Column Jan Roos: Nederland is diep gezonken – Joden durven geen keppel op en homo’s niet meer elkaars hand te pakken

Jan Roos ziet het niet zo positief in voor de vrijheid en tolerantie in Nederland. Het gaat slecht met de veiligheid en tolerantie voor vrouwen, homo’s en Joden. En dat betekent dat ook voor de rest van de samenleving onweer op komst is, aldus de neerslachtige columnist deze week.

Onze Westerse samenleving bevat een aantal kanaries in de kolenmijn voor vrijheden en tolerantie. Als het met onze joden, homo’s en vrouwen goed gaat, gaat het met de open maatschappij goed. Als een groep zich niet meer veilig voelt hebben we een probleem. Als ze zich allemaal niet meer veilig voelen hebben we een enorm probleem, maar wel zelf gecreëerd. Want als de eerste kanarie door verstikking op de bodem van het kooitje ligt moet je de mijn verlaten. Moet je daar naar handelen. Als ze alledrie met hun pootjes omhoog liggen ben je er zelf ook geweest en heb je niet naar de eerste waarschuwing geluisterd.

Niet geheel toevallig zijn alledrie de groepen slachtoffer van de multicuturele samenleving. Natuurlijk zijn er ook autochtonen die zich misdragen tegen deze mensen, maar in meerderheid zijn het allochtonen die zich intolerant tegen hen opstellen. Joden durven niet meer met keppeltje over straat. Homo’s durven niet meer elkaars hand vast te houden. En vrouwen rijden niet meer alleen door bepaalde wijken.

Dan zou je zeggen dat de nood aan de man is. En dat de overheid alles op alles zet om dit aan te pakken. Maar niets is minder waar. De helft van alle politiebureaus is gesloten. Aangifte wordt door de politie afgeraden. Er wordt nauwelijks vervolgd, als er al überhaupt onderzoek naar wordt gedaan, aangezien er een gigantisch personeelstekort is. Het gaat zelfs al zover dat aan de ouders van verkrachte meisjes wordt voorgesteld om een zogenaamd FOEI-gesprek te voeren met de dader. Oftewel even met hem kletsen en klaar. Dat scheelt een namelijk hoop werk. Zo diep is Nederland al gezonken. Het is een schop na in de rug van de reeds gestorven kanarie.

Gisteren plaatste de politie van Breda triomfantelijk het bericht dat ze een vrouw hadden aangehouden omdat ze pepperspray bij zich droeg. Een verboden wapen volgens de wet. Maar wat verwacht je nou van een samenleving waar de geweldsmonopolie bij de overheid ligt – en die verzaakt? Wat denk je dat een volk gaat doen als er nauwelijks nog politie is en als die er al zijn niets kunnen of willen doen? Wat doe je als je je onveilig voelt? Dan ga je jezelf beschermen. En dat begrijp ik goed. Het is het een of het ander. Het volk wordt beschermd door de overheid of het volk beschermt zichzelf. Nu gebeurt het een niet en het ander is verboden. Als deze trend zo doorgaat is er maar een mogelijkheid en dat is jezelf bewapenen. Of dat nou illegaal is of niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Mees

  ”Niet geheel toevallig zijn alle drie de groepen slachtoffer van de multiculturele samenleving.”

  Systematische uitroeiing van de niet blanke Nederlander……
  Het is toch zo simpel.

 2. ome

  Logisch, als je de islamisering faciliteert neemt de joden- en homohaat vanzelf toe.

  1. Mees

   Enkele honderden Nederlandse orthodox-christelijke predikanten en prominenten hebben de verklaring ondertekend die homoseksualiteit en transgenders expliciet afwijst.

   Die zouden in strijd zijn met ‘Gods heilige bedoelingen wanneer mensen zichzelf bewust zien en positioneren als personen met een homoseksuele of transgenderidentiteit’.

   Ook wordt gesuggereerd dat homo’s en transgenders kunnen genezen: ‘De genade Gods stelt een volgeling van Jezus in staat om zondige verlangens te doden en te leven op een wijze die de Heere waardig is.’

   1. Joshuak

    Ja en toen de kerk dat zei werd dat beslist niet getolereerd door de media en politici en kwamen ze er met 2 gestrekte benen in om ervoor te zorgen dat de kerk afstand van die uitspraken.

    Helaas kan je dat niet zeggen wanneer er een weer eens een imam met zulke dingen naar buiten komt.. Dan roepen diezelfde mensen die de kerk aanvielen om die orthodoxe normen en waarden hoe die imam uit context enzo wordt gegrepen en waarom je ze er niet op man afrekenen..

    Want multi culturele samenleving enzo..

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Was het niet de (verzonnen) Christusfiguur die zei: Laat de kindekens tot mij komen… En waarom wordt die figuur altijd uitgebeeld als een homo met blauwe ogen en meisjes haar ! De Christusfiguur is op zijn minst een Palestijn en nog een lelijke ook

  2. Fortiori

   Ook bij geen Islamisering is homo vriendelijkheid op DDS vaak ver te zoeken. We doen alsof, maar in principe eens met Refo en Islamo broeders en zusters. Of niet soms?

   1. ome

    Fuck the islam, of niet?

    1. Mees

     Fuck de islam en gristendom, jodendom enz.
     Ja toch ome lugar.

     1. Rompui

      Fuck Mees … hahahaahah

  3. Jannes46

   De islam wordt niet alleen gefaciliteerd maar ook rijkelijk gesubsidieerd; denk maar eens bijvoorbeeld aan bijstand, huurtoeslag, KINDERBIJLAG etc. etc.

 3. Heinrich

  “Joden durven geen keppel op en homo’s niet meer elkaars hand te pakken”
  Maar de salafistische moslims schreeuwen en verspreiden ondertussen hun doctrines vanuit de minaretten torens!

  1. Crassus

   In ons land doet men alsof Joden zeer geliefd zijn. Maar het is anders, zoals een Joodse collega mij ooit vertelde: “Ik ben op mijn hoede voor de mens die mij zijn vriend noemt”
   En dat was ver na wereldoorlog II, onlangs om duidelijk te zijn.

 4. Jack Flash

  Gaaf landje toch?

 5. Bijenzwerm

  Pcp buksen zijn volop legaal te verkrijgen.
  Koop nu ze nog legaal zijn, onze overheid is bezig deze illegaal te maken.
  Dat we afstevenen op een burgeroorlog is niet de vraag, alleen wanneer.
  Wanneer de islam de overhand gaat krijgen, en dat duurt vast niet veel meer dan 2 decennia, dan breekt de pleuris uit.
  Dit is overal in de wereld waar te nemen.
  Er bestaat geen enkel vredelievend islamitisch land waar mensenrechten gelden zoals wij ze hier kennen met onze waarden en normen.
  Er is geen enkel islamitisch land waar vrouwen vrijheid en geleike rechten hebben.
  Er is geen enkel islamitisch land waar homo’s rechten hebben.
  Er is geen enkel islamitisch land waar, ondanks dat ze allemaal islamiet zijn, de mensen in vrede met elkaar kunnen wonen.
  Zoals pim fortuyn het al verwoordde, de islam is een achterlijke religie.

  1. Mees

   Het was gisteren voor @Bijenzwerm een mooie dag.
   Klein begin van de grote opruiming.

  2. ome

   “Zoals pim fortuyn het al verwoordde, de islam is een achterlijke religie.”

   Pim Fortuyn zei: ‘De islam is een achterlijke cultuur’

   En hij heeft 100% gelijk gekregen. Het is onvoorstelbaar dat deze staatsgevaarlijke ideologie nog niet is verboden!

   1. Mees

    Jammer voor ome lugar, maar daar denkt Baudet iets anders over.

    Baudet is partijleider van het extreem rechtse FvD.
    Denk ik zeg het maar ff, voordat je denkt, over wie heeft hij het 🙂 🙂 🙂

   2. Brenda Welsh

    De aanknopingspunten die Baudet ziet loochenen dat!

   3. Bijenzwerm

    @ome dank voor de correctie..

    1. ome

     😉

  3. Fiori

   Een kruisboog kopen is ook een optie, zij leven in de middeleeuwen dus een middeleeuwse pijl in hun donder moet kunnen.

   1. Brenda Welsh

    Eerst de Islamo’s en dan de Homo’s is het niet?

    1. RvdBe

     Waarom de homo,s?
     Plegen die aanslagen, zijn die intolerant, zijn die haatdragend tov andersdenkenden, zijn die crimineler dan anderen: nee,nee, nee,nee en nee.
     Het is links die probeert te sugereren dat iedereen die tegen islamisering is ook automatisch homohater of jodenhater is: verwrongen geesten.

 6. Crassus

  Joden hebben misschien nog enig krediet, maar ze mogen niet te rijk worden en in welstand leven in Nederland. Dat wordt slecht verdragen. Schijheiligheid? Zakelijke successen worden niet zo gewaardeerd.

 7. Hendrie1963

  Kun je ook niet anders verwachten van die laffe zieke honden in deze regering. Deze bestaan alleen uit jankende homo’s en schreeuwende potten. Deze zijn niet in staat om het land te besturen. Ze zijn te soft om asielzoekers terug te sturen maar willen alleen maar meer. Overal hebben ze een grote rotzooi van gemaakt en willen het de pvv en fvd de schuld van geven met hun geschreeuw van racist en fascist. Zo ziek zijn ze al.

  1. Mees

   ”Ze zijn te soft om asielzoekers terug te sturen maar willen alleen maar meer”

   Daar wist die man in Duitsland wel raad mee.

   1. Peetjoh

    Ja. Oorzaak krijgt gevolg. Dat snapt links niet. Die denken dat dit een oorzaak is en geen gevolg. Maar de oorzaak is ongebreidelde imigratie. Stop je imigratie dan stopt rasisme.

    1. Mees

     Hoppa, stop je immigratie dan stopt racisme..
     Hoe simpel kan het zijn.

     1. Peetjoh

      Als je je ergens niet aan kan ergeren houd de ergenis op mees. Is inderdaad simpel zat.

   2. Blitzkrieg

    Mees : Je bent zeker links? Er komt inderdaad niks anders als walgelijke onzin uit. Voor links ben je een absolute aanwinst.

    1. Mees

     Ik links?
     Ga toch weg 🙂 🙂 🙂

     1. Stanly2000

      Niet links, maar extreem links!

  2. Brenda Welsh

   Ho Ho @ Hendrie1963. Homo’s en Potten kan niet. Daar moet een ban op komen. DDS is homovriendelijk evenals PVV en FvD dit zo zeggen. Vele reaguurders menen dat ze het eens zijn met deze stelling. Maar of dat werkelijk zo is? Zeker weten van niet.

   1. Ron

    Misschien eens aan onze islamitische medelanders vragen hoe tolerant hun zijn tegen deze groep.

    Meriadoc kan jij dat uitleggen?
    De intolerantie wereldwijd tegen joden en homo’s door islamieten komt natuurlijk dit de joden en homo’s zelf toch?

    Leg eens uit Meriadoc.

    1. Ron

     Hmmmm geen interesse, wel als het in zijn straatje past andere in hokjes plaatsen maar als de bak keihard in zijn gezicht terugkomt is hij niet thuis.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      De door de Zio Nazi Khazaren Maffia gecultiveerde Jodenhaat is de eeuwige melkkoe en negotie. Droogt nooit op ! Begrijp dat dan toch Rebbe !

    2. Meriadoc Brandebok

     @Ron

     Nee, intolerantie tegen Joden en homo’s wordt niet door Joden en homo’s veroorzaakt, maar zoiets heb ik nooit gesuggereerd. Ook homohaat en jodenhaat is inherent aan het karakter van moslimextremisme.

     1. Ron

      Je ontwijkt het weer.
      Waar ligt nu het verschil in oorzaak.
      Joden en homo’s veroorzaken het niet zelf maar ligt het aan de tolerantie van de islam en hun geheel tot aanpassing van onze normen en waarden.
      De vreemdelingen haat ligt niet aan het gebrek van de normen en waarden van de islam/ moslims maar ineens aan onze intolerantie volgens jou.
      Je bent selectief in je uitingen want linksom of rechtsom, moslims zijn intolerant tegen alles wat niet moslim is, en dat is de oorzaak.
      Wereldwijd.

      Maar eigenlijk is het nu heel duidelijk dat jij steeds je woorden zoekt om politiek correct te zijn zonder dat je een eigen mening hebt.
      Omdat jij het maatschappelijk niet kan maken om te zeggen net als bij de blanken dat de homo’s de schuld zijn aan het gedrag van moslims.
      Daarmee diskwalificeren linkse mensen zich steeds door geen oprechte mening te durven uien maar wat de meute wil horen.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Ik heb geschreven dat het niet de schuld is van vreemdelingen dat er vreemdelingenhaat is en dat het niet de schuld is van Joden en homo’s dat zij worden gehaat door extremisten. Wat is daar selectief of inconsequent aan? In beide gevallen is het slachtoffer niet de dader, maar de dader de boosdoener.

      Ik begrijp je punt niet helemaal.

     3. Ron

      Snap j het punt niet dat wij blanken onbegrensd tolerant zouden moeten zijn want anders is het vreemdelingenhaat volgens jou.
      En dat terwijl dezelfde groep die totaal intolerant is jegens ons maar ook tegen joden en homo’s niet massaal via media en alle omroepen veroordeelt wordt.
      En jij nu zwijgt op dit topic met je wijsheden wat de oorzaak en nalaat de dader te veroordelen.

      En nu blijf je rondjes draaien op vorm maar de inhoud blijft hetzelfde. OORZAAK islam.

 8. Rud56

  Ja Jan, inderdaad. Nederland is tot op het bot verrot en verziekt door multiculturele politiek waarin de islam een zeer dominante rol heeft!

  Tja, Hans Janmaat voorzag het, Pim Fortuynn voorzag het, Geert Wilders idem, maar ja, dat zijn facisten hé.

 9. Heras

  Mees, of wie er ook achter zit, is er als de kippen bij om christenen zwart te maken. Zijn gif spuit er uit.
  Het verschil tussen christenen en islamieten??? Het geweld misschien. Daar had Jan Roos het over. De intimidaties, de chaos, niet willen werken, oudjes omver gooien, stelen, bedriegen. Maar niet bestraft worden.

 10. JFU

  Er wordt een sekte liefdevol ontvangen en vertroeteld die joden haten ,homo’s andere geloven niet accepteren ,en alles wat westers is willen vernietigen.
  Geholpen door extreem linkse fascisten die dezelfde ideologie aanhangen, met een regering die daar niets aan wilt veranderen. De ramp is compleet.

 11. AS210854

  Dat zal dan uiteraard een blanke vrouw zijn geweest, dit zouden ze uiteraard bij een getinte vrouw nooit gedurfd hebben. Nu durven ze zich wel op hun borst te kloppen. Stelletje prutsers.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   De meeste Katholieken, Protestanten, Islamieten, Hindi, etc. etc. zijn ook gewone burgers zolang zij niet opgevoed zijn met het Satanisme dat hen misleidt met walgelijke leugens over dat zij het uitverkoren volk zijn dus anderen mogen vermoorden, bestelen verkrachten etc. etc. …

 12. Rosasolis

  De meeste joden zijn gewone burgers, die gewoon westers gekleed zijn, en gewoon meedoen aan alle delen van onze maatschappij. Velen zijn getrouwd met een christen, of leven gewoon samen. Ze zijn in eerste plaats Nederlanders. Een zeer belangrijk eeuwenoude erfenis dat deze (ex) gelovige joden altijd overhouden: is de inspiratie om kennis via onderwijs te krijgen en het door te geven. DAT is het grote licht van de leer van de Oude Testament. En de basis van onze westerse samenleving.
  Normaal worden nu kepeltjes alleen in de synagoge gedragen door zowel mannen als vrouwen en kinderen. Maar in vele christelijke kerken worden nog steeds ook kapjes of hoeden gedragen.
  Vroeger droegen enkele oude joodse mannen altijd een kepeltje, maar dat zie je haast niet meer. Alleen wat wel vreemd is het klederdracht van uiterst- orthodoxe joden in Antwerpen, dat gebaseerd is op de klederdracht van de oude getto van Warschau.
  Dit is niet van onze tijd, en ook niet bevorderlijk voor de toekomst.
  Als christen heb ik veel geleerd uit zowel de Oude als de Nieuwe Testamenten, maar de tijd blijft niet stil staan om te gaan stagneren!
  Wij leven nu in de 21ste eeuw, en binnenkort gaat een ruimtevaart naar Mars met mannen en vrouwen deskundigen aan boord.

  1. Seneca

   @rosasolis
   voordat je iets schrijft, moet je je eens goed oriënteren dan wel weten waarover je schrijft. op z’n Hollands gezegd: ‘je kletst uit je nek…’.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Alle religieuze uitingen zoals keppeltjes, kruizen en wat nog meer zou vermeden moeten worden. Aan elke religie kleeft bloed, onrecht, moord en doodslag ! Maak van de Kerk, Moskee, Synagoge woningen etc. Dan doe je iets goeds… De rest is Satanisme !

   2. Rosasolis

    Seneca. Eerst kijken naar de onzin dat u zelf vaak schrijft!

  2. Canta

   @Rosasolis
   Alleen wat wel vreemd is het klederdracht van uiterst- orthodoxe joden in Antwerpen, dat gebaseerd is op de klederdracht van de oude getto van Warschau.
   Ben je alleen westers als je westerse kleding draagt? Hangt onze toekomst af van het soort kleding dat wij dragen? Ik dacht dat het iets gecompliceerder zat.

 13. Dropje

  Weer een dog whistle
  Jan hoopt stiekem op zo’n gek als woensdag jl. in Duitsland en dan achteraf zeggen “Zie je nou wel ?“

 14. Joost mag het weten

  Die “kanaries” hebben dit wel grotendeels over zichzelf afgeroepen.

 15. Antihedo

  Gelukkig is deze site een toonbeeld van respect voor elkaar, genuanceerde standpunten en netjes taalgebruik. Hier worden alle mensen, ongeachte de politieke voorkeuren, zeer netjes en correct behandeld.

 16. Canta

  Meneer Roos, ik wil u toch nog even herinneren aan het volgenden. Baudet heeft verklaart dat Julien Blanc volkomen gelijk heeft. En wat zegt meneer Blanc dan ( en dus ook Baudet). Die zegt het volgende: er is geen dier zo wreed als een jonge vrouw.
  Knappe vrouwen hebben weinig zelfvertrouwen dus behandel ze als een stuk vuil.
  Nee van een vrouw betekent geen nee dus negeer het.
  Vrouwen willen overrompeld worden. ( een vrijbrief voor verkrachters dus ).
  Deze meneer houdt seminars waarmee hij zijn ideeën aan jonge mannen doorgeeft.
  #metoo is een mooi voorbeeld van dat soort ideeën.
  Over respect gesproken……!!!!!!!!

  1. Ron

   Onzin links verdraaien van woorden.
   Vrouwen willen veroverd worden, dat er moeite gedaan wordt voor ze. Dat is wat Baudet zegt.
   Het spel van flirten, maar ja dat is bij uithuwelijking niet van toepassing.

   1. Canta

    @Ron,
    Dan moet je toch een keer opzoeken wat Julien Blanc zegt wat daarvan zegt
    Baudet dat hij volkomen gelijk heeft.

    1. Ron

     Ik interpreteer dat anders dan U, het is uw keuze of gebrek om het te verdraaien.
     Als U het slechte erin wil zoeken om over iemand slecht te denken is dat uw recht, maar gezond verstand in de omgang met vrouwen zal de sleutel zijn.

     Maar zeg nu zelf bij flirten zeggen vrouwen nee om te teasen, degene die meteen ja zeggen is een ander woord voor.

     1. Canta

      @Ron.
      Veel mannen maken zichzelf wijs dat het nee van een vrouw geen nee betekent want als ze het wel serieus nemen dan betekent dat, dat ze worden afgewezen en daar kunnen veel ego’s niet tegen.
      Word wakker!!!!!!

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Natuurlijk is dit een geliefd onderwerp voor DDS met het liefst zoveel mogelijk bloed op de stoep… Altijd goed voor de kijkcijfer en adverteerders die niet verder kijken dan hun p#k lang is… Niet ver dus ! Religie is per definitie een wapen om de mens tegen elkaar op te stoken. God is per definitie een verzinsel om angst aan te jagen. Een angstig mens is per definitie gemakkelijk te manipuleren. Een soort Sinterklaas die kleine kindertjes de stuipen op het lijf jaagt etc. etc. Ik zou zeggen: Wordt volwassen ! Word mens. Pleur elke religie op de mesthoop en word gelukkig !

 18. Drollevanger

  Ik speelde in de oorlog vaak met twee Joodse meisjes die met hun ouders ondergedoken zaten. Na de oorlog gingen ze terug naar de stad.
  Rond 1955 kwamen ze bij mijn ouders huilend langs om afscheid te nemen. Het werd hun als Jood toen al in ons land te link.
  We gaan hier weer dezelfde kant op wat Jodenhaat betreft als voor de oorlog, verklaarden die ouders.
  Het is hier nu nog erger dan waar die mensen ons toen voor waarschuwden, blijkt tegenwoordig, vooral aan de linkerkant van het politieke spectrum neemt het anti-semitisme toe.
  Er wonen nog 30.000 Joden in Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.