Duurzaamheid vooral erg duur, burger de dupe! Regionaal monopolist Alliander wil miljoenen extra

Onderbuikgevoelens over dat duurzaamheid en klimaatbeleid veel duurder gaan zijn dan werd beweerd, wordt hier even duidelijk bevestigd. Netwerkbedrijf Alliander, monopolist in de regio, vraagt nu ineens om véél meer geld. Verrassend, nietwaar?

In een vrije markt was dit nooit gebeurd…
Yernaz Ramautarsing ligt waarschijnlijk helemaal krom van het lachen: een joekel van een bedrijf met de overheid als aandeelhouder, is monopolist in de regio en om die reden onder streng toezicht van de ACM. Het bedrijf dat vorig jaar 253 miljoen nettowinst binnen harkte (op een omzet van 1,9 miljard euro). Dát bedrijf, dat vorig jaar 834 miljoen euro investeerde en nog eens 3 miljard wil investeren in de komende drie jaar, houdt uitgerekend nú z’n handje op. Niet te geloven!

Over de rug van de burger
Midden in de energietransitie, nu er al een aantal grote investeringen zijn gedaan en er al diverse projecten lopen of al zijn afgerond, vinden ze het bij Alliander hoogtijd om meer geld te vragen. Weigert de overheid dat op te hoesten? Dan kon het wel eens héél vervelend worden voor al die 5,8 miljoen huishoudens en bedrijven die afhankelijk zijn van het elektriciteitsnetwerk van Alliander. En we willen natuurlijk niet dat die mensen zonder stroom komen te zitten, toch? Poah, het is ook wel héél vervelend dat er geen andere aanbieder is in die regio waar die mensen terecht zouden kunnen. Tsja, what to do, what to do…

Wat Alliander betreft zijn er drie opties:

 1. Aandeelhouders (gemeenten en provincies) gaan meer investeren.
 2. Er wordt minder dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders.
 3. De ACM laat Alliander hogere tarieven rekenen.

Met andere woorden, de belastingbetaler mag wederom de knip gaan trekken. Wat Alliander hier doet is puur machtsmisbruik. Als Alliander het enige aannemersbedrijf in de wijde omtrek was, dan had je 2 ton voor een huis van 3 ton moeten aanbetalen. Je verkoopt je oude huis, doet de aanbetaling en wanneer het nieuwe huis half af is, vraagt Alliander nog een ton of twee extra. Of wil je voor altijd in dat dure hotel blijven? Je mag ook buiten slapen? Alliander wacht wel. Ze zijn al over de helft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. C.A.Barstow

  Dat de burger het haasje is in die verachtelijk linkse klimaat krankzinnigheid
  is veel mensen geen nieuws meer.
  Wat wel nieuws is dat een heel groot deel van de Nederlandse bevolking zo blind is als een mol en met open ogen in de door links opgezette val loopt.

  Stem FvD/PVV.

  1. RvdBe

   En als ze eenmaal in die val zitten wordt ze wijsgemaakt dat dat toch het beste is en geloven ze het nog ook.

  2. hans-e-pans

   De domoren maar denken dat duur uit woord duurzaam betekende dat het voor de langeduur zou zijn, dus echt duurzaam.

   Hebben die reclamejongens/reclamemeisjes het woord toch slim ingepakt, het blijkt een echt Nederlands woord te zijn waar we niet echt gek op zijn, de betekenis is dat het veel geld kost over/voor een korte tijd.

  3. Antihedo

   Er wordt nu gekeken naar wat duurzaam leven kost. Waarom wordt er niet gekeken wat niet-duurzaam leven kost. Niet-duurzaam leven is ook niet bepaald gratis en kan in de toekomst ook nog veel duurder worden.

 2. goedisfout

  Optie 4. De tering naar de nering zetten.

  Tesla subsidie was niet zo’n goed idee.

 3. Bullshit16

  Wij mensen met gezond verstand wisten of weten dit al lang alleen die linkse ratten willen het niet weten die gasten zijn niet meer te redden helaas ze zijn zo gehersenspoeld dat zelfs een psychiater ze niet meer kan redden
  STEM FVD OF PVV in uit de

 4. ome

  Rutte: “Er is vooral héél veel geld te verdienen aan de klimaatmaatregelen.”

  Tja… als je VVD stemt wordt je dubbel (belasting en klimaatheffing) genaaid. Lekker toch?

  1. Bullshit16

   Mensen die genaaid willen worden blijven op die kartel partijen stemmen vinden ze schijnbaar lekker mensen die niet genaaid willen worden stemt FVD OF PVV uit de eu

  2. Brenda Welsh

   Tja, je kunt wel FvD stemmen, maar als die club een kartel vormt met PVV en VVD en nog een splinterpartij dan betaal je ook.

   1. Bullshit16

    Brenda
    Ja daar heb je gelijk in daarom zeg ik stem massaal op fvd of PVV in stem vooral niet meer op gl d66 PvdA VVD CDA wand die hebben ons land verkocht ik geloof in de kracht van PVV in FVD die verschillen nog niet zo veel als die samen genoeg ZETELS krijgen dan heb ik nog hoop dat Nederland weer op de rails komt anders is Nederland verloren daar zorgt d66 gl wel voor wand dat zijn wel de grootste landverraders in VVD doet vrolijk mee
    Stem fvd of PVV uit de eu

  3. Fonz

   @Ome leugenclown Rutte zegt het ook zelf.

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=gj3NilH_ywE&t=517

 5. Heinrich

  test

 6. Bolkestein

  Klimaathysterie = klimaatzwendel.

 7. harte385

  AMC moet zich doodschamen en doet zijn werk niet naar behoren deze club verziek en sloopt alle goede bedrijven en de terreur/Geldrovers bedrijven zoals Alliander wordt de hand boven het hoofd gehouden net zo als Ziggo valse concurentie zij krijgen en mogen blijkbaar wel een monopolie positie hebben van AMC

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.