Bernie: ‘Weet je wie tof was? Fidel Castro!’

Nu hij de overduidelijke favoriet is om de Democratische presidentsnominatie te winnen wordt er steeds meer gekeken naar wat Bernie Sanders in zijn leven zoal gezegd en gedaan heeft. Als je die uitspraken en handelingen bekijkt weet je al heel snel: de man is een communist van de oude, Sovjet-stempel.

In een interview met 60 Minutes — een toonaangevend links Amerikaans tv-programma — dat zondag werd uitgezonden legt Sanders uit dat Fidel Castro in zijn ogen veel te vaak bekritiseerd wordt. De Cubaanse dictator heeft er namelijk wel even voor gezorgd dat alle Cubanen konden lezen én recht kregen op medische zorg.

Dat de enige boeken die ze mochten lezen communistische propaganda was is Bernie duidelijk om het even. Ze konden lezen, en daar gaat het hem om. YAY CASTRO!

En dat Castro homoseksuelen vervolgde en liet executeren? Ach ja, een historisch detail. Niet iets waar Bernie zich zorgen om kan maken.

De uitspraken van Bernie zijn hem meteen duur komen te staan. Hij heeft niet alleen kritiek gekregen van Republikeinen maar ook van Democraten. De Democratische Afgevaardigde Rep. Donna Shalala reageerde furieus door Bernie op Twitter te vertellen dat hij eerst maar even met mensen in Florida moet praten — Cubanen die Cuba ontvlucht zijn vanwege het misdadige regime aldaar — alvorens dit door aperte meningen te spuien.

Ja, het is een aperte mening, maar dit is ook wie Bernie is en wat hij gelooft. Hij ging tientallen jaren geleden bewust op huwelijksreis naar de Sovjet Unie om een punt te maken. Dat was het socialistische paradijs. Tuurlijk, er ging weleens wat mis, maar over het algemeen genomen was het Sovjet-systeem precies wat Bernie ook in gedachten had voor Amerika.

Het goede nieuws? Dit soort uitspraken gaan Bernie staten als Florida sowieso kosten, en er zijn zelfs geluiden dat hij het mogelijk moet afleggen in een Democratische stronghold als New Jersey (wow!). Als hij de presidentskandidaat van de Democraten wordt en het opneemt tegen Donald Trump voorspel ik een historisch grote zege voor de laatste.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. ZiggyStardust

  Met zoveel mafklappers als kandidaat lijkt het me dat zelfs de Democraten hopen op nog 4 jaar Trump.

  1. plakband

   De trouwste aanhangers van Trump zijn afvallige Democraten.
   Ik geef ze groot gelijk.
   Trump, een geweldige president.
   Zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.
   Geen schijnheilige politieke correctheid maar een realistische afweging van belangen.

 2. Bolkestein

  Dan is Bernie Sanders dus gewoon een salonsocialist. En zoals we weten: Met salonsocialisten aan de macht hebben de arbeiders het alleen maar slechter gekregen. Zeg maar dag tegen de illusie kiezers die eens hondstrouw op de Dems hebben gestemd, maar in 2016 de overstap naar Donald Trump hebben gemaakt terug te kunnen winnen. En voor de rest biedt die amateurclub ook geen noemenswaardige kandidaten. Dus dat wordt op 3 november met twee vingers in de neus gelopen race voor Donald Trump bij landslide.

 3. Mikael Blomkvist

  Sanders heeft niets gemeen met Castro, dus dit verhaal mist logische en feitelijke grond.

  Interessanter lijkt me de vraag hoe het komt dat in een land als de V.S. de sociale gelijkheid zo is toegenomen dat een ‘socialist’ als Sanders (inhoudelijk is hij nauwelijks meer dan een brave sociaal-democraat) een flinke kans maakt tot president te worden gekozen.

  Een goede inleiding tot de beantwoording van deze vraag is het visionaire boek van Charles Groenhuijsen: ‘Alles gaat voorbij’. Zelfs Donald Trump’.

  1. ZiggyStardust

   Hij maakt geen kans, en s*ks met kinderen van 13 vind ik gewoon onder p*dofilie vallen, hoe hard jij ook schreeuwt dat dat niet zo is. Je moest eens weten wat de slachtoffers doormaken, maar dat is niet jouw probleem verder lijkt het.

  2. Stanly2000

   Ernst,
   “Hij verdedigde zijn opmerkingen uit de jaren 80 over Fidel Castro die onderwijs en gezondheidszorg aan het Cubaanse volk verleende. Sanders vertelde de show dat hij “zeer tegen het autoritaire karakter van Cuba is”, maar voegde eraan toe dat “het oneerlijk is om gewoon te zeggen dat alles slecht is. Toen Fidel Castro aantrad, weet je wat hij deed? Hij had een enorm geletterdheidsprogramma . Is dat iets slechts?”
   A.H. had ook zijn autowegen. Is dat iets slechts?

  3. Seneca

   @blomkvist
   zoals elke linkse idioot kunt u niet lezen. er staat nergens dat Sanders iets gemeen met Castro zou hebben. uw stelling dat ‘dit verhaal elke logische en feitelijke grond mist’ mist grond. u noemt Sanders een ‘brave’ sociaaldemocraat’. laat dat brave er maar af. elke socialist is puur vergif voor zijn/haar omgeving en dus voor de wereld in haar totaliteit. dat u woorden als ‘braaf’ gebruikt, maakt het voor mij duidelijk, dat u totaal losgezongen bent van de realiteit.

 4. Bullshit16

  Ach Sanders die bejaarde gek
  Over dictatuur gesproken hoever zijn wij daar nog van af onze vrijheid van meningsuiting is bij ons ook ver te zoeken alles word in de ban gedaan dus dames in heren kom er maar in
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Baron von Munchhausen

  Wie kan mij vertellen waar een normaal gezond en logisch denkend socialist/communist woont?
  Kim? Chaves? Castro (broer van)? Klaver?

 6. fusilier

  Links brengt lege schappen in de winkel en werkloosheid in het land. Overal waar socialisten de overhand hebben ,wordt het leven onbetaalbaar. Als je een eurootje uitgeeft, moet hij eerst verdiend worden.

 7. JFU

  Al die socialisten/democraten zijn totaal de weg kwijt. Hopelijk hebben een meerderheid van de Amerikanen meer verstand dan hier, en stemmen ze op Trump. Zo niet dan gaat het net zo als hier..einde democratie, vrijheid en veiligheid.

 8. Westerling 1

  De grootste gevaren in een democratie zijn; socialisten, communisten en fascisten.

  1. Peetjoh

   Groen links en d66 dus.

  2. Seneca

   @westerling
   u stelt dat in een democratie, de grootste gevaren socialisten, communisten en fascisten zijn. er bestaat slechts een gevaar: de socialist. de andere twee die u noemde, zijn stromingen binnen het socialisme. echter het niet door u genoemde gevaar is de stemmer, die telkens hoopt dat als hij/zij maar constant op dezelfde partij stemt, de uitkomst anders zal zijn.

 9. claus

  Als Bernie zijn hoofd kaal scheert, een baard laat groeien, wat zie je dan?
  Precies Frans Timmermans, kakelt dezelfde marxistische onzin, daarbij alsook gecamoufleerd voorstander van omvolking, hij is immers tégen de muur van Trump!

 10. Westerling 1

  @Seneca

  Dat weet ik ook wel, er reageren hier linkse idioten die nog steeds denken dat fascisten rechts zijn. En men weet dat het een verzinsel van SStalin is.

 11. Rosasolis

  Hoe langer Bernie doorgaat met zulke onzin, hoe meer democraten zullen realiseren dat hij moet ophouden. Voordat hij het partij in gevaar brengt. Cuba is Een grote ramp. Hun grootste trots is kapotte oude Amerikaanse auto’s uit de 60er jaren. Meer dan dat heeft deze eiland niet, behalve arme rietsuiker plantages. Hopelijk komt E. Warren steeds meer naar voren. Zij is de enige hoop voor deze partij.
  In Amerika heerst er grote onrust. De burgers zijn enorm verdeeld. Met de politiek van Trump dreigt Amerika steeds meer geisoleerd te worden. Dat geeft iedereen een onveilige, eenzaam gevoel. Daarom komen jaarlijks zo veel Amerikaanse toeristen naar Europa…
  om wat van vriendelijkheid en gezelligheid te voelen. Deze belangrijke behoeften voor
  iedereen zijn in Amerika al lang verdwenen, vooral in de grote steden.
  Laten wij opkomen voor onze vriendelijke, geliefde Europa, die nog steeds door vele
  Noord-Amerikanen als The Old Country wordt genoemd. Vroeger een soort kleinering,
  en belediging, maar gelukkig lang niet meer. Kortom: laten wij onze Europa sterk houden, want de problemen in Amerika zijn enorm.

  1. Kretoloog

   Gelukkig heerst er nu Coronavirus in Europa, mevr. Rosa. Dus blijven de Amerikaanse toeristen lekker weg, want ze zijn schijtbenauwd om besmet te raken. Heerlijk rustig!

   1. Rosasolis

    @Kretoloog. Beste heer Krekel. U bent zeker heel erg gestoord! Ik heb nooit geschreven dat Amerikaanse toeristen weg zouden moeten blijven. Voor welke reden dan ook. Terwijl ons kleine land, tot nu toe geen last van de Coronavirus heeft, heeft Amerika rond de 60 ernstig zieke gevallen van deze ziekte.
    Beste Krekeltje je bent niets meer dan een domme trol die probeert berichten van vele trouwe DDS te verdraaien. Ja hoor, deze techniek is al jarenlang bekend door de Amerikaanse trollen. En waarschijnlijk overgewaaid naar ons land.
    Beste DDS abonnees , let niet op de domme trollen die proberen je commentaar
    te veranderen tot iets dat je nooit heb geschreven.

  2. -Bo-Realist

   @Rosa
   ‘In Amerika heerst er grote onrust. De burgers zijn enorm verdeeld.’
   Onzin, de approval rating van Trump is meer dan 50% en daarmee hoger dan Obama toen die even lang president was.

   ‘laten wij onze Europa sterk houden’.
   Eens, daar voor moeten we echter af van supranationale samenwerking zoals de EU en de VN. Ook globalistische trekpoppen als Rutte, Macron, Merkel cs ophoepelen ten faveure van conservatieve nationalisten.

   De kandidaten voor de Democratische nominatie zullen het beide afleggen tegen vredesstichter Trump. Dat wordt wonden likken tot 2024 voor de Democratische partij.

 12. Joost mag het weten

  Amerika kan wel een beetje socialisme gebruiken. Kunnen ze als het nodig is naar het ziekenhuis zonder direct failliet te gaan en studeren zonder dat ze levenslang in de schulden zitten. Sanders is gewoon een sociaal democraat.

 13. Kidogo

  Fidel was Fidel , mag toch geen discussie over zijn !
  Stem FVD !!

 14. timmey

  Sanders is salonsocialist, is inmiddels miljonair.. heeft duur vakantiewoninkje dit dat..dat soort mensen gewoon links laten liggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.