Bam! Ruzie in de tent! SP’ers vechten elkaar de tent uit! Enkele leden leggen tijdelijk functie neer

Het geruzie bij de SP in Breda gaat nog even lekker door. Het gaat er nu zelfs zo hard aan toe dat 3 van de 4 raadsleden hun functie tijdelijk neerleggen. Bij een ledenvergadering escaleerde het helemaal en ze zijn er wel een beetje klaar mee. Gerommel bij de socialistische broeders, waar het de laatste jaren alleen maar onrustig is. 

Een complete escalatie, dat is hoe je situatie van de SP het beste kan omschrijven. Een vechtpartij binnen de partij zorgt ervoor dat leden hun functies neerleggen.

Op 22 januari zou het helemaal zijn geëscaleerd, raadslid Boi Boi Huong zou twee andere leden hebben geslagen. Huong ontkent het, toch is zij de enige van de vier raadsleden die nog wel komt opdagen. Drie andere hebben hun functie neergelegd.

“De directe aanleiding voor het neerleggen van het raadswerk was de ledenvergadering”, legt fractievoorzitter Bas Maes uit aan Omroep Brabant. “Die nasleep heeft tot veel onrust geleid. Ook onze fractieleden kunnen zo hun werk niet goed doen. Dan kunnen wij beter even pas op de plaats maken. Liever niet dan half. Dan komen wij terug als de rust is teruggekeerd.”

Wat er gebeurt bij de SP in Breda lijkt op de veelal bekende video’s van parlementen uit diverse bananenrepublieken. Vechtende politici in Nederland, het moet niet nog triester worden.

“Ik blijf vooralsnog in de raad zitten. Ik hoop mij op mijn werk te kunnen focussen. Dat is moeilijk na alle aantijgingen dat ik geweld heb gebruikt en andere smaad en laster dat ik er nooit was. Dat is niet de werkelijkheid.”

Boi Boi Hong is niet meer te vinden op de site van de SP in Breda. “Al meteen na de ledenvergadering werd mijn mail ook geblokkeerd. Daar zitten ook heel veel raadsstukken in. Zo kan ik mij werk ook niet goed uitoefenen. Ik baal dat het zoveel energie kost. Je bent hier al je tijd mee kwijt. Dat gaat ook weer ten koste van iets.”

Het hoofdkwartier van de SP heeft de lokale afdeling geschorst, tot er herverkiezingen zijn geweest. Lijkt me verstandig, de lokale afdeling kan beter orde op zaken stellen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Bullshit16

  Mooi man niet meer op stemmen geef de stem aan FVD OF PVV dan gebeurd er wat in ons land. sp doet toch al niks
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Mees

   SP doet toch al niks, man man.
   Aan de bestuurskant zie je nauwelijks de PVV of het FvD, maar wel de SP.

   1. Bullshit16

    Mees
    Wat doet de sp dan

   2. Bullshit16

    Mees
    Schaakmat eikel

 2. Jack Flash

  Ha ha! Links ruimt zichzelf op uiteindelijk.

  1. Mees

   Daar moeten dan wel heel wat vuilniswagens voor uitrukken.
   Politiek links is vele malen groter dan rechts.

   1. Cootje

    Duurt 25/30 jaar voor je ze uit alle lagen van bestuur hebt verwijdert , gelukkig stemt onze blanke jeugd op de scholen veel op Wilders en Baudet. Dus de toekomst ziet er goed uit ,

   2. Bullshit16

    Mees lul

 3. Hendrie1963

  Hahahahahahaha hahahahahahaha.

 4. arnoud

  In Groningen, was er ook zo,n eentje, die meende Thierry Baudet, een nazi te noemen.

 5. Baron von Munchhausen

  SP ontstaan uit het Mao-isme. Toen vermoorden ze elkaar!
  M.a.w. niets nieuws!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.