Column Jan Roos: Valentijnsdag met de VVD? Rotdag! Zelfs hun eigen baas Mark Rutte blijft in de kast

Columnist Jan Roos heeft niet zoveel met Valentijnsdag, zo vertelt hij vandaag in zijn column op deze ‘dag van de liefde’. Maar nog erger dan de “uit Amerika overgewaaide commerciële rotdag” is de wijze waarop politieke partijen zoals de VVD deze voor hun karretje proberen te spannen. “Na tien jaar VVD-bewind is het mogen houden van wie je wil helemaal niet zo vanzelfsprekend meer,” aldus Jan. Hij wijst op islamitische huwelijksdwang, homofobie en eerwraak.

Het is vandaag Valentijnsdag. Een uit Amerika overgewaaide commerciële rotdag die alleen maar ellende oplevert. Hoeveel hoop zal vandaag weer omgezet worden in verdriet (want die aanbidder laat het toch afweten)? De nutteloze gang naar de brievenbus, waar geen kaartje van een geheime liefde in te vinden is of een partner die de sleur niet wil doorbreken voor deze jaarlijkse traditie.

Het is de dag van teleurstellingen. Zo weiger ik er ieder jaar aan mee te doen, terwijl ik weet dat ik uiteindelijk toch weer iets ga aanschaffen voor mijn meisje, omdat haar toorn zwaarder weegt dan mijn principe. Afgedwongen romantiek.

Zoals mijn moeder ooit opriep om moederdag niet meer te vieren, maar je er wel aan herinnerde als je niets van je liet horen. En laten we eerlijk zijn: waar gáát het over? Als je alleen maar op 14 februari liefde kan tonen heb je een leeg en ongelukkig bestaan. Maar goed, mijn mening. Ik ben dan ook een boze blanke man. Dat anderen Valentijnsdag willen vieren is hun goed recht en ik hoop dat ze heel erg blij zijn met alle liefdesbrieven, rode rozen en andere goed bedoelde gestes.

Politieke partijen zijn er natuurlijk weer als de kippen bij om om op deze dag met allerlei opportunistische onzin aandacht te trekken voor hun eigen clubje. Zo zegt de VVD: “Het is #Valentijnsdag. De dag van de liefde. En in Nederland mag je gelukkig houden van wie je wilt. Voor deze vrijheid zullen wij altijd blijven knokken.” Bij de tekst staat een foto van een gemengd stel: zoals altijd vrouw blank, man donker. Een stel bejaarden die elkaar ongemakkelijk vasthouden. En twee homo’s, die glimlachend in de camera kijken. De VVD probeert zich richting de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen weer eens liberaal en rechts op te stellen. Maar de werkelijkheid is een stuk weerbarstiger.

Na tien jaar VVD-bewind is het mogen houden van wie je wil helemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Niets hebben ze gedaan aan de voortwoekerende islamisering waardoor meisjes niet hun eigen partner mogen kiezen of homoseksuele jongeren in de kast blijven uit angst voor verstoting of eerwraak. De veiligheid op straat is voor gays überhaupt afgenomen sinds de liberalen de baas werden in dit land. Hun eigen baas blijft zelfs in de kast.

Dat ze die vrijheid van mogen liefhebben wie je wil niet verdedigen is schandalig, maar dat ze zonder knipperen aankondigen dat ze er altijd voor blijven knokken is niets meer dan een ordinaire leugen. Hoe knokt de VVD dan voor die vrijheid? Door de grenzen te openen voor mensen die een cultuur en religie aanhangen waar je juist niet die vrijheid geniet. Door een megamoskee door de Turkse overheid in Amsterdam neer te laten zetten. De VVD vecht inderdaad: continu tegen zichzelf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Julian

  Jan wie? Oh Jan Jinek-trauma!

 2. Politiek Profeet

  Goed geschreven Jan, de vvd is een ouwe lullenclubje van dementerende zakkenvullers.
  Landverraders en de grootste leugenaars, pinokkio als roverhoofdhomo.
  Ons land laten islamiseren komt grotendeels op het conto van de vvd…

 3. Mikael Blomkvist

  “Zelfs hun eigen baas Mark Rutte blijft in de kast”

  Jan Roos beweert hier in de kop van het artikel dat Mark Rutte homoseksueel is. In de tekst van het artikel komt hij daar echter niet op terug, laat staan dat hij deze bewering onderbouwt.

  Dit is zowel onzorgvuldig als laf.

  1. ome

   Terug bij af!

   Mikael Blomkvist?

   1. Rogul

    Ome??

  2. Mariposa78

   Vhl gtssdm ik snap het nu dat jij de enige hier die er problemen mee heeft dat Mark Rutte homoseksueel is.

   Hoeveel nieuwe nicks? heb je nu ik hou het niet meer bij.

  3. evil knievel

   N hoeveel Meters dikke stront heeft u dan wel niet in de oogjes!?:)
   Blinde vink!

 4. Bullshit16

  Wat een verstandige mensen bij de fvd in PVV ik zeg doorgaan zo we poetsen die linkse ratten helemaal weg
  Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Mikael Blomkvist

  Jan is een tragische loser. Hier wordt hij deskundig tot de enkels toe afgebrand.

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=3JgqruqwYMI

 6. Heras

  Nou, ontroerend hoor, Rutte. We zitten alleen met een probleem; als hier nog meer islam gaat heersen, zijn we democratie kwijt.

  OOOOhhh, dat was het vaasje dat kapot ging…

 7. Dropje

  Zeg Jan, wordt er überhaupt wel eens gelachen bij jou thuis ?
  Elke week hetzelfde gezeik weer over wat er nu weer niet goed is, danwel dezelfde riedel over Rutte, EU, migranten etc…
  Ga anders lekker in Zimbabwe wonen of zo, daar is alles vast veeeeeel beter als in Nederland
  Echt, geloof me

 8. Roughwood

  Eens Jan! Ga zo door. Elke week een goed, realistisch en onderbouwd stukje met een knipoog. Met als klap op de verboden vuurpijl de, immer inhoudsloze, spastische bashreacties van al die op de kast vliegende azijnzeikers. Heeeerlijk man! 🙂

 9. Meriadoc Brandebok

  De columns van Michael en Tim zijn prikkelend, omdat die ergens over gaan. Maar Roos’ columns beginnen de laatste tijd steeds meer te ontaarden in ordinair tegenstanders bashen. Doelwitten: de VVD, Rutte, de EU en het koninklijk huis.

  1. Seneca

   @brandebok
   wie bedoelt u met het koningshuis? o dat stelletje struikrovers dat op kosten van de NLse bevolking in schitterende huizen – men noemt het wel eens paleizen – woont en die de mentaliteit van rupsje nooit genoeg hebben. als u die bedoelt, ja dan heeft u gelijk, maar dan heeft ook Jan Roos gelijk. over de vvd en rutte hoeven wij het niet eens te hebben dat is zo rot als een mispel. de eu idem dito. dus wat wilt u nu zeggen? uw mening? die is toch belachelijk!

   1. Mar

    @Seneca

    U spreekt over 3 personen van het Koninklijk Huis die een uitkering van de staat ontvangen. 2 personen wonen samen in een paleis van de staat. De derde woont in een kasteel, dat eigen bezit is.
    In 2021 komt er nog 1 persoon bij die een uitkering van de staat krijgt.

    De rest van het Koningshuis en de Koninklijke familie moeten in eigen onderhoud voorzien, net als u.

    1. Seneca

     @mar
     u bent bijzonder goed – althans in eigen ogen – geïnformeerd. u praat over een kasteel in ‘eigen bezit’. ook dit kasteel is eigendom van het Nederlandse volk, het is namelijk op een bijzonder ingenieuze constructie letterlijk gestolen. zo zijn er nog meer zaken die niet door de beugel kunnen, maar u ziet dat wat u wilt zien. kortom: u bent een ‘wegkijker’ maar dat is op dit forum reeds lang bekend. toch wel zielig…

     1. Mar

      @Seneca

      U gebruikt weer eens grote woorden.

      Waarom is het kasteel eigendom van het Nederlandse volk en zou u dan zo vriendelijk willen zijn om die bijzondere ingenieuze constructie uit de doeken te doen?

 10. ReneR

  Weer een mooi stukje Jan. En zoooo waar.
  Stem FVD. NEXIT asap

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.