Corona breidt verder uit in Nederland: Partner en kind Amsterdamse coronapatiënt ook besmet

Het coronavirus breidt zich heel voorzichtig steeds verder uit in Nederland. Nadat een vrouw uit Diemen als tweede coronapatiënt in ons land werd gedetecteerd, blijken nu ook haar partner en één van hun kinderen besmet.

Het RIVM laat weten dat er vannacht twee personen positief zijn getest op het coronavirus (COVID-19). In beide gevallen gaat het om naaste familie van de coronapatiënte uit Diemen. De partner en één van hun kinderen bleek het virus bij zich te dragen. Een ander kind van het stel moet zich opnieuw laten testen.

Samen met een 56-jarige man uit Loon op Zand zijn er op dit moment vier gevallen van coronabesmetting in Nederland bekend. Zowel de man uit Loon op Zand als de vrouw uit Diemen zijn recent in de Italiaanse regio Lombardije (Noord-Italië) geweest. Kort na hun bezoek kregen ze lacht van griepachtige klachten.

Tot nu toe zijn er ruim 60 testen op het coronavirus uitgevoerd in Nederland. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg & Sport verwacht dat er in de loop van de dag meer gemeld kan worden over uitslag van deze testen. Momenteel lopen er nog 29 tests op het coranavirus. Ondanks de nieuwe besmettingen blijft het overheidsbeleid -om een verdere uitbraak te voorkomen- onveranderd.

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op de speciale COVID-19-pagina van het RIVM. Op de website van het Rode Kruis worden de actualiteiten rondom het virus ook bijgehouden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Apailiya

  Er zullen ongetwijfeld nog wel meer mensen zich melden die besmet zijn met het Coronavirus, maar de gewone griep maakt ook ieder jaar slachtoffers onder ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Dus paniek is nergens voor nodig.

  1. JochemX

   Dat betwijfel ik. Het gaat om een kunstmatig gemuteerde virus. Dus gekweekt. De meeste mensen denken dat het meevalt en dat hoopt natuurlijk iedereen, maar de betreffende overheden weten via hun kanalen meer, vandaar telkens die draconische maatregelen. We kunnen er verder weinig aan doen. Afwachten maar.

  2. Maurits Dekker

   @Apailiya
   U vergeet ook nog de keukentrapjes erbij te noemen.

  3. RykSR

   Als er voor u geen verschil is dat gun ik u het corona-virus
   en neem ik een gewoon griepvirus.

  4. Peetjoh

   Het griep virus is al duizenden jaren oud. Wijmensen hebben daar tegen een bepaalde immuniteit ontwikkeld en nog gaan er duizenden dood. Dit virus is nou ongeveer 6 weken oud en wij mensen hebben nog geen immuniteit opgebouwd. Toch zijn er al duizenden overleden. En jij vergelijkt het met de griep. Dom dom

 2. Blitzkrieg

  Begin en beetje corona moe te worden.

  1. Stiek

   “Begin en beetje corona moe te worden.”

   Inderdaad, ik doe ook niet mee!

 3. Hendrie1963

  Waarom gaat die Bruno Bruins paniek zaaien op de tv. Gaat hij stotteren van een briefje aflezen dat er een besmetting is in Tilburg. Een bericht dat 2dagen oud is en allang bekend is bij iedereen. Dit is gewoon paniek zaaien en zielig doen hoe hij voorlas.

  1. Bullshit16

   Hendrie
   Ja die landverraders kunnen goed toneel spelen dat is ook het enige wat ze kunnen
   Stem fvd of PVV uit de eu

  2. Blitzkrieg

   -=> HELP MEE AAN DE BOYCOT TEGEN BEUKMAN <=-
   1. DEEL DIT BERICHT MET ANDEREN
   2. IS BEUKMAN DE AFZENDER, GEEN REACTIE
   3. OOK GEEN ENKELE MANIER INDIRECTE AANDACHT GEVEN
   4. NEP-IDENTITEITEN ZULLEN BLIJVEN REAGEREN, VAL DAAR NIET VOOR

   #NEXIT #BOYCOT-BEUKMAN #STEMZEWEG

 4. Blitzkrieg

  Als ze dit ook elk jaar bij de griep gaan doen ben je er maar mooi klaar mee.

 5. fusilier

  Als het allemaal wel meevalt? Zoals sommigen beweren. Wat hebben die personen dan liever als je moet kiezen, het griepvirus,of het corona virus.

  1. Blitzkrieg

   fusilier : Waarschijnlijk de griep, dat heeft echter niet zoveel met het virus te maken maar met alle poespas eromheen.

 6. Gebande Kok

  In Tilburg stijgt het aantal geconstateerde besmette familieleden.

 7. Beukman

  Het laatste nieuws: corona verspreidt zich nu ook via internet, met name sociale media, fora, etc.

  1. Gebande Kok

   Daarom typ ik met handschoenen aan en mondkapje op.

  2. Stiek

   Zuig- en kokman?

 8. Mar

  AD meldt

  LangeLand gaat coronavirus tegen: personeel schudt geen handen van patiënten
  Medewerkers van de longafdeling in het LangeLand Ziekenhuis geven patiënten en bezoekers voorlopig geen hand meer. Dit gebeurt uit voorzorg vanwege het oprukkende coronavirus.
  De longafdeling is de eerste afdeling in het LangeLand Ziekenhuis die recent het ‘anti-handen-schudden-beleid’ heeft ingevoerd.

 9. RvdBe

  Ze moeten heel dat Amsterdam in quarantaine zetten, en dan niet eens om dat griepvirusje.

 10. Peetjoh

  Omdat de symptomen op een griep lijken, is het nog geen griep. Corona is een katten ziekte, die op wonderbaarlijke wijze is overgeslagen op de mens. (Iedereen weet natuurlijk wat er gebeurt is de Chinezen vraten weer eens zieke dieren) Griep bestaat al duizenden jaren en is ook gemuteerd naar duizenden soorten griep. Dit is nieuw als dit zich zal gaan muteren is de 2e x besmetting misschien wel 100 % dodelijk. Dat weet niemand,. Dus ook het rivm niet. Het simpelweg vergelijken met griep is gewoon wegkijken. Wat wij natuurlijk al gewend zijn met alle problemen. De incubate tijd is zo en zo meer dan 4 weken. Dat is al bekend. Dus 2 weken quarantine slaat nergens op. Totaal dom gedrag van een nog dommer regering. Die het toch weer wat te simpel ziet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.