Column Ozair Hamid: Ruggengraatloze Rutte zal buigen voor Brussel

Nederland zal zich verzetten tegen een hogere afdracht van Nederlandse gelden naar de Europese Unie, aldus de mainstream media. Zij concluderen dat op basis van de harde eisen, die Nederland, Denemarken, Zweden en Oostenrijk, ‘de Zuinige Vier’, stellen. De daaruit volgende vraag is waarom de links-liberale Rutte zich ineens zo conservatief opstelde tijdens de Europese top?

Vele producten die rijpen, zoals wijnen en kazen, worden in de loop van de tijd beter, smaakvoller. Precies het omgekeerde is het geval bij beroepspolitici. Na een aantal jaar het publieke ambt te hebben bekleed, vertrekken zij – vaak na schandalen – uit de politiek en maken een nieuwe carrière in het bedrijfslevens. Precies een richting die premier Rutte op zou moeten gaan.

Na jaren van polderen, onderhandelen en verliezen incasseren komt een volksvertegenwoordiger niet meer oprecht over. De volksvertegenwoordiger moet beleid verdedigen, dat onverenigbaar is met zijn of haar ideologische en fundamentele waarden. Zo ook Rutte. Vandaar ook de naam ‘ruggengraatloze Rutte’, want onder druk buigt alles. Bekend is al dat Rutte concessies zal doen, gezien de druk vanuit Brussel te hoog is. Zonder pressiemiddelen – die Trump en Johnson wel inzetten – is het resultaat van de onderhandelingen teleurstellend. Rutte eist op het moment 1,00%, maar zal uiteindelijk genoegen moeten nemen met 1,05%, wat zich vertaalt naar een miljardenverhoging van de Nederlandse bijdrage. Miljarden die konden worden geïnvesteerd in ons onderwijs, in onze zorg en in onze veiligheid. Buigen doet Rutte immers altijd voor Brussel, zo leert de geschiedenis ons.

En toch acteerde de premier de boel bij elkaar. Om volgend jaar een verkiezingsoverwinning weten te realiseren, zal de VVD weer moeten doen aan ‘PVV-corvee’: het innemen van conservatieve standpunten om zo kiezers af te snoepen van Forum voor Democratie, PVV en mogelijkerwijs zelfs van de zetelrovers van Groep Otten. Niet alleen zagen we Rutte ‘PVV-corvee’ de afgelopen dagen bedrijven, ook VVD-Kamerlid Bente Becker liet weten dat de immigratie significant beperkt moest worden. In plaats van conservatief-liberaal beleid te verankeren in wet- en regelgeving, is men bij de ‘liberale’ partij meer geïnteresseerd in het behouden van haar status als kartelpartij.

Of het electoraat hierin trapt, is nog maar de vraag, gezien de relatief recente verkiezingsoverwinning van FVD tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Toch is het waarschijnlijker dat de VVD ervandoor gaat met – helaas – nog een verkiezingsoverwinning. Voor heel veel mensen is het alternatief, Forum voor Democratie, niet het probleem, maar de partijleider Thierry Baudet. Met Baudet aan het roer van de Renaissancevloot zal ruggengraatloze Rutte Nederland de komende tijd nog in de uitverkoop zetten aan de supranationale staat in wording.

Volg mij op Twitter

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. DidiMadloba

  Het kan ook zijn dat Rutte begrijpt dat het zeer zinvol is om wat meer aan de EU af te dragen. De “olifant in de kamer” zijn de Chinezen, die samen met de Russen en de Amerikanen de EU als geduchte concurrent willen verpulveren. en daar reageert de columnist op met een verbijsterende “weg met ons” reactie, verschrikkelijke oikofobie.

 2. Gebande Kok

  Quote: Nederland zal zich tegen een hogere afdracht van Nederlandse gelden naar de Europese Unie,
  .
  Wat zal Nederland ?
  Geloof er niks van ..

  1. Kretoloog

   Verbrande Kok. Heeft vast te dicht bij het vuur gestaan. Of kwam het door het flamberen?

   1. Gebande Kok

    Sommige gasten hebben problemen met gekruide zaken.
    Best wel jammer, zo een eenzijdige smaak..

 3. Mees

  Forum voor Democratie, niet het probleem, maar de partijleider Thierry Baudet.
  Ozair Hamid ziet dat dan wel weer goed.

  Mag je al stemmen Ozair?

  1. Cootje

   Ik gelukkig wel . Was al voor Hans Janmaat maar nu is de tijd rijp voor de le Penn Salvini Wilders Baudet Vlaams belang AFD en nog meer rechtse partijen , de kerken partijen en de socialisten zijn uit geregeerd

  2. Rompui

   Nee mag hij niet, hij is geen Nederlander he hahaahahahaha

 4. Hendrie1963

  Dat is al 8 jaar bekend.

 5. fusilier

  Je maintiendrai,en onderwerp mij aan Brussel

  1. Rompui

   NULLI CEDO … FUSELIER

 6. ikweetwatikwil

  Rutte er moet meer geld naar de zorg, onderwijs , verzorgingstehuizen. Meer politie op straat. Meer woningen voor de Nederlander. En blijf met je handen van de boeren af.
  5 miljard naar Brussel!!! Zijn die gek geworden? Natuurlijk met de verkiezingen in aantocht kan toneelspel geen kwaad, maar we hebben u door. Eigen volk eerst.Per slot is het ons geld.

  Ozair weer een prima artikel.

 7. Cootje

  Rutte gaat deze keer niet buigen voor Brussel , Europa dus Brussel gaat buigen voor het coronavirus en een keiharde brexit , die het Europese zooitje mooi uit elkaar speelt , er komt in Juni / juli . een keiharde recessie naar boven , die de financiële situaties van de zuid Europese landen bloot legt , en die er voor gaat zorgen dat het boeltje Uit elkaar klapt solidariteit is er dan niet meer en de zwakke landen vallen om . Wij moeten dat ook mee gaan betalen omdat de garantie fondsen in werking treden , maar de financiële markten gaan voor een bloedbad zorgen in Europa , let op het coronavirus , misschien een dollar rekening openen , moeilijk voor particulieren

  1. Cycle25

   Rutte ziet heel Nederland als een anus die hij elke seconde van de dag kan “bewerken”.

 8. Meriadoc Brandebok

  Als Rutte dit termijn afmaakt en het bedrijfsleven inrolt zal hij ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een zeer bekwaam – en voorlopig ook langstzittende – minister-president. Maar ik denk dat hij er nog een vierde ambtstermijn aanplakt en zal worden herkozen. Links gaat het niet redden, het CDA heeft zich nog niet herpakt en de populisten pieken uitsluitend in de peilingen.

  1. ome

   “als een zeer bekwaam – en voorlopig ook langstzittende – minister-president.”

   Zeer bekwaam hè… Steek van wal zou ik zeggen!

 9. Duckday

  De verkiezingen zijn in aantocht.Er komen horro verhalen met medewerking van de media naar buiten .Rutte zou dwars zijn met de verhoging van de bijdrage aan de EU.Nu dat is al in kunnen en kruiken!!! Diverse partijen komen nu ineens met over bevolking en het kom maar binnen beleid ZOWEL van zogenaamde asiel zoekers vluchtelingen en inport uit het voormalig oostblok.Nu de gewone man wist het allang en ondervond steeds meer problemen Ja nu ook de inport uit de UK .Hele verhalen Toen de PVV er mee naar buiten kwam hoonde men het gewoon weg Ook HET FvD werd ook afgemaakt.
  Maar de verkiezingen komen er aan ANGST om de macht te verliezen komt men met de vreemste dingen naar buiten STRAKS als de verkiezingen voorbij zijn kijkt de troep weer de andere kant op.

  WAT HEEFT DE EU EN EURO NU AAN WELVAART VOORSPOED WERKGELEGENHEID GEBRACHT VOOR DE NORMALE MAN VROUW IN NEDERLAND WE worden overspoeld door goekope krachten die het werk doen.

  Stem GEWOON PVV of FvD daarna uit de EU en EURO baas weer in eigenland weg met die zakken vullers en hun waan wetten die nergens op slaan

 10. C.A.Barstow

  Land en volksverrader Rutte heeft het hele toneelspel wat hij heeft opgevoerd leuk proberen te spelen.
  Maar iedereen die het een beetje probeert te volgen weet natuurlijk dat deze smeerlap Nederland allang aan die fascistoïde moloch in Brussel heeft verkwanseld.
  Alles wat hij ter sprake brengt is misleiding, leugen en bedrog om het Nederlandse volk met hulp van smerig en verachtelijk links op het verkeerde been te zetten en zieltjes te masseren voor de komende verkiezingen.

  Stem deze landverrader weg, stem tegen dat fascistoïde linkse ratten nest in Brussel,
  Stem FvD/PVV.

 11. Ralnov

  Rutte is een wolf in schaapskleren , is voor geen meter te vertrouwen. Het is maar af te wachten wat er voor in de plaats komt als het zover is want één ding weet ik wel , de ene leugenaar vervangt de ander. De eerste echte eerlijke politicus moet nog altijd geboren worden als je het mij vraagt.

 12. ReneR

  Laten weer hem daarom Mark Rotte noemen, als in, Mark Rutte, lekker oprotten. De vuile kwal. Bwah, stuk onbenul die Rutte. Domme Unilever hrm medewerker die omhoog gevallen is. Blijft een dom uilskuiken.

 13. Kretoloog

  Die foto van Rutte: dat is toch sprekend de dorpsgek van Den Haag.

  1. Politiek Profeet

   Juist, zulk gajus werd vroeger met pek en veren op een strontkar over het plein gereden en de poorten uitgejaagd.

 14. Henk Albarda

  En toch weer een visieloos en ruggegraatloos artikel. Overduidelijk dat deze arabische allochtoon geen idee heeft waar Nederland over gaat. Schrijver, verwijder u uit de redactie van DDS, u hoort hier niet.
  rutte gaat vanzelfsprekend overstag, aangezien hij uitzicht wil houden op zijn overbetaalde Brussel baantje.
  Schrijvertje, wie ook FvD leidt, de andere partijen weten verrekte goed dat HUN positie in gevaar is, nu er 2 WELdenkende partijen zijn, met beide een spraakmakende partijleider. Reken maar dat MET Baudet FvD net een paar % meer kiezers trekt, dan zonder.
  Binnen FvD zijn nog wel 10 andere goede partijleiders te vinden, maar niet met het charisma van Baudet.
  En didimadloba, u bent kennellijk een subsidie slurpende afrikaanse ambtenaar in Brussel, anders zou u niet nog meer miljarden in de bodemloze Brusselput willen laten zinken, waarmee brusselse nitwits willen verbieden dat komkommers groen blijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.