Deskundigen waarschuwen EU over vrij verkeer van personen! Migratiestroom groter dan verwacht: ‘Nederland moet tijdelijk grens kunnen sluiten!’

In 2004 vreesde Nederlandse beleidsmakers al voor een grote jaarlijkse instroom van arbeidskrachten vanuit Polen en andere Oost-Europese landen. Zelfs de meest pessimistische voorspellingen waren veel te laag ingeschat. Het beleid van vrij verkeer van personen heeft een veel groter impact gehad dan men voor ogen had. En dit beleid moet kunnen veranderen aldus deskundigen

In 2004 woonden er zo’n 35.000 Polen in Nederland, nu volgens officiële cijfers 185.000 maar heel veel Polen registreren zich niet. Dus volgens de Poolse ambassadeur ligt het cijfer waarschijnlijk rond de 350.000.

Experts zijn verbijsterd dat iedere deskundigen dit compleet niet zagen aankomen. De instroom is veel groter dan iedereen ooit had gedacht.

Brussel sprong in het diepe zonder goed na te denken over de gevolgen. We dachten dat de mobiliteit in Europa lager zou zijn dan in de Verenigde Staten. Vanwege taal- en cultuurverschillen. Maar die wetmatigheden bleken niet overal te kloppen”

Een deel komt ook door de houding van het bedrijfsleven, want iedereen weet dat mensen van Oost-Europa voor een vrij laag lonen komen werken.

„Alle markten worden gereguleerd om sociale normen, zoals het minimumloon, te waarborgen. Vanuit een ondernemersperspectief begrijp ik het helemaal. Ik zou ook denken: doe mij maar een Poolse gastarbeider. Hij is plooibaar en goedkoop.”

Sommige politici zien deze massale migratiestromen juist als enorm positief. Nu krijgen ze eindelijk de Europeaan die ze voor ogen hadden. Iemand die niet geworteld is aan zijn staatsnationalisme. Toch klopt dit sprookje niet altijd.

„Een Spaanse studie laat zien dat studenten die naar Ierland gaan, zich eigenlijk veel meer Spanjaard voelen en een groter begrip voor Ierland ontwikkelen. Er zijn heus wel gelovigen die zich veel meer Europees gaan voelen. Maar het werkt ook omgekeerd.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

107 reacties

 1. Gebande Kok

  Quote : Een deel komt ook door de houding van het bedrijfsleven, want iedereen weet dat mensen van Oost-Europa voor een vrij laag lonen komen werken.
  .
  Waarom heeft men hier op DDS altijd problemen met de gevolgen rechts beleid.
  Dit is toch een verzamelplaats van mensen welke rechtse principes een warm hart toedragen

  1. ome

   Goedemorgen vunzig oud kereltje, zuur, nee azijnzuur miezerig zuigertje! Binnenkort word je weer van DDS afgeknikkerd, en terecht, je etterige eeuwig gebande equivalent achterna.

   1. Luu Gar

    Ome cock?

   2. Lugor

    Ome Siemienniet ?

  2. Fonz

   Er is geen rechts beleid, het beleid is linkser dan links.
   De lonen in Nederland stijgen niet vergeleken met de enorme economische groei en dat klopt want “ze” (links) willen van Nederland een Oost-blokland maken…

   1. Lugor

    Fonz?
    .
    Fonz snapt het helemaal.
    Alle werkgevers in Nederland zijn knetter links.

    1. Fonz

     om in jou woorden te blijven, alle moslims zijn terroristen!?

 2. Freewheeler

  Nederland moet grens kunnen sluiten, “we need big wall” schop de overige er uit.

 3. Bullshit16

  Wie nu nog het lef heeft fvd extreem rechts te noemen mag van mij een d66 pilletje nemen of naar een psychiater gaan wand hier voor waarschuwt PVV in FVD AL JAREN ga kijken naar fvd journaal er is helemaal niks geen extreem rechts aan ze komen op voor Nederland wie van jullie linkse ratten snapt dat nog niet
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 4. ikweetwatikwil

  De regeringen Rutte en links hebben ons de das om gedaan in al hun dommigheid. Ze waren gewaarschuwd, maar trokken zich er niets van aan.
  Nu ze met de brokken komen te zitten weten ze geen uitweg. Geen Brussel , uit deze smerige EU en de grenzen weer dicht . Alleen nog toegang voor vluchtelingen die terug gaan als het kan.
  Je krijgt alleen maar ellende met andere culturen. Zeker met de islam ,dat moet zelfs voor links en consorten duidelijk zijn.
  Stem PVV of FVD.

 5. ts_tle

  Er zijn heel veel Polen (en anderen) hier aan de slag. Ik zie ze overal. Op de bouw, in de metaalsector, fabrieken.

  Grote woningnood voor Nederlanders is mede hierdoor. Uitblijven van loonstijging ondanks grote economische groei komt ook hierdoor.

  Die Poolse jongeren gaan echt niet meer terug. Belangrijke jaren van hun leven zijn ze hier. Ze werken hard. Klopt. Maar over 20 jaar zal je zien dat hun kinderen lekker gaan rellen, uitkeringen trekken etc etc.

  Komt er dan nog een crisis bovenop dan is het gewoon een puinhoop hier.

  1. Fonz

   “dan is het gewoon een puinhoop hier.”

   Dat is het al voor de gemiddelde Nederlander..

 6. Vit

  Ik heb bij mij een paar Polen aan het werk gehad via een bouwbedrijf voor restauratie van mijn balkon, man man wat een amateurs, volgens waren ze eigenlijk bakker of zo van beroep hoewel ze bakten er niets van. De herstelwerkzaamheden na klachten door een vakman hebben langer geduurd dan de klus zelf.

 7. fusilier

  Polen betalen hier ook geen wegenbelasting,ook al karren zij hier het gehele jaar over onze wegen.

 8. Lex

  Sinterklaasje = immigrantje kom maar binnen met knecht = hele familie we zitten allemaal even recht.

 9. Baron von Munchhausen

  Meeste Europeanen gaan weer terug naar eigen land. En hoe men het wendt of keert; het zijn Europeanen, dus geen Moslims en sociale potten opvretend! En als Nederland te vol wordt gaan ze echt wel terug!
  Maar,……………wat verzwegen wordt: de IMMIGRATIE van Moslims en andere onder-ontwikkelden. Deze mogen onbeperkt komen, want……………..en daar heeft Baudet gelijk in: de oorspronkelijke Nederlander (Europeaan) moet en zal verdwijnen!
  Wat de EU nu doet is een afleidingstruck, wel over het heen en weer schuiven van Europeanen: ” we gaan nadenken hoe dit aan te pakken!”, maar, nogmaals, niets over import niet-Europeanen; deze gaan toekomstig, de ” koppen af hakken van ongelovigen!” En de “zonnekoningen/innen” , hebben allang hun plek geregeld buiten Europa. Geld zat ontvangen van de Europese burger!
  Enfin,……is er iemand die mij duidelijk kan vertellen waarom de omvolking plaats moet vinden? ( Geen facistisch Links leuter antwoord)

  1. ikweetwatikwil

   Baron : Het waarom blijft een raadsel . Misschien zijn de nieuwen makkelijker te hanteren. De mensen in Europa zijn te wijs geworden . Maar ze vergeten dat de nieuwen makkelijker oorlogen gaan voeren omdat dat een taal is die ze begrijpen. Maar inderdaad , de elite heeft dan al ergens een plek geregeld.
   Je hoeft maar naar islamitische landen te kijken en je weet hoe Europa er uit komt te zien. In verschillende wijken van steden in Europa is het al zo. En de betreffende landen kunnen er niets aan doen.

   Rutte weigert om meer te betalen aan Brussel. Ik ben bang dat dát maar van korte deur is . Het volgende jaar verkiezingen .

   1. Baron von Munchhausen

    ikweetwatikwil

    Rutte gaat betalen! En daar ook weer een truc!
    Voorbeeld: Nederland betaalt 4 Miljard. EU eist 6 Miljard.
    Rutte bla,…bla,…, “6 Miljard gaan we niet betalen!”
    En wat wordt het? 5 Miljard!!!
    Rutte: ” we hebben een Miljard euro korting bedongen!”
    Werkelijkheid: 1 Miljard meer betalen!
    Let op,…..zo gaat het gebeuren!
    PS
    Werkelijke cijfers weet ik niet, maar in het voorbeeld wordt het WEL zo gedaan!
    Fijne dag voor een ieder die Nederland willen behouden!

  2. Marija

   Oliecrisis, Resolutie van Straatsburg, onbeperkt toelaten en faciliteren van moslims,in ruil voor olie.

 10. J.Rademaker

  Vrij verkeer van goederen is er niet maar daar hoor je niets over.

  1. ome

   @Rademaker: Het is ook geen Europese maar een Economische Unie

 11. Rammstein

  Omvolking bestaat en is een feit volgens Europa-deskundige Adriaan Schout van Instituut Clingendael en met ingang van 1 februari benoemd tot bijzonder hoogleraar European Public Administration aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit:

  “Het vrije verkeer van personen is ’iets heiligs’, een ’taboe’. Daar mag absoluut niet aan getornd worden. Zelfs niet als een land wordt overspoeld met EU-migranten. „Het raakt de kern van de Europese Unie”, legt hij uit. Het is nauw verweven met de Europese interne markt. Bovendien is er volgens de Europa-deskundige een sterke symbolische en ideologische component: Brussel probeert via het vrije verkeer van personen een NIEUWE EUROPESE IDENTITEIT te bewerkstelligen, die de nationale overstijgt en zo de Europese integratie bevordert. Schout: “HET WORDT OOK WEL ONTWORTELEN GENOEMD; HET CREEREN VAN EEN EUROPESE BURGER”.

  Aldus De Telegraaf van vandaag. Kortom, ieder trol (Beukman, Meriadoc, Piet51, Mikael en anderen) die hier beweert dat er geen bewuste strategie voor omvolking bestaat, liegt. En dat is nu keihard bewezen.

  1. ome

   @Ram: Inderdaad, helemaal met je eens. Maar waarom denk je dat die trollen hier rondhangen?

   1. Stanly2000

    Misschien in dienst van …..?

   2. Blitzkrieg

    Ome :
    Quote : “@Ram: Inderdaad, helemaal met je eens. Maar waarom denk je dat die trollen hier rondhangen?”

    Dit is het initiatief van Juncker, hij heeft 340 miljoen euro uitgetrokken voor euro propaganda. Meriadoc Brandebok wordt betaald door juncker, zo simpel is dat.

    BETRAPT! EUROPESE COMMISSIE BLIJKT DRIJVENDE KRACHT ACHTER HET KLIMAATSPIJBELEN
    h**ps://cultuurondervuur.nu/betrapt-europese-commissie-blijkt-drijvende-kracht-achter-het-klimaatspijbelen/

  2. Baron von Munchhausen

   Rammstein
   100% mee eens! En daarbij wil de EU “eigen kenmerken geven aan de nieuwe Europese burger”: “iets licht getint en Moslim geloof!!!”

 12. CLoVis

  @ts_tsl

  “Maar over 20 jaar zal je zien dat hun kinderen lekker gaan rellen, uitkeringen trekken etc etc.”

  Vertel me eens waar je die wijsheid vandaan hebt;
  Ben je ervan overtuigd dat je beschikt over voorspellende vermogens?

  Je kunt Polen en andere hardwerkende arbeid immigranten niet vergelijken met het luie, uitvretende en zwakbegaafde kleedjesvolk.

 13. JFU

  Er is pas een uitspraak van het Europeesch hof, dat als migranten op en over hekken klimmen ze nergens meer recht meer op hebben.
  Ze mogen direct worden terug gestuurd.
  Dus…..eenvoudige oplossing…een hoog hek om ons land….klaar.!

  1. Baron von Munchhausen

   JFU
   Terug sturen? Laat me niet lachen; zeker in Nederland niet!
   Dat wil PVDA, D66 en Groen-Links niet. Marokkaan Klaver houdt ze keihard onder de duim! En het kabinet? Heeft inmiddels bidkleedjes ontvangen als dank dat Groen-Links mee mag beslissen in de 1e kamer!

 14. Rosasolis

  Wie zijn de zogeheten “deskundigen” die waarschuwen voor een stroom van migranten naar ons land? Tot nu toe staat er niets hierover in de kranten, en ook geen nieuwsberichten op radio/TV. Dus, tot nu toe geen “massa immigratie”.
  Maar er is een gestoorde politicus die wel hierover predikt: T. Baudet, die paniek onder zij volgelingen wil zaaien. Om nog meer zielen te lokken.
  Deze paranoide dandy is bezeten van verschillende eigen bedachte “complot theories”:
  complot Europese elite
  complot massa-immigratie
  complot omvolking
  complot klimaat hoax
  complot tegen de natie
  Vorige week heeft Baudet verklaard in het parlement dat er ” een vooropgezet plan is om om het Europese ras te vervangen door migranten”. En dat de “EU streeft naar het opzetten van veerdiensten om immigranten vanuit Afrika over te zetten naar Europa om zo de nationale identiteit te verzwakken, zodat er geen nationale staten meer zullen zijn”. Aldus Baudet enkele dagen geleden in het parlement.
  Wie zou ooit gaan stemmen op zo’n paranoide racistisch leider?
  Wat ZOU het “Europese ras” zijn?…volgens Baudet. Hoe moet “het Europese Ras”
  uitzien?

  1. Baron von Munchhausen

   Rosasolis
   Zeer FACISTISCH Linkse Paranoide racistische reactie.
   Enkele kenmerken: halve waarheden, leugens en ontkennend wegkijken!

   1. Rosasolis

    @Baron v. Munchausen. Teksten overgenomen van verschillende parlement leden en verslaggevers die de uitlatingen van Baudet hebben opgenomen.

    1. Rammstein

     Rosasolis, je bent fake, onecht. Een door een werkstudent verzonnen personage. Je bent een betaalde trol en vervuilt DDS.

     1. ome

      “Rosasolis, je bent fake, onecht.”

      Je hebt het eindelijk door 😉

     2. Rosasolis

      @Rammstein. Geen cent verdient, hoor. Jullie Extreem-rechts trollen
      vervuilen onze DDS.

    2. Rompui

     Welnee man het staat zo barstens vol fouten dat kan alleen maar van jouw komen . Je bent een betaalde trol .IN DIENST VAN DE OVERHEID NIET MEER EN NIET MINDER .

     1. Blitzkrieg

      Rompui : Het gaat niet zozeer om het aantal fouten maar om het soort fouten dat gemaakt wordt. Ook valt op dat de gemaakte fouten opvallend gelijkmatig verdeeld zijn over de tekst.

     2. Beukman

      @Krieg
      En dan nog de “waarom”-vraag. Waarom zou een trol in hemelsnaam faken dat ze oorspronkelijk Engelstalig is? Een echte trol, zeker een overheidstrol met een overheidstraining, weet verdomde goed dat het nodeloos ingewikkeld maken van je alibi de kans op ontdekking alleen maar vergroot.

      Je bent paranoïde, @Blitzkrieg. Wat overigens uiteraard niet automatisch betekent dat ze niet achter je aanzitten.

     3. Rammstein

      Deugman kletst: “Een echte trol, zeker een overheidstrol met een overheidstraining, weet verdomde goed dat het nodeloos ingewikkeld maken van je alibi de kans op ontdekking alleen maar vergroot.”

      Integendeel, het is juist het ‘ingewikkelde’ dat de aandacht afleidt en de acceptatie makkelijker en groter maakt. Een Canadese is simpeler te faken dan een Rotterdammer, of een gereformeerde nitwit zoals Meriadoc. Een ‘Canadese’ kan vluchten in het niet begrijpen van de Nederlandse taal of identiteit en achter dat rookgordijn juist makkelijker de linkse boodschap verkondigen en de rechtse ideologie en voormannen bashen.

      Precies wat Rosa doet. Rosasolis is fake van A tot Z.

     4. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Waarom zou een trol in hemelsnaam faken dat ze oorspronkelijk Engelstalig is?”
      Ik denk dat een trol elke willekeurige vorm aanneemt zolang dat door de andere wordt geaccepteerd.

     5. Beukman

      @Fakestein rammt:
      Een Canadese is simpeler te faken dan een Rotterdammer, of een gereformeerde nitwit zoals Meriadoc. Een ‘Canadese’ kan vluchten in het niet begrijpen van de Nederlandse taal of identiteit en achter dat rookgordijn juist makkelijker de linkse boodschap verkondigen en de rechtse ideologie en voormannen bashen.

      Proest.
      Rosa doet haar werk dan wel buitengewoon slecht, vind je niet? Hoeveel mensen heeft ze inmiddels overtuigd van “de linkse boodschap”, denk je?

     6. Beukman

      @Glits biert:
      Ik denk dat een trol elke willekeurige vorm aanneemt zolang dat door de andere wordt geaccepteerd.

      De ander dat ben jij, @Krieg. En? Accepteer jij het?

     7. Rammstein

      Deugman speelt de sukkel – hij weet echter als geen ander dat het niet gaat om het overtuigen van de reaguurders op DDS, maar om zo vaak mogelijk de negatieve boodschap over ‘extreem rechts’, over ‘charlatan Baudet’ en ‘geradicaliseerde Wilders’ te herhalen, herhalen en herhalen. De overbekende Goebbels-propaganda methode.

      En daarmee is Fake Rosasolis erg actief. Dagelijks is zij met dezelfde framing aanwezig.

     8. Beukman

      En wie tuint daar allemaal in, @Darmpijn? Doe jij trouwens niet precies hetzelfde: zo vaak mogelijk zeggen hoe verschrikkelijk slecht die EU wel niet is? Word jij soms betaald door ome Geert, vermoedelijk ook nog eens met buitenlands geld dus, om jouw boodschap er eindeloos in te slijpen?

      Sowieso lijk je de onthoudingsverschijnselen van een dag zonder DDS nog niet te boven, @Rammelbam. Op deze pagina noem je me tegelijk wél een trol en “duidelijk geen trol”. Krieg zou zeggen: “Die Rammstein is weinig consistent. Hij is zeker een trol.”

      Moet je niet even opnieuw worden geijkt? Je lijkt me nog niet helemaal scherp.

     9. Blitzkrieg

      Beukman : Jij bent de #METATROL.

     10. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “De ander dat ben jij, @Krieg. En? Accepteer jij het?”
      Nee, natuurlijk niet!

     11. Beukman

      @Krieg
      Nou dan!

     12. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Rosa doet haar werk dan wel buitengewoon slecht, vind je niet?”
      Nee, ze doet het beter als de zielloze documentenquoter Meriadoc.

      Quote : “De ander dat ben jij, @Krieg. En? Accepteer jij het?”
      Nee ik niet, misschien een ander wel.

      Quote : “En wie tuint daar allemaal in, @Darmpijn?”
      Weet ik niet, één is er al teveel!

      Quote : “Krieg zou zeggen…”
      Blitzkriegt zegt dat jij de META-TROL bent en op de één of andere manier altijd ontzien wordt.

      Quote : “Wel eens gehoord van Okham’s razor”
      Zeker wel, er zijn hier meerdere trollen actief. Als de overheid zou trollen zou het toch een zielige bedoeling zijn als ze dat met één persoon en één account zouden doen. Meerdere expirimenten, baat het niet dan schaadt het niet.

     13. Beukman

      Is het wel eens bij je opgekomen dat Okham’s razor hier impliceert dat de mensen die hier komen dat gewoon doen omdat ze het net als jij leuk vinden om een beetje van gedachten te wisselen, te kibbelen & te socializen, @Blitzman?

      Een andere zwakte van die complottheorietjes van jou en Rammstein is dat er kennelijk nooit zelfs maar 1 van die honderden trollen die fora frequenteren uit de school is geklapt. Denk jij dat de overheid ze meteen opruimt na gedane dienst? In een grote kuil kiepen en ongebluste kalk erover?

  2. Rammstein

   Rosasolis is een linkse student die het fictieve personage Rosasolis invult, inclusief taalfouten, gezwam over Den Helder en demagogie & framing over het FvD en Baudet. Rosasolis is fake.

   Boycotten die trollen!

   1. Meriadoc Brandebok

    Viracocha Rambam radicaliseert in een hoog tempo.

    1. Rammstein

     Meriadoc bewijst ten overvloede dat mijn reactie juist en treffend is. Meria is namelijk zelf ook zo’n trol die bijbeunt. De extreemlinkse, door de overheid betaalde student die ingezet is in het Europese trollenleger.

     Zet ‘m op Anita-lid: je hebt nog een hoop werk te verrichten op DDS!

     1. Meriadoc Brandebok

      Ik denk eerder dat Rammstein in dienst is van FvD om op fora het omvolkings-gedachtegoed aan te wakkeren.

      Zijn collega Blitzkrieg voert zo de versterkingen aan.

     2. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Als je een beetje zou hebben opgelet zou je weten dat Rammstein een PVV’er is. Het is goed dat mensen je zien en behandelen voor wie je bent, een euro-trol. Overheidsbemoeienis is niet gewenst op dit forum.

      MERIADOC WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

     3. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Ik denk eerder dat Rammstein in dienst is van FvD om op fora het omvolkings-gedachtegoed aan te wakkeren.”
      Een heel forum komt tegen je in opstand, omdat ze het niet langer pikken. Je euro propaganda werkt niet langer.

      #NEXIT

     4. Rammstein

      Inderdaad Blitz, ik ben een voor- en medestander van het PVV-gedachtegoed en heb niet zoveel met het FvD. Ik wens Baudet en zijn aanhang natuurlijk alle goeds en hoop dat ze met klinkende, dubbele cijfers de verkiezingen winnen. Samen met de PVV, met Geert Wilders, zou Baudet een gouden team kunnen vormen.

     5. Stiek

      Baudet zou inderdaad samen met de PVV, met Geert Wilders, een gouden team kunnen vormen.

    2. Rompui

     Brandebok IS EEN OVERHEIDSTROL DIE BETAALD WORDT DOOR DE OVERHEID

     1. Rammstein

      Dat is geheel correct en juist, Rompui. Meriadoc is een overheidstrol. Maar eentje die eigenlijk zijn geld niet waard is: vrijwel iedereen op DDS ontmaskert hem meteen als een trol en dat lijkt me nu net niet de bedoeling.

      Meriadoc is altijd op een volstrekt onechte en idolate wijze enthousiast over de EU en Rutte. Zijn woordkeus in het ophemelen van Rutte is zo over-the-top dat iedereen hem schaterlachend uitjouwt. Dat maakt hem zo’n slechte trol. Als ik hem betaalde, was hij er mij mij al lang uitgevlogen wegens incompetentie.

     2. Meriadoc Brandebok

      Rambam is ontmaskerd als FvD-trol en strompelt nog wat door.

      Tekenend.

     3. Rammstein

      Machteloos gepruttel door Meriadoc. Als hij geen betaalde-student-trol zou zijn geweest, maar een echte reaguurder met een linkse mening, zou hij verdedigen, uitleggen en beargumenteren waarom hij geen trol is.

      Maar niets van dit alles. Net zo min als bij Rosasolis. Ze proberen stil te zitten omdat ze geschoren worden, maar beseffen tegelijk dat ze volledig door de mand zijn gevallen en dat iedereen hen doorziet en nooit meer serieus neemt.

      En dat is maar goed ook. Een afwijkende mening – graag, prima. Maar aan trollengeklets en verdachtmakingen hebben we niets.

     4. Meriadoc Brandebok

      Het hele zaterdagavond-team – Rambam en diens ondersecretaris Blitztrol – wordt nu ingezet om de aandacht af te leiden van hetFvD-trollenkantoor in de Amsterdamse grachtengordel.

      Maar daar trappen wij niet in.

     5. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Binnkort ben jij verleden tijd. Heel dit forum ziet dat je niks anders doet als communistische euro propaganda verkondigen. Steeds meer mensen zullen je de woorden overheidstrol in je gezicht gooien, dit is slechts het begin. Wellicht kun je een dagelijks item bij het NOS journaal krijgen. Euro gewets met Meriadoc ofzo.

      #NEXIT #FVD #PVV #StemZeWeg

     6. Ron

      @Rammstein ik denk dat je qua Rosa fout zit, dat is gewoon de domste canadese trol die denkt hoogopgeleid te zijn.
      Ze is een schande voor de Canadezen.

     7. Rammstein

      Ron, het zou kunnen. Het kan dat Rosasolis een echte Canadese is die -ondanks dat ze zegt hoogopgeleid te zijn- de domheid zelve is en maar een eind in de ruimte lult.

      Maar de manier waarop ze redeneert en de lulkoek die ze reactie na reactie ophangt, lijkt verdomd veel op een rookgordijn waarachter ze permanent Wilders en Baudet kan afzeiken.

      Als ze echt is, mijn diepe en nederige excuses. Maar ik denk toch echt dat ze een betaalde werkstudent-trol is die een eendimensionaal karakter heeft geschapen waarachter zhij de pro-EU, -Rutte en -klimaatonzin kan ondersteunen en rechts kan bashen.

     8. Blitzkrieg

      Rammstein : Rosasolis is zo fake als het maar zijn kan. Buitenlanders maken hele andere fouten in Nederlands zinscontructies. Ze draait woorden om die een buitenlander nooit zou omdraaiten. Problemen met scheidbare werkwoorden zijn niet in overeenstemming met hoe een buitenlander dit zou doen. In sommige woorden wordt expres een laatste e vergeten, buitenlanders hebben hier normaal geen problemen mee.

     9. Blitzkrieg

      omdraaiten = omdraaien

     10. Ron

      Dat ze een overheidstrol is durf ik niet te beweren, wel heb je gelijk dat haar reacties enkel en alleen beleid zijn om Wilders, Baudet en Trump zwart te maken. Vol met leugens en dom gezwets.
      Maar laat lekker doen want het is geen reclame voor links ze maken zichzelf belachelijk en ongeloofwaardig.
      Meriadoc idem dito.
      Piet is mijn intussen ook zwaar door de mand gegaan, mij proberen in een hokje te plaatsen op een volgens hem onwaarheid, maar intussen zelf niet gecheckt hebben. Dat betekent dat je hier alleen maar bent om te zieken.

     11. Blitzkrieg

      Ron :
      Quote : “Dat ze een overheidstrol is durf ik niet te beweren, wel heb je gelijk dat haar reacties enkel en alleen beleid zijn om Wilders, Baudet en Trump zwart te maken.”
      Bij een trol moet je je altijd afvragen wat het doel is.

      EU kok maakt opmerkingen die er alleen op gericht zijn te etteren en te irriteren. Lekker laten waaien, lekker belangrijk. Als dit niet zo is kan je je werkelijk afvragen wat het doel is, irriteren… frustreren… waarom?

      Het enige “goede” aan Rosasolis is dat ze hebben geprobeerd haar een persoonlijkheid aan te meten, het doet in ieder geval iets aan de geloofwaardigheid.

      Een trol (Robert75, die ook door de mand is gevallen) zal je nooit vertellen waar hij of zij op stemt, dit is teveel persoonlijke informatie. Vraag maar eens aan Beukman, Meriadoc of Rosasolis waar ze op stemmen, je zal geen antwoord krijgen. Op het moment namelijk dat ze hun stem voorkeur geven moeten ze zich gaan conformeren aan een partij, en dit is het laatste wat er willen.

      Trollen hebben geen stemvoorkeur of persoonlijk verhaal en ze hebben de neiging zich voortdurend tegen te spreken.

      Een ander iets is dat een trol nooit boos zal worden (ja, in een artikel of twee) maar daarna is het weer over. Waarom? Als heb je er baat bij om het gesprek te manipuleren, dat gaat niet op het moment dat je mensen tegen je in het harnas jaagt.

    3. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : De overheidsbemoeienis moet maar eens afgelopen zijn, zeg maar tegen verhofstadt dat je door de mand gevallen bent, en dat mensen het euro-communisme verafschuwen.

     MERIADOC BRANDEBOK WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR UW OVERHEID

     #NEXIT #FVD #PVV #OokHierom

     1. Meriadoc Brandebok

      Moeizaam klautert Blitzkrieg zijn chef achterna. Als hij meer comments plaatst dan mij krijgt hij een bonus.

     2. ome

      There is no power in diversity Guus!

     3. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok :
      Quote : “Moeizaam klautert Blitzkrieg zijn chef achterna. Als hij meer comments plaatst dan mij krijgt hij een bonus.”

      BETRAPT! EUROPESE COMMISSIE BLIJKT DRIJVENDE KRACHT ACHTER HET KLIMAATSPIJBELEN
      h**ps://cultuurondervuur.nu/betrapt-europese-commissie-blijkt-drijvende-kracht-achter-het-klimaatspijbelen/

      #VERHOFSTADT

   2. Ron

    Zelfs met taalfouten is ze niet consequent. Ik had afgelopen week al enkele van haar fantasieën blootgelegd.

    1. Blitzkrieg

     Ron : Die taalfouten zijn totaal nep. Ik heb weleens een buitenlander geholpen met Nederlandse les. Geloof me, buitenlanders maken hele andere fouten.

     Ooit had een buitenlander een vraag aan mij over de volgende zin :
     Wie wil er wijn?
     Zijn vraag aan mij was “waarom zeg je er”, waarom niet “wie wil wijn?”

     Nu weet ik dat “er” een voorlopig onderwerp is.

     Samengevat, het is nog niet zo gemakkelijk om de buitenlander te spelen!

     1. Beukman

      @Krieg
      Is dat gespeeld simplisme van je, of denk je werkelijk dat alle buitenlanders over één kam te scheren zijn?
      Het soort spelfouten dat een buitenlander maakt, is sterk gerelateerd aan het land waar hij vandaan komt. Een Fransman, een Syriër en een Chinees (m/v) zullen heel verschillende fouten maken, omdat ze verschillende referentiekaders hebben.

      Aan de fouten die Rosa maakt valt niets vreemds te ontdekken. Haar Nederlands is behoorlijk goed, en het valt aan haar te prijzen dat ze dwars door de taalbarriere heen met ons van gedachten komt wisselen.

      Je moet wel paranoïde zijn om te denken dat zij een al dan niet betaalde overheidstrol is, en ze haar (geringe aantal) taalfouten faket.

     2. Ron

      Ik zei al daar is ze ook niet consequent in.

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Aan de fouten die Rosa maakt valt niets vreemds te ontdekken.”
      Mag ik dat even lekker zelf bepalen?
      Ik heb heel veel mensen Nederlandse les gegeven, en ik weet precies wat de problemen zijn. Verschillende niveua’s hebben verschillende problemen, dit komt door de moedertaal, leeftijd en de mate waarin de grammatica wordt begrepen. Wat Rosasolis hier laat zien is fake, het spijt me. Hoe weet jij eigenlijk zo zeker dat ze geen trol is?

     4. Ron

      Ah ja Blitz dan krijg je hoffelijke ridder beukman die freule Rosa moet verdedigen.

      Heb je de andere fantasieën die ik blootgelegd heb van Rosa al ontkracht beukje?

     5. ome

      “Hoe weet jij eigenlijk zo zeker dat ze geen trol is?”

      Omdat Zuigmans hier vooral komt spelen om te trollen en te zuigen, zo krijgt hij o.a. jouw reacties. 🙂

     6. Rammstein

      Rosa’s ‘geringe aantal taalfouten’ zijn blunders van jewelste die een Engelstalige na 40 jaar in Nederland te wonen, nooit en te nimmer zou maken. Bijvoorbeeld ‘zakken’ in plaats van ‘zaken’: dat is verdomd slecht gefaket – elk normaal mens kijkt daar door heen.

      Overigens is het wel opvallend dat Beuk zijn partners in crime schielijk te hulp schiet, zonder verder ergens op in te gaan of nader te onderzoeken. Beuk is geen trol, dat is duidelijk. Maar hij ondersteunt overduidelijke trollen wel. En dat is verdacht.

     7. Blitzkrieg

      ome :
      Quote : “Omdat Zuigmans hier vooral komt spelen om te trollen en te zuigen, zo krijgt hij o.a. jouw reacties. 🙂 ”
      Nee, dat denk ik niet. Het is niet leuk als de hele trollen brigade (hoeveel accounts het in werkelijkheid zijn weet niemand) door de mand valt, Beukman probeert te redden wat er te redden valt.

     8. ome

      “Beukman probeert te redden wat er te redden valt.”

      Inderdaad, dat is een voortdurend terugkerend patroon, anders is er niets aan voor hem.

      “Maar hij ondersteunt overduidelijke trollen wel. En dat is verdacht.”

      Niets nieuws onder de DDS-zon, hij doet steeds hetzelfde, keer op keer op keer.

     9. ome

      Ik heb trouwens geen last meer van de zuigers, alleen Guus is nog zichtbaar in mijn browser. 🙂

     10. Beukman

      Jij bent ook snel weer terug, @Rammstein. Ik had verwacht dat je het wel een week zou redden zonder ons.

     11. Beukman

      @Blitz kriegt:
      Wat Rosasolis hier laat zien is fake, het spijt me. Hoe weet jij eigenlijk zo zeker dat ze geen trol is?

      Je draait het om, vriend. Niet ik hoeft aan te tonen dat Rosa geen trol is, jij moet aantonen dat ze dit wél is.
      Inmiddels loop ik al een tijdje rond op DDS. Daardoor weet ik dat in de regel alle potsers die niet met de main stream meezwemmen, vroeg of laat zullen worden geframed als “trol”. Dat frame wordt dan als smoes gebruikt om niet met hen in discussie te hoeven. Zwak.

      Maar vertel eens. Ben jij nou een FvD-trol? Je gedraagt je er als een en je kwaakt er als een. Je gebruikt DDS als platform voor gratis FvD-zendtijd; immer geef je het partijstandpunt perfect weer zonder ook maar één afwijking.

      Tijd voor je coming out, @Blitz.

     12. Beukman

      @Ramm faket:
      Bijvoorbeeld ‘zakken’ in plaats van ‘zaken’

      Heel normaal. Problemen met open en gesloten klinkers zijn bij uitstek lastig voor mensen waarvan Engels de moedertaal is. In het Engels bestaat dit immers niet. Er is dus ook geen referentatiekader om dit aan op te hangen.

     13. Blitzkrieg

      Beukman : Laat ik niet alle berichtjes van Rosasolis gaan ontleden, ik zou je op ideeën kunnen brengen.

      Voor een buitenlander is het gebruik van het woord “er” heel erg lastig. Waarom is het “wie wil er wijn?” en niet “wie wil wijn?”. Of neem nu de zin “Er loopt een hond op straat.”, waarom gebruiken we er?

      Dat soort dingen zijn bijna niet uit te leggen aan een buitenlander en ontzettend moeilijk. Rosasolis heeft selectief problemen met het woord “er”.

      Rosasolis is heel erg inconsistent met “er” gebruik.

      Kennelijk is “er” hier een groot probleem
      Quote : “Dus, tot nu toe geen “massa immigratie”.”
      “er is geen” is hier duidelijk een enorm probleem

      Maar hier dan kennelijk weer niet
      Quote : “Maar er is een gestoorde politicus die wel hierover predikt”
      “er is een” is hier duidelijk geen enkel probleem

      De interpunctie van de tekst is opzettelijk zielig, van iemand als Rosasolis verwacht ik echt veel beter.

      De manier waarop Rosasolis reaguurt is niet de manier van een buitenlander. Degene die Rosasolis speelt weet werkelijk niet welke fouten buitenlanders maken, en doet dit nog inconsequent ook.

     14. Beukman

      Het woordje “er” is berucht bij iedereen die Nederlands leert, @Krieg. Wat het extra lastig maakt, is dat de gemiddelde Nederlander het ook niet kan uitleggen. Vaak beginnen taalleerders te gokken: wel er, niet er?
      Jouw paranoia blijkt uit het feit dat jij dit bij Rosa “inconsistent” noemt, wat op zich klopt, en hier vervolgens uit afleidt dat ze een overheidstrol is, terwijl die inconsistentie juist doodnormaal is voor iemand die het Nederlands niet zo goed beheerst als jij of ik.

      De manier waarop Rosasolis reaguurt is niet de manier van een buitenlander. Degene die Rosasolis speelt weet werkelijk niet welke fouten buitenlanders maken, en doet dit nog inconsequent ook.

      Je gaat je bijna afvragen waarom ze in godsnaam dit typetje speelt als de rol te moeiijk voor haar is. Is dat wat je bedoelt? Wel eens gehoord van Okham’s razor, @Krieg?

  3. Rompui

   Hou eindelijk eens op met zeuren .
   Je wauwel maar zo een eind weg .
   Niemand hier vraagt om jouw mening, dat je dat nog steeds niet door hebt .
   Ga je Canadese familie lastig vallen .

  4. Blitzkrieg

   Rosasolis :
   Quote : “Tot nu toe staat er niets hierover in de kranten, en ook geen nieuwsberichten op radio/TV. Dus, tot nu toe geen “massa immigratie”.”
   LETTERLIJK alle media zijn in de handen van Brussel.
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=YxYeQ2__8kk&t=720

 15. Rud56

  Migratie deel door bedrijfsleven? Zal gedeeltelijk kloppen. Maar het overgrote deel ligt bij de politiek die decennia lang via migratie en daaraan gekoppelde gezinshereniging allerlei kanslozen uit de gehele wereld hier naar toe liet komen en laat komen. Lui die ons afwijzen omdat we niet ‘gelovig’ zijn en ons de maat nemen, lui die onze vrouwen en dochters verkrachten, lui die moorden en beroven, wetende dat ze toch geen echte straf hier krijgen. Lui die voor de uitkeringen komen wetende dat ze bij fraude toch niet kunnen worden gepakt. Omdat de politiek hier in volledige deug bivakkeert, dom en naief is!

 16. Rud56

  En ja, de omvolking is in gang gezet, waardoor per land de nationaliteit vervaagt, klaar voor een centrale regering (regime is gepaster) in Brussel.

 17. Heras

  En wederom zal er niets gedaan worden. Andere landen lopen leeg, en nederland stroomt vol. Stop met uitkeringen en 70% is weg. Ook andere “uitbaters” verdwijnen dan.

  Dat de nederlandse identiteit zal verdwijnen, is een sprookje. Velen zullen terugverlangen naaar de basis en eisen dat het terugkomt.

  1. Baron von Munchhausen

   Heras
   “… Dat de nederlandse identiteit zal verdwijnen, is een sprookje….”
   Noteer in je agenda:
   ik spreek je over 5 jaar! En dan,…niet jammeren dat je dochters verplicht met hoofddoek naar school moeten! En je zoontjes worden verteld dat “ongelovigen” de “kop afgehakt moet worden!” Wat 15 jaar later daadwerkelijk gaat gebeuren!
   PS
   Op de Nederlandse munt komt te staan: “Allah zij met ons!” Duurt +/- 20 jaar!

   1. Mar

    Wilders dreigt nu al 16 jaar met dit doemscenario. Over 4 jaar zou het dan zover zijn.

    Hoeveel Nederlandse vrouwen zijn in de afgelopen 16 jaar een hoofddoek gaan dragen? 10? 100? 1000? 10.000?

    1. Stiek

     Het gaat natuurlijk niet over hoofddoeken, het gaat om moorden en oprukkende islamisering, het gaat over de bewaking die Wilders krijgt omdat hij hiertegen in opstand komt.

     1. Mar

      Was aan Baron gericht n.a.v. zijn optimistische kijk op de toekomst voor Nederlandse vrouwen.

 18. ome

  “Op de Nederlandse munt komt te staan: “Allah zij met ons!” Duurt +/- 20 jaar!”

  Inderdaad! Het tempo ligt hoog en imams prikken hun wijsvinger richting onze volksvertegenwoordigers, er zitten er drie van zijn soort in de 2e Kamer, de rest kijkt weg. Wilders wordt 24/7 bewaakt door minimaal 4 gewapende beveiligers! We raken eraan gewend…

 19. Baron von Munchhausen

  Beukman Bericht 80

  Zo…zo…. Beukie,
  Avondpapje op?
  Luier verschoond?
  Gebitje in?
  Laptopjes aan?
  Trollennamen gecontroleerd?
  Karnaval avond: oladieje….oladieje
  PS
  Niet vergeten je, vol geplaste, incontinentie luier tijdig te vervangen.

 20. Baron von Munchhausen

  Beukman Bericht 80
  Zo…zo…. Beukie,
  Avondpapje op?
  Luier verschoond?
  Gebitje in?
  Laptopjes aan?
  Trollennamen gecontroleerd?
  Karnaval avond: oladieje….oladieje…..
  PS
  Niet vergeten je, vol geplaste, incontinentie luier tijdig te vervangen.

  1. Beukman

   Natuurlijk Baas, U deelt per slot de orders uit.

   1. Fonz

    BEUKHOL?

 21. Bes Tolen

  Net als oorlogen en kolonialisme is het Vaticaan de bron van ellende. Dat geldt ook voor de massa immigratie. Veel politici conformeren zich er aan vanwege de ideologische standaard, die er aan wordt verbonden. Veelal controlerend gehandhaafd door het internationale perswezen. met hulp van taboes, laster, en wat dies meer zij.

  1. DidiMadloba

   De gelijkenis met het Iraanse regime is ronduit schokkend. Je kunt democratisch van alles willen, uiteindelijk bepalen geestelijken of dat in overeenstemming is met een of ander stokoud boek (bijbel, koran, wat hebben we nog meer). En dat interpreteren ze zoals ze willen.

   De ayatollahs zijn collega’s van de paus.

 22. DidiMadloba

  Dit is een rechtse site en als je rechts bent vind je dat de markt gelijk heeft, en die migranten worden bewogen door “de onzichtbare hand” van de markt, zoals de 18de eeuwse econoom Adam Smith dat noemde.

  Wie vreest voor chaos moet maar kiezen voor een planeconomie – maar dan haal je zelfs de DDR links in.

  Verder moet je pas in paniek raken als dat nodig is. Kijk naar de Polen: al voor de Brexit ging het langzamerhand zo goed in Polen dat de Poolse loodgieters liever in eigen land blijven. Zodat er in Engeland al tekorten ontstonden want Engelse loodgieters worden gepamperd door linkse vakbonden en voeren geen steek uit. De Polen werkten snel en goed, maar komen niet meer terug, na de Brexit natuurlijk helemaal niet.

  De Engelsen zullen snel tegen “de socialistische paradox” aan lopen (net als de Amerikanen): protectionisme beschermt op de korte termijn de eigen werkende bevolking, maar iedere arbeider is ook een keer klant, en moet dan te veel betalen voor te slechte waar.

  De markt is zo gek nog niet. Dat mag toch gezegd op deze rechtse site?

 23. Duckday

  Men zal nooit aanpassen Alleen de sociale wetten uitkering zorg die op het ogenblik nog wat beter is . Je kunt de boel lekker nog belazeren in dit land. Een NL paspoord doet voor die gasten wonderen krigen gratis juridise bijstand al men gepakt zal worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.