 15.000 illegalen per jaar erbij en 15.000 statushouders er jaarlijks erbij eerlijke politiek is ! Das geen populistische politiek maar een realistische waarneming

      Je bent dan wel volledig knettergek om die waarneming te bestempelen als “de Populistische Methode niet te verenigen is met eerlijke politiek. ”

      We verzuipen in de gelukszoekers en demonen 666 en de christelijke untermenschen weigeren illegaliteit strafbaar te stellen.

      stem sociaal , stem PVV

   2. Bullshit15

    1e fvd 2e PVV
    De rest 0 ZETELS

 5. Fonz

  Duitsland moet even lekker normaal doen..

 6. DidiMadloba

  1. De Syriërs zijn echte vluchtelingen.
  2. Het zijn veelal christenen.
  3. Uiterlijk zijn ze vaak nauwelijks te onderscheiden van Europeanen.
  4. Als in Syrië ooit weer vrede komt zullen vele Suriërs terugkeren naar hun ooit paradijselijke land aan de Middellandse zee.
  5. Wilders zal dan in woede ontsteken dat die ondankbare Syriërs die we voor veel geld hebben omgeschoold het gore lef hebben terug te keren naar hun herkomstland!

  1. Ron

   1 geloof je het zelf?
   2 als jij het bepleit zal het wel niet zo zijn.
   3 ligt eraan of je pas bij Hans Anders bent geweest.
   4 nee hoor hier is graties geld
   5 waarom moeten wij ze perse omscholen? Ze gaan terug dus kunnen oude beroep blijven doen. Is daar ook behoefte aan.

  2. nu ik

   Even een analyse op de bull shit van mad lola,

   1. De Syriërs zijn echte vluchtelingen. // waarom marcheren deze zogenaamde vluchtelingen door na de eerste opvang ? omdat de gelukszoekers hun land van verblijf al hebben uitgekozen.

   2. Het zijn veelal christenen. // ben je nou echt op je bolletje gevallen ? het zijn voor 99 % islamieten
   3. Uiterlijk zijn ze vaak nauwelijks te onderscheiden van Europeanen. // zo langzamerhand loopt half europa gesluierd rond dus dat kan wel kloppen
   4. Als in Syrië ooit weer vrede komt zullen vele Suriërs terugkeren naar hun ooit paradijselijke land aan de Middellandse zee. // terug keren ? hahahaha
   5. Wilders zal dan in woede ontsteken dat die ondankbare Syriërs die we voor veel geld hebben omgeschoold het gore lef hebben terug te keren naar hun herkomstland! /// mevrouw vergeet dat 95% van de gelukszoekers in de bijstand zit en op geen enkel niveau een bijdrage levert aan de maatschappij.

   is mad lola familie van ella vogelaar ? knettergek is namelijk de enige conclusie mogelijk bij zoveel onzin

 7. rexm

  Een groot deel van zogenaamde politieke leiders in Europa zou ik adviseren, ga eens naar de dokter, om te kijken of je witte vlekken in de hersenpan groter zijn geworden.!!

 8. Tman

  “Bondskanselier Merkel heeft al ‘hulp aangeboden”
  De hulp van Merkel bestaat uit één enkel plan, namelijk om dat enorme aantal in de EU te verdelen!
  Boris Johnson en zijn landgenoten lachen zich slap!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.