Alaaf! Jongerencongres GroenLinks ontaardt in carnavaleske klucht!

De jongerenorganisatie van GroenLinks (DWARS) hield vandaag een ‘tussentijds congres’ om alvast op te warmen voor de landelijke bijeenkomst op 14 maart. Aangezien ook het carnaval is losgebarsten in Nederland, leek het feestje van DWARS nog het meest op een carnavaleske klucht.

Je zou denken dat het er bloedserieus aan toegaat tijdens een samenkomen van de GroenLinks-jeugd. Immers hebben we volgens die partij te maken met een serieuze klimaatcrisis en schuilt er een reëel gevaar vanuit het steeds verder groeiende blok(-aan-het-been) dat Forum voor Democratie heet. Althans, dat is hoe GroenLinks en hun jongerenorganisatie DWARS daar naar kijken.

De aandacht was vandaag dan ook gevestigd op het ‘tussentijdse congres’ van DWARS, het klimaatneutrale kindje van Jesse Klaver. Maar wie echter het verslag van de jongerenorganisatie op Twitter leest, denkt eerder te zijn beland in een of andere feestzaal in Oeteldonk.

ERYKoxbXkAEII44

Niet is minder waar, onderstaande is gewoon een verslag uit de Randstad, ofschoon vanuit het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht:

Zoals journalist Jelmer Visser terecht opmerkt zou je bijna denken dat bovenstaande updates zijn geplaatst door een of ander parodie-account. Maar nee, het gaat in werkelijkheid wel degelijk om het geverifieerde Twitter-account van de GroenLinks-jongerenbeweging DWARS.

Ofwel, zoals Visser concludeert: “Volgens mij heeft Jiskefet een nieuw seizoen”. Helaas is dat niet het geval, want dan was carnaval pas echt een feest geweest, ook voor mensen binnen de Randstad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Gebande Kok

  Niemand die reageert ?
  Goed artikel Kenneth !

  1. Fonz

   vetzo kokje

 2. CLoVis

  De groene linkerds zijn altijd al een klucht geweest;
  met een ‘lach of ik schiet’ gevoel voor humor.

 3. Kidogo

  Met lach en een traan schiet Groen Links door naar de maan !
  Stem FVD !

 4. Willem Bever

  Geen commentaar dan is het waarschijnlijk wel waar
  Maar hoe duidelijk wil je het hebben; deze vertoning kan toch nooit serieus worden omgezet in ook maar enig zinvol, geloofwaardig beleid.
  Je zijn gewoon high dat kan niet anders, mafketels
  Tis gewoon beschamend

 5. ZiggyStardust

  Kenneth, hier in Oeteldonk gebruiken we het woord ‘alaaf’ niet. Niet tijdens carnaval, en ook niet de rest van het jaar. Het is hier zelfs uit den boze om dat woord te gebruiken. Succes verder Kenneth.

 6. Vrijedenkert

  Als dit ooit Nederland gaat regeren zijn we verloren:(

 7. Fonz

  Hij heeft een regenboogpruik op dat mag niet natuurlijk want nu wordt de lhbtgqeisof gemeenschap gediscrimineerd…..

 8. Shadow1100

  Ken je die mop van die groenlinkser die eindelijk de echte waarheid zag?
  Helaas….. ik ook niet!

  1. Stiek

   Ken je de waarheid over Paul satan Rosenmöller die in de aanloop van de verkiezingen in 2002 uitsprak dat hij wenste dat Fortuyn zou doodbloeden? Deze satan loopt nog steeds rond en Yasser Klaver is zijn volgeling!

   1. Marija

    Niet te verteren is dat, Wilders wordt vervolgd voor zijn Marokkanen uitspraak en dat stuk vullis van Rosenmuller kan ongestoord doorgaan.

 9. claus

  DDS is/was een rechts forum?
  Is Kenneth Steffers rechts?
  Ik heb inmiddels mijn twijfels, het moet allemaal een tandje HARDER!

 10. Seneca

  ik heb altijd gedacht dat ‘dwars’ een carnavals vereniging was; ik lees nu dat het een ‘jongerenorganisatie’ van GL is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.