School doopt Carnaval om tot 'verkleedfeest', want niet inclusief genoeg

School doopt Carnaval om tot 'verkleedfeest', want niet inclusief genoeg

Carnaval in Nederland Bron: Shutterstock: E Door evoPix.evolo

Jawel hoor, daar gaan we weer. Het probleem waar niemand last van had, wordt opgelost op een manier die iedereen stoort. De openbare basisschool IKC Carrousel in Zevenaar moet perse wél het katholieke Carnaval vieren, maar wil daarbij niemand uitsluiten.

De Carnavals Verkleedfeest prins in Zevenaar Eric Boschman ziet er geen schade in:

"Carnaval of verkleedfeest, het is uiteindelijk maar een naam. Ik ben allang blij dat de school het nog viert. Het is gewoon een hartstikke leuk feest, ongeacht de religieuze achtergrond."

Precies Eric! Laat je de alcohol wel staan dit jaar? Niet zo inclusief namelijk. En op 25 en 26 december vier jij lekker winterfeest. En barbecueën in de zomer noem je gewoon 'Iftar met vlees', want wat maakt het allemaal uit joh!

Het feit dat het een openbare school is die een katholiek feest viert, in een regio waar dat gebeurt, en waar iedereen die daar de kinderen heen wil sturen dat vooraf ook kan weten, kan toch geen reden zijn om de naam te veranderen? Welke graftak haalt het in z'n hoofd om hierover te klagen (excl. Amsterdammers)? En nog erger: wie meent hier perse uit voorzorg al maatregelen voor te hebben moeten nemen?

Dat je dit soort clowns in Nederland rond hebt lopen is nog tot daaraan toe. En dat bedrijven dit soort streken uithalen snap ik ook wel (gratis publiciteit). Maar het wordt inmiddels bloedirritant. Want dit lijkt mij bij uitstek iets waar de (lokale) bevolking z'n zegje wel even over mag doen. Of het nou een wethouder, een topmanager of een schooldirecteur is die meent op eigen houtje zo'n 'divers en inclusief' signaal af te moeten geven. Ik hoop dat het klachten regent bij die school en dat ze het terugdraaien. Ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn en waarom de Telegraaf ineens bij ze aanklopte.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties