Bam! Nederland zegt keihard ‘NEE’ tegen de EU! ‘Verhoging van de afdracht is onacceptabel voor ons!’

Stef Blok ziet een verhoging van de afdracht aan de EU totaal niet zitten. Het plan van de EU Commissie voorzitter Charles Michel schiet in het verkeerde keelgat bij Stef Blok. Zo’n verhoging is voor Nederland niet acceptabel aldus Stef Blok. Mocht het plan doorgaan dan zou Nederland zo’n 2 miljard per jaar extra moeten ophoesten, en daar had Stef Blok namens ons geen zin in. En terecht!

In een brief aan de Tweede Kamer is Stef Blok vrij duidelijk, niemand maar dan ook niemand zit te wachten op een verhoging van de afdracht. Nederland wil namelijk absoluut geen verhoging, sterker nog we willen juist een verlaging. Ook pleit Blok voor een permanente ‘korting’ – zoals we nu al hebben. Pas als Michel met zo’n aanbod aankomt is Nederland bereid te praten!

,,Duidelijk is dat het voorstel ver af ligt van de Nederlandse inzet om een afdrachtenstijging te vermijden”

Blok is het zat dat er continu rare poespas bij de EU plaatsvindt rondom de afdrachten. Het plafond moet omlaag en er zal direct een algehele correctie moeten komen. Niet langer moeten sommige landen opdraaien voor andere landen. Duidelijk taal van Blok ditmaal!

Een permanente correctie op de afdrachten is hiervoor de meest eenvoudige en transparante oplossing”

Nu hopen dat onze regering niet alsnog overstag gaat in een latere fase van de onderhandelingen. Het zal eens goed zijn als we onze poot stijf houden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Sabreur

  BAM! stoere taal van Stef Blok en BAM! er wordt door Rutte toch wel getekend bij het kruisje. Betalen zult u, laffe burger!

  NEXIT nu! Stem realistisch, stem FVD

  1. Brenda Welsh

   U krijgt er ook wat voor terug.Ook de grootste bijdragen van de Europese Unie aan Nederland waren landbouwsubsidies en subsidies uit fondsen voor regionale ontwikkeling. En de boeren maar met de trekker op weg. Tot ons groot plezier…

   1. splatoon

    Ja, daar zeg je het goed. We krijgen er ook ‘wat’ (als in, een beetje) voor terug. Ongeveer hetzelfde als een staatslot kopen voor €50 en het dan leuk vinden dat je €5 ‘gewonnen’ hebt.

    Haal gewoon negen nullen van de bedragen af en maakt een simpel huishoudelijk rekensommetje. Onderaan de streep staan we gewoon dik in de min. Nederland draagt aanzienlijk meer af dan we ervoor terug krijgen. Als we geen geld aan de EU zouden afdragen en al die met EU geld gesubsidieerde projecten gewoon zelf zouden betalen, dan houden we geld over. En als we dan ook alle nutteloze linkse hobbies schrappen, dan zijn we helemaal spekkoper.

    Gewoon een non-argument dus.

   2. Fonz

    brenda’s domheid snelt haar voorbij natuurlijk…

 2. Jack Flash

  Verkiezingsretoriek.
  Ik vertrouw Blok voor geen cent.

  1. Julian

   Vertrouwt u een politicus meer die een valse tweet verstuurd en dat recht trekt….. het had zo kunnen gebeuren.
   Heerlijk hoe Lubach Baudet fileert!

   1. Rompui

    Het gaat hier niet eens over Baudet … slaap jij wel rustig ??

 3. goedisfout

  BAM, afdracht verhoging komt ons nu toevallig niet zo goed uit ivm komende verkiezingen. Daarna zal de afdracht verhoging gewoon doorgaan en bent U wéér genaaid door Uw regering.

 4. Ralnov

  Pfff als het aan Wilders of Baudet ligt wordt er geen klote afgedragen aan de EU , vroeg of laat laten Blok en Rutte zien niet over een ruggengraat te beschikken.

 5. J.Rademaker

  Poot stijf houden tot er een mooi aanbod voor een baan komt hebben we al eerder gezien.

 6. RvdBe

  Allemaal voor de buhne, met goedkeuring van de eu, die gaan die miljarden linksom of rechtsom toch wel krijgen.

 7. musicmaniac

  Helaas is Stef Blok niet de regering! Rutte heult met D66 en die willen maar al te graag betalen. Rutte z’n baan mag niet in het geding komen, dus betalen maar. Het wordt tijd dat de kiezers wakker worden en het partijkartel gaan verbreken. Stem op de PVV of op FvD. Weg met die linkse Stalinistische Socialisten. Stem voor een betere en vrije toekomst zonder de EU, waarin we zelf mogen beslissen. Terug naar de democratie, zonder cordon-sanitaire en met een raadgevend referendum. Het volk moet het weer voor het zeggen krijgen, en de politici moeten er naar luisteren.

 8. JFU

  Hoort bij het diplomatieke spel.
  Uiteindelijk wordt er gewoon betaald, met een slap verhaal er om heen.
  Zijn we wel gewend. .

 9. Bullshit16

  Ja precies puur voor bühne ja dat zeg je goed als het er op aan komt dan gaat Rutte gewoon tekenen dit is weer puur om zieltjes te winnen trap er niet 10 jaar in nu nog worden wij van alle kanten voorgelogen trap er niet langer in
  Stem fvd of PVV uit de eu

 10. Adriaanv

  Niet accepteren en desnoods laten escaleren.

 11. Brenda Welsh

  Inderdaad, het wordt tijd dat Hongarije bij gaat dragen. Stef Blok heeft hier gelijk in. Maar dit valt voor de DSS’er niet te verteren omdat Orbán zo’n wezenloos goed beleid voert. Tja, zijn familie en vrienden moeten ook buitensporig kunnen leven in verhouding tot de ‘modale’ Hongaar. Nog maar niet te spreken over de nog minder bedeelde.

  1. evil knievel

   Helaas heeft Hongarije meer kloten dan die klaploper(s) by ons Brenda Steunbeer!

 12. fusilier

  Nee zeggen,en ja bedoelen. Mensen in 2012 werd zoiets ook beloofd,geen cent meer naar Griekenland. Laat je geen oor aan naaien,de verkiezingen liggen in het verschiet. Stem P.V.V of F.V.D , maak van je stem een protest stem door dit huidige kartel weg te stemmen.

 13. Vee

  Ach dan vermindert de eu de subsidies aan Nederland wel met het gewenste bedrag. Rutte woord gehouden, eu meer geld en de Nederlander genaaid zonder dat ie het in de gaten heeft. Dat is sowieso niet zo moeilijk want deningangen van de Nederlander zijn al flink uitgesleten.

 14. rujoleki

  Hahahaha de lafaards in Nederland gaan gewoon betalen hoor.

 15. Cycle25

  Mooie praatjes, VVD naait gewoon verder en betalen netjes de rekening.

  Brussel is voor VVD belangrijker dan Nederland, trap er niet in.

 16. Duckday

  Bam stoer Ja het bedrag is al overgemaakt.!!!

  Stem PVV of FvD daarna direct nl exit.Wat heeft dit monsterverbond de EU en EURO nu voor voordeel van de NORMALE man vrouw opgeleverd in Nederland .Wat zijn we er op vooruit gegaan .Huren en koophuizen zijn gestegen tot ongekende hoogte .Straten worden overbevolkt met kom maar binnenDe zorg is onbetaalbaar geworden ja dat komt door de ouderen Maar men vergeet er bij te vermelden dat de kommaar binnen groep de meeste zorg aanvraagt En wat te denken uit het voormalig oostblok.In de wachtkamers is een vetaal computer gewoon nodig.En wat te denken de dagelijkse boodschappen zo kunnen we nog even door gaan.
  Maar gewoon direct uit dit monsterverbond dat door onze strot is geslagen.
  Dus stem PVV of FvD geef ze een kans DAN BREKEN we het KARTEL

 17. SubTec

  Rutte heeft een hele geschiedenis van niet nagekomen beloftes en dergelijke. Volgend jaar zijn er verkiezingen dus deze sterke taal is alleen maar voor de show. Mij verbaasd het dat er nog actueel mensen zijn die een Rutte kabinet geloven! Rutte gaat gewoon betalen (Correctie: laat ons betalen) want anders krijgt hij geen mooi baantje in Brussel.

 18. Peetjoh

  Heel fijn dat de vvd nee zegt. Al schrijven ze nee met 2 letters, ja. Tis gewoon jammer dat ze niet opgelet hebben.

 19. inert

  “Nederland zegt keihard nee”
  Ja, tot na de verkiezingen, zolang kan de `Rutte clan’ dit punt wel naar de toekomst verschuiven!
  Makkie toch.

 20. Baron von Munchhausen

  Nederland betaalt!
  Moet van Jetje en Klavertje.
  Rutje met kabinetje mogen op het bidkleedje.

 21. Heras

  Hahaha, doet mij denken aan Schouten, zij zou onze pulsvissers “verdedigen”.

  Die Stef Blok: moedig hoor…

 22. Fonz

  Ja en wie gelooft dit nu nog? ik niet, dit is voor de bühne, verkiezingen komen er weer aan zodra die voorbij zijn word er gewoon een handtekening gezet bij het kruisje

 23. Freewheeler

  hahah na de verkiezingen hebben ze weer last van plotselinge korte termijn geheugen.

 24. Timber

  Ik kan me heeel goed voorstellen dat deze verhoging in het verkeerde keelgat schiet bij Stef Blok. Het is een belediging, we kunnen veeeeeel meer afdragen.
  Doe maar 5 miljard!

 25. Jetske

  Als ze echt hun poot stijf houden, komt dat omdat ze hun Veto-recht gebruiken.
  Dat hebben we te danken aan de heer de Roon van de PVV. Die heeft destijds een motie ingediend om een blijvend Veto-recht, die is aangenomen, de VVD wilde er eigenlijk vanaf. Dus stem massaal PVV.

  1. DidiMadloba

   Moties zijn niet bindend.

 26. Racerfirst

  A : Houden ze rug recht?
  B : Verkiezingstunt!
  C : Volgende kabinet Rutte betaalt alsnog!

 27. DidiMadloba

  Blok is derde keus, een akelige brekebeen.
  Ik herinner me dat hij ooit riep dat je geen geld kunt uitgeven dat je niet hebt. Een rare uitspraak voor een ex-bankier, want banken leven van krediet.

  Nu had hij natuurlijk heel zakelijk moeten vragen: meer geld? Wat staat daar tegenover?

  Het voorkomen van een derde wereldoorlog? Ik noem maar wat. Ik ben links genoeg om de belangen van de wapenindustrie niet alleenzaligmakend te achten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.