Zielige Humberto Tan ziet overal racisme in en noemt Angela de Jong racistisch vanwege column

Humberto Tan ergerde zich aan de column van tv-recensent Angela de Jong, over het nieuwe presenteer-duo bij Op1, Thijs en Giovanca. ‘Het is niet alleen vrouwonvriendelijk maar ook racistisch. Ik was woest!’. Rob Goossens van de Telegraaf doet ook een duit in het zakje en vindt dat zij een ‘verknipt wereldbeeld’ heeft. Maar ís Angela de Jong ook te ver gegaan? Nou, nee…

Op1
Het nieuwe tv-programma Op1 heeft iedere aflevering een nieuw presenteer-duo. Thijs van den Brink (bekend van diverse EO-programma’s en zeer ervaren) werd gekoppeld aan Giovanca Ostiana, die nog als een rookie in het vak wordt gezien.

Alles is racisme
Als je alleen de reacties van Tan en Goossens leest, zou je haast denken dat Angela de Jong iets heeft gezegd in de trant van ‘die Giovanca moet eens terug naar haar eigen land’. Gelukkig heeft zij dat niet gezegd, of ook maar iets dat in de verste verte lijkt op iets van die strekking! In het twitterbericht van NPO Radio 1 (zie link) legt Humberto Tan uit welk stukje hem nou zo woest maakte en hij citeert uit haar column dit:

“Thijs en Giovanca, ik was van tevoren bang dat het een ouderwets beeld zou opleveren van ‘de ervaren witte man’ en een ‘bevallige donkere assistente’ ernaast. Maar daar hadden ze in de voorbereidingen op geanticipeerd. Er was duidelijk afgesproken dat Giovanca in álle gesprekken de leiding zou hebben en Thijs de ‘dienende rol’ had.”

Angela gaf toe een angst te hebben voor het (onbedoeld) creëren van een beeld dat een negatieve associatie van het verleden oproept, toen kennelijk minderheden door een ervaren blanke man ‘bij de hand werden genomen’. Van dat beeld was dus volgens haar totaal geen sprake én, op wat kritiek hier en daar na, is ze positief over het duo.

Maar wat leest Humberto Tan? Zijn woorden:

“Hiermee impliceert ze (Angela) eigenlijk dat, omdat Giovanca donker en vrouw is, had ze dus van te voren bedacht dat ze dienend zou zijn. Ik was woest want dit is niet alleen vrouwonvriendelijk. Het is ook racistisch. Zij beoordeelt haar op haar uiterlijk en haar sekse. En op basis daarvan had ze dus haar oordeel al, vooráf: ‘dat is een dienende rol voor Giovanca.”

Nee Humberto, dat deed Angela niet. De mogelijkheid dat een duo, in die opstelling, zo’n beeld op zou kunnen roepen is níét hetzelfde als een oordeel vellen over Giovanca. Hooguit kun je zeggen dat ze er bang voor was dat Giovanca zich in die rol zou laten wegzetten, wat dan alsnog geen oordeel over Giovanca is maar een twijfel aan de motieven van het productieteam. Storm in een glas water dus.

Maar dan komt turbo-flapdrol Rob Goossens in beeld en gooit zo de ruiten van Tan in! Want terwijl hij het dolgraag met Tan eens wil zijn, ondermijnt hij het hele argument door het volgende te zeggen:

“Natuurlijk weten we het feit dat Giovanca zwart is, heeft een rol gespeeld in de keuze. Natuurlijk want voor de NPO is dat belangrijk.”

Hahaha! Sukkel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Fonz

  Alle donkere mensen zijn per definitie racistisch

  1. hansishier

   Precies fonz, ook deze nationale huilie huilie neger kan niet wachten tot hij de racisme kaart weer kan trekken.

   1. DidiMadloba

    Nationale Negerlanden heeft al een advocaat ingeschakeld.

  2. DidiMadloba

   Discriminatie zonder discriminatie: blanken verwerpen omdat ze niet mooi bruin zijn.

   En niet kunnen zingen en niet kunnen dansen en alleen maar bezig zijn met geld en macht.

   Nog even en ik schaam me een blanke te zijn. Maar zwart schminken mag ook niet meer.

 2. Politiek Profeet

  Tan is ook zo,n deeltijd-nederlandertje…als het hem uitkomt ff op de racismetrompet toeteren ,verder inhoudelijk gewoon een achtergebleven neger….

 3. Cycle25

  Zeikwijf Tan, ga lekker doorzeiken in de muts van Stax.

 4. Piet Klein

  Dit is zo verschrikkelijk bekrompen wat Umberto doet. Het wordt zo enge wereld als je vooraf moet gaan rekening houden met de kans op dit soort reacties. Je moet je mond gaan houden omdat het verkeerd uitgelegd kan worden. Elk minder positief sentiment over iemand van niet blanke kleur kan worden uitgelegd als racisme. Wordt misschien ervaren als racistisch of wordt willen en wetens uitgelegd als racistisch. Umberto Nederland is geen racistisch land alhoewel je vast wel een paar idioten kan vinden die wel racistisch is, is vrijwel de gehele Nederlandse bevolking niet racistisch. Dat wil zeggen dat ze ruimte en respect geven aan mensen ongeacht hun huidskleur, wat niet betekent dat ze iedereen (ook ongeacht) hun huidskleur aardig vinden. Er zijn nou eenmaal aardige en minder aardige mensen ongeacht hun huidskleur. Er zijn nou eenmaal mensen die het erg goed doen op sommige onderwerpen en mensen die het veel minder goed doen op die onderwerpen, maar weer ongeacht de huidskleur. Maar als je ieder uitlating gaat koppelen aan huidskleur wat jij nu doet over het oordeel van Angela creëer je de slachtofferrol waarbij je de mening framet naar huidskleur. Je maakt een vals racisme verwijt. Deze trend is zo verschrikkelijk slecht, zo verschrikkelijk fout, zou destructief op onze samenleving. Jij was de laatste waarvan ik dit verwacht had.

  1. Ron

   @piet klein, ik ben wel van mening dat je gelijk hebt of dat er een kantelpunt aan je gelijk zit.

   Nederland is /was niet racistisch op een enkeling na.
   Maar ik betrap mezelf en veel andere er wel op, dat ik op dit geframe en gestigmatiseer dat elke blanke racistisch is of zou zijn, wel afkeer ga krijgen van gekleurde mensen.

   Maar niet alleen op gekleurde maar ook blanke die kennelijk gekleurd hadden willen zijn en ook iedereen betichten van racisme.

   Voorheen zette ik als ik al tv keek die alleen uit bij Paul de Leeuw, nu bij bijna elke BN er die deugdzaam moet zijn en er maar op los stigmatiseerd dat wij racistisch zijn en vertellen of we vlees mogen eten of mogen vliegen.

   Ikzelf, en veel andere zie ik steeds vaker reageren van flikkert toch op en hun gezicht betrekken.

   Het is wachten tot iemand echt tot het uiterste is gedreven hierdoor maar ik hoop dat dat niet gebeurt en die “zeikers” eens stoppen met zuigen.

 5. Bockbeer

  Humberto Simons

  1. hans-e-pans

   Misschien is het wel Simon Humbertos, afgekort SM.

 6. Jack Flash

  Het heeft te maken met televisie.Als je daarbij zit behoor je aan
  die onzin mee te doen anders hoor je er niet bij en verdwijn je van de buis.Ik geef het nog een paar jaar en dan is die linkse ziekte voorbij.
  Die lui zitten niet meer in de dagelijkse realiteit want in het gewone leven op straat en in de supermarkt leeft zwart en blank gewoon zonder problemen met mekaar..Het is hun kleine wereldje.

 7. nu ik

  ga bij ss op schoot zitten zodat je daarna als goedkope aandachts ho-er weer de media kan opzoeken als slachtoffer. Kennelijk hoge nood voor brood op de plank bij humberto

 8. Bullshit15

  Hiumberto tam wat is dat .is dat een chocoladereep

  1. Isengrijn

   Bullshit15,

   Gefeliciteerd! Je hebt zojuist je allereerste leestekentje gebruikt! Heel goed dat je die ‘punt’ hebt gevonden! Gebruik ‘m goed want je had eigenlijk een vraagteken moeten gebruiken. (Da’s een soort haakje met een puntje eronder) 😉

   1. nu ik

    wat wordt je kotsmisselijk van die linkse taal nazi’s die geen enkele discussie objectief kunnen winnen

   2. Bullshit15

    Uitsluiten leef jij ook nog ?
    Dacht dat je geëmigreerd was .Het was lekker rustig zo zonder jij

   3. Bullshit15

    Uilskuiken voor dat je weer commentaar geeft heks

 9. AS210854

  Krrijg toch langzaam de kriebels van al die uitgerangeerde BN’ers, die hun hun uitgesproken meningen op de met belastinggeld betaalde npo gaan spuien. Nog ernstiger is dat die meningen altijd links zijn, anders denkenden komen zelden aan bod.

  1. DidiMadloba

   Pardon? Juist “Ongehoord Nederland” is een bejaardentehuis voor overjarige journalisten met hun sombere wereldbeeld.

   Of de politiek vindt dat ze een aanwinst zijn waar de kijker voor kan betalen (via de belasting) is een andere vraag.

   Waarom organiseert DDS niet een keer een mopperwedstrijd?

 10. Cootje

  In Amerika heeft de eerste donkere president zich kleurloos terug getrokken het was een brug te ver . trump moet puin ruimen en doet dat geweldig en zeker niet kleurloos . Dus kunnen we deze mensen wel bij elkaar zetten aan een tafel als het puntje bij het paaltje komt kan er maar een de leiding nemen want aan mooie woorden heb je niet veel / kan je ook in de leer bij Rutte/ maar die krijg elke dag de zwarte piet dus de EO is duidelijk voor een zwart witte contrast of wel een Mercedes en een Lada

  1. Mar

   U de Lelijke Eend.

   1. Ron

    En dan is er nog de saaie schaap, en de domme gans.

 11. Kretoloog

  Angela de Jong is een goor kutwijf.
  Dus heeft Humberto Tan gelijk, altijd!

  Maar, wie kijk er nog naar die kletsprogramna’s?

 12. Seneca

  deze Tan ziet overal racisme. hij is pas tevreden als er naast zwarte schoonmakers ook zwarte ambtenaren, kamerleden en ministers zijn. ook zou hij het leuk vinden als Willem van Máxima zou scheiden opdat hij met een roetzwarte negerin, de witte lakens wilt delen. een advies: laat die eikel maar kletsen. hij kletst de hele tijd al uit zijn nek dus niets nieuws onder de zon.

 13. Allesweter

  Och wat zielig, doet Umberto nu huilie huilie!

 14. Agios

  Tan lijkt me een aardige jongen. Simons leek me een leuk wijf. Maar…als ze uit de spotlights verdwijnen, gaan ze raar doen. En dat terwijl ze hun bekendheid en roem toch aan dat kleurtje te danken hebben. Iets met kakken in de ruif waaruit je gegeten hebt. Klinkt dit racistisch? Welnu, dan hebt u het goed gehoord.

 15. DidiMadloba

  Mag ik hier zeggen dat ik die Giovanca een wereldwijf vind? Wat zij aan charme en flair heeft daar kan die houten Tijs in geen honderd jaar tegenop. Maar hij heeft wel meer ervaring, ontegenzeggelijk.

  Maar ik vind Sylvana ook een wereldwijd en dat vindt DDS duidelijk niet.

  Mensen met een omvolkingsfobie moeten ook landgenoten met een Afrikaans uiterlijk in de gaten houden. Al ben ik veel meer bevreesd voor Het Gele Gevaar, maar dat is een ander onderwerp.

 16. Veteraan

  Umberto is een loser. Links hé en dat komt nooit meer goed.
  Zeg maar een soort Iraniër maar dan laf dus maar wat met woorden goochelen.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Iraniërs / Perzen zijn in beginsel hoog beschaaft en ontwikkeld voor dat jij als holbewoner de boel kwam verstoren samen met je Zio Nazie Vrienden !

   1. Hard

    Caesar Lion Cachet?

 17. Drollevanger

  Nederland is een prachtig land. Het brengt het songfestival naar een hoger plan via figuren als onze Twan.
  We sturen als brave politiek correcte meelopers een neger als typische Nederlander naar dat festival, waar hij uitheemse liedjes zal zingen in een voor de meeste Nederlanders vreemde taal.
  Hoe mooi en Ransdstedelijk wil je het maken.

 18. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Iedereen is in beginsel racistisch. Heeft niets met kleur of ras te maken…
  Net als in de dierenwereld. Wij zijn tenslotte zoogdieren met een afwijking die wij intelligentie noemen. Met dat laatste hebben ze hier geen last van. Dus…

 19. RvdBe

  Tan is dankzij racisme aan zijn baantjes gekomen, hij is indertijd bij de npo enkel terechtgekomen omdat hij niet blank is.
  Voor de rest is hij type klaagneger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.