Gewoon alle tijd voor! OM start onderzoek naar discriminerend coronalied

Gewoon alle tijd voor! OM start onderzoek naar discriminerend coronalied

Stock photo van Nederlandse politieagent. Via Shutterstock.com, hans.slegers

'Voorkomen is beter dan Chinezen', klonk het op Radio 10. Direct daarna regende het klachten bij Meldpunt Discriminatie en werd ook de politie aan het werk gezet om tientallen aangiftes te verwerken. Het Openbaar Ministerie laat alle met messen zwaaiende tieners, drugslabs en 'verwarde mannen' even voor wat het is, en gaat nu achter de échte criminaliteit aan: een paar gekwetste burgers.

Dj Lex Gaarhuis maakte excuses om het feit dat mensen zich gekwetst voelen door het lied. Mensen kwetsen en discrimineren was natuurlijk 'nooit de bedoeling' en ze vragen zich bij Radio 10 waarschijnlijk nog steeds af hoe ze dit nou toch niet hadden kunnen zien aankomen. Menen ze natuurlijk niks van, want ze wisten heel goed dat niet iedereen dit zou gaan waarderen, maar ophef scoort!

Nu gaat het OM echter de tekst van het lied 'op strafbaarheid beoordelen', puur omdat mensen zich gekwetst voelen! Want laten we nou niet doen alsof wokrestaurants en afhaal-Chinezen door dit lied binnenkort de deuren kunnen gaan sluiten. En Aziaten zullen door dit lied ook echt niet met meer geweld op straat worden geconfronteerd. En gekwetst zijn omdat men de spot drijft met de slachtoffers van het coronavirus is ook geen argument als je in Nederland woont.

Mijn god zeg, het is een carnavalsnummer. Dan luister je er toch niet naar? Ik weet niet wat triester is: de lange tenen van Nederland, of het feit dat er serieus aandacht aan wordt besteed door de politie en het OM?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer