Asielcentra zitten bomvol! Centraal Orgaan opvang Asielzoekers zoekt naar enorm veel nieuwe opvangplekken

Staatssecretaris Broekers-Knol kwam vandaag met wat onaangenaam nieuws. Het COA, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, komt met de mededeling dat ze zo’n 1800 opvangplekken nodig hebben. De huidige vraag kunnen ze niet aan, dus moeten er meer plekken komen. Benieuwt welke gemeente of BN’er zijn/haar ruimte hiervoor gaat aanbieden! 

De reguliere opvang zit vol, dat is de boodschap waar COA mee op de proppen komt. Vandaar de oproep aan de Kamer, er moet namelijk gekeken worden waar er nieuwe centra kunnen worden opgericht.

“grootschalige locaties gebruikt kunnen worden om asielzoekers op te vangen”

Op dit moment zitten er zo’n 30.000 asielzoekers in AZC’s, maar er is een uitbreiding nodig. Vrij logisch ook, want de migratie blijft doorgaan. Zeker de laatste tijd lijkt er weer een stijging, het wekelijkse cijfer van migranten die ons land binnenkomt neemt de laatste maanden toe.

Omdat de IND onderbezet is qua personeel kunnen ze alle aanvragen niet op tijd behandelen, waardoor de uitstroom niet zo snel loopt als de instroom. Dit zorgt voor een enorm tekort aan ruimte, ruimte die nu dus moet worden gecreëerd.

Volgens Broekers-Knol zoeken commissarissen van de Koning sinds eind vorig jaar al naar ruimte, alleen hebben ze nog niks kunnen vinden. Niet gek met de massale woningnood die we hebben in Nederland, aan mensen hebben we geen tekort, aan ruimte wel.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Rud56

  Het COA zoekt uitbreiding?
  Nou, ga te rade bij deug-Nederland zou ik zeggen.

  Zo wilde een Freek de Jonge wel asielzoekers in huis nemen, denk een Klaver ook wel, een Jetten, een Peter R. de Vries, een Van Muiswinkel, een, ach gewoon het domme linkse deug afgaan.

  Kijken hoeveel van die asielzoekers, zeg maar gewoon ordinaire gelukszoekers c.q. parasieten worden geplaatst!

  1. Shadow1100

   Drop ze allemaal binnen de Islamsterdamse Grachtengordel. De meelevende menschen die daar wonen zullen ze toch wel liefdevol opvangen en hun huis en haard ter beschikking stellen. Of…………?

 2. uil van minerva

  Uitbreiding? Uitzetting heeft meer effect.

  1. Mrs. Robinson

   Hoe gaat u dat aanpakken?

   1. Ron

    Oppakken in het bootje zetten en voor de kust van herkomst uitladen.

    1. Julian

     Nou bootje kopen dan en uitvoeren.

     1. Ron

      Hoe wil jij alles dan blijven bekostigen en huisvesten?

     2. Mycase

      Rat Julian neemt ook wel een paar … vluchteling in zijn huis ??? toch ????
      Nou zeg eens eerlijk Julian zou jij dat doen nou ????? ik wacht wel even op antwoordt …

 3. Rud56

  Het COA zoekt uitbreiding?
  Hebben ze het linkse domme deug al bevraagd?
  Een Freek de Jonge wilde wel asielzoekers (zeg maar gewoon parasiterende gelukszoekers) opnemen in zij huis, zei hij toch laatst?

  En niet te vergeten een Jetten, een Klaver, een Asscher c.s., een Van Muiswinkel, een Van Rossum, een P.R. de Vries, een Leo Lucassen, een ach, het gehele zooitje geestelijk linkse gestoorden die Nederland kapot maken.

 4. Bullshit16

  Tuurlijk niet die linkse ratten willen ze wel binnen halen maar ze willen er geen last van hebben dat mogen de gewone mensen opknappen zo als annabel die had er wel een in huis in ondertussen word ze weg gezet als RASIST door die linkse ratten wat een volk die linkse ratten
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. observer

  Er is toch een hele lijst van BN’ers die wilde helpen? Hele pagina in de dagbladpers.
  Er was er maar een (BN’er), die niet op die lijst stond en wel een asielzoeker had opgenomen, Annabel Nanninga.
  Als het om daadwerkelijke empathie gaat, moet je niet bij links zijn.

 6. Original NL

  Er komen veel stallen leeg…dus..

 7. Rammstein

  En natuurlijk willen Beukman en Piet51 ook dolgraag een paar van die zielige ontheemden in huis opnemen. Ze zijn gek op dat volk.

  1. Bullshit16

   Ramstein
   Waar zijn die nu
   Ja nu hoor je ze niet die vervelende linkse ratten

   1. Beukman

    Let een beetje op je taal, @Bullshit.

    1. Fonz

     “Ik kom hier om te discussiëren”

     Nee hoor, jij komt hier helemaal niet om te discussiëren, jij komt hier om te zuigen en om structureel een minderheidsstandpunt in te nemen, je bent een nedermoslim die de islam verdedigd, je hebt een enorme minachting naar Nederland…

     1. Beukman

      Je loopt weer te zuigen, ouwe abortusarts. Ga slapen, daar knap je van op.

     2. Fuster

      Zuigman?

     3. Fonz

      Aanklager beukhol is een antisemitische nedermoslim die last heeft van mijn ijzersterke meningen, daar kan deze voorstander van het vermoorden van weerloze ongeboren baby’s niet tegen…

   2. Rammstein

    Bullshit: Beukman wil aangesproken worden met Meneer de Linkse Rat.

    1. Beukman

     Sowieso ben ik geen rat, dus daar ga je al, @Rammstein.
     Boris, of Beukman, of meneer Beukman, volstaat.

     1. Rammstein

      Deugman, je begrijpt het rechtse vocabulaire niet. Alles wat links is, is een rat. Een smerige rat, een vrolijke rat, een sociale rat. Maar altijd een rat. Onthoud dat maar dan leef je een stuk makkelijker.

      Vergelijk het maar met jullie linkse vocabulaire waarin iedereen die rechts is automatisch een racist, fascist en xenofoob is.

      Zo moeilijk is het allemaal niet.

     2. Beukman

      Wat heb ik te maken met “jullie”, @Rammstein? Wie zijn dat dan? Ik noem helemaal niet iedereen die rechts is een fascist, een racist of een xenofoob. Sterker nog, ik keur het af.
      Man, neem je eigen verantwoordelijkheid nou eens. Ik kom hier om te discussiëren en niet om me infantiel te laten uitschelden voor “rat”.

     3. Rammstein

      Het is goed hoor, Beuk. Rustig maar. Nu je pyjamaatje aan, even bidden op je kleedje voor het bed en lekker met Klaas Vaak op reis. Welterusten, fijn dromen!

     4. Beukman

      Jij ook welterusten, @Rammstein.

     5. Fuster

      Zuigman?

     6. evil knievel

      Neukman!?

    2. Bullshit16

     Ramstein
     Ja zag ik stond er niet bij na bij deze

 8. JeMoerigeHoeder

  Vergeet niet: voorrang huizenmarkt, uitkering, gratis inboedel (10K) en met wat geluk en de langzame IND nog eens duizenden euro’s extra.
  Ik hoop dat Broekers Knol snel de pijp uitgaat wat dat verdient ze, een schande voor dit land net zo als de rest van de VVD, laffe ja knikkende achter je rug om commentaar gevend schijtvolk.

 9. Mrs. Robinson

  Vakantie parken, een idee?

  1. Fonz

   Bij jou in je tuinhuis?

 10. Vit

  Er staat een kazerne leeg in Den Haag, ohh wacht dat is bij Rutte in de buurt.

  1. Ab Infinitum

   Frederikkazerne ?

   1. Vit

    Nee, de Prinses Juliana kazerne in Benoordenhout waar het vergeven is van VVD’ers, o.a Rutte woont daar.

    Er was een bestemmingsplan voor in 2016 maar tot op heden is daar niets van gekomen, althans het is mij niet bekend.

    h**ps://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/wonen-en-bouwen/bestemmingsplannen/benoordenhout-prinses-julianakazerne-en-bunker-van-ouwenlaan.htm#

 11. Benny

  VOL=VOL .

 12. Fonz

  Bomvol zelfs, sterker nog, er worden leugens bedacht om kansparels op te vangen…terwijl, als Nederland nou gewoon eens alle uitgeprocedeerden en kansparels, die uit veilige landen komen, per direct terug sturen en dan vervolgens de azc’s bv te gebruiken voor opvang van ouderen met uiteraard alle aanpassingen die nodig zijn voor onze ouderen…

 13. Buzz68

  Achterkamertjes genoeg op het Binnenhof.
  Lekker dichtbij de onuitputtelijke geldbron.

 14. Ralnov

  Wa was da ook alweer , 70 á 80% van die zogenaamde “vluchtelingen” komt hier om hele andere redenen dan bescherming maar puur voor de goede voorzieningen. Laat medewerkers van het COA dat volk lekker in huis nemen , en waar zijn al die linkse gekkies dan om plaats beschikbaar te stellen. Denk nie dat veel gemeenten hier nog zin in hebben.

 15. JFU

  Kan toch geen probleem zijn? Al die miljoenen links stemmende ‘landgenoten’ willen vast wel een ‘vluchteling’ in hun huis opnemen, op eigen kosten natuurlijk. Gewoon bij het COA aanmelden. Probleem is dan zo opgelost.

 16. Gewoon werken

  Jaaa en nu ?? Ik ken een hoop rechtse mensen die ze in huis hebben zitten hulde daarvoor.
  Maar links doet maar wat staat maar wat te schreeuwen maar willen er niks me te maken hebben.

 17. fusilier

  Onze ouders gingen toch ook niet op de vlucht in de tweede wereld oorlog, zij gingen in het verzet met gevaar voor eigen leven.En verdedigden hun vaderland. Ben blij dat mijn vader het niet meegemaakt heeft wat er nu gebeurt in het weg geef beleid van Rutte. Deze man maakt Nederland ten schande.

  1. Peetjoh

   Nee onze ouders bleven en zorgden voor joden en andere vluchtelingen. Maar ja je kan onze blanke ouders niet vergelijken met zwarte opvreters uit Afrika.

 18. claus

  De centra zitten vol!
  Dat is toch géén verrassing, dat wisten/weten we toch!
  De taak en plicht ter zelfbescherming van de kiezers is nu urgenter als nog nooit, hier moet voor eens altijd een eind aan gemaakt worden!
  De overheid heeft andere belangen dan de burger, is speelbal van de EU, we moeten onszelf bevrijden van de arglistige souvereiniteit verkwanselaars(Rutte kartel) die ons verkocht hebben aan de dictatoriale Brusselse richtlijnen en wetgeving!

 19. Ritter

  Verreweg de meeste “vluchtelingen” zijn illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Europa reizen aangetrokken door het gratis geld (= uitkeringen, enzovoorts)

  Ze reizen dus naar Europa vanwege financiële/economische redenen.

  En toch blijven de media deze illegale migranten “vluchtelingen” noemen.

  1. Fonz

   Precies Ritter, we moeten het beestje wel bij naam blijven noemen..

 20. yellow thread street

  Het probleem zal alleen maar groter worden.
  De gemiddelde Afrikaan is er nl. nog steeds van overtuigd dat ze een grote kinderschare moeten hebben die later voor hun zorgt.

  Wanneer je ze een huis geeft zorgen ze al snel dat alle kamers vol raken en zijn de stapelbedden niet aan te slepen.
  Het fokprogramma wordt bij ons gewoon voortgezet terwijl onze eigen jongeren gewoon thuis moeten blijven wonen omdat er geen woningen meer beschikbaar zijn.

  Niemand grijpt in, we laten het gebeuren en ons land raakt stampvol met figuren die nooit van toegevoegde waarde zullen zijn voor onze maatschappij.
  Ze hebben lak aan alle normen en waarden, integreren zullen ze nooit, en ze teren voor de rest van hun leven op onze zakken en veroorzaken steeds meer ellende.

  Stop ze onder dwang maar in een vliegtuig en dump ze aan een parachute maar op het vaste land van Afrika.

  Home Sweet Home, gewoon terug naar je thuisland waar je thuishoort.

 21. Peetjoh

  Abdeluheb choco vind dat wij meer plekken moeten maken. Wat klopt hier niet?. Hoe kan een land nou een buitenlander laten beslissen over hoeveel buitenlanders mogen komen. Wij zijn ons inmiddels land kwijt. Wij worden ontheemden als we zo doorgaan. Dus tijd voor actie. En als dat dan met geweld moet zijn, so be it.

 22. Michael M

  Asielcentras zitten bomvol? Nou daar heeft Rob Jetten met zijn achterlijke partijtje 66 zonder de ( D) totaal geen moeite mee. Hij haalt gewoon nog een massale massa immigratie uit Afrika hier naartoe.

 23. Mycase

  Heb gehoord dat er in het Gooi Wassenaar en aanverwante luxe wijken nog een hoop kamers leeg staan .Ik zou zeggen behandel dat even in de tweede kamer .Weet zeker dat die kamers met liefde aan die zielige vluchtelingen wordt afgestaan toch ?????

 24. Adriaen van Bergen

  Tip: Saudi-Arabië
  – nog geen vluchtelingen opgenomen
  – rijk
  – Zelfde geloof
  – zelfde taal (Arabisch is de taal van Allah)
  – ruimte genoeg.
  – Leeg tentenkamp paraat voor huisvesting van ettelijke miljoenen personen.
  – buurland van Syrië.

 25. Toverkol

  pensioen gerechtigde leeftijd zal wel weer verder opgeschoven worden.

 26. harte385

  Organisaties als coa per direct opheffen stelletje land verraders

 27. Willem Bever

  Amsterdam, hek eromheen…..klaar

 28. JeMoerigeHoeder

  Moslims is meteen afwijzen, ga maar naar Saudi Arabie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.